Youtube

Kritiek op uitnodiging Sonja Barend voor NTR College Tour

‘Ze droeg bij aan de verheerlijking van een crimineel’

Het optreden van TV-coryfee Sonja Barend in het programma College Tour leidt al ver voor de uitzending tot veel kritiek. Het regent reacties, de meeste negatief.

“Idioot dat deze vrouw zo’n platform krijgt,” twittert de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (VVD). “Wat volgt hierna, een eigen talkshow op primetime?” Van der Burg noemt bij WNL de keuze van de NTR-programmamakers voor de omstreden presentatrice ‘sensatiezucht’ en alleen bedoeld om de kijkcijfers op te krikken.

TV-criticus Bert van der Veer wijst op het huwelijk van Barend met Ralph Inbar, maker van het TV-programma Bananasplit. “De platheid van Bananasplit plaveide de weg voor programma’s als Oh Oh Cherso. Natuurlijk heeft Barend boete gedaan, ze is zes jaar niet op televisie geweest. Laten we dat vooral zo houden.”

Barend ontving in haar talkshow Sonja diverse omstreden gasten, zoals de schrijver Richard Klinkhamer. Hij beschreef in zijn boek Woensdag Gehaktdag hoe hij zijn vrouw had vermoord. Media-ethicus Huub Evers: “Ze droeg bij aan de verheerlijking van Klinkhamer onder jongeren. Zo iemand moet je geen podium geven.”

College Tour-presentator Twan Huys noemt het onzin dat Sonja Barend opgehemeld wordt door haar als gast uit te nodigen in het TV-programma College Tour. Huys: “Ik maak het programma nu vijf jaar en we hebben allerlei mensen te gast gehad. Er komen niet alleen Nobelprijswinnaars in College Tour. We hebben nodigen bijvoorbeeld ook Willem Holleeder uit, en die heeft ook niet alleen maar goede dingen gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, als u het al niet weet ……..

Er zijn er nogal wat: de Rijnlandse el, de Amsterdamse voet, de Drentse veenroede, de Mastenbroeksche schacht, de Overmaassche morgen, de Oostfriesche deimat, de Schouwse gemet … etcetc.

Iets preciezer in de vraagstelling zou helpen.

gravatar

Lees ik nu net het bericht dat de opnamen voor “College Tour” op een geheime locatie worden gemaakt. Naar het schijnt “ergens in Utrecht”. Jaja.
Wellicht in een loods op een bedrijventerrein om het wat realistischer te doen uitkomen?

Reageer
gravatar

Altijd wat aandoenlijk als oude tv-sterren na hun officiële afscheid toch weer in de openbaarheid komen. Toen geluk nog heel gewoon was, was er Heintje Davids die er een sport van maakte afscheid te nemen en kort daarna weer haar rentrée te maken. Dat heeft de Nederlandse artiestenwereld heel wat geld gekost, aan afscheidscadeaus. Maken we nu met Sonja Barend, een herstart mee van dit soort afscheid zonder einde? Wanneer komt Mies Bouwman terug? Of Mieke Telkamp?

Reageer
gravatar

Omdat Holleeder ietwat zenuwachtig is voor zijn interview, zal dit, om hem zich meer thuis en in een vertrouwde omgeving te laten voelen, plaatsvinden in de vorm van een verhoor, waarbij de journalist af en toe heel hard op tafel slaat en met de laaghangende lamp in zijn gezicht schijnt en afwisselend the good en the bad cop speelt.

Reageer
gravatar

Brave lezers,

Mijn beroepseer is ernstig beschadigd door een jaloerse vakbroeder en mijn zuurverdiende centen zijn mij ontnomen door een na-ijverige belastingambtenaar.

Ik heb daarom gemeend voor mijzelf een fonds te moeten stichten onder de naam “Red Bram uit de goot”. Daaruit hoop ik met uw welwillende medewerking een goede advocaat te bekostigen, die mijn honneur verdedigt en mijn pecunia terugvordert.

U kunt mij vannacht tussen twee en half drie een onbescheiden deel van uw zwartgeld fourneren achter het pand Herengracht 464 te Amsterdam.

