ME verwart damesdispuutshuis met kraakpand

‘Alternatieve’ look studentes zet politie op verkeerde been

De ME heeft maandagavond per abuis het damesdispuutshuis H.A.R.D.V.A.C.H.T.E.R. ontruimd in plaats van het naastgelegen kraakpand. Oorzaak van de verwarring was de kleding van de bewoners: tweedehands in de stijl van hippies uit de jaren ‘70.

Bij de ontruiming werd de voordeur met een stootblok geforceerd en werd protest neergeslagen met behulp van een waterkanon. Jos Klaassen, hoofd van het verantwoordelijke ME-peleton spreekt van een pijnlijke, maar begrijpelijke vergissing. “Wij kregen het adres Utrechtsekade 14 door, het dispuutshuis is gevestigd op 14a, maar dat staat niet op de gevel aangegeven. Met het alternatief geklede volk daarbinnen in combinatie met de enorme rotzooi in de woonkamer, is een vergissing snel gemaakt.”

Hoewel praeses Willemijn Schoemaker ‘behoorlijk is geschrokken’ blijft ze resoluut in haar oordeel over de kledingvoorschriften: “Ongelofelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wij dragen al meerdere seizoenen dit uniform: laarsjes of afgetrapte Converse All Stars, een kort tweedehands spijkerbroekje, een loszittend hemdje van dun materiaal en Ray Ban zonnebril. Om het hoofd wordt een haarband gewikkeld, of het lid draagt een strohoedje. Als je weigert er uit te zien als een sexy hedonistisch hippiemeisje ga je maar lekker met je knorrige vriendinnetjes in Bos en Lommer wonen.”

Schoemaker reageert verontwaardigd op de suggestie dat de leden van het dispuut te veel op de krakers zouden lijken: “Het verschil tussen ons en de buren is heel duidelijk, wij dragen overwegend hemdjes in pastelkleuren, zij dragen voornamelijk zwart en grijs als bovenstuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

knorren wonen niet in Bos en Lommer, die wonen in Osdorp en Geuzenveld

Reageer
gravatar

Je moet je niet laten uitlokken door de familie Paulussen…
Wel zegt de dictie wat over de persoon. Maar laat die meiden toch! In mijn studententijd in Amsterdam was ik getuige van een corpsbal (langstudeerder) die -echt- een telescoop had om de dames van het tegenovergelegen damesdispuut bij het aan- en uitkleden te bewonderen.
Eén jongedame was het zo zat dat ze een gratis striptease heeft gegeven.
Ik lag in een deuk. Of het effect gehad heeft weet ik niet.

Reageer
gravatar

Contair aan uw vermoeden als zou ik niet uit de psychiatrische wereld komen, maar uit de juridische sfeer liggen mijn wortels toch in de tijd en sfeer van Lacan, Laing, Frijda, Foudraine (die ooit in ‘Osho’ was) en Vroon). Als ik het PBC noem gaat u mogelijk een lichtje op. U generaliseert wel erg makkelijk naar inzichten en vermoedens, immers: zoveel psychiaters, zoveel wijzen van expressie. U, als jongere en klaarblijkelijke exponent van ‘de lichting’ Bram Bakker, hanteert jegens patiënten dus hetzelfde taalgebruik als jegens collegae; wij ouderen nuanceren en differentiëren nog, doch niet zo bij collegiale intervisie of analyse. Don’t judge a book by its cover. De hartelijke groeten aan uw assistent (in opleiding?) of assistente (in geval van een typefoutje). De tissues kunt u laten staan voor patiënten à la J.K. Fet die hun (mentale) driftleven zoeken te transformeren.

Reageer
gravatar

Ach waarde Ego, laat u zich toch niet zo uit de tent lokken door een Paulusclankloon. Overduidelijk Wiki-kennis met gedegen studie verwarrend.

Voorts kunt u beter Pieter Baan Centrum voluit schrijven op het gevaar af dat men u anders beticht van onbetamelijk innemer te zijn: PBC staat immers ook voor Primaire Biliaire Cirrose – voorwaar het nadeel van alle informatie op het internet dat kwaadwillenden, of onnozelen, hier hun kans zien.

Ach ja, die goede oude tijd van Laing, Foudraine, Vroon, De Groot, Linschoten: kom daar nu eens om. Recentelijk opnieuw het werkje ‘Idolen van de psycholoog’ heraangeschaft, en dan valt op dat de eruditie uit de pagina’s barst met citaten in Latijn, oud-Grieks, Frans, Duits en wat al niet, gebardeerd met stevig statistisch rekenwerk.
Dat zie ik Bakker (en hoor ik daar een echo van Dalrymple?) als trendy psychiater van Bekende Nederlanders nog niet zo gauw voor elkaar krijgen – one-liners en soundbites zijn immers de uitingsvormen van deze levensvormen.

