Armstrong moet maanlanding inleveren

Buzz Aldrin alsnog eerste man op de maan


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

GeREcycled NIEuws?!

VOLgens mij is Neil er WEL geweest maar zijn de opnames IN de KuBRick-studIO gemaakt OMdat de HELe WEreld keEK en dan wil je STRAK voor de DAG komEN. SLOgisch tog?! OzoNIEt dan issie OMgekocht, kan ook, KWAS er NIEt BIJ.

EN waar is ie NU heEN: met z’n ZIEL de VRIJe RUIMte in. GUN het hem BEST al vindik hem MINder een HELd dan andERen hem vinDEn, want wat heeft ie geDAan: een paar STApjes gezet, niet erg moeiLIJK. Een BEETje baby Kan dat oOK.

OF er verdere DOPing in het SPel is, is ontoereikingsvatbaar BEKend.

Reageer
gravatar

Oeps, hopelijk komen ze er niet achter dat ik doping heb gebruikt om Armstrong en Aldrin op mij te laten landen, want dan telt de hele maanlanding niet. Zou heel sneu zijn voor de NASA en de hele USA.

Reageer
gravatar

Dit bericht is helemaal uit zij verband gerukt.

‘De eerste mens is op de maan overleden.’

Geruchten gaan dat het een chinees betreft die daar een harde landing maakte. Neil Armstrong is nog springlevend hoor.

Reageer
gravatar

Euhm, nee dat niet Akke (dacht ik). Als het een gewoonte wordt om het aardse leven te verlaten zodra de Speld over je publiceert, dan vrees ik het ergste voor de verkiezingscampagne. Die moet dan helemaal over en dan zonder Buma. Haersma is al ingeleverd, dus hij heeft geen reserve meer.

gravatar

En dan zijn er natuurlijk al de “moonhoaxers” die niet geloven dat Neil Armstrong en zijn 11 collega’s op de maan hebben gelopen. Gelukkig heeft Buzz Aldrin daar wel een antwoord op.

Reageer
gravatar

Ach god ja, Louis is ook al een hele tijd geleden toeterend heengegaan na een goed besteed leven tussen de sterren van destijds die nu allemaal aan de hemel schitteren, waardoor onze gedachtenis aan hen nooit verloren zal gaan.

Dit moet ik even noteren, want ik vind dit wel zo mooi gezegd van mezelf, al zeg ik het zelf.

gravatar

ik dacht dat iedereen wist dat Kuifje de eerste man op de maan was?

Reageer
gravatar

Ik weet het niet zeker. Was Kapitein Archibald Haddock hem niet net voor?

Ik moet dat even nagaan in mijn vakliteratuur. De Belgische schrijver Georges Remi, die ons helaas op 3 maart 1983 is ontvallen, heeft daarover iets geschreven onder het pseudoniem Hergé, meen ik.

gravatar

Ik mag dan wel de facto als eerste voet op de maan hebben gezet, maar toch zijn mijn dierbare collega Neil en ik altijd goed bevriend gebleven. Ik vond hem zo aardig, dat ik destijds afstand had gedaan van mijn recht op de eerste maanstap door genoegen te nemen met een evenzeer erevolle tweede stap.

gravatar

Al wordt het niet meer als dusdanig gezien, dubbelzinnig humor wordt al eeuwen gebruikt om het persoonlijk verdriet te verzachten. Of beter te verwerken, maar dat is hetzelfde. Een kleine greep:

Hij/zij rust(e) in vrede.
Hij/zij heeft (eindelijk) rust gevonden.
Hij/zij is ingeslapen.
Hij/zij is van ons heengegaan.
Hij/zij is aan zijn/haar laatste reis begonnen.
Hij/zij is ons ontvallen.
Verder: http://tinyurl.com/c4co7ew

De (bittere) werkelijkheid is echter:
Hij/zij is dood.

gravatar

Misschien niet helemaal het juiste moment voor zo’n grap, gezien zojuist bekend is geworden dat hij is overleden. Ik ga er overigens vanuit dat de timing van dit bericht puur toeval is.

Reageer
gravatar

Jeroend,

De dood is een onvermijdelijk deel van ons leven. Ga er geen drama van maken.

Hier werd en wordt niets ten nadele of ten koste van de persoon geschreven. Wij lachen niet om zijn dood. Het gaat louter om een fictie.

Humor kan zelfs een vorm van eerbetoon zijn.

gravatar

Dit artikel stond erop voor het bekendmaken van zijn overlijden. Ik denk dat ook satire niet moet vluchten voor de actualiteit. Maar neemt niet weg dat ik veel respect heb voor de prestaties van de eerste man op de maan.

gravatar

Paulus Paljas,

Jij schreef: “Het gaat louter om een fictie.” Dat is het altijd in De Speld. Wat jij bedoelt heet valse analogie, ook wel valse vergelijking genoemd.

