USADA: “Lance Armstrong won strijd tegen kanker op oneerlijke wijze”

Anti-dopingagentschap eist dat wielrenner tumor terugkrijgt

Lance Armstrong heeft verboden middelen gebruikt in zijn strijd tegen kanker. Dat stelt de Amerikaanse dopingwaakhond USADA. 

Het anti-dopingagentschap zegt te beschikken over een bloedstaal van de renner waaruit onomstotelijk blijkt dat hij medische preparaten en zelfs een chemokuur heeft gekregen. De staal onderschrijft getuigenverklaringen van artsen en medepatiënten die de laatste tijd steeds vaker opduiken.

Een anonieme arts van het Indiana University Medical Center noemde in de New York Times de medicijnen etoposide, ifosfamide en cisplatine. Volgens de arts onderging Armstrong zelfs een complete hersenoperatie: “Lance greep alles aan om de tumor te verwijderen. Hij had maar één doel: zo snel mogelijk weer gezond worden. Hoe maakte niet uit.”

Ex-kankerpatient Tiger Lloyd schreef het boek ‘De oneerlijke strijd’ over medicijngebruik in de oncologische wereld. Hij verbleef in het zelfde ziekenhuis als Armstrong. “Ik zag hoe hij iedere dag pillen kreeg. Af en toe stond er zelfs een infuus naast zijn bed. Armstrong zette me er toe aan om ook medicijnen te gaan gebruiken. Ik heb mijn leven aan hem te danken, maar achteraf voel ik me er niet lekker bij.”

Jaco de Jong, neurochirurg bij het VU Medisch Centrum, vindt de aantijgingen plausibel. “Hij was zo snel genezen. Binnen anderhalf jaar zat hij zelfs alweer op de fiets. Zo’n agressieve vorm van kanker overwin je echt niet met water en brood.” De Jong vindt het goed dat USADA nu een voorbeeld stelt. “Het gebruik van medicijnen in de strijd tegen kanker loopt de laatste jaren de spuigaten uit.”

Het merk Armstrong lijkt onherstelbaar beschadigd. Armstrong-volger Mart Smeets: “Hij heeft ons normale mensen al die jaren met twee vingers in de neus voor de gek gehouden. Dit is een klap in het gezicht van al die kankerpatiënten die wél op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun ziekte overleven. Ik walg hiervan.”

Lance Armstrong wil niet op de beschuldigingen reageren. De kans is aanwezig dat hij ook de belangrijkste overwinning in zijn leven moet inleveren: wanneer USADA zijn zin krijgt, krijgt de Amerikaan zijn tumor terug.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Sjon (>>18),

Heeft u dan niks geleerd van de schattige en aandoenlijke wijze waarop Leon de Winter met het kwijl druipend uit zijn mond de misdadige misdaadadvocaat Bram M. zijn niet-aflatende en onvoorwaardelijk liefde verklaart in de Volkskrant, het dagblad van de voltallige Speldredactie?

Zoals Leon dat kan, had ik zo’n beetje van u verwacht.

Reageer
gravatar

Lieve Oma,

Omdat ik erg hecht aan betrouwbaar nieuws lees ik uitsluitend De Speld. De inhoud van de Volkskrant is mij onbekend. Uiteraard heb ik wel kennis genomen van de prachtige liefdesbetuiging van de heer De Winter. Het schrijven van een dergelijk epistel is echter niet mijn specialiteit. Ik heb het daarom gehouden bij het letterlijk overtypen van de door u gesouffleerde zin en heb er, om er een persoonlijke noot aan te geven, een uitroepteken achter gezet.

Om uw teleurstelling iets te verzachten, wil ik hier nog wel aan toevoegen dat uw familieleden niet intrinsiek slecht zijn.

gravatar

dit vind ik veruit het beste artikel van de laatste maanden rond lance !!!!
dit moet gewoon opgestuurd naar de USADA………..
eindelijk een grote glimlach bij alWEER en artikelover hem…..
liveSTRONG……….

Reageer
gravatar

Ik heb dat gezwam over kanker hier aangehoord, maar mijn geduld raakt nu echt op.

Kanker is geen keuze, maar wordt toebedeeld door de Heere. Dat werd al meer dan twee millennia geleden bewezen door de bijbel.
Over het winnen op de Franse toer staat niets in ons verouderde testament, waarmee weer eens wordt bewezen dat gods wegen ondoorgrondelijk zijn.

p.s.

Oma je bent vergeten mij als aangetrouwde zeer kouwe kant te noemen.

Reageer
gravatar

Natuurlijk MOET de man zijn kanker terug. Als een soort rente op de tijd dat hij zonder heeft moeten doen kan hij wat mij betreft er de kolere en de (touw-)tyfus bij krijgen!

Reageer
gravatar


ACTIE

Het spijt mij plaatsvervangend dat mij familieleden de afgelopen dagen weer eens zo nodig in dit serieuze blad hun ongein moesten spuien.

Dat doen ze ook als we als familie bij elkaar zijn. Kun je nagaan hoe moeilijk ik het heb met mediageile familieleden zoals E. Zel, Paulus, Opa, Kanker Cel, Pleegzuster Bloedgein, Bram M., Calimero, Pater Paulus, zogenaamde Waterprins, Pouke, Viesman, Polleke, Paula Vlieg, tante Paulien, Spotter (ondergedoken), Ver Wijzer, Cor Rector, de veldwachter en de conducteur Paulus (verschillende petten), Kuijffjen, Snotaap, Plien, Ga Jes, dipl-ing Paulussen, Den Boschkabouter. dr Zielenknijper, Pal Jas, Juf Paulien, Sladroplos en onze dominee.

