Chaos dreigt op eerste Prinsjesdag zonder koningin

'PvdA en VVD moeten bij rijtoer het voortouw nemen'

Waar Prinsjesdag traditioneel een overzichtelijk volksfeest is, met een rijtoer, een Troonrede en hoedjes, dreigt het dit jaar op een chaos uit te lopen. Nu koningin Beatrix  door de Tweede Kamer buitenspel is gezet, is niet duidelijk hoe de traditionele opening van het regeringsjaar eruit zal zien.

Prinsjesdag zou daarmee wel eens heel lang kunnen gaan duren. Volgens politicologen heeft de Tweede Kamer zich onvoldoende gerealiseerd wat het betekent om de koningin uit de rituelen te schrappen. Bert Bokhoven, hoogleraar Politiekwetenschappen aan UvA: “Je kunt wel roepen dat de ceremoniële functie van de koningin niet meer van deze tijd is, maar je moet het volk wel een alternatieve show kunnen voorschotelen.”

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft de partijen uitgenodigd om ‘s ochtends bij haar langs te komen. “Samen moeten we er wel uit kunnen komen. Op basis van de verkiezingsuitslag ligt het voor de hand dat VVD en PvdA het voortouw nemen. Rutte kan bijvoorbeeld in de Gouden Koets gaan zitten, terwijl Samsom de Troonrede voorleest. En vanaf het balkon van Paleis Noordeinde kunnen de lijsttrekkers van de kleine partijen vervolgens prima naar het volk zwaaien.”

Demissionair premier Rutte wil nog niets loslaten over zijn voornemens. “Liberalen weten hoe je een feestje moet bouwen, dat hebben we op de verkiezingsavond wel bewezen. Wat er gaat gebeuren, is nog een verrassing, maar als het een rijtoer wordt, dan kunnen de mensen hun vingers daarbij aflikken.”

Eén activiteit ligt gelukkig vast. Minister van Financiën Jan Kees de Jager presenteert net zoals vorig jaar zijn koffertje in de Kamer. Bokhoven: “De afspraken uit het Kunduz-akkoord bieden natuurlijk een stabiele basis om de begroting de komende jaren op orde te krijgen. Duidelijke afspraken, helder commitment van de partijen. De Jager presenteert een begroting om trots op te zijn. Jammer dat het voor De Jager dit jaar óók de laatste keer is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Prinsjesdag zou nu beter lijsttrekkertjesdag kunnen heten, en bij voorkeur op de 5de donderdag van februari gehouden worden (dat is dus eens in de 28 jaar!)

Reageer
gravatar

Betreffende Marcel D. Kan deze man niet ergens in quarrantaine? Oh wacht, waarschijnlijk is dat al zo. Psychotische brei met dode link. Zinloos geschrijf.

Maar god, voor zover ik weet gaat de Clowningin gewoon het Kontneukakkoord voordragen. Het sprookje van de demoncratie!

Reageer
gravatar

Het lijkt me duidelijk dat Henk Kamp de rol van de koningin voorlopig heeft overgenomen, dus dient hij met zijn familie in de gouden koets plaats te nemen.
Voor het gooien van een waxinelichtjeshouder door een mafkees lijkt Geert Wilders mij heel geschikt en het voorlezen van de troonrede is echt iets voor Jan Jaap v/d Wal (geen politicus, dus integer).

Reageer
gravatar

Jn Jp v/d Wl lit in ieder gevl eender l hre mjeteit.
Met nogml excue voor het ontbreken vn de letter ” en ” op mijn keybord. Klvier. Mnul. Whtever.

