Onduidelijkheid over EU-standpunt PVV groeit

Kiezers in verwarring door omfloerste teksten

Wat bedoelt Geert Wilders met uitspraken als ‘Europa is een monetaire dictatuur en Brussel leidt ons direct de afgrond in’? Hoe maakt hij de kiezer duidelijk wat hij nu precies wil met Europa? De kiezer tast voorlopig in het duister.

Wilders lijkt het er soms wel om te doen, vindt teleurgestelde kiezer Klaas Michels: “Nu de verkiezingen eraan komen, krijgen we ineens allemaal van dit soort wollige teksten. Laatst zei hij in een interview: ‘De Jager zit met zijn benen op tafel en gooit de Nederlandse belastingcenten in een bodemloze Europese put van hel en verdoemenis.’ In datzelfde interview zegt hij over onze munt: ‘De euro ís geen geld, maar kost geld.’ Ik heb geen idee wat ik daar mee moet. Is hij nou voor of tegen de euro? Ik snap wel dat het een moeilijke kwestie is maar hij mag wat meer zijn best doen om het begrijpelijk te maken.”

Een andere valkuil waar de PVV-leider steeds weer lijkt in te trappen is het verduidelijken van de standpunten van zijn politieke opponenten: ‘Rutte stort maar al te graag geld in de bodemloze put die Griekenland heet.’ Een beginnersfout, volgens politicoloog Leo Harlinger: “Zelf zo vaag blijven over je standpunt, en vervolgens heel duidelijk stellen waar je opponent voor staat, dan maak je het de kiezer wel erg gemakkelijk.” Kiezer Michels kan zich helemaal vinden in die kritiek: “Je kan veel zeggen van die Rutte en die Pechtold, maar je weet in ieder geval waar ze voor staan.”

Het is niet de eerste keer dat Wilders onduidelijkheid over zijn standpunten wordt verweten. Zo hulde hij zich tijdens de vorige verkiezingen in nevelen omtrent zijn standpunt over de Islam. Uitspraken als ‘De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.’ lieten in die periode vele kiezers vertwijfeld achter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

