Roemer: ‘Verdeel zetels gelijk over partijen’

SP: ‘We moeten de politieke verschillen in dit land kleiner maken, niet groter’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Schooljuf,

Uw voorstel kan problemen geven voor een corpulente parlementariër met een zeer hoge BMI-waarde. Ik stel daarom voor dat hij/zij twee zetels deelt met een magere politicus met een zeer laag BMI-niveau.

gravatar

Dan maar Samsom in het torentje. Hebben we het probleem van de Marken ook meteen opgelost en het is een stuk goedkoper!

gravatar

Stem op lijst zestien jr, de lijst die geen grote letters nodig heeft.

De positieve jongerenpartij 50MINUS

Wij zijn voor euthanasie en bescheiden bejaardenhuizen.
Wij zijn voor abortus van vijftigplussers en ruime disco’s.

Dit was een publicatie in het kader van door de overheid voor politieke partijen gevorderde ruimte in De Speld en De Volkskrant.

Reageer
gravatar

Geweldig initiatief, DEEPV50M. Krappe disco’s is al jarenlang een nijpend probleem. Klein probleempje echter. Wie gaat er in jullie Bescheiden Bejaardenhuizen wonen als vijftigplussers een spuitje krijgen? Jongere oudere jongeren? Vanaf hoe jong? En hoe moet dat dan met mij? Euthanasie of abortus met terugwerkende kracht? Back to the future maar dan andersom? Jammer dat juillie hier niet eerder mee zijn begonnen. Dan had ik nu al jaren van mijn levensverzekering kunnen genieten.

gravatar

Hahahaaha, dat hoort u mij niet zeggen hoor!
En haahahaa, om er even een luchtige anekedote doorheen te gooien om de aandacht weer naar mij te leiden in plaats van die bolle (grinnik) die niet eens in dat zeteltje past (grijns): ik hoorde net van Marianne dat zij van Wimlex excuses (mwoehahagnuifgnuif) eist omdattie dit weekend op eenden gejaagd heeft. Weet zij veel dat het om -gniffelgniffel- deuxchevautjes ging hihihi: kadootje voor Maxi?

Mwoeha, ik zie Wimlex al staan wiebelen in het sloepje van Jort -goeie vrind trouwens, lach ik heel wat mee af whawhah- en dan en passant een voorbijzwemmende badmuts raken met Maxima eronder (giergierkuchekuche).

Nee; Wimlex gaat echt geen excuusje maken hoor, gnuif, dan hebben we in het corps wel voorgoed afgeleerd -giechel – heb ik nou nog steeds profijt van – mhmhmhmhwahsnif ..

Reageer
gravatar

Niets daarvan, we moeten juist de ongelijkheid bevorderen, via het recht van de sterkste. Iedere zetel moet worden bevochten !

Kijk, ik ben groot en vlug, dus van de meesten zal ik weinig last hebben. Alleen die Samson is lastiger, maar voor hem heb ik wel wat vuile trucjes.

En iemand als v/d Staaij piept zelden als zijn arm wordt omgedraaid, dus dat wordt echt een makkie om die zetels te pakken te krijgen.

Reageer
gravatar

Goed idee maar slecht uitgedacht. Dit subliem voorstel zal namelijk gepaard moeten gaan met de introductie van een kiesdrempel. Er zal namelijk altijd een coalitie van npartijen/2+1 partijen gesmeed moeten worden.

Reageer
gravatar

Zo moeilijk is het niet, geef gewoon iedere Nederlander een zetel. Dan hoeft niemand meer te staan!

gravatar

Dit is duidelijk een onderdeel van een masterplan van die rooien om dit schitterende land uiteindelijk in handen te spelen van het bijna 18 miljoen leden tellende klootjesvolk. De volgende stap ligt voor de hand: iedereen z’n eigen zetel. Dat kan alleen een gesjeesde Brabantse onderwijzer bedenken. Het is duidelijk dat die Roemer geen politicus is maar een luchtfietsend warhoofd. Van het Nederlandse stemvee is niets dan ellende te verwachten. Ieder een eigen JSF, daar draait het op uit. Die man moet een mooie burgemeesterspost ten deel vallen. Maastricht komt binnenkort vrij, dan kan Roemer mooi al zijn tijd besteden aan de liefdevolle verzorging van de plaatselijke Panda, een echt beertje. Maastricht, de ultieme hangplek voor uitschot.

