CDA wil voorgenomen afschaffing van het intrekken van de langstudeerboete op termijn gefaseerd terugdraaien

‘Samen kunnen we meer’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wow, dit is het CDA vandaag ook echt gelukt! Ze studeren idd langdurig & gefaseerd in 100 overzichtelijke & transparante stappen op de langstudeerproblematiek. Zoals beloofd, zonder ook maar iets nuttigs te bereiken.

Dit is de eerste keer dat ze een belofte daadwerkelijk waar maken. Uniek in Den Haag. Chapeau!

Reageer
gravatar

Navraag naar de tijdspanne waarop Sybrand verwacht zijn voornemen van het afschaffen van het intrekken van de langstudeerboete op termijn gefaseerd terug te draaien leverde voorlopig geen onweerlegbare planning van niet minder dan 30 dagen méér dan de eerder toegezegde wijziging op de plannen op. Of niet dít tijdschema zonder meer onweerlegbaar voorlopig als geen vaste lijdraad te hanteren is, was Sybrand’s antwoord “Ik zou geen onwaarheden vertellen als ik het tegenovergestelde niet zou tegenspreken. En zonder omhaal zou ik vooralsnog willen aangeven dat ik dat dus ook niet doe. Zéker niet in verkiezingstijd. Wie onzeker is over hoe het verloop van de meningen daarna zou kunnen zijn, is voor niemand niet nog onzeker.”

Lijkt mij duidelijke taal voor onze Nieuwe Leider. Ik hoop dat hij zich in het Engels, Frans en Duits net zo goed verstaanbaar kan maken!

Reageer
gravatar

Het CDA laat weer eens zien hoe kei-soepel ze zijn en nu zijn er allemaal negatieve reacties. Raar, hoor.
En laat die ene persoon die onze Sybrand steeds “Buma Stemra” noemt daar eens gauw mee ophouden !

Reageer
gravatar

Kruikezeiker Sjefke,

Da hedde gij oe eiges maor wijs laote maoke! Sybrand is helemaol niet keisoepel; hij is zo stijf asse verken, anders hed ie wel mee de olumpische speule meegedaon.

gravatar

Paulus, je bent maar een vreemde bossche bol ! Kruikenzeikers komen uit Tilburg en ondergetekende komt uit Strijp; dat is toch heel wat anders !

gravatar

Paulus, Sybrand is roeier en als jij zegt dat hij “zo stijf asse verken is” dan verklaart dit direct waarom de heren Holland 8 geen medaille gewonnen heeft in London.

gravatar

We zijn eruit ! Bij iedere nieuwe of weer opkomende kwestie, draaien we aan ons rad van avontuur. De mogelijke uitkomsten zijn:
– voor
– tegen
– op de lange baan schuiven
– opnieuw draaien
– bidden en opnieuw draaien
– zeggen dat we voor zijn, maar omgekeerd
handelen en stemmen
– zeggen dat we tegen zijn, maar omgekeerd
handelen en stemmen.

Reageer
gravatar

Wat Sybrand betreft is ALLES mogelijk. Het CDA nieuwe stijl staat voor: Panta Rhei, alles vloeit, alles is vloeibaar en in beweging, zeker in de confessionele politiek; ‘stand’punten zijn welbeschouwd stilstand, men staat ergens voor, of bij stil. Maar nooit lang. Daarom deelt het CDA beurtelings het coalitiebed met de natuurlijke bedpartner VVD, maar soms ook een tijdje met de PvdA als dat electoraal beter uitkomt. Maar die cohabitatie loopt altijd uit op ‘voor het zingen de kerk uit’. M.a.w. men komt nooit klaar met elkaar; hoogst onbevredigend.

Reageer
gravatar

Deze beweging van onze Christen strijders is bijzonder verdacht. In het licht van ‘het gezin als hoeksteen van de samenleving’ echter weer zeer verklaarbaar. Immers door langer te ‘studeren’ is er meer tijd om te feesten, meer tijd voor de studenten ‘om elkaar te leren kennen’en dus meer tijd om te werken aan een langdurige relatie. Aangezien studenten per definitie dom zijn, zullen er meer zwangerschappen, geboorten ontstaan. De meeste studenten hebben echter een goede moraal, dus een huwelijk zal het gevolg zijn. En ja, daar is ‘ie weer, de familie, het gezin, de hoeksteen van de samenleving.

Reageer
gravatar

Volgens heeft deze partij veel leden en kaderleden die het geen enkel probleem hebben ondervonden van een langstudeerboete . Ze zijn het nimmer tegengekomen omdat ze het niveau nooit gehaald hebben. Het CDA is de partij van het grote graaien en draaien. En vooral niet helder communiceren wat ze nu eigenlijk willen. Ik heb liever een tomaat van de SP Dan heb je wat tastbaars. Bij het CDA heb je een blikje verschraalde en gebakken lucht.

Reageer
gravatar

Een goede journnlistieke medewerker had ook nog genoteerd, dat de tandarts gefaseerd terugkomt in de basisverzekering. Te beginnen bij de voortanden.

Reageer
gravatar

Aangezien het CDA lijkt op een auto die naar links knippert en dan plotseling scherp naar rechts stuurt (en soms andersom), moet ik het nog zien.
Misschien is het aan te bevelen om op even dagen voor de langstudeerboete te zijn en op oneven dagen daartegen, maar dit is vermoedelijk te voorspelbaar voor het CDA.