Kijkt u ook nog even naar mijn respons op 21 onder nommertje 20, van dhr/mw J.K. Fet heeft u geen antwoord te verwachten (tenzij het ook een afsplitsing van de P-clan is).

gravatar

Waarde Jeettje, ik geef mijn mening graag voor een betere. Maatschappelijk gezien zijn de man/vrouw verhoudingen de laatste decennia inderdaad danig veranderd, daar heeft u gelijk in. Er bestaat een diepe kloof tussen -bijv.- de toenmalige sexuele habitus van babyboomers en die der huidige geslachtsrijpe cohorten. De zeer directe, libidineus getinte, benadering van veel van de huidige tieners en twens, moge dan wellicht meer ‘efficiënt’ zijn en meer ‘rendement’opleveren, daarmede gaat wel de mystiek en intimiteit van seksualiteit verloren. Zij wordt gereduceerd tot onderhandelingsobject van zakelijke aard: op individueel- en groepsniveau (o.a. Breezer-seks) en op maatschappelijk niveau de porno-scene die seks multimediaal exploiteert op industriële schaal. Deze versimpeling (verschraling en vervlakking?) moge dan qua ‘efficiëntie’ en ‘kwantitatief’ een verbetering zijn, zij is dat niet per sé ook kwalitatief. Geachte respondent J.K. Fet is een exponent van deze nieuwe ontwikkeling; zijn obiter dictum getuigt van een rechtlijnige visie: “ja of nee?”, m.a.w. “to fuck or not to fuck”. Maar “Is THAT the question?”. Ik ben zeer benieuwd naar de mening van respondent Fet zelve.

Reageer
gravatar

Heer Ego,

Ik vermoed door uw dictie, dat u niet uit de psychiatrische wereld komt, maar uit de juridische.

Wij psychiaters zijn veel directer en gebruiken begrijpelijke taal. Wij willen ons niet vervreemden van het merendeel van onze patiënten.
Maar voor u wil ik tijdens uw bezoek wel een uitzondering maken.

Heeft u al via mijn assistent een afspraak gemaakt? De gebruikelijke doos papieren doekjes staat gereed.

gravatar

De reactie van J.K. (Jiske?) Fet (# 18)is gevat in een woordgebruik dat niet usantieel is in Speld-kringen, maar wel duidelijk. Het aanspreken van vrouwen op en met hun primaire geslachtskenmerken duidt op een nogal primitief instrumentele visie op de vrouw; als seksueel gebruiksvoorwerp. Dit zal sommige vrouwen (masochistes, cocaïnista’s en borderliners) wellicht aantrekken, doch bij evenwichtig ontwikkelde vrouwen (daaronder veel studentes) werkt deze benadering niet. Te vrezen valt daarom dat J.K. Fet met zijn reactie slechts zijn dépit ten opzichte van voor hem onbereikbare vrouwen kenbaar maakt.

Reageer
gravatar

Uw bedoeling is duidelijk, wordt door mij onderschreven, daarover geen misverstand, doch een enkele bemerking zijn op hun plaats.

Als eerste: ontwikkelde vrouwen. Studentes bevinden zich in het algemeen nog in een ontwikkelingsfase welke wellicht ietwat vooruitloopt op de gemiddelde mannelijke student, doch daarvoor niet onder doet qua .. eehm .. laten wij zeggen schuinheid.

Daarnevens zal het kaliber J.K. Fet uw opmerking over onbereikbaarheid vertalen naar ‘onberijdbaardheid’.
Ach ja, studentenhumor: plat en dus voorspelbaar.

gravatar

Ik vrees, waarde Ego, dat de aandachtsspanne van de Fet’s van deze wereld nauwelijks een coïtale 30 seconden overstijgt: wachten op antwoord wordt derhalve wachten op Godot.

De mystiek: ach tja, wij mogen ons gelukkig prijzen dat er tenminste nog wordt onderhandeld in plaats van hopderop en verder naar de volgende no questions asked.

Enige tijd geleden mocht ik getuige zijn van de verontwaardiging van een twen-buurmeisje: haar vriendje -dit begrip heeft de betekenis geheel verloren opheden- dumpte haar per SMS. En het was al een halve dag aan!

De nieuwe tijd, net wat u zegt: ik verzucht het Sonneveld na.

(Oei, deze natuurlijk als antwoord op 21.)

gravatar

Ik snap die ME-ers wel hoor. Als ik de keus had tussen een pand kraken en met een stootblok een dispuutdame ingaan, dan wist ik het ook wel. Echte mannen van stavast, dat blijkt maar weer.

Dat ze later met flauwe smoesjes aankomen getuigt van een uitstekend gevoel voor hogere politiek.

Reageer
gravatar

Namens mijn drie broers Hilbrand, Rembrand en Wolbrand, protesteer ik tegen de aantijging van ene Henk den Bleekerd dat onze lievelingsnicht Anne-Sophie een doorgewinterde VVD-courtisane zou zijn. Natuurlijk is zij VVD-stemster (noblesse oblige) en natuurlijk studeert zij (dat is zij aan haar stand verplicht)en even natuurlijk speelt zij hockey (idem). Maar het gaat veel te ver om daar meer betekenis aan toe te kennen dan de droeve plicht van OSM om aan bepaalde standsverplichtingen te voldoen. Soms zijn wij jaloers op bijstandsmoeders die al deze tijdrovende verplichtingen niet hebben.

