De Telefoongids kondigt reorganisatie aan

“Nummers voortaan geordend van hoog naar laag in plaats van op alfabet”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Postbestellers reageren vooralsnog lauw op de interne reorganisatie bij De Telefoongids. Hoewel geen van de onderbetaalde werknemers De Speld te woord wilde staan, konden wij toch een reactie krijgen van de anonieme postsorteerder Peter Post: “Normaal moeten wij reeds weken van te voren gaan trainen om de Telefoongidsen te sorteren. Nu alles al van hoog naar laag geordend is, hoeven wij nog slechts de postcodes bij elk telefoonnummer te zoeken.” Op de vraag, of de reorganisatie gevolgen zal hebben voor mensen die slechts de naam van een abonnee kennen, wilde de directie niet ingaan.

Reorganisatiegolf
Een woordvoerder van de Gouden Gids zegt te verwachten dat hun bedrijvengids nu ook zal worden aangepast. “Door de maatregel van De Telefoongids worden wij gedwongen ook onze bedrijfsvoering te reorganiseren. Om de BTW-verhoging niet te hoeven doorberekenen aan onze klanten zullen wij daarom naast de Gouden Gids nu ook een met bladgoud belegde Loden Gids uitbrengen. Hierdoor kan de prijs ongewijzigd blijven. De consument zal geen verschil merken.”

Europese druk
Volgens berekeningen van het Centraal Planbureau zal de reorganisatie bij De Telefoongids niet voldoende besparingen opleveren om aan de 3%-norm te voldoen. Onder druk van hoge boetes van de Europese Commissie tekent er zich nu een Kamerminderheid af om tot aanvullende maatregelen te komen. De partijen zeggen niet inhoudelijk te willen reageren wanneer er verkiezingen in aantocht zijn. “Want een kabinet kan elk moment vallen. Ook een demissionair kabinet.”

Meer bezuinigingen
Bronnen binnen het kabinet stellen, dat ook de cijfervolgorde van telefoonnummers niet langer buiten schot kan blijven. Het CPB adviseert bedrijven verder te bezuinigen op de cijfers. Volgens prognoses kunnen de productiekosten van telefoons met zeker 3% dalen. Telefoontoestellen zullen daarom per 1 oktober enkel geschikt worden gemaakt voor het bellen naar binaire nummers. Een directielid van KPN verklaart: “Elk telefoonnummer kan hierdoor met slechts 2 toetsen worden ingevoerd. Abonnees met hogere nummers kunnen enig ongemak ondervinden, maar dit valt in het niet bij de voordelen van het digitaal bellen.

Reageer
gravatar

Ja hoor, daar gaat ie weer. Moet ik natuurlijk vragen; “Wat is dan het nummer van tante Paulien in Emmer Compascuum?”

Ome Paulus, die grap heeft u al heel vaak verteld. U kent hem van buiten, maar niet van binnen. Ha ha, ‘leuk’ hoor.

gravatar

Van laag naar hoog ordenen is erg rommelig naar mijn smaak. Er moet natuurlijk wel enig systeem in de ordening zitten. Ik denk dat het handig is om verder te verdelen in priemgetallen, deelbaarheid door 3, 5, 7, 11, 13, veelvouden van pi in 10 decimalen, enzovoort.

Reageer
gravatar

Is wat lastig als je trauma wordt gestolen of per ongeluk omgeruild. Moet het telefoonboek ook weer worden veranderd 🙂

gravatar

Beste Nico en Berry van vier,

Willen jullie mijn pincode onzichtbaar maken, zodat de code niet meer herkend wordt?

Willen jullie datzelfde doen met mijn rekeningnummers, mijn postcodes, mijn nummers van de postcodeloterij, mijn huisnummers, mijn burgerservicenummer, mijn telefoonnummers, mijn autonummers, mijn sleutelnummers en mijn nummertje bij de apotheek.

Bij voorbaat dank

n.b.
Voorbaat het niet, dan schaadt het wel.

Reageer
gravatar

Maar Margootje toch, mijn geldverzameling is al jaren gedigitaliseerd, dus ik heb alleen nog een electronisch zwembad boordevol elctronisch geld, waar ik virtueel, via de computer in kan duiken. En dat is ook best lekker, hoor.
Mijn goud is allemaal naar Fort Knox gegaan en daar op geheimzinnige wijze verdampt, naar verluid(t).

gravatar

Gezien de steeds verder oprukkende informatiseringsdrang worden de telefoonnummers vanaf 2016 hexadecimaal afgedrukt. Windows9 Phone en iPhone8 krijgen dan ook 16 toetsen.

Reageer
gravatar

1ig! 6taan dus op alfabetische volgorde van nummer. En wij worden ge8 dat te 44, nou ik ben z11 meer ge9 daar ver3tig van te worden want hier heb ik g1 be0 van. ‘t Is maar dat je he2t.

Reageer
gravatar

BerryTh, hoe weet je mijn pincode?!?
Ik weet zeker dat ik er altijd heel voorzichtig met mijn pincode, wat is dit voor smerige truc?
Kan ik weer naar de bank om mijn pincode te veranderen!…

Reageer
gravatar

Geachte heren,
De telefoongids is een Hollandsch icoon. Het past u niet daarover vuige leugens te verspreiden! Sedert 100 jaren is Neerlands telefoongids een bron van vreugde voor miljoenen. Vergeet dat nooit.
Hoogachtend,
Staatsbedrijf der PTT

Reageer
gravatar

Al sinds 1881 verschijnen elk jaar in enorme oplagen herziene herdrukken van alle 45 delen. De Telefoongids moet wel het meest gelezen boek van ons land zijn, maar gezien de herzieningen ook het boek met de meeste fouten.

Reageer
gravatar

Ik heb het gecheckt, en ja hoor, al mijn pincodes staan erbij. Toch wel een beetje freaky als je daar zo je pincodes tussen ziet staan.