Nederlands Fotomuseum: Ontwikkelingshulp kan volledig worden afgeschaft

‘De meeste vakantiegangers schieten hun kiekjes inmiddels digitaal’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ja, Van Bralhuysen, dat kennen we. Bij Lowlands vanuit een geprepareerde slof onder zomerrokjes kiekjes schieten. Dat ga ik toch mooi eens verraden bij mijn zwager, die veldwachter is in Biddinghuizen, voor een heterdaadje. Een zeer heter daadje gezien de temperatuurverwachtingen.

gravatar

De ontwikkelingshulp werkt ook niet goed. Mooi dat dat nu hardop gezegd mag worden.
Neem bijvoorbeeld de foto die bij dit artikel is geplaatst. Toevallig ben ik dat met mijn gezin. Het rolletje heb ik in 1952 bij de ontwikkelingsorganisatie langsgebracht voor hulp bij de ontwikkeling. Nu, 60 jaar later, zijn ze eindelijk zover. Ik ben benieuwd wat er aan de strijkstok is blijven hangen.

Reageer
gravatar

Niets, Roy, niets blijft er aan mijn strijkstok hangen. Ik zeg altijd: “Gooi het maar in mijn pet” en ook dat levert weinig op. Zo zijn de Hollanders, wel kiekjes maken, maar betalen, ho maar. De Brabanders en de Drenten, kijk dat is ander volk, meer ontwikkeld ook, want ze zingen mijn deuntjes allemaal na en rukken geen knopen van hun overhemd om net te doen of ze voor mijn werkzaamheden geld over hebben.

gravatar

Maar Speld toch ! Door het woord “ontwikkelingshulp” te gebruiken, zullen diverse onverantwoordelijke types als PVV, VVD en CDA, in alle slordigheid menen dat de ontwikkelingshulp aan arme landen kan worden afgeschaft en dat bedoelde u helemaal niet !
Voortaan beter uw woorden kiezen, hoor, voordat de duvel en zijn ouwe moer ermee aan de haal gaan.

Reageer
gravatar

Zeg wil je mijn ouwe moer oma Paulien er buiten laten, anders kom ik je halen. Heb jij dat goed verstaan, vlerk!

gravatar

Nou, meneer JG, daar hebben ze De Speld niet voor nodig: dat waren ze toch al van plan, want door scherpe waarneming zijn zij er achter gekomen dat er byzonder weinig van die hongerbuikjes getooid zijn met een fotocamera. Nog geen Instamatic, laat staan een Afga Clack zie je daar.
Dus om daar nu ontwikkelcentrales te gaan bouwen is een beetje onzin, toch?

gravatar

Ik mag graag de jaarlijkse oervervelende gezinsvakantie op kampeerplaats De Meerpaal voor mijzelf opvrolijken met schietspelletjes op mijn iPad.

Ik ben benieuwd naar het spelletje schieten op de familie Kiek, die toevallig ook al jaren met hun stacaravan naast ons staat. De Kiekjes zijn overigens wis en waarachtig toe aan ontwikkelingshulp. Dom joh, dom! Gewoon ongewoon dom. Met vijf kinderen om op te schieten. Zo lelijk dat ze op geen foto houden, zo lelijk.

Waar kan ik het spelletje Kiekjes Schieten op internet vinden?

Reageer