Buma speculeert op zetelval CDA

Positie lijsttrekker wankelt

De positie van CDA-lijsttrekker Sybrand Buma is ernstig verzwakt na recente onthullingen. Buma zou een financieel slaatje willen slaan uit de sterke daling van het aantal zetels van de fractie.

Vorige week meldde de NOS dat Buma flink heeft gespeculeerd op een verlies bij de aankomende verkiezingen. Hij zou bij gokkantoren hebben ingezet op een halvering van het aantal kamerzetels. Ook zou hij voor minimaal 10.000 euro short zijn gegaan op aandelen CDA, in de verwachting dat die na 12 september in waarde zullen zijn gekelderd.

Politiek-economisch beleggingsadviseur Govert den Dongel noemt het uitlekken over de speculaties een meesterzet. “Door dit vlak voor de verkiezingen naar buiten te brengen heeft Buma de kans enorm vergroot dat zijn positie onhoudbaar wordt. Als hij inderdaad moet opstappen is dat natuurlijk funest voor de kansen van het CDA. Dan heeft hij met zijn huidige posities straks echt geen wachtgeld meer nodig.”

Nummer 34 op de kieslijst Nelleke Weltevreden betreurt het handelen van de lijsttrekker, maar heeft er ook begrip voor: “Buma weet dat het CDA toch niet te redden is. Hij is een pragmaticus. Het past volledig binnen de christendemocratische traditie om te proberen toch nog iets uit zo’n penibele situatie te halen. Maar het is wel jammer dat hij alleen met zijn eigen gewin bezig is.”

Buma wijst die beschuldigingen met kracht van de hand: “U moet het zien als een goede hedge, het is gewoon een kwestie van verstandig de risico’s afdekken. Zo ik al financieel wijzer zou worden van een nieuw verkiezingsdebacle, dan zou ik alle verdiensten doneren aan de partijkas. Of in ieder geval de helft.”

Buma is niet de enige politicus die in verband wordt gebracht met het speculeren op slechte prestaties van de eigen partij. Ook de klunzige campagnes van Sap, Rutte en Wilders zouden voortkomen uit het belang om de eigen verkiezingsresultaten te drukken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch is er niet goed gefotoshopped bij Sybrand; de beugel zelf is weliswaar onzichtbaar weggeretoucheerd, maar de klemmetjes op de tanden zijn nog allemaal zichtbaar. Ko Dak (22); het is allemaal nóg erger: Jack (JSF) de Vries is -op borgtocht- vrijgelaten op aandringen van het CDA en teistert nu in volle hevigheid weer het electoraat met zijn Talking Head en JSF-oren; zowel op tv, elitaire Rotary-meetings als volkse braderieën.

Reageer
gravatar

Pas op ! Mijd voorlopig drentse dorpen, want op menige straathoek wordt u aangegrijnsd door een meer dan levensgroot portret van voornoemde Sybrand Buma Stemra !
Deze methode om kiezers af te schrikken past vast in de duistere plannen die de Speld zo attent onthult. Als u toch die kant opgaat, neem dan een zwart viltstift mee om ooglapjes, snorretjes e.d. toe te voegen.

Reageer
gravatar

Dat heb je met zo’n heilig boontje. Ik denk dat we ook nog wel een gevalletje matchfixing van deze club kunnen verwachten. Vooral de resultaten in thuiswedstrijden staan onder ernstige verdenking.

Reageer
gravatar

Kijk, hier wordt ik nou ziek van: dacht ik mooie plaatjes geschoten te hebben voor mijn studie architectuurfotografie, staat er weer zo’n Talking Head voor – nog familie van het paard van Ankie ook nog. En niet op dit ene plaatje; op alle foto’s staan die gasten.

Beste fotovrienden, hierbij en goede tip: blijf weg uit Den Haag in verkiezingstijd: nog voordat je de lensdop eraf hebt staat er zo’n stropdas of sjaaltje voor je camera.

Reageer
gravatar

Valt wel mee hoor, als je op Zaterdagmorgen heel hard met lijn 1 langs het Binnenhof stuift heb je daar geen last van. Al zitten er dan wel overmatig veel D66-ers in deze tram.

gravatar

Wat een prachtig kunstgebit draagt de heer Buma op de foto, met die smerige echtheid op de tanden! Kan er misschien vermeld worden waar het te verkrijgen is?

Reageer
gravatar

… je “weet” wel … ik zie um nog voor me … in HD … en met zo’n au riool boven z’n hoofd … en hij zei: “Das haben wir nicht gewust …

Reageer
gravatar

Dat zou je toch helemaal niet verwachten van een CdA’er? Of wacht eens, wie zei nou dat als je een CdA’er een hand geeft dat je dan daarna moet tellen hoeveel vingers je nog hebt? En hoe zat het ook al weer met de financiele fraude en het CdA in Limburg? En die Leers wat was er ook alweer met een vakantiehuisje in het buitenland? En die Eurlings die bij de KLM kon werken dankzij….. En…? Enz?

Reageer
gravatar

Nou, laat ik je vertellen dat ik zo snel mogelijk wegzap als er weer eens zo’n gristenpoliticus op de buis is, om het even van CU, CDA, SGP.