Schrijf dat nou eens op in jouw schrift. Dan staat er eindelijk iets verstandigs in.

gravatar

Outsider heeft op drie duidelijk uitgelegd hoe het met de familiebanden van de Armstrongs zit, maar toch zijn er vijf reacteuren die blijven doorzeuren over een trompettist die naar de maan fietste, alsof hier sprake is van een en dezelfde persoon.

De eerste keer zou als grap bedoeld kunnen zijn, maar vijf keer begint op een complot te lijken. Ik verwijs deze reacteuren naar de niburu.nl die is gespecialeerd in complothumor.

Reageer
gravatar

Ik verwijs je naar de zondagseditie van het Reformatorisch Dagblad om daar een portie gezagsgetrouw napraten op te doen.

Outsider, hoe waardevol zijn bijdragen ook zijn mogen, heeft trouwens geen kwalificaties als officieel chroniqueur.

En je moet niet zo vaak naar Niburu gaan: dan ga je overal complotten in zien.

gravatar

Ik ben hier in elk geval niet blij mee en stop -uit protest- met het vieren van de maandagen!

Reageer
gravatar

Louis Armstrong moet postuum zijn gouden platen inleveren. Ook hij heeft met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid doping gebruikt om op zijn trompet te kunnen spelen en ‘What a wonderfull world’ te kunnen zingen. ;o)Met de zaak Armstrong: hoeveel figuren hebben zich daar de hele tijd vet betaald mee bezig gehouden, en wie betaalde hun salaris of ereloon?

Reageer
gravatar

Absoluut niet: u bent helemaal niet op de hoogte van hoe het er aan toe gaat in de Muziekwereld.
Daar is het namelijk verplicht om middelen te gebruiken. Lui die dat niet doen presteren niet en worden uit de top 2000 geschrapt.

gravatar

En weer zie ik onvolledige berichtgeving in De Speld. WAAR moet Armstrong de maanlanding inleveren? Bij NASA? En krijgt ie eventueel nog een deel van de prijs terug? Zucht…

Reageer
gravatar

Eindelijk!!. Ik heb altijd al gedacht dat die Armstrong raketjes gebruikte toen hij naar de maan “fietste”

Ola ijs, wie is er niet groot mee geworden?!

Reageer
gravatar

… kanker overwinnen … zweven keer als eerste aankomen op de maan is kennelijk voldoende om zonder bewijs gediskwalificeerd te worden …

Reageer
gravatar

naaah .. het bewijs is er wel; Apollo Henkie was er zelf bij onder begeleiding van Chriet.

Maar het blijft natuurlijk reuze onsportief om op de maan te gaan fietsen om een dag eerder met de Tour klaar te wezen.

gravatar

Als blijkt dat Buzz ook niet geheel vrijuit gaat, kunnen de Chinezen alsnog als eerste op de maan staan.

Reageer
gravatar

Ik wil er dan ook voor pleiten om de keuze voor middelen die de prestaties verhogen over te laten aan het individu, zo heeft iedereen een gelijke kans om naar de maan te fietsen.

gravatar

Laat aub gewoon het verleden rusten.
het is gewoon een hetze tegen Armstrong. Volgens mij gefinancierd door de directie van de Franse CNES zelf. Die hebben hem nooit gemogen als eerste astronaut

Reageer
gravatar

Straatafval maak je niet ongerust. Het gaat hier om twee Armstrongs die niet-toegestane stoffen hebben gebruikt voor of tijdens wedstrijden en daarom hun sport- en overheidsmedailles moeten inleveren.

Bovendien kan een zootje botten of uitgestrooid dan wel ingepot as niet iets inleveren, zelfs met de beste wil ter wereld niet.

gravatar

Het zit in de familienaam. De Armstrongs komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, maar zijn daar door de Sterke Arm uit verwijderd; een deel emigreerde ‘uit vrije wil’ naar de VS met achterlating van hun názaad, in de USA verwekte men bij inlandse slavenvrouwen ook een zwart nageslacht (o.a. Louis); enkele slimmerds namen tijdig de wijk naar Zwitserland mét hun besmette tegoeden en hernoemden zich daar Rothschild en een ander deel belandde onvrijwillig in de toenmalige strafkolonie Australië. In Nederland is ook nog een tak terechtgekomen, waarvan de bekendste exponent Willem H. is. Een brief op poten van de bekende juridisch ZZP’er Bram M., verhindert mij jullie daarover meer te vertellen.

Reageer
gravatar

Oh? Zijn de hematocrietwaarden van Buzz dan ooit bekend gemaakt? Die logen er ook niet om, hoor.
En die Collins draaide met zijn dronken kop als een tol om de maan heen.

Goed bewaard geheim.

Reageer
gravatar

Nou, Suus, als careerwoman ligt hier je kans voor het grijpen: Kuipers is niet verder gekomen dan wat gezweef in de ruimte en die Hedwigepolder is toch niks waar je geschiedenis mee kan schrijven. Behalve als Bluf mee onderloopt, maar dat kun je beter vanaf de maan bekijken, toch?