Atheïstische bidsprinkhaan ontdekt

Diertje mogelijk al in maart van geloof gevallen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Logisch: het heeft helemaal geen zin om tot onze Schepper te bidden. Zoals bekend heeft Hij helemaal geen hoor- en spreekorganen, dus Hij kan ons niet verhoren. Wij mogen het dus lekker allemaal zelf gaan uitzoeken.
Het schrijvertje heeft een grotere toekomst voor zich. Dat kan met Zijn heilige inkt allemaal heilige boeken gana schrijven voor analfabete dieren.

Vuvuzela!

Reageer
gravatar

Maar mevrouw Thieme van de Partij voor de Dieren is toch ook én gelovig én voor de dieren? Kan die dan niet eens met die bidsprinkhaan gaan praten??

Reageer
gravatar

We hebben deze bidsprinkhaan misschien nog hard nodig voor ons bid op het binnenhalen van de olympische spelen in 2028. Tenminste, dat geloof ik…

Reageer
gravatar

Beste Carrotte, door de woorden Angelsaksische worden “bid” en “bidbook”, lijkt het inderdaad of het NOC-NSF moet bidden en smeken bij het IOC om ons land alsjeblieft op te mogen zadelen met een miljardentekort in 2028.

Dat is niet zo. “Bid” betekent in gewoon Nederlands “(aan)bod”. “Bidboek” is dan ook geen gebedenboek, maar een op zich al peperdure, niet-te-tillen “aanbiedingsbrief”, waarin vermeld staat hoeveel tientallen miljoenen per jaar de leden van het IOC in de komende zestien jaar per jaar aan vliegreizen, uiteraard zakenklasse, dure hotels en braspartijen mag uitgeven op kosten van de Nederlandse Staat.

Hoe hoger het verliesgevend aanbod, hoe groter de kans dat de firma Murdoch in 2028 een dag of twintig hier exclusief bijkans onbetaalbare televisieopnamen mag maken.

gravatar

Daar weet mijn vrome broer Willem Ouweneel, kinderboekenschrijver, (zie 11) wel raad mee.

Korte samenvatting

Er was er eens een stout heersbeestje, die op een dag sprak: “Vanaf vandaag geloof ik niet meer in het bestaan van de Boswachter, want ik heb hem nooit gezien en ook nooit gehoord.” Alle lieve heersbeestjes schrokken zich natuurlijk wezenloos, want dit was ongehoord. Maar wat ze ook probeerden, het stoute heersbeestje was niet te vermurwen. Tot op een dag de Boswachter verscheen. Die trapte het stoute heersbeestje natuurlijk hartstikke dood. En alle lieve heersbeestjes leefden nog lang en gelukkig.

Mooi verhaal, hé jongens en meisje. Maar jullie kennen mij, er is natuurlijk een moraal en die is:
Geloof je niet in de Boswachter dan trapt hij je dood.

gravatar

Kunt u wat meer ter zake komen? Ik ben een twijfelaar en voor mijn man tijdens de daad zijn hoofd verliest wil ik wel door u enige redenen aangedragen krijgen om gered te worden uit de eeuwige verdoemenis.

gravatar

Lieve Karin Groen,

Op verzoek van Willem Holtmans en Mantis Religiosa heb ik het wezen van het kinderboek “De God die ver te zoeken is” van mijn broer Willem uitgelegd onder reactie 14.

gravatar

Als ornithologe ken ik het bidden van vogels die stil in de lucht hangen. Nu blijkt uit de titel dat bidden ook een andere betekenis heeft, die ik als ongelovige nog niet kende. Na enig zoekwerk vond ik deze publicatie: http://tinyurl.com/9nbne3m
Wat dat lieve kleutertje van de foto doet, noemt men dat ook bidden?

Reageer
gravatar

Onduidelijk is welke niet-theïstische religie de bidsprinkhaan nu heeft of dat hij is gedegenereerd tot het geloof in het fysische atomistisch monisme.

Is het laatste het geval dan moet zijn naam veranderd worden: bidden c.q. mediteren heeft dan geen zin meer.

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat verschillende kerken al een speciale therapie aanbieden voor atheistische bidsprinkhanen. Dit wordt natuurlijk 100% vergoed door het ziekefonds

Reageer