En gelijk daarna als de sodemieterij het tafelzilver tellen: je kan ze niet vertrouwen …

gravatar

Dit is de eerste keer dat ik hoor dat met put-opties op stemverlies CDA winst-accumulatie kan worden gerealiseerd. Dus ook hier sloeg het AEX-kapitalisme toe. Haersma Buma is me hier een slag vóór geweest, maar ik pak ‘m terug bij de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Als notoir anti-CDA-miet zal ik nooit op het CDA stemmen, maar ik moet toegeven dat de foto bij dit artikel (waarop Sybrand zijn hele beugelgebitje bloot lacht), mij toch enige menselijkheid in deze standaard Jezuïetentronie doet vermoeden. Het laatst zag ik dat bij Enneus Heerma, met wie het naar bekend slecht afliep: gebeten door de adders die hij aan de borst koesterde. Niet de eerste broedermoord in het CDA van de KVP. Ik wens Sybrand sterkte en Friese koppigheid in deze slangenkuil.

Reageer
gravatar

Paulus Den Boschkabouter,

Jij zou wel eens gelijk kunnen hebben.

Als het Schip van Staat over enkele tientallen jaren op zijn eindbestemming is aangekomen, zal deze berooide kolonie letterlijk en figuurlijk vies tegenvallen.

Dit nu nog zo trotse godvrezend oorlogszuchtig-pacifistisch land – exclusief door hun god geblesst – zal bij de landing van ons Schip van Staat gekocht en verdeeld zijn door Arabieren en Chinezen, dankzij hun o zo geprezen vrije windhandel.

Reageer
gravatar

Eigenlijk worden deze verkiezingen helemaal niets waard. Zoals gewoonlijk is Nederland afhankelijk van de globale winden die er waaien. Deze globale winrdichting is onbepaald, dus Nederland dobbert lekker doelloos mee.
We hebben gewoon geen vuist en kunnen alleen maar irritant Nee zeggen tegen alles en nog wat (PVV). Ik ben bang dat we het gewoon nog een paar jaar moeten volhouden met pappen en nathouden.

Reageer
gravatar

Beste Desil,

Wat jij schreef is niet helemaal waar. Het Schip van Staat vaart met voortdurende tegenwind de westelijke neoliberale koers van EU-zeekaartenmakers, terwijl de bemanning een verzorgde sociaal-liberale rondvaart wil maken op kapitein Rutte en zijn officieren na.

Het vreemde is dat vrijwel alle bemanningen in Europa dat willen met uitzondering van hun kapiteins en officieren. Maar ja, die EU-kaartenmakers geven nu eenmaal de koers aan.

gravatar

Via god is de heer Buma met mij in contact gekomen en heeft hij mij om advies gevraagd. Dat advies heb ik hem gegeven en hij heeft dat natuurlijk opgevolgd. Daarmee is het bepaald onzeker dat de heer Buma ook echt winst zal maken. Mijn adviezen zijn nog gebaseerd op de situatie in 1999, maar ik heb de heer Buma de keuze gelaten. “Aan u de keuze”, heb ik hem gezegd. Op grond van mijn onbesproken gedrag en mijn waardevolle beleggingsadviezen heeft de heer Buma er voor gekozen, mijn advies op te volgen. Het zal niets worden met de heer Buma, noch met zijn partij. Het zetelverlies zal eerst in 2013 bij de dan te houden verkiezingen plaatsvinden. Verder voorspel ik, zoals altijd, een nog diepere recessie dan ooit tevoren.

Reageer
gravatar

Beste Rienk,

Zou het komende kabinet, dat naar de meest optimistische verwachtingen op z’n vroegst medio december 2013 eindelijk is geformeerd, zo snel vallen, dat nog hetzelfde jaar verkiezingen kunnen worden gehouden?

Ik denk vanwege de feestdagen van niet.

gravatar

Dit is geen speculeren beste redactie. Dit is uitgaan van de feiten en daarop verstandig inspelen. Nee, heer Buma treft in het geheel geen blaam.

Reageer
gravatar

Ik durf te wedden dat de PVV-campagne is gefinancierd door een gokje op de uitkomst van het Catshuisberaad.

Reageer
gravatar

Och je weet hoe het gaat met het CDA. Na de verkiezingen likken ze zoveel hieltjes dat ze toch weer wat langer aan het pluche vast kleven. Als er ooit een tijd komt dat er echt geen cda meer in het pluche zit, moeten die zetels eerst naar de stomerij om de cda-germs eruit te stomen

Reageer
gravatar

Vroeger zagen mijn voorouders nog wel eens een gezonde pacifistisch-socialistisch meid als veulen in de wei ronddartelen (http://tinyurl.com/965sab4), maar die blije tijden zijn voorbij. Ik sta nu in een wei in Staphorst. Gewetensnood, wat CU’ers de hele dag hebben, hebben ze hier alleen op zondag, want dan is werken verboden, dus mogen geen poten worden geramd, noch vrouwen en kinderen met de riem worden geknecht en de weigerambtenaren op het stadhuis mogen dan hun door god opgedragen taak, het weigeren, niet actief uitvoeren.

gravatar

Toch is het linke soep: zoiets deed zich bij ons ook eens voor op deelgemeentelijk niveau. Uiteindelijk gierde dat zodanig uit de klauw, dat nog immer dreigt, dat de hele deelgemeentelijke indeling wordt opgeheven. Als Buma navolging krijgt elders in de Tweede Kamer, zou die wel eens geheel kunnen worden opgeheven en plaats moeten maken voor bijvoorbeeld de Buma/Stemra

Reageer
gravatar

Een geniale zet van Sybrand ! Ik denk dat hij helemaal niet heeft gespeculeerd, maar hoopt dat nu hordes mensen op het CDA gaan stemmen om te proberen hem een hak te zetten ! Nogmaals, geniaal.

Reageer