Grieken en Spanjaarden massaal de straat op om Nobelprijs voor de Vrede te vieren

Merkel: “Ik had liever die voor de economie gehad.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het waar is dat er “zoveel” aan de Olympische Spelen wordt verdiend en Nederland afhaakt, waarom organiseert Griekenland het dan niet?

Reageer
gravatar

Deze arme spanjaarden en grieken denken natuurlijk dat iedere Europeaan nu zo`n mooie gouden medaille gaat krijgen en een prijs van een miljoen…..

Ze zullen teleurgesteld worden: wedden dat die Barosso er straks in z`n eentje vandoor gat met die 4 a 500 miljoen medailles….

Reageer
gravatar

Beste Annie Hilist (>>8 14 oktober 2012 om 16:23 uur),

Nu je het zegt. We hebben in 1994 uit gekkigheid Yasser Arafat, Shimon Peres en Yitzchak Rabin de vredesprijs toegekend.

Dat komt doordat William Jefferson Clinton ons een paar honderd flessen Jack Daniel’s en een Cubaanse sigaar had geschonken. Dus we moesten wel een Amerikaan benoemen. Maar wie?

Na dagenlang nadenken tijdens het nuttigen van de genereuze schenking, werden wij wat melig. Zo kwam het dat Gunnar Stålsett uit balorigheid voorstelde om Arafat de prijs te geven. Zouden we eens lekker kunnen lachen.

Maar Inger-Marie Ytterhorn vond dat wij de Amerikanen niet tegen hun haren konden instrijken. Daarom hebben wij die twee zionisten er ook maar bijgedaan.

Dit jaar was de keuze heel gemakkelijk, omdat de verarmde EU de prijs van 930.000 euro goed kan gebruiken.

Reageer
gravatar

Verdomme wordt mijn reactie weer als spam beschouwd! Redactie, doe daar wat aan!

Even een nieuwe poging met een kleine verandering in de tekst.

gravatar

Daan X,

Je hebt het helemaal mis. De feesten zijn momenteel op de Boulevard d’Europe in Bruxelles en de Europastraße in Strasbourg.

gravatar

Nee hoor, inmiddels heb ik alle woorden van mijn oorspronkelijk tekst vervangen, maar niks hoor!

Hallo redactie, hoe zit dat? Ben ik als persona non grata verklaard?

gravatar

Toch no even wat uitptoberen

Daan X,

a) helemaal mis.
b) festiviteiten is op
de boulevard d’Europe in Bruxelles
en in Europastraße in Strasbourg.

gravatar

Dat ging dus goed. Nu moet u het volgende invullen voor het oorspronkelijke bericht:

a) Je hebt het

b) De plaatsen van de

Op hoop van zegen weer op de knop “Redactie plaatsen” gedrukt.

gravatar

Hoera het is gelukt!

Toch maar even weer het hele bericht geprobeerd.

Nee dat lukt nog steeds niet.

Zelfs onze nerd Paulus staat voor raadsels.
Redactie leg het eens uit.

gravatar

Ik begrijp ‘t niet helemaal..
Zijn die Grieken en Spanjaarden nou op straat gegooid vanwege die Nobelprijs of is dat vanwege die crisis?
Dat laatste proberen ze ons tenminste al een tijdje wijs te maken. Gelukkig heeft de Speld weer een uitstekend artikel gepubliceerd dat de waarheid genadeloos aan het licht brengt.
Chapeau Speld!

Reageer
gravatar

Crisis ? Welke crisis ? Natuurlijk zijn de grieken en spanjaarden blij voor de EU, die ze eeuwig dankbaar zullen zijn voor de humane en begrijpende behandeling van deze bevolkingsgroepen.
Ook zijn ze Duitsland en Nederland diep dankbaar voor de miljarden om, zonder enig eigenbelang, de zuid-europese banken te redden.

gravatar

Is niet alle hulp aan (zuidelijke) banken au fond perdu te beschouwen? Die hulp komt toch nooit bij “de man op de straat” terecht? Hooguit weer bij de bankiers die het links en rechts ‘onder de armen’ verdelen. Dus economisch herstel (d.w.z. herstel van de koopkracht voor Jan-met-de-Pet) zal nog wel een jaar of 10 uitblijven. EU of niet-EU; tertium non datur: de duivel schijt altijd op de grote hoop.

gravatar

Komt een profeet bij de voorzitter van het EuroParlement. Zegt de profeet: “Ik ben op weg naar de kapper en naar de pedicure, en omdat ik toch in de buurt was, wou ik eerst even vragen wanneer het nu eindelijk overal verboden wordt om profeten te beledigen.” De voorzitter van het EuroParlement is net een bedankje aan het schrijven. Hij blikt op, ziet de profeet en roept: “D’r wordt aan gewerkt, d’r wordt hard aan gewerkt! Had al geregeld moeten wezen, maar je weet hoe het gaat. Druk, druk!” De profeet kijkt verbaasd, schudt zijn baard en mompelt: “Nou, dan ga ik eerst maar naar de kapper.” Bij de deur draait hij zich om en roept: “En nog gefeliciteerd met die prijs, waar was het ook alweer voor?”

Reageer
gravatar

Nee P.O.D.M., Nethanyahu en Peres laten bewust de first strike over aan Ahmedinedjad en Khamenei, anders sluiten die de Straat van Hormuz af en dan zitten wij zonder olie deze winter. We waren in ’73 al eens solidair met Israël; maar we blijven niet aan de gang, kom nou! Die twee Iraanse olie-tollah’s moeten toch ergens heen met al dat verrijkte uranium? En -bij de baard van de Profeet- na hun verscheiden krijgen ze enorme quota (ritueel besneden) maagden als bonus; dus niet slechts die usantiële 72 voor kleinschalige moorden.

gravatar

Dat lijkt me anders toch meer de verdienste van Ariel Sharon, die de oorlog effectief weet uit te stellen totdat aan zijn coma een onverhoopt einde komt. Zes jaar heeft hij het al weten vol te houden.

gravatar

Grieken, Spanjaarden de straat op; kijken of er nog wat eten is te vinden in de vuilnisbakken. Van een Nobelprijs kan geen heel volk worden gevoed en gelaafd. Bedenk: Hodi mihi, cras tibi. De Trojka helpt eerst hele volksstammen de armoe in, dan als troostprijs de Nobelprijs voor de vrede. Vette bek! Waarom blijven trouwens steeds de schuldigen aan de opeenvolgende crises buiten beeld? Bankiers hebben namelijk al weer ruim een jaar hun normale bonusstructuur in ere hersteld; geen Tweede Kamerlid heeft daar ooit naar gekraaid. Zeker Boris van den Ham (nomen est omen) niet. Maar ja, men krijgt € 125.000,- per jaar zwijggeld plus onkostenvergoeding, reiskosten en presentiegeld. Zoals al eerder iemand opmerkte: Paris vaut bien une messe. En dan die arme drommel Ton Hooymaijers, (sponsors: Fortis en Ballast Nedam) heeft slechts € 1,6 miljoen kunnen achteroverdrukken. Men had van een volbloed VVD’er toch iets beters verwacht.

Reageer
gravatar

De uitdrukking “…. (Paris)(Bruxelles) vaut bien une messe…” is oorspronkelijk afkomstig uit NICE:
“Here’s another nice mess you have gotten me into!”

gravatar

Volgens mij een behoorlijke drukfout van de Speld. De EU heeft natuurlijk de Nobelprijs voor HET WREDE gewonnen !

Zeer begrijpelijk na het veelvuldig kapotbezuinigen van de griekse bevolking en een stevige start daarmee voor de spaanse burgers. Nu wij nog !

Reageer
gravatar

Ja, dat hebben ze afgeschud; kun je best jaloers op wezen. Vroeger deden wij dat hier ook: we hebben zelfs 80 jaar oorlog gevoerd omdat een Spanjool hier 10% belasting wilde heffen.
Nu is dat recentelijk verhoogd naar 21% en je ziet geen kip op straat.

gravatar

Teun, hier is geen menigte te bekennen. Alle beelden van juichende Europeanen die in straten en op pleinen bij overheidsgebouwen spontaan dansen en juichen vanwege het winnen van de Prijs ….. geloof het niet! Dat was NIET HIER.