Tweede Kamer eist opheldering over petanque

“Kan de regering bevestigen dat het hier om jeu de boules gaat?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Altijd weer die eigenwijze fransen ! Als wij vinden dat het balspel “jeu de boule” heet, is dat zo en dan wil ik geen gezeur over “petanque” horen of andere onsamenhangende pseudo-franse kreten !

Reageer
gravatar

Eruit?

“Un jeu de balle est soit un sport traditionnel, soit un jeu enfantin ou un jeu sportif utilisant de petites balles.

L’expression jeu de balle recouvre diverses significations. Alors que l’équivalent anglais ball game désigne pêle-mêle tous les jeux de balle ou de ballon, il n’en est pas de même en français. On parle de jeu de balle lorsque celle-ci n’excède pas quelques centimètres de diamètre. Au delà, on parlera plutôt de jeu de ballon. Et lorsque l’objet est plus lourd, on parlera de jeu de boules.”

gravatar

“Jeu de balle” kaatst door de lucht, niet over de grond. Alexandre P. zou dit gezegd kúnnen hebben indien hij een Belgtalige Frans was geweest en als hij het over kaatsen had gehad MAAR hij heet dus Alexandre en naar men vermoedt besprak hij handgebarend l’imprint écoculottaire de la nouvelle Présidente de l’Assemblée Nationale au Chambre Deux.

gravatar

De echte neoliberaal kent maar één bal: het golfballetje.

Het banenplan van mijn partij is daarom simpel: van de Nederlandse natuur één grote golfbaan maken, die door de arbeiders van de PvdA wordt onderhouden. Is Diederik ook tevreden.

Heer Pechtold is hier volledig mee eens.

Reageer
gravatar

Nou vergeet je grinnik alwéér om te lachen!!! Zo neemt niemand je serieus hoor!! En dan ik dadelijk mijn keel schor gieren om de schade te beperken zeker grmpf?
Let toch op jongen, je bent demissionair; niemand kan mij hihi eehh jou eeeh ons wat maken gnuif. Als je daar de rits van je broek niet bij openlacht ben je een Stef Blok whoehahahaaa die kijkt ook altijd zo serieus omdat hij geen handicap heeft bij het golfen hahahahaaahaha. Over die ander hebben we het nooit whoeha.

Maar nu even ernstig gnuif: wat is natuur? Wil je dat woord nooit meer gebruiken? Wij bij de VVD hebben daar niks mee: dat zijn slecht onderhouden parken waar je geen geld mee kan verdienen en waar je het wild misloopt – en dat kan de bedoeling niet zijn. Dus nooit meer het N-woord, want dat kost zeteltjes, ja?

gravatar

Volgens mij verklaart de geachte heer Pechtold dat zijn handen schoon zijn, omdat hij ze nimmer bevuilt via wat voor balspel dan ook.
De afstand tussen zijn handen geeft een indruk van de grootte van het stuk zeep dat hij dagelijks gebruikt om altijd te kunnen zeggen dat hij schone handen heeft.
Maar ik sluit niet uit, dat het een meer vulgaire bedoeling heeft. Het blijft per slot van rekening een politicus, hé…

Reageer
gravatar

Geachte Carotte,

Ik heb de heer Pechtold nog nooit kunnen betrappen dat hij zijn handen ergens aan vuil gemaakt zou hebben. Bovendien gaat de uitdrukking “er de ballen verstand van hebben” niet op voor de heer Pechtold, hij heeft immers 11 jaar gestudeerd om achtereenvolgens veilingmeester, raadslid, wethouder, burgemeester, minister en 2e kamerlid te worden. Zijn nieuwste functie wordt naar het zich laat inschatten oppositieleider, omdat hij meer verstand van zaken heeft dan de leiders van de (iets grotere) populistische partijen en meer zetels heeft dan het nieuwe Fries/Volendamse duo Syb en Mona.

gravatar

Soms maak ik af en toe Eccologische voetafdrukken: heerlijke schoenen Suus.

Dominee: zo af en toe -toch wel erg vaak- kijkt die Pechtold naar boven, maar met zo’n bange blik; alsof-ie elk moment een bliksemschicht verwacht. Kan de Heere hem niet eens een keer plezieren?