109
PHILOSOFFIE ALGERIJNS • 17 APRIL 2013, 02:36
TIP:ALGERIJNS AFKOMST KIND VANAF 6 JAAR NIET GEZIEN MIJN EIGEN KIND EN RECHTER SPEELT MET ALGERIJNS MOSLIM DOOM DOOM NEDERLANDS MACHT MISBRUIKEN TEGGEN ZWAAK MOSLIM ALGERIJNS ALLEEN TEGEN RIJKSOVERHIED
MACHT NEDERLAND KLIEN GEHEUGEN EN GEEN EENS RESPECT VOOR VADER VAN KIND OF MIJN DCHTER JAMMER KANKER JODEN NEDERLANDS FATSOENEN GEEN RESPECT VOOR EEN DOOD MAN 53 JAAR OUD THUIS OVELEED
GELUKKIG WAS BIJ HEB ALLES GERGELD OMDAT DOOM NEDERLANDS IS ALGERIJNS AFKOMST
EMBASSADE DEN ALGERIJE WEET DAT
GENIETEN ARI BOL EN JAN VAN GELD VAN RIJKSOVERHIED OMDAT ZIJN JULLIE NEDERLANDS FATSONEN
TIP:ALGERIJNS VOOR NEDERLANDS VOLK DIE PAS WAKKER DAT WILDERS HEEFT GENOEG JULLIE MISBRUIKT VOOR ZIJN EIGEN
WILDERS NU GEBRUIK ANDER SYSTEEM
NIET OVER MOSLIM NIET OVER GRIEKLAND
MAAR ALS KABINET GAAT BEZUINIGING OVER IETS WILDERS GEBRUIKT JA MOET SIT OMLAAG NIET OMHOOG HAHAH POLITIEK VAN KINDREN ACHTERSTAND ZIEK MENSEN
NEDERLAND IS KAPOT EN GAAT NOG ERGER KAPOT EN KAPOT
WAT DENK JIJ KOM NIEUW KONING WILLEM ALIKSANDER MET MAXIMA EIGEN HUIS GEKOCHT IN GRIEKLAND
KONINGDAG VOEDSELBANK 2013 SCHANDALIG
10 JAAR IN NEDERLAND HEB PASSPORT NEDERLAND NOG DIPLOMA VAN BEVEILIGING 2
MISBRUIKE DOOR ARI BOL MARTELAAR MORDINAREN 2 JAAR OPLICHTERS EN NOG ANDER ALGERIJNS 53 JAAR OUD DOOD GEWONDEN THUIS 4 DAGEN POLITIE 112 MOET BELEN HOEF NIKS TE DOEN
DE DEUR FORCEREN EN MENEMEN NAAR UITVAART
GELUKKIG WAS IK BIJ HEB ALLES GEREGLD NEDERLANDS OMDAT BEN ALGERIJNS NIET MARROCAN
EN HIJ STAAT GEWOON ARI BOL MET JAN OP DE KRANT BLACHELIJK NEDERLANDS
Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen … Want je kan zo links als de pest wezen, eigenaars hebben altijd gelijk.
Dat was de wijze les die Geert Wilders tijdens zijn Australische tour verkondigde. … Maar dat kan in Nederland niet meer – dus zoekt hij verre … begeven en om u heen kijken delft den haag zoetermeer rotterdam overal overlast … Als alle acties, reizen, uitspraken en politieke manoeuvres van Geert Wilders
De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, … De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet … Overal waar islam opduikt onstaat ergernis, geweld en erger; de … van hem, dat hij dit volhoudt, terwijl hij geen normaal leven kan leiden.
Geert Wilders gaat verder met zijn Marokkanen oorlog bij … Het land ziet er niet uit, maar niemand kan wat zeggen. Alles gaat naar ….. De aarde is mijn tijdelijke land en ik kan mij dus overal aarden. Ik ben niet afhankelijk van Nederland. Ik reis veel en ik koester ook geen haat noch wrok voor Nederland.
HITLER IS EEN MAN NIET VROUW EN HIJ IS NIET HOMO OF PEDO
HITLER HEEFT EEN VISIE OM ZIJN DOEL TE BREIKEN.
GA JIJ HITLER MET WILDERS HAHAHAHAH DOM NEDERLANDS FATSONEN
GEEN RESPECT EN GEEN GEVOEL ORANJE VAN VOEDSELBANK TERWIJ WILDERS VACANTIE NAAR AUSTRALIA HAHAHAH DOM VOLK EN DOM OVERHIED GRAAIER EN DOM POLITIE DIE SCHIET GEWOON EEN HOND DAKLOOS NEER
RICHI EEN JONGEN 17 DOOD GESCHOTEN DOOR AGENT WAT GEBEURT NIKS
ANNES GEWONDEN IN BOS MAAR NEDERLANDS ZEGT HIJ HEEFT ZIJN ZELF VERMORDEN 13 JAAR OUD OMDAT HIJ IS MOSLIM
HOEVEEL MENSEN HEB JULLIE VERMORDEN EN GEMARTELT EN KAPOT MAKEN GENOEG
WIL JULLIE WILDERS TOP MAKEN ALS HITLER GAAT JULLIE NIET LUKKEN DOM NEDERLANDS FATSONEN
Geert Wilders licht in dit interview voor het Australische … Hij kan beter zijn familie bezoeken in Indonesie.
Ook vraag ik me af welke mogelijke gevolgen deze ontwikkeling kan hebben op de lange … Overal word je met informatie en reclameboodschappen geconfronteerd; … Niet voor niets zijn de oneliners van populisten als Geert Wilders zo succesvol! …. Persoon & Gezondheid · Sport, Spel & Recreatie · Vakantie & Reizen .
AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders kan tijdens zijn bezoek aan Australië … Mensen tegenhouden vanwege hun religie kan volgens hem niet omdat niet valt te … wil blinden in ov op rekening laten reizen · Genoeg alternatieven voor ‘dure’ JSF … Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws?

Reageer
gravatar

IK BEN ALGERIJNS MOSLIM 10 JAAR MIGEHANDELD WILDER EXTRIMISTE

HIER VOORBEEL WILDERS SPELERS

PVV Arnoud van Doorn IS MOSLIM GEWORDEN NEDERLANDS
WILDERS NIET LULEN EN SPELEN WAARHIED WEET IEDREEN
Elsevier.nl – Omstreden ex-PVV-raadslid is moslim geworden
http://www.elsevier.nL
28 févr. 2013 – Het vroegere Haagse gemeentelid voor de PVV Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zijn nieuwe religie op zijn.

Reageer
gravatar

Wilders is een fantoommachine geworden, die alleen maar onzin uitkraamt. Zaken die aantoonbaar onwaar en onjuist zijn, maar waarop door deskundigen niet meer gereageerd wordt, omdat ze wel bezig kunnen blijven. Deze maatschappij brengt dus populisten voort die de werkelijkheid niet kennen en daarmee een eigen werkelijkheid schappen, als leefden ze op een wolk.

Reageer
gravatar

Scherpe zinspeling. Ik zou bijna de ironie missen, ware het niet dat uw woordkeuze u verraaadt. “De werkelijkheid niet kennen en daarmee een eigen werkelijkheid scheppen”. Hoe bedenkt u. Wat een pracht van een cirkelredenering.

gravatar

Is de onduidelijkheid alweer groter gegroeid ? Ik wacht op het moment dat de EU wordt ingehaald als monument van vertwijfeling. Dat zou de druk wat van de ketel halen.

Reageer
gravatar

Onduidelijkheid is pipolitici eigen. Zodat ze als ze uit het achterkamertje komen met open ogen voor de camera kunnen staan.

De zieke filosofie van de Partij Voor Verbod die verbieden verwart met vrijheid is weer een duidelijk voorbeeld dat ze in een omgekeerde wereld leven.