Reageer
gravatar

Heel mooi! Geweldig plan van kameraad Roemer. Vooral in combinatie met het afschaffen van de verkiezingen (die zijn in dit geval namelijk niet meer nodig) levert dit een enorme besparing op, waardoor we de 3% norm halen en kameraad Roemer geen zelfmoord hoeft te plegen om zijn eerdere verkiezingsbelofte van over zijn dead body na te komen.

Reageer
gravatar

Er doen 20 partijen mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De Tweede Kamer telt 150 zetels. Emile wil de zetels gelijk verdelen over de partijen. Elke partij krijgt van Emile hetzelfde aantal zetels. Hoeveel zetels krijgt elke partij?

Reageer
gravatar

Mijn verontschuldiging aan Homo Lycopersicon Esculentum voor het gebruik van zijn foto. Dat was niet de bedoeling.
Zeg maar niets, ik ga uit mijzelf wel in de hoek staan.

gravatar

Juf gekloond als een tomaat…. reïncarnatie staat voor niets. Doch dit leidt af van de kern van de zaak.
150 zetels worden gelijkelijk verdeeld over 20 partijen. Hoeveel zetels krijgt elke partij, Emile?

Bonusvraag: In 2013 worden de 150 zetels opnieuw gelijkelijk verdeeld over de partijen. Maar nu doen 193 partijen mee met de verdeling. Worden de verschillen daarmee groter of kleiner? Beredeneer.

gravatar

Hoi Suus, er zit een pofaddertje onder het gras. Je zegt: ‘er zijn 150 zetels’, maar je moet er bij zeggen dat Mark er eerst nog stiekem 75 van in eigen zak steekt. Daar wordt-ie toch weer anders van.
In ieder geval wordt het dringen dan.

gravatar

Eén wereldverbetering tegelijk, Akke!
Ik stel voor dat we eerst 150 zetels gelijkelijk verdelen onder 20 partijen (waar blijft het antwoord, Emile?) en tegen de tijd dat ze daar uit zijn, halen we 75 zetels één voor één weg, per stoelendans.

gravatar

Ja, een stoelendans, dat lijkt me leuk ! En v/d Staaij voelt zelden iets als hij op zijn stuitje valt, dus die kunnen we hebben.
Ik zei het al, de recht van de sterkste is het beste en ik zie wel kans minstens 35 zetels te bemachtigen (wilt u mijn geschater en gelach even zelf invullen, na iedere deelzin ? Daar heb ik even geen zin in).

gravatar

Het is toch wel droevig gesteld met het Nederlandse onderwijs: 150 : 20 = hoofdbrekens. Je kunt ook de Talmoed of de Bijbel raadplegen, wat in het geval van restzetels moet worden gedaan.
Alternatief: De één bij de ander op schoot. Gezellig. Scheelt meteen een aantal zetels in de Kamer. Hoeveel minder zetels hebben we dan nodig? En wie kruipt er bij de heer Van Staay op schoot?

gravatar

Helemaal gelijk; het framen gaat door. Emile wil helemaal geen zetels, da’s goed voor de soos of de ouwemannenclub – hoewel dat op hetzelfde neerkomt.

Emile heeft het over van die gezellige doorschuifbanken zoals je ze ziet bij Brabantse boerenbruiloften of op authentieke Portugese terrasjes: lange tafels met lange banken. Speciaal voor CDA en die anderen kunnen ze uit het klooster gehaald worden.

Dan moet iedereen gewoon aanschuiven en wordt de boel lekker door elkaar gehusseld: praat een stuk makkelijker, toch?