50Plus haalt 48 zetels minder dan gehoopt


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tellen alle kamerleden van boven de vijftig niet per definitie mee met 50+?

Reageer
gravatar

Nee en nogmaals nee! En ik zal je vertellen waarom.

Kamerleden van de grootste partij, die van Voor Veel Duiten (VVD) dus, voelen zich bij 50+ niet aangesproken op leeftijd, maar op aantal bijbanen.

SGP’ers denken bij 50+ aan bladzijden in hun psalmenboekje;
CDA’ers aan het aantal verloren zetels sinds de oprichting;
Geert W. (en dus ook zijn Kamerknechten) aan het aantal hatelijke woorden, die hij uit zijn hoofd kent.

GroenLinkers zijn het denken verleerd. SP’ers voelen zich nog als kinderen van Jan Marijnissen (zelf 60) en CU’ers als kinderen van hun god. D’66 is pas 46.

Tja, dan hou je alleen nog 50PLUS en de PvdA over. Daarmee vorm je geen meerderheid in de Tweede Kamer.

gravatar

Kiezer meneer Thieu Janssen sr (89) uit Heerlen is vanochtend overleden. Maar daar staat tegenover dat kandidaat-kiezer mevrouw Sien Smit uit Hengelo vandaag 50 is geworden.

gravatar

Geachte heer Kip,
U weet dat de jeugd tegenwoordig niet meer opstaat voor de oudere medemens en dat de 2+kamerleden van de 50+-partij dan op de grond plaats moeten nemen? De rollators mogen, brandweervoorschrift, niet in het gangpad staan dus men moet een plekje tussen het blauwe pluche zoeken.
Bezijden de oncomfortabele positie waarin zij zich dan moeten wringen, zal het kraken van femurs en coxae de ziektekosten van ons land direct de pan uit doen rijzen.

Nee, laat die oudjes zich maar eerst een zitplaats in een stadsbus weten te verwerven voordat ze zich gaan bezighouden met het besturen van ons land.

gravatar

U wéét, heer Van Wandelen, waarom onze hedendaagse spes patriae, niet meer voor ouderen opstaat. Op instigatie van het vorige CDA/VVD-kabinet is men begonnen met de versnelde aftelling tot uur U voor babyboomers en oudere generaties. Wil men ooit de zorgkosten in de greep krijgen, dan staat geen andere weg open dan om die stijgende zorgkosten hun angel te ontnemen; grootschalige reductie van de maatschappelijke vraag. Regeren is vooruitzien en in de nabije toekomst dienen zich al nieuwe zorgvragers aan: zoals ‘comazuipende’ jongeren vanaf 14 jaar en -veel eerder al- de houseparty-generatie die “stappen” inhoudelijk heeft geperfectioneerd tot basaal zuipen, slikken, spuiten en basen en die derhalve collectief tribale tattoos draagt met ID, bloedgroep, HIV-factor en maandtrajectkaart voor ambulance en EH-klinieken rond de uitgaanscentra. Ook deze bonvivants worden ouder en t.g.v. excessief drank- en drugsgebruik sneller en ingrijpender zorgafhankelijk. Maar eerst komen de veertigers en ‘vroege’ vijftigers die door ontslaggolven wegens mismanagement via een verkorte WW en onverkoopbaar gebleken huizen tot wanhoop, maar nog nét niet tot suïcide werden gedreven. Beleidsmatig versnelde invoering van automatisering en outsourcing van arbeid naar goedkope arbeidslanden in Azië en Afrika zal nog verder een hoge tol eisen. Een laatste strafrechtelijke bijdrage van de geachte afgevaardigde der VVD; C. Aptroot (kort vóór zijn positief gehonoreerde asielaanvraag in Gouda) staat buitenmaatschappelijke exponenten van de Maaskantje-generatie toe met 130 km. per uur in de bebouwde kom op rollatorende en electro-scooterende ouderen (m/v) in te rijden en te volstaan met een simpele melding achteraf; zonder consequenties voor hun rijbewijs. Voorts moet men nu reeds aan de slag met het kweken van bier-en- patatgeneraties die de zorgvraag van rond 2040 en later effectief zullen kunnen reduceren. Komaan dus, de mouwen opgerold en omhoog met dat geboortencijfer; we mogen toch niet álles overlaten aan onze van nature al hoogproductieve Nieuwe Nederlanders en gemeenteleden overzee; “SAMEN KUNNEN WE MééR!” “EN NU VOORUIT”, allemaal tegelijk: op de wijs van “De paden op, de lanen in” alvast dank voor uw aandacht.

gravatar

Waarde outsider, dank en complimenten voor uw uitgebreide betoog. Uit uw uiteenzetting maak ik op dat ook ú inziet dat de ouderen al een tijd geleden de aansluiting met de rest van de bevolking hebben verloren. Dit sterkt mij in mijn uitspraak dat die ruggengraadloze fossielen ons land niet moeten besturen.

gravatar

Als je 50+ bent, ben je geen oudje. Als je geluk hebt, kun je nog jaren mee. Misschien met rollator of scootmobiel. Ik ben zelf zo’n fossiel, maar ik voel me nog steeds jong. Maar ja, dit is een cynische site. De afgelopen dagen zijn hier veel serieuze reacties geweest op de politieke ontwikkelingen. Nou, dan nog maar ééntje, ruim 35 jaar geleden leerde ik op de VU, dat de gevolgen van de vergrijzing door de generatie baby-boomers aanzienlijk zouden zijn. Daar is in die 35 jaar niet veel aan gedaan, behalve dat we een goed pensioenstelsel hebben. De partij 50+ heeft wel degelijk bestaansrecht. Zelf heb ik links gestemd, maar dat doet niet terzake.
Ik begrijp best, dat de reacties hier sarcastisch en cynisch bedoeld zijn, daar is het tenslotte De Speld voor. Sommige mensen hier nemen alles letterlijk (“verkeerd verbonden”) en dat zou een verkeerde indruk kunnen geven. Het leven houdt echt niet op bij 50!

gravatar

start geen sarcasme

@Elkie: voel je inderdaad niet teveel aangesproken, ik hoop ook na mijn 50e vrolijk rond te wandelen en nog veel jaren te genieten van ‘t leven.

einde geen sarcasme

… en nou ophouden met zielig doen! 😉

gravatar

Nou Elkie, niet helemaal mee eens hoor: wij -de babyboomers- hebben toch geprobeerd met De Vrije Liefde om er wat aan te doen.. Je kan de schuld -als die er al is- beter bij de baby’s dan bij de boomers leggen, die lieten het afweten … toch?

En je gevoel; dat zegt niks. Je bent zo oud als een werkgever vindt dat je oud bent en dat is tegenwoordig 35 en rap dalende.

Enne 50+? Ik ben net 60+, moet er nu niet een nieuwe partij opgericht worden?

gravatar

Outsider is zo overstuur van de verkiezingsuitslag, dat hij het niet kort kon houden; zelfs geen adempauze kon nemen voor het plaatsen van alinea’s. Het ziet er naar uit dat hij met woeste aanslagen op de toetsen zijn onlustgevoelens heeft weggeramd.

Slecht voor de vingerkootjes, goed voor de toetsenbordverkopers en beter dan een kalmeringspilletje.

gravatar

Jammer dat de 50plus-partij zich niet tijdig heeft aangemeld voor de nek-aan-nekrace met de VVD. Dan hadden ze nu toch 40 zetels kunnen hebben; nog maar 11 te weinig.

Reageer