Reageer
gravatar

Beste Jan-Willem.

Ik weet vrijwel zeker dat, als mijn broer Geert aan de macht zou komen, hij jou om wille van het behoud van meningsvrijheid zou opsluiten voor een termijn, die hij eerst flink verhoogt, samen met de rechters die het daarmee niet eens zijn.

gravatar

Athene,

Had je de deurbel op 1 meter 60 opgehangen zodat hij er niet bij kan?

Ik Rachid, zoon van Achmed Muhammad Lachmachun, vind dit verdacht op dictatuur leiden. Had Adolf niet tenslotte de hele dag een kammetje bij zich om zijn snor mooi te maken?

Reageer
gravatar

Wow

Van de meeste mensen op dit topic daar hoeft Geert niet te rekenen. Ik hoor hevige Anti Geert Wilders “PVV” geluiden.

Jongens dan stemmen jullie 12 september toch lekker op een de de Kunduz partijen.

Ja jongens lekker nog meer geld naar dat logge geld opslokkende apparaat dat EU heet.

Nog meer de tering aan de nering gaan zetten om corrupte banken overeind te gaan houden.

Nog nooit hebben zo veel mensen in de schulden gezeten en dat word alleen maar erger en erger.

Wees verstandig 12-9 lijst 3

Reageer
gravatar

Lexje, lexje toch. Heeft jou gechloreerde leider je dan niet verteld dat we voor elke euro die we in de EU stoppen er 22 voor terug krijgen? Nee hé? Hij vertelt wel meer niet: namelijk dat Nederland geen Madurodam is met vsste openings- en bezoektijden, maar een deeltje van de rest van de wereld waar we handel mee drijven.
En dat die mooie Nederlandse tradities van tolerantie, handel en maatschappelijk vernuft niet gestoeld is geweest op dom racisme.
En dat hij geld krijgt van mensen buiten Nederland om hier de boel op te hitsen. En dat de PVV er een gewoonte van heeft gemaakt om steevast tegen het eigen partijprogram te stemmen in de Kamer.
Maar waarom zou hij ook: zijn volgelingetjes interesseert dat allemaal niet, voor zover ze het al kunnen begrijpen.

Daarom stemmen verstandige mensen op andere partijen die geen haatzaaierij als hoofdagendapunt hebben.

gravatar

Als woordvoerder van een gevallen Dienaar wil ik bezwaar aantekenen tegen enige vergelijking van de Hel met een bodemloze put. We kunnen beter spreken van een eindeloze bron van bestuurlijke kennis. Er komen hier tegenwoordig wel erg veel vooraanstaande, toegewijde, zichzelf wegcijferende politici, bankiers, etc., wegens ons coulante toelatingsbeleid. Ik zal niet zeggen dat het hier vol is, maar het wordt hier wel erg druk.

Reageer
gravatar

EU kun je voor of tegen zijn. Het is een zwart gat waar veel geld in verdwijnt, en waar we ook veel voor terugkrijgen. Zoals bijvoorbeeld het gevoel dat we goed bezig zijn.

gravatar

Voorts mis ik ook nog een duidelijk standpunt van de hoognepblondeerde grote leider over kappers. Dient dat blonderen nu met waterstofperoxide te gebeuren? Zijn kleurspoelingen ook goed? Of dient men zijn haar te verven? We tasten hier weer volkomen in het duister over zijn mening!

Reageer
gravatar

Toch mis ik nog twee standaarduitdrukkingen van de heer Wilders in dit verslag en in de reacties: ‘linkse grachtengordel’ en ‘Wassenaar tussen de parelkettingen’. Mijn neefje Mohammed, aangenomen zoon van mijn zwager en schoonzus Henk en Ingrid, hoopt binnenkort te promoveren op zijn dissertatie, getiteld: ‘Zin, onzin en geen zinnen. Een poging tot begrip van Wilderiaanse uitdrukkingen’. De plechtigheid zal plaatsvinden op 12 september a.s. in de universiteit van Venlo. Een poging de heer Wilders en mevrouw Agema als paranimfen te laten optreden, is helaas mislukt.

Reageer
gravatar

Nou zegt die vrije radicaal wel dat onze Geert steenkolen engels spreekt!
Maar dat No moske! wat ie riep bij Ground Zero, bekte wel lekker!

Reageer
gravatar

Knap dat u dat er uit kan halen, want moskee in het engels is net wat anders dan moske. Hij zou net zo goed geroepen kunnen hebben Hoj Mosje, naar een bevriende geldschieter in het publiek. Of hij moet het gehad hebben over de RK Basisschool t Moske in Goirle om leerlingetjes te werven
U ziet: je weet met de man nooit waar je aan toe bent.
Maar dát weet je tenminste zeker.

gravatar

Het is niet kinderlijk, maar opzettelijk eenvoudig geschreven, in de hoop dat meer mensen het zullen kunnen begrijpen.

gravatar

Ik heb ook geen idee wat ik straks moet keizen