gravatar

ik ben de baas dus de KONiNGiN is hier weL gewoon een onderdeel van van onze Monoganistiese samen kunen leven wat er ook zijn mag je blijt altijd KEPTEN TJEEN WEER OP DE BETEL GALAKTIKA OF IS U DE USE DAN WEL BETER DAN DE ALGERIJNSE MAFIA DAN WEET U DAT U NIET HET ROER GAAT DOEN ALTEN OVER NEMEN VAN WAT HEET U KONINKLIJKE ORANJE FAMILIE DOOR EEN STEL WEL CETJUSTIUGE HAAIEN MAAIESTEID VAN ONZE VEREENDE NEDERLADEN EN DAT BENT U EN NIEAMD ABNDERS AKN DAT WAT U ZO MOOi ZIJ IK WAS WERKELUK ONTROERD VAN HWET MOMENT DAT U ZIJ KUNNEN WE HET NOG EEN KEERTEJ OVER DOEN WAT HET WAS NOG NIET TEN EIDE TOG DUS STUURD U DAAR BIJ WAAR IK WEL KOMEN KAN MAAR NIET WIL KOMEN MEE TE VERKEREN ALS U BEGRIJPT WAT DAT DAN WEL IS DAT IK HEB VOOR EEN VRIJHEID NOG GEEN 320 €URO EN DAN GEWOON EEN HAND LANGER VAN ONZE ONDER WERELD ADVOCAAT GENAAD DEURWAARDE EN DAN WEL GERECHTS DEUR WAARDE JOHANIS ALBRECHT EN DAN WEL DE OUDE WEGGEMANS DIE DINGEN DOET DIE HIJ NIET MAG DOEN DAAR IN EMMEN KUNT U HEM ON EERVOL DOEN VERVAGEN DOOR DIE VAN DE HAAN ADVOCATEN EN DAN DOET ONZE TWEEDE KANS PRODEO ADVEKAAT GEWOON DAT WAT HEET HEET MJIJ WEER MOGELIJK MAKEN VAN WAT IK VOOR DAT IK HEM IN MIJN BEDRIJF MET MIJN INGEHUURDE INGINJEUR MARK KOLK HAD EN DAT WAS EEN HALF MILJOEN €URO PER JAAR EN DAT AL MEER DAN 16 JAAR WAAR DOOR DE BIJ KOSMT VAN DEZE petertje van rossumpje er nu geen bedrijf meer over is dus dat is niet mijn schuld maar zijn schuld want hij fraudeert met mij geveven en met de WET en dat mag ik niet meer niet maar wel gewoon doen bestragfen en dat is dan ook dat ik zeg je hebt gewoon tot einde van deze week voor dat ik met iest anders op je stoep ga komen en dan wil ik nog wel eens zien wie mij gaat schade loost stelen en tot nu toe neem ik gewoon genoegen met 3 miljoen dat je me tot nu toe door de neus heb latgen boren door dat jijm gewoon wou frouderen met met Recht en door de Rechter nog eens extra op si gewezen maar jij dcacht ik ben hier toch die met extra inacuratei prveleses ou dat was wel zo maar dat is dus nu niet meer zo dus ik zou maar gewwoon je outo sleuteletjes gaan doen zoeken en gewoon mij gaan doen in mij breifven buis end an wel gewoon op naam van mijn B>V. die ik dusm nog steeds heb en wel met alle aktes dus wie heeft dan het reecht om dat te doen alten zijn zo als hij die dat heeft en dat dus kan laten zijn zo als hij dat heeft bedacht ern dat is gewoon weer de ILIGAAL VERKERENE ING CONTRAKT DOOR IEMAND ONDER TEKEND MAAR ZEKER NIET DOOR DE RECHT EINGENE EINGNAAR WATN DAN BEN IK DUS OFFICEEL OOK NOG NIET MAAR DAT IS GEWOON ONZE JISSE OTTER R.A WANT DIE SI NOG STEEDS EINGENAAR VAN OP NAAM WEL ANDERS MAAR NIET GEOPASEERD ANDERS DAN RED WHITE AND BLUE B.V. PUNT MAAR ONZE JISSE OTTER R.A. HEEFT EEN FOUTE GEMAAKT WANT IN DE TEKST DIE HIJ DESTIJDS HEEFT DOEN OPSTELEN OM MIJ TE SSLIM AF TE ZIJN HEEFT HIJ WEL VERMELD DAT WAT HIJ WILD MAAR WEL TUSSEN HAAKJES GEZET DUS DAT BETEKEND DAT IK OOK GEWOON VOOR DE HELF EINGENAAR BEN VAN ZIJN AANDELEN IN WAT HIJ DANN WEL HEEFT DOEN KUINNEN VERGAREN EN DIE GA IK WEL GEWOON BIJ DEZE JISSE OTER R.A. PRUSER VAN VORMAAT OOK NOG DOEN ALTEN UIT BETALEN DUS DAN MAAR GEWOON DAT FLEJTE VAN JE ALS AAN BETALIND DOOR MIJ WEL GEAXEPTEERD EN TOT DE VOLGENE RODNE WANT DIE PETER VAN ROSUSM ADVOCATEN IS NOG WELM WAT MEER MEE AAN DE NAND DAT IK U GA OPEN BVREN EMT ONZE STIOCHTING BlauweXen MAAR SOMS OOK DOOR MIJ VOUT GESPELD ANDFERS DOET U GEEN MOETE OM DE REST WEER TERUG TGE VINDEN IN DEZE SPELDEN HOOP EN DAT DOET WEER LEVEN DUS TOT DE VOLGENDE DAN MAAR