Reageer
gravatar

Longitudinaal onderzoek van het driftleven van studentes bracht aan het licht dat vermogende vaders van studerende dochters veelal vruchteloos investeren in fysieke bewaking van hun dochters. Zie foto: twee bodyguards achter twee vermogende dochters, maar kijk goed: daarachter een door Bokma gesponsorde verkenner van het herendispuut D.R.O.P.&.D.R.O.V.E.R., link(s) wegkijkend van de fotograaf. Kijk ook naar de linkerhand van de donkere schone links (voor de lezertjes rechts): drie (3!)armbanden. Dit duidt op een summa cum laude afgerond bijvak in de amatorische bewegingskunst. N.B. ze draagt haar heuptas rechts: hét kenmerk van een VVD-infiltrante en fan van Mark Rutte. Op haar rechterheup ongetwijfeld de tattoo: Io Vivat!

Reageer
gravatar

Het begeleiden van uitzettingen door ME van minvermogenden met huurschuld of hypothecaire achterstand is al geen pretje, maar een dispuutshuis ontruimen is pas echt een crime. Struikelen over lege flessen en kratten, gigantische plassen bier en urine in fietskelders en gootstenen, ladderzatte corpsballen en provocerende hockey-meisjes, onbewoonde en onbewoonbare onderbroeken, van beiderlei kunne, in alle stadia van ontbinding. De manschappen hebben daarna een intensieve debriefing nodig voordat zij weer naar moeder de vrouw kunnen. Vrouwelijke ME-ers die snikkend op de bank bij de ME-psychiater belanden. Ik zeg u, het lijden van ME’ers wordt zwaar onderschat.

Reageer
gravatar

Dit soort gedrag van de ME stamt uit begin jaren ’80 toen de ME veelvuldig werd ingezet bij ontruiming van kraakpanden. Opvallend was dat dit gedrag eigenlijk alleen in Amsterdam voorkwam. In Leiden haalden ze het niet in hun hoofd om maar 1 dispuutshuis te ontruimen, gezien het grote aantal studenten rechten en daarmee te verwachten rechtszaken. De andere studentensteden waren te rustig om de ME überhaupt te laten uitrukken en bij ons in Delft kenden we (bijna) geen damesdisputen…

Reageer
gravatar

Dat klopt vriendje Van Bralhijsen.

Ik heb zoals jij weet, daar Voorgevelarchitectuur gedaan. Bij gebrek aan een meisjesstudentenvereniging had ik mij aangesloten bij het dameskerkkoor van de Oude Kerk.

Jij stond bij de meiden bekend als iemand van het brallen en het hijsen, maar die de kerk niet voor het zingen hoefde te verlaten. Je kwam immers nooit zover.

gravatar

De twee leden van het dispuut HARDVACHTER behoren duidelijk tot de BCBG van der vrouwelijke studenten; braloos (comme il faut), de kleertjes helemaal in de juiste tijdgeest, twee (door naïeve vaders ingehuurde) bodyguards in hun kielzog en op de achtergrond een hoog testeronig mannelijk lid als verkenner van dispuut DROPenDROVER; hij wacht zijn kans af tot de bodyguards even een sanitaire pauze maken. De sociale interactie van beide disputen ligt bij feuten gemeenlijk primair op basaal (zeg maar: missionaris) niveau, ouderejaars communiceren allengs meer tantrisch en à la carte Kamasutraans. De donkerharige schone links (voor de lezertjes: rechts) draagt drie armbanden, hetgeen duidt op een hoge score in communicatieve bijvakken, vergelijkbaar met zwarte band of eerste dan in andere fullcontact sporten zoals judo, jiu-jitsu, karate of taekwondo.

Reageer
gravatar

Wat moet ik weer lachen. Heb ongeveer hetzelfde meegemaakt in A’dam-WgM waarna excuses van de politie (detectives, dus niet in uniform).

Reageer
gravatar

Hieruit blijkt maar weer dat iedereen in Nederland gelijk behandeld wordt.

Reageer
gravatar

Hier is duidelijk sprake van onrechtmatig verkregen bewijs.

Jan Klaassen, van het ME-peleton: “….in combinatie met de enorme rotzooi in de woonkamer”…

Hoe weet je, voordat je binnenvalt met een waterkanon, dat het in de huiskamer een enorme rotzooi is ?

AHA ! Onrechtmatig begluren door de ME van de dames!

Of is er altijd een enorme rotzooi bij de inzet van een waterkanon ?

Reageer
gravatar

En in de keuken van een kraakpand zul je ook geen kruistabellen zien hangen, met op de x-as de namen van alle leden van het dames-dispuut en op de y-as de namen van alle leden van alle heren-disputen.

Reageer
gravatar

Volgens mij had dit bericht in 2010 geplaatst moeten worden. Ik heb de haarbandjes in tijden niet gezien. De nieuwe haardracht is een knot boven op het hoofd…

Reageer