Nickelback dreigt Lowlands met optreden

Festivalterrein ontruimd, afloop onzeker

De Canadese rockband Nickelback heeft via een email gedreigd een optreden te geven op het Lowlandsfestival. Dit heeft de directie van het festival vanmorgen bekend gemaakt.

Direct na de dreiging doorzocht de politie het festivalterrein, echter zonder een spoor van de bandleden aan te treffen. De omliggende campings zijn uit voorzorg ontruimd. Ontredderde festivalgangers wachten bij de ingang in afwachting van verder nieuws. Sommigen van hen zijn al teruggekeerd naar huis.

Nickelback staat erom bekend niet terug te schrikken voor extreme middelen als live-optredens. Sinds 2001 heeft de band zijn frequentie van concerten opgevoerd, waarbij festivals het voornaamste doelwit zijn. Lowlands werd in 2002 al getroffen door de Canadese rockers, Pinkpop en Roskilde bleven evenmin gespaard.

Of het festival nog doorgang vindt en in welke vorm zal de organisatie vermoedelijk in de loop van deze avond beslissen. Directeur Eric van Eerdenburg verklaart dat ‘het nooit zo mag zijn dat één middelmatige rockband het verknalt voor de rest’, maar benadrukt tevens dat ‘veiligheid van de festivalgangers boven alles gaat’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blijf toch lekker in Canada, vuile terroristen! Ga elkaar daar maar afknallen.

Reageer
gravatar

Erik de Vlieger was als eerste op de hoogte en hij had het van betrouwbare bron, dicht bij het kampvuur, Twitterde hij. Daarom neem ik aan dat de AIVD ook al op de hoogte is.

Dit dreigement is natuurlijk ook de reden dat bezoekers van het festival foto’s van verdachte sujetten moeten nemen en zorgvuldig kennis moeten maken met hun buren zodat deze terreur-band geen tent kon kapen om ongezien op het terrein te kunnen verblijven.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat als je een plaat van nickelback achterstevoren afspeeld, er demonische teksten te horen zijn. Als je het gewoon afspeelt schijnt het nog enger te zijn!

Reageer
gravatar

Vervang “Europese Unie” door “Nickelback”. Vervang “Syrië” door “Lowlands”. Vervang “toetreding tot Europa” door “optreden”.
Voilà, weer een nieuwe bijdrage gefabriceerd.

Reageer
gravatar

Jeuk! Dit is zo verschrikkelijk slecht geschreven! Als je grappig probeert te zijn met parodische journalistiek, zorg dan op zijn minst dat je het stijlboekje ongeveer naleeft.

De dreiging? Het dreigement!
Wachten in afwachting? Ieuw!

Reageer
gravatar

Je hebt gelijk: sommige delen van de tekst hadden door Bluf geschreven kunnen zijn.
Jouw poging is ook niet onaardig, ga zo door, je kunt het !

gravatar

Hulde aan de schrijver van dit artikel. Voor het vermijden van de voor de hand liggende woordgrap dat mensen hun geld niet terug krijgen….

Reageer
gravatar

Eens even kijken. Wie kunnen er nog meer dreigen met optreden?
Aha, de politie. Ben benieuwd.
Wie nog meer?
Aha, Fouten. Die kunnen ook optreden, maar ze dreigen niet, dus die tellen niet.
Wie nog meer?
Aha, de toneelvereniging Ontwikkeling Zij Ons Streven (OZOS) uit Schagen. hebben ze al gedreigd?
Wie nog meer?
Aha, de Tiroler Holzhakker Bub’n, pure nostalgie. Waarschijnlijk te oud om nog te dreigen met optreden.
Nou, verder zou ik het niet weten. Laten we niet moeilijk doen en het feestterrein gewoon weer vol laten stromen met jongelui, wel of niet dronken en/of stoned. Aggemaarleuthet.

Reageer
gravatar

De ergste dreiging is natuurlijk dat Carrotte Oranje-liederen met jubelteksten van Van Gaal gaat zingen begeleid door het Nationaal Elfmansorkest, waarvan de leden nog geen noot kunnen spelen.

gravatar

Iskadertje,

Waarom dat overdreven zedige Engels, als je toch gewoon in goed Nederlands had kunnen schrijven: “Wie zijn godverdomme de leden van de Canadese rockband Nickelback?” Dat is tenminste duidelijke taal.