marceL DrieSeN http://wWw.BlauweKRIS.nL
Stichting

Reageer
gravatar

Lieve Marg00tje,

Het is juist erg dapper van jou om je voor ons land op te willen offeren. Maar Bea wil het voor deze ene keer nog wel zelf doen. Daarna gaat ze echt met pensioen, want ze is de 67 allang gepasseerd.

Nog een tip in deze voor jou zo moeilijke tijd, nu ik mij geen wit paard meer kan permiteren. Maar ik ben dan ook geen echte prins, moet je weten.

Neem alsjeblieft zwemles voordat je heel veel traantjes laat vloeien. Dat is bovendien nuttig als het water over de dijken slaat. De enig echte waterprins gaat jou echt niet helpen.

gravatar

Wéér een interne tegenstrijdigheid in het beleid van onze demissionaire Kunduz-alliantie: op bepaalde selecte levensvormen na (frauderende bankiers, geldhandelaren, private venture-bankiers, drugshandelaren, hedge fundbankiers, witwassers, ongecontroleerde staatsbankiers, speculanten, beursgenoteerde bankiers en collaborerende politici), moet iedereen langer doorwerken; eerst tot 67 en in de volgende fase tot de dood er op volgt. Okay, duidelijk tot zover! Helder VVD/CDA-ontvolkingsbeleid voor onvermogenden! Maar nu moet ineens De Majesteit met pensioen; NB de duurstbetaalde werkneemster op de Staatsloonlijst, en mét haar de hele hofhouding. Geen cameo’s meer bij lint-knipperijen, de Lintjesregen opgedroogd, weg bij de Opening van de Staten-Generaal, niks Derde Dinsdag van Zalm meer. Voortaan een volledig arbeidsloos inkomen! Hoe komen ze er op, die graaiende horde colporteurs t.b.v. Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Vaticaanstad én -last but not least- de onvermijdelijke vetlederen zijtassen der superrijken? Mark Rutte is een rasechte VVD’er, dus ook niet van een eerste leugentje (€ 50 miljard) gebarsten, maar hoe verkoopt hij dat nu aan het vulgus: Oranje niet meer bóven, maar (er)náást? De VVD heeft -met behulp van de joviale VOCDA collaborateur PietHein Donner- écht de macht overgenomen en sloopt nu lachend alle Heilige Huisjes. Willen wij zo’n a-historische pretletter vier jaar als premier? De risée van de EU. Wat moet het buitenland wel niet van ons denken? Hoe moet het nu met onze zieltogende Handelsbelangen in het olieslagveld Midden-Oosten? Wat nu met de marketing van ons Waterbeheer onder Willem-Alexander? Waar moet W.A. nu zijn “Water” kwijt? Kan iemand mij de logica van deze incoherente anarcho-liberale zig-zag koers duiden?

Reageer
gravatar

Hoi Outdinges, wat jij schrijft weet toch iedereen al, daarom werd er flink op die Rutte gestemd.

