Ophef over Brabants oorlogsmonument

Keus voor Comic Sans valt slecht bij Joodse organisaties 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een nieuwe loot aan de psychische mobiele brigade? Een drs. psychologie die zich bezighoudt met lettertypen? Ach ja, waarom ook niet? Als je je beroepshalve hele dagen bezig moet houden met diffuse Rorschach-testen, waarom dan bij wijze van afwisseling ook niet een keer met klare letters?

Reageer
gravatar

Zoals wijlen Friedrich Nietzsche reeds zeide: “Letterwahl entspricht die Psyche”. Hier had dus veel beter de Castellar of de Engravers MT gepast. Wellicht zelfs de Copperplate Gothic of desnoods de Goudy Stout. Maar men is lukraak aan de slag gegaan zonder consultatie van letter-kundigen en zie: het resultaat is een dermate sfeerloze boodschap in Comic Sans dat zelfs Comic Clowns er tranen van in de ogen kregen. Deze tekst verzoent niet, kan dat ook niet: de Hebreeuwse vertaling ontbreekt namelijk.

Reageer
gravatar

Toch vind ik een goede Jodenmop beter zoals: Sam en Moos staan bij de klaagmuur te bidden. Na een tijdje gebeden te hebben lopen ze weg en vraagt Sam aan Moos: ‘hoe gaat het eigenlijk met je?’ Zegt Moos: ‘Ik mag niet klagen’.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat dit een Speld-grap was. Blijkt het gebruik van comic sans echt te zijn. Als ik Joods was, zou ik nu huilen. Nee, erger, ik huil er nu al om.

Reageer
gravatar

Storende speldfout op het monumentje. Moet natuurlijk “Verzonning” zijn.

Denk dat Arial hier neutraler was geweest, maar ongetwijfeld had de Joodse organisatie weer iets tegen het Arische van Arial gehad.

Reageer
gravatar

Mij lijkt Comic Sans bij uitstek geschikt voor een monument: het ‘Comic’ slaat op de Joods humor, het ‘Sans’ kan zowel slaan op het droeve verscheiden van de slachtoffers, als op het feit dat de slachtoffers besneden zijn.

Reageer
gravatar

Vind het wel treffend: zonder dollen!

Gestoorde joden: denken dat holocaust alleen over hunnie gaat en landjepik spelen op basis van de uitspraken van hun god die in werkelijkheid een demon is (want aanbidding eist).

Reageer
gravatar

Lieve schat Paulien, drolletje van mijn,

Als je maandag de boot terugneemt door het Suezkanaal van Djibouti naar Le Havre en vandaar de trein naar Apelfoort, pas je dan wel een beetje op met die piraten in de Golf van Aden?

Zeg maar dat ik ‘m er persoonlijk kom afhakken, als iemand een vinger naar jou uitsteekt.

Reageer
gravatar

URGENT NIEUWS

Het nietsontziende christelijke nietsisme heeft de straten van de hoofdstad Djibouti van Djibouti bereikt. Het bolwerk van het islamitische ietsisme wordt nu zonder gekheid bestookt met het vlugschriften die gedrukt zijn in het afgrijselijke Comic Sans.

Reageer
gravatar

URGENT NIEUWS

Het nietsontziende christelijke nietsisme heeft de straten van de hoofdstad Djibouti van Djibouti bereikt. Het bolwerk van het islamitische ietsisme wordt nu zonder gekheid bestookt met het vlugschriften die gedrukt zijn in het afgrijselijke Comic Sans.

Als de Bond van Arabische Typografen nog langer aarzelt met ingrijpen, kan het wel eens te laat zijn voor de verzoening met en de positieve discriminatie van gedrogeerde renners achter een Griekse bank bij monetaire installaties in een graancirkel tussen maïsvelden waarin opa-rockers nobele prijzen uitreiken aan primaten tijdens het weerbericht en manvriendelijke porno.

Kortom de complete ietsistische beschaving is in ernstig gevaar.

Reageer
gravatar

Comic Sans is rond 1994 in het diepste geheim ontwikkeld in de laboratoria van Microsoft. Het is daaruit ontsnapt door mee te liften met Windows 95, en heeft vanaf toen iedere computer weten te besmetten.
Het was niet bedoeld voor algemeen gebruik, maar dankzij het dropdown menu is het in handen gekomen van onbevoegden.
Verder kan ik er niks over zeggen, maar hoe krijgen we de Sans weer in Comic Sans, als straks de laatste dictatuur is gevallen door misbruik van het Comic Sans font?

Reageer
gravatar

Die “Joodse organisaties” bestaan uit zegge en schrijve één onverzoenlijk jochie in Geffen, die vanuit zijn slaapkamerraam tegen die gedenksteen aan moet kijken.

Hij wil later graag typograaf worden. Ieder weldenkend mens beseft dan toch wel, dat het voor hem een lijdensweg wordt de komende jaren, tot hij oud genoeg is om het ouderlijk huis te verlaten.

Reageer
gravatar

Het Graveyard font lijkt me wel gepast.
Het wordt sowieso eens tijd om die hele WO2 te begraven. Wat heeft WO2 dat de 80-jarige oorlog niet heeft?

gravatar

Martijntje,

Na langdurig buitenlands verblijf vergeet men soms wel eens wat Nederlandse woorden. Dat is in zekere mate te vergeven.

Ben jij als Nederlands ventje, dat nooit verder dan Renesse is geweest, onze oude trouwe “aanhalingstekens”, die zo fraai een zin of een zinsdeel kunnen inkapselen, vergeten?

Druit