En dan heb ik pas over een fractie van de warme en kouwe kant van mijn grote familie gehad, die gisteren en vandaag De Speld onveilig hebben gemaakt.

Heb meelij met mij. Schrijf daarom allen hieronder aan de redactie:

Het is genoeg geweest!

Zodat ze onderhand eens ophouden, want mij lukt het niet.

Reageer
gravatar

Geachte Oma Paulussen, als dit beleid van USADA succes heeft, stel ik voor dat uw hele familie u direct aanmeldt. U weet het nu waarschijnlijk niet meer, maar dankzij USADA krijgt u dan uw oude geheugenstatus terug.

gravatar

Over Louis Armstrong hoor je nooit meer iemand.

Reageer
gravatar

En wat zou dat?
Dit is de tweede keer dat Louis’ naam ijdel wordt gebruikt. Die zanger/trompettist is niet eens familie. Flauw hoor.

gravatar

Zeg waterprins,

In de hele wereld is zeiken een geliefde sport. Overal worden wedstrijdjes gehouden wie het verste of het hoogste komt met zijn zeikstraal.
Waarom is het immens populaire vér- en hoogzeiken nog geen Olympische sport? Heineken heeft al medewerking toegezegd.

gravatar

Neef Pouke,

Je bent het duurkampioenschap zeiken vergeten en het bekende zeiken op bewegende doelen. (Als doelen worden in de beschaafde vorm meestal insecten gebruikt.)

gravatar

@Paula Vlieg:

Het is niet beleeft om ‘s nachts dames vliegen voor de kop te zeiken. Het zijn dus keurig nette heren hier die respect hebben voor dames, zeker als ze ook nog vlieg zijn.

gravatar

Akke, nou vooruit voor deze ene keer dan:

Of is het toevallig 1 april?

Ik verwacht natuurlijk wel een eerlijk antwoord.

gravatar

HA!! Erin getrapt Ja het is 1 april en u krijgt GEEN achterstallige presentjes van Sintereklaas en die andere baardaap, zo.

Voor leren klokkijken heb ik ook nog wat truukjes, ghihi.

gravatar

Hij had beter die medicijnen niet kunnen gebruik, dan was hij nu vast dood geweest. Willen we dat dan? Kanker overwinnen op wilskracht? Wat een gezwam zeg.

Reageer
gravatar

Beste heer Armstrong,

Voor 77.766 dollar of 60.000 euro in het handje regel ik wel dat wij samen op televisie komen om de deken van de orde van… eh… wielrenners eens flink de oren te wassen.

Bij mijn vriendjes van de Telegrof kan ik voor hetzelfde tarief een bericht op de voorpagina met een kop in chocoladeletters ritselen! Ook zwart natuurlijk.

Bel mijn secretaresse voor een afspraak. (Tien euro per minuut excl.)

Reageer
gravatar

Heeft iemand zich al afgevraag hoe de heer armstrong aan die kanker is gekomen?
Er schijnen aanwijzingen te zijn dat dr. Fuentes zelf de kanker aangebracht heeft. Diezelfde dr. Fuentes die nu miljoenen incasseert als adviseur van LiveStrong.

Reageer
gravatar

Quote Carrotte: “Ik ken namelijk geen lijst van verboden middelen voor het bestrijden van kanker.”
Ik heb van een vooraanstaand genezend medium te Tiel begrepen dat het gebruik van ingestraald kraanwater wel kan lijden tot strafrechtelijke vervolging.

Reageer
gravatar

Ik heb met Armstrong te doen. Eerst vlak na je dood je maanlanding moeten inleveren en dan nu ook nog je tumor terugkrijgen.

Hoeveel kan een mens aan?

Reageer
gravatar

Mag ik even opmerken dat dit artikel Lance Armstrong betreft en dus niet mij?

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat Lance Armstrong gewoon voor zijn medicijnen en behandelingen heeft betaald. Dus: so what? Ik ken namelijk geen lijst van verboden middelen voor het bestrijden van kanker. Is de redactie van De Speld hier misschien een beetje in de war met doping in de sport? Lance Armstrong heeft na het overwinnen van kanker namelijk nog een tijdje heel leuk rondgefietst en menig prijsje gewonnen. Misschien dat dat niet helemaal eerlijk is geweest? Daar bestaat namelijk wel een lijst van verboden middelen.
Ik betrap de redactie van De Speld trouwens wel vaker op dit soort overduidelijk zogenaamde (?) vergissingen.

Reageer
gravatar

@Bep Bedoelt u Horatiaanse satire of Juvenaliaanse satire? De eerste is gewoon geestig, de tweede heel scherp.

gravatar

Het ergste is natuurlijk de precedentwerking: met dit soort gedrag lopen de kosten voor de gezondheidszorg binnen de kortste keren totaal uit de hand.

Reageer
gravatar

Lance Armstrong is het levende bewijs dat alle middelen geoorloofd moeten kunnen zijn om de strijd tegen kanker te winnen. “Lance greep alles aan om de tumor te verslaan. Hij had maar één doel: zo snel mogelijk weer gezond worden. Hoe maakte niet uit.” Dat maakt Lance Armstrong tot een rolmodel voor anderen.