Reageer
gravatar

Het moet me toch van het hart dat ik het bijzonder faam vind dat de rechtbank jou eens succesvol gewraakt heeft.
Of is het gewroken? Nou ja, maakt niet uit.

gravatar

Hihi, als Brammetje zijn kantoor inhuurt, moet hij zichzelf met koffertjes geld betalen bedenk ik me net.
Hoe zou dat gaan? In de ene kamer het geld erin en één deur verder er weer uit? Ghihihi; met de gordijnen dicht ziet dat geld het daglicht niet, heheh.

gravatar

Wat een openbaring! En ik altijd maar denken dat ze een intelligente vrouw is. Zo zie je maar dat je nooit op een eerste gezicht moet afgaan.

gravatar

Voor jullie, kenners van de beau monde, is het allemaal zo duidelijk die onderlinge lijnen in Medialand. Ik ben jaloers op al die inside information. Bram M. die vier ton moet aftikken aan Vadertje Staat, hoewel dat voor Bram niet meer is dan één week zakgeld; hij kan dat moeiteloos betalen door 1 x per week mee te doen aan RTL-Boulevard. Dezelfde Bram die -los uit de pols en ongestraft- diverse achtenswaardige leden van dit nobele forum afkraakt vanwege hun declaratiegedrag van bonnetjes van MacDonald; wie is jullie deep throat? Die pensionade Wiltink of Bram’s billenmaatje Willem Holleeder die nu naast zijn columns in Nieuwe Revu, ook nog eenmalig mag schitteren in NTR Schelmentour? Bram levert -via zijn netwerk bij de Publieke Omroep (Eva Jinek draagt op haar werk naadloze netwerknylons) zeer behulpzaam en behoedzaam hand- en spandiensten aan zijn oude gabbertje; zonder bonnetje of berichtje aan de Deken. Alle waakhonden slaan aan en blaffen, maar Max en Willem’s circuskaravaan trekt ongestoord verder. Mooi hè, zo’n spontane rehabilitatie van een hooligan?

Reageer
gravatar

O, o, o; pas toch op wat u zegt, heer Outsider. De heer M. zal u om de oren slaan met technisch juridisch jargon -waarvan de Deken vindt dat hij dat niet echt goed beheerst- omdat er geen sprake kan zijn van rehabilitatie omdat zijn cliënt volledig onschuldig is, was en zal zijn aan de ten laste gelegde feiten en dat alles op gerechtelijke dwalingen en vooringenomenheid van het onderzoeksteam berust. En omdat iemand uit het justitiële circuit een oogje had op juffrouw M. en zijn/haar gram wilde halen daarover.

Het dolle avondje is destijds wat uit de hand gelopen, maar daar kan men zijn cliënt niet voor laten opdraaien, die heeft meermalen aan de familie gevraagd het fuifnummer op te komen halen in ruil voor wat taxigeld: zoiets langs die lijnen. En dat van die hooligan is helemaal diffamerend omdat zijn cliënt al jáááren niet bij Ajax op de tribune heeft gezeten.

Ik voel een schadeclaim van minimaal 4 ton aankomen …

gravatar

… wegens smaad? Nu u het zegt, heer Jeettje, het zou kunnen dat ik nu het hele syndicaat M. op mijn dak krijg en dan nog recht voor mijn Raab ook. Want ja, de reclame-inkomsten van de familie M. drogen op, die reclame voor Jaguar is al -tussentijds- eenzijdig beëindigd omdat Pim F. vlak bij zijn Jaguar dusdanig ruw werd gelikwideerd door Volkert .v.d. G. dat zelfs Harry Mens zijn Jag inruilde voor een Bentley Carnage. En de commercial voor die Rechtsbijstand verzekering wordt nu -abject en inflatoir- uitgevoerd door HBO’ers van InHolland. Bram’s broer Robert was al wegens onwettige strapatsen geschrapt uit het Register; de stamvader is met pensioen, geen column meer bij De Telegraaf, dus Leiden-in-last: de teloorgang van een dynastie. Voor mijn onderduiken in het buitenland laat ik jullie nog weten waar en hoe ik te bereiken ben. Hoe lang duurt het voor een claim van minimaal € 400.000,- verjaart? Moet ik toch nog confrère Spong eens over polsen.