Reageer
gravatar

Een auto? Eerder een strontkar met aflopende wielen.
Uw voorstel gaat het niet halen, omdat het CDA in termen van eeuwigheid denkt – nu al, na 2000 jaar.
Dus ja; hoe moet je dan langstuderen definiëren? Tellen zondagen dan ook mee?
Lastig, lastig.

gravatar

Gezien de preoccupatie van het CDA met de agrarische wereld, is uw metafoor mogelijk passender, maar heeft een strontkar ook knipperlichten, vraag ik mij als stedeling af !?

gravatar

Nee, de voerman steekt zijn hand uit, als hij er aan denkt. Maar omdat de wielen bij gebrek aan vastigheid toch elk een kant opgaan en soms de wagen geheel verlaten, is ook dat een loos gebaar.

gravatar

Als u voor dit plan bent, let wel, als u vóór dit plan bent, stemt u tegen de motie en als u tegen dit plan bent, let wel, als u tégen dit plan bent, stemt u vóór de motie, kortom door uw groene bordje met JA erop in het mandje te doen stemt u tegen het voornemen tot terugdraaiing der afschaffing van de intrek. Duidelijk, lijkt me.

Reageer
gravatar

De tijden veranderen, nietwaar? De de intrekking van de langstudeerboete was een moeizaam proces van geologische compromissen. Platentektoniek, het roterende aardmagnetisch veld, precessie, overal moest rekening mee gehouden worden. Ik kan helemaal begrijpen dat de demotie van Pluto tot dwergplaneet uiteindelijk de balans heeft uit doen slaat richting gefaseerde afschaffing. Het CDA staat voor dynamiek. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Reageer
gravatar

Deze duidelijke taal is niets voor het CDA, dus er zal wel een lading addertjes onder het gras zitten.
Ik denk dat Sybrand Buma Stemra bedoelt dat hij nog alle kanten uit kan. Alleen al de zin “samen kunnen we meer” geeft aan dat hij er alleen niet uitkomt.

Reageer
gravatar

Waarom in fases? Doe het meteen, of liever, laat een ieder die zo graag wil studeren een borgsom betalen gelijk aan de totale kosten. Dit land is relatief sowieso overtiteld, geen timmerman te krijgen.

Reageer
gravatar

Mijnheer Eensteen, u begrijpt de intentie van de initiatiefnemer voor de langstudeerboete, de heer Rutte, orthodox neo-liberaal met een gezonde visie op onze mooie historische cultuur en de behoefte van het volk van H.M. Beatrix von Lippe-Biesterfeld.

Om dat volk te redden dienen we terug te keren naar de tijd toen geluk nog heel gewoon was. Toen alle Leidsche studenten elkaar allemaal nog kenden van hun elitescholen in Zwitserland, de dinerdansants in Wasschenaer, de wintersportvakanties in Lech en de zomerbals in Monte Carlo.

En zo hoort het ook.

gravatar

@BARON IR PAULUS-JAN VON AEDEL ZU AERDENHOUT…

Ik vind het toch jammer dat de Franse revolutie niet doorgedrongen is in de lage landen. Zou er niet een inhaalslag gemaakt moeten worden: alle mensen met een dubbele naam de kop eraf. Ik wil blauw bloed zien stromen!

Maar er zijn geen goede guillotine timmermannen meer. Het is tragisch maar waar: we zijn een volk van vage dubbele illusie krompraters geworden: luister maar naar Sybrand van Haersma Buma.

“Op termijn en in equidistante termijnen eventueel met de kennis van dan, wetende de beperkte kennis van nu en voorbijgaan aan al het eerder gewetene zoals afspraken het pentagram accoord, de cultuur en vooral onze Ghristelijke uitgangspunten.”

gravatar

Eindelijk weer eens ferme, duidelijke en klare taal van het CDA, dat is toch echt erg in deze partij te waarderen!! Kom daar maar eens om bij bijvoorbeeld de SP, die niets beters kan verzinnen dan met dit weer tomatenijs (waar slaat dat politiek gezien op??) op de markt te brengen.

Reageer
gravatar

Vooruit nog duidelijker dan. Het is mooi weer nu even. Wat maakt de SP in samenwerking met dhr. Johannes van Dam?
Juist ja, tomatenijs. Zie: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3301092/2012/08/14/Johannes-van-Dam-niet-echt-fan-van-zelfbedacht-tomatenijsje.dhtml
Maar wat wil de kiezer? Geen tomatenijs! Als het eindelijk een beetje mooi weer is in Nederland dan wil de kiezer best roodkleurig (ja, ja SP) ijs maar dan dus LEKKER ijs. Een frambozenijsje (=rood), een lekker aardbeien ijsje (=rood), een rode bessenijsje (=rood) een gemengd rode fruit ijsje (ook heerlijk) maar GEEN overjarig (van al die jaren dat ze die niet kwijt konden) tomatenijsje! Want niet lekker! En dat is dus de SP: net doen alsof ze weten wat het volk wil maar intussen de mensen hun eigen tomaten door de strot duwen!

gravatar

Tut tut, tomaten zijn heel gezond hoor, en tegenwoordig weer lekker ook. Het zijn allang niet meer die ‘wasserbomben’, of zoals het tegenwoordig heet ‘ploftomaten’, van uit het kapitalistisch stelsel van winstmaximalisatie door kwaliteitsminimalisatie.

Maar dan nog: het is een keuze. En als er dan toch iets door de strot geduwd moet worden, dan beter een eerlijke tomaat dan in vrolijke kleurtjes gesuikerde gifpillen, nietwaar?

gravatar

Ik zeg: niet negatief maar positief, dus niet straffen maar belonen. Tjakka, weg met die langstudeerboete en op naar de kortstudeerbonus! Haha, denk in termen van kansen… We bouwen een voetbalfabriek in Friesland, en ouders van kindjes die halverwege de lagere school stoppen met leren en gaan werken in de fabriek krijgen 3 jaar dubbele kinderbijslag. Da’s win-win-win. Minder geld naar onderwijs, meer export, en goed voor Friesland. Tjjjjjaaakkkaaaa!