Je voelt het al aankomen; voor straf naar de hoofdmeester.

gravatar

jongens ik heb mijn gitaar al ingepakt om naar het festivalterrein te gaan ik kijk net op google maps waar ik moet wezen maar daar wijzen ze me naar een of ander leeg weiland dat kan toch niet

Reageer
gravatar

Dat ophouden wordt toch wel erg pijnlijk. Bij de dames staat nog een hele lange rij, zoals altijd. Daarom vroeg ik mij af of de douchemuntjes, die ik van vorig jaar heb overgehouden, nog geldig zijn, zodat ik daar terecht kan.

Reageer
gravatar

Canada bestaat inderdaad niet, het is een verzameling van 10 provincies en 2 “Territories” en het geheel is eigendom van een bejaarde dame uit London, wonend in Buckingham Palace. Probleem van het gebied is dat ze er 2 talen spreken, echter dat deze beide talen voor ons , Europese stervelingen onbegrijpelijk zijn.

gravatar

Frankrijk kent geen provincies maar departementen. Indien deze departementen buiten Europa liggen (bijvoorbeeld Tahiti) dan spreken we over een departement outre mêr. De Fransen zouden graag willen dat in ieder geval Quebec een departement outre mêr zou worden maar dat wordt door HM the Queen at Buckingham Palace tegengehouden.

gravatar

Moeten we nou echt mensen die vrijwillig in een paardenpisstal gaan staan serieus nemen? Nee toch?
Kejje nagaan wat dat bocht met de hersenen doet …

gravatar

Jogirly, Gaarne wil ik u van harte welkom heten op de Speld. Aangezien u een serieuze reactie heeft geplaatst heb ik sterk het vermoeden dat u niet geheel weet waar deze website om draait. Ik verzoek u daarom vriendelijk om de nu volgende disclaimer goed door te lezen. http://www.speld.nl/disclaimer/
Mijn dank is groot!!

gravatar

Trap er niet in Jogirly! Nondejus is gewoon aan het vissen naar privégegevens.
Dat doet toch geen enkele serieuze krant: zeggen dat hij niet serieus genomen hoeft te worden.
Klik NIET op de link die hij geeft en vul zeker geen persoonlijke gegevens in.
Het beste kun je dit soort berichten meteen en volledig wissen!

gravatar

Het gerucht gaat dat de Olden Earrings zullen optreden in de Bejaardentent met gekweel van Ronnie Tober en Siska Peters. Joost de Draaijer gaat aan de knoppen draaien. Bejaarden met rollator schijnen de dubbele toegangsprijs te moeten betalen.

Reageer
gravatar

Is overigens prof. Dr. B. Bokhoven, psychiater, niet geraadpleegd om het emotionele gevaar van Nickelback op jonge en onschuldige kinderen t/m 65 jaar te bespreken?

Reageer
gravatar

Ehhww …. kwartje; geldontwaarding enzo.

Ja Bluf is erger, véél erger, erger kan helemaal niet: helemaal een reden om die polder onder water te zetten als ze daar hun afscheidsconcert geven. Tenminste, dat wordt het dan …

gravatar

… het festivalterrein is doorzocht, zonder een spoor aan te treffen …
je zet toch geen spoorwegpolitie in om Nickele Nelis te zoeken ? …

Reageer
gravatar

De berichtgeving klopt; Slayer wordt ingezet als anti-klereherrie middel. Dit om in het geval van een Nickelback optreden door overstemming het publiek nog een kans op overleven te bieden.

gravatar

Je wilt niet weten wat die Quebecois allemaal uithalen om hun doel te bereiken: zelfs het heulen met de (taalkundige) vijand behoort tot de mogelijkheden.

gravatar

Kane zou willen dat ze tot de middelmatige rockbands zouden worden gerekend. Helaas is dat iets te hoog gegrepen voor deze puntjepuntjepuntje-band.

gravatar

Naar verluidt bereid het Strafhof in Den Haag een aanklacht voor tegen Kane wegens misdaden tegen de menselijkheid en het intellect, ook om zodoende een afschrikwekkend signaal aan buitenlandse terroristische organisaties als Nickelback af te kunnen geven. Voorkomen is beter dan aanhoren.