Maar vertel mij nou eens wat er echt aan die vent en zijn partij niet deugt.

gravatar

N.a.v. Polleke (op 14a). Allez Polleke, ge zijt er ene, wat zou er nu mis kunnen zijn met ‘n eerlijken liberaal à la NV-A? Awel, dat ga ik u vertellen, hè? Deze onkreukbare liberaal zorgt er (mede) voor dat zijn gelijk liberale vriendjes de bankiers, die de grootste finanscrisis in de wereldhistorie hebben veroorzaakt, bestraft worden met zeer plezante megabonussen en loonsverhogingen van 25-30 % terwijl iedere modaal werkende en pensioentrekker dat seffens toch zo’n 10 % minus gaat schelen, hè? Vermits gij niet tot de getroffen groepen behoort, stemt u natuurlijk liberaal, daar kan ik van eigens inkommen. Maar dat wil pertang nie zeggen dat iedereen daar zo over mot denken. Vatte gij mij?

gravatar

Koningin buitenspel? Nou en? Vrije trap voor de tegenpartij en ze doet nog gewoon mee. Kan dus zoals altijd met die gouden koets een blokje om. En als ze toch in de buurt is, laat haar dan die troonrede ook maar voorlezen. Ze is daar namelijk best wel goed in.
Al die lieden die graag in haar voetsporen zouden willen treden: bah!

Reageer
gravatar

Eindelijk weer eens prof. dr. Bokhoven aan het woord, dat werd tijd. En wat een kwaliteit weer, zijn heldere bijdrage. Maar goed, wat doen we als Rutte niet blijkt te kunnen paardrijden??

Reageer
gravatar

URGENT NIEUWS

Heel Nederland en wijde omgeving is geschokt, nadat de Nieuwe Revu foto’s heeft geplaatst van het ontblote bovenlijf van Catharina-Amalia von Amsberg-Zorreguieta, Prinses von Niederellende und von Oranje-Nassau in een badje in 2006.

Door de Rijksvoorlichtingsdienst wordt dit tegengesproken met de mededeling dat de Nederlandse koninklijke familie, in tegenstelling tot de Britse, geen bovenlijven bezit.

Reageer
gravatar

Ja hoor, Rutte rechtsvoor, Samson links, bit in de bek en zweep erover. Alleen moet je dan wel een ervaren koetsier hebben om het span vooruit te krijgen. Eh, majesteit, als u toch niets te doen heeft …

gravatar

En Kamp gaat natuurlijk eerst de route verkennen. Voordat je het weet lopen ze in een waxinelichthouderwerpershinderlaag.

gravatar

Maar beste EJPD, weet je niet dat voor de verandering de gouden koets naar een waxinelichtjeshouder wordt gegooid, door niemand minder dan Willem-Alexander ?

gravatar

URGENT NIEUWS

Heel Nederland en wijde omgeving is geschokt, nadat de Nieuwe Revu foto’s uit 2006 heeft geplaatst met ontbloot bovenlijf van Catharina-Amalia von Amsberg – Zorreguieta, Prinses der Nederlanden alsmede von Oranje-Nassau in een badje.

Door de Rijksvoorlichtingsdienst wordt dit tegengesproken met de mededeling dat de Nederlandse koninklijke familie, in tegenstelling tot de Britse, geen bovenlijven heeft.

Reageer
gravatar

Oef, dat wordt nog een hele toer. Pragmatisch bezien zouden Rutte en zijn mams met die koets door Den Haag kunnen rijden -hij woont daar- maar die paarden zijn zo getraind dat ze blindelings van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof kunnen lopen.
Als Rutte zijn moeder moet ophalen in een buitenwijk; ai ai ai.

En stel je voor dat Diederik premier wordt: moet dat ding dan helemaal naar Amsterdam rijden? Dat wordt een Prinsjesweek!

Reageer
gravatar

Geert W., weet je wel wat je zegt. Bij deze ernstige majesteitsschennis laat geen enkele rechter in ons land zich door welke Bram dan ook intimideren.

Dat wordt toch ten minste zes jaar op water en brood. Daarna ter beschikkingstelling aan de regering; tenminste als over zes jaar er al een is geformeerd.

gravatar

Ik heb als demissionaris de heer Bernard Wientjes benaderd om met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen vanaf een nader te bepalen bordes in Den Haag naar het volk te zwaaien

Reageer
gravatar

Dat gaat flink schelen in de beveiligingskosten! En wat doen de 2e hands gouden koetsen op de antiekmarkt? Wellicht is deze actie voldoende om de begroting van volgend jaar sluitend te krijgen.

Reageer
gravatar

En wat moet de voorzitter van de Eerste Kamer nu roepen na het voorlezen? “Leve de VVD”? Daar zal niet iedereen het mee eens zijn, lijkt me.

Reageer