Best wel leuk, zo’n zwartgeblakerd persoontje op de spreekstoel die door de Voorzitter wordt gemaand het plenair te houden…..

gravatar

Minstens een bowlingbal. Of anders heeft hij pompoenen in de vensterbank gekweekt. “Niet zò groot, maar zóóóó groot, mevrouw de Voorzitter! Is de Minister hiervan op de hoogte?”

gravatar

Laten we hopen dat het een rode kool is Suus, anders gaat hij straks nog voordoen hoe je zo’n pompoen prepareert voor Halloween. Geeft zo’n rommel en over de pitjes uitglijdende lui enzo.

gravatar

Hm, waarde Jannes, ik denk toch dat de heren VVD de bitterbal niet onder luxe artikelen zullen scharen. Het is een noodzakelijk item om geslaagde vergaderingen af te sluiten waarbij tevens nog pre-emptief toekomstige deals worden verkend – in de week gelegd in het jargon.

Tenzij de bitterbal -plus bittergarnituur- natuurlijk aftrekbaar worden gemaakt; als zakelijke kosten, desnoods als durfkapitaal.

gravatar

Hahaaahha, nog wat oefenen op de lach, het moet af en toe gieren en bulderen vanuit de vole borst -WHoehaaahaahahoo- dat werk. Af en toe een gnuifje er tussen gooien -gnuif- dat staat gezellie ghihi- en een grinnik al of niet onderdrukt -grinnik / grmppff.

Kijk, de bedoeling is dat ik met mams lekker incognito thee kan leuten op een terrasje met valse snor en Unox-muts, terwijl de goegemeente denkt ik ik me het lebbes vergader met die dufhoofdem hihihaahahaahi – daar heb ik jou voor ingehuurd grinnik

Dus verstier het nou niet: je kán het, het is een keuze hahahoho. Als je het goed doet krijg je mijn kerstpakket, als mams er mee klaar is dan gnuif.

En tegen die Pechtold moet je zeggen dat je demissionair bent, en dus het beantwoorden van vragen van enig belang zoals deze over de formatie heen moet tillen uit landsbelang whoeha.
Dan is die dat allang weer vergeten hihihi, en verder niks zeggen anders worden de golfvrienden boos: die ballen zijn veels te zwaar voor de greens.

Reageer
gravatar

Meneer Tanke,

U kunt daarin wel eens gelijk hebben. Haha Ik zou zeggen, legt u het dan eens haarfijn uit haha anders hebben wij geen bal aan uw opmerking. Haha Raakpeer ‘m erin. Haha

gravatar

Op de foto zie ik de heer Alexander Pechtold in zijn favoriete pose: de uitlegpose. Het is helder dat hij helemaal geen vraag stelt en zeker niet zo’n belangrijke als het onderschrift meldt. Kortom redactie u bent mijlenver verwijderd van de cochonnet. Weer een mispeer. Jammer.

Reageer
gravatar

Heer Java,

De heer Pechtold is hier bezig het cochonnetje te wassen. Haha Tenminste, dat denkt hij te doen. Haha

Overigens raad ik u aan het geven van een peer tegen een jeu-de-boulesboule sowieso te missen haha vanwege de pijnlijke ervaring aan de voet, die een raakpeer met zich meebrengt. Haha

gravatar

Het zat er een tijdje aan te komen. Bij het brood kregen de arbeiders al teveel toegedeeld en nu zijn de spelen aan de beurt.
Het moet wel allemaal uit mijn geldpakhuis komen. Moet het geld dan nog harder uit mijn rug gaan groeien? Ik ben al zo belast.

Reageer
gravatar

Meneer Dagobert,

Weest gerust, de hypotheekrenteaftrek voor uw geldpakhuis mag blijven. Haha Dat heb ik alvast binnen bij de onderhandelingen met mijn vriend Diederik Samsom. Haha Nu zijn ik en Diederik aan het onderhandelen met hoeveel ballen erbij wij het volk mild kunnen stemmen voor onze coalitie in wording. Haha