gravatar

Voor verjaring moet u aan een jaartje of 20 denken, Heer Outsider. Maar u zou er voor kunnen kiezen om uw vlucht naar het buitenland te beperken tot een dagje Antwerpen en u verder niets aan te trekken van de kabouterpraat van heer M. Hij heeft voor die procedure immers helemaal geen tijd. Hij moet nog heel veel studiepunten inhalen en heeft het daarom nu veel te druk met zijn huiswerk. En mocht toch nog de nood aan de man komen, dan kunt u altijd nog aan Heer Jeettje vragen of u zijn Schwäbische Bärenbeisser een keer mag uitlaten.

gravatar

Ik wacht nog even met compassie tonen totdat het hier een geroyeerde advocaat betreft.
Tegen die tijd wil ik de Aston Martin wel tegen een vriendenprijsje overnemen.
Met geldige APK natuurlijk.

gravatar

Aanschaf van de Aston Martin rechtstreeks van de advocaat kan u in de problemen brengen. Hij verlangt betaling in contanten en als u voor box 3 aan de fiscus hebt opgegeven dat u op 31 december niet meer dan € 500,- aan contanten in huis had, dan wordt dit een zware dobber.

Een betere optie is om enig geduld te hebben en de wagen over enige tijd van de curator te betrekken voor een appel en een ei. Ook bestaat de mogelijkheid dat u het wagentje via een bod bij de Domeinen voor een zacht prijsje ophaalt.

gravatar

Nu ben ik wel eens bij Domeinen geweest, Heer Spaland, in Bleiswijk, maar de spulletjes gingen niet tegen een zacht prijsje weg.
Ja, als er een onderonsje was van lieden die M. via de achterdeur op bezoek krijgt, maar gewone stervelingen zoals u en ik maken daar geen schijn van kans, anders dan op roestige restpartijen zonder garantie.
Er staat trouwens nog steeds een geweldig grote plastic reclamestier met wielen in zijn rug – al jaren nu. Zeker niet om te bouwen als sleurhut, vermoed ik.

Maar ik had het over een vriendenprijsje, dus 300 euro lijkt mij wel voldoende, daar kan het achterstallig examengeld ruim van betaald worden. Wachten op de curator lijkt mij tricky: meestal is dat toch ook een advocaat?

gravatar

Ja maar, ik heb toch ook Mick Jagger liefdevol in de ogen gekeken en liedesverklaringen voor hem gestameld in een van mijn laatste uitzendingen.

Dat maakt toch veel goed.

Reageer
gravatar

Schokkend nieuws ! Ik heroverweeg nu toch mijn deelname aan College Tour. Tenslotte wordt ik toch al steeds zwart gemaakt, dus of ik wel in één adem met Sonja Barend wil worden genoemd is zeer de vraag, hoor.

Reageer
gravatar

“We hebben nodigen bijvoorbeeld ook Willem Holleeder uit, en die heeft ook niet alleen maar goede dingen gedaan.”

Goede nuance! Inderdaad, dat mag niet vergeten worden. Hij heeft o.a. Matthijs van Nieuwkerk laatst goed laten schrikken en Bram Mosko cash betaald zonder om een bonnetje te vragen. Het valt natuurlijk allemaal in het niet bij Sonja B, maar er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan.

Reageer
gravatar

Welingelichte kringen beweren dat heer Mosko nooit bonnetjes gaf. En wel uit principe omdat hij geen agent is. Dit alles daargelaten de vraag of hij in die functie beter op zijn plaats zou zijn geweest.

gravatar

Lieve Henk,

Je bedoelt toch niet Bram M.? Die komt ieder jaar vanwege zijn verplichte bijscholing bij mij mediatraining volgen. Hij betaalt de cursus altijd handje contantje.

gravatar

Als die betalingen van Bram beneden de EUR 15.000,- zijn en je hem netjes een bonnetje geeft is daar niets mis mee. Het wordt een ander verhaal als het meer dan EUR 15.000,- wordt, want dan loop je de kans dat je in de Televaag voor graaiende Salonsocialist uitgemaakt wordt.

gravatar

Waratje, Heer Spaland, ik begon juist te denken dat Bram. M. (met balkje over de ogen) een agentschap had! Een soortement impresariaat voor boeven en criminelen; een echte 10%-er. Zoals u bekend zal zijn, nemen deze nooit artiesten aan die onderaan de rol staan.

Bij mevrouw Barend val ik stil: ik herinner mij nog de jonge, frisse en aantrekkelijke deerne van Fenklup, en dat wil ik graag zo houden.

gravatar

Ik wraak de sujetten Zaphod, Barend, Van Bralhuysen en Jeettje.
Ze hebben bij McDonald’s wel eens een hamburger gegeten zonder een bonnetje bij De Speld af te dragen.

Redactie, ik eis van u dat u deze partijdige lieden vervangt door reageerders die mij ter wille zijn!

gravatar

Henk, ik veronderstel dat jij jouw consumptiebonnetje wel hebt gemeld bij De Speld?

Bram is zo groot en Sonja zo klein, het is niet eerlijk.

gravatar

Hm, ik proef dat hier misbruik wordt gemaakt van het feit dat ik (nog) geen hond heb. En ik weet dat het concept “onomkoopbaar” niet in de dictionnaire van deze seigneur te vinden is, dus ik laat het maar zo, deze infame diffamatie.

gravatar

U kunt het inderdaad beter maar zo laten, Heer Jeettje. Referent schijnt binnenkort een kleine 4 ton aan de fiscus te moeten afdragen. Het kan niet worden uitgesloten dat hij wat uit het evenwicht is gebracht.

Wat betreft de aanschaf van een hond lijkt overigens onder deze omstandigheden de keuze van een model met een sterk gebit (een vasthoudende bijttool, zal ik maar zeggen) voor de hand te liggen.

gravatar

Ik kom zelden bij de McDonalds en als ik daar al kom, dan betaal ik de daar genoten consumpties uit eigen zak. Derhalve vervalt alle grond voor wraking van mijn persoon door Mr.Bram.

gravatar

Ik denk aan een Schwäbische Bärenbeisser dan wel een Banter Bullenbeisser; dat zou moeten volstaan, Heer Spaland.
Verder geen woord; met een advocaat in de buurt kost dat duiten.

Niet in het bezit zijnde van zwart geld, noch van bonnetjes van Burger King of KFC, vrees ik dan een pro deo nodig te hebben.
En daar haal je DWDD niet mee, of Albert Verlinkerd.

gravatar

Helaas, Heer Spaland, ik moet hierop het antwoord bijster blijven. Vanwege mijn studie heb ik verstand van mensen en vanwege een vroeger bezit van honden dezelver, maar vrouwen zijn wezens die beide expertises ontstijgen.

Overigens zijn de foto’s van de heren Smeets en Balkenende tussen deze edele dieren mij een steen des aanstoots; of het moet een waarschuwing betreffen de trouwe viervoeters niet in onmiddellijk oogcontact te brengen met genoemde personen, gezien onplezierigheden en ziekenhuisbezoek imminent zal zijn.

gravatar

Het is niet zo zeer de platheid van mevrouw Barend die deze beslissing van het hoogstaande journalistieke topprogramma College Tour bedenkelijk maakt, het is de familiaire relatie die mevrouw Barend onderhoudt met de ranzige Frits, de bronstigste kwijlebabbel van het land. Dit mag niet plaatsvinden!

Reageer
gravatar

Bovenop de actualiteit, een scoop van jewelste. Bravo Speldredactie. En fijn dat deze vrouw -nog ver vóór haar mummificatie en bijzetting in het media-museum- nog zo’n eerbetoon krijgt. Ik stel voor dat Patty Brard daarna aan de beurt komt.

Reageer
gravatar

Patty Brard? Dat slappe aftreksel van Paris Hilton, beroemd vanwege beroemdheid, dat geval komt toch niet samen met mij op de buis. Dan nog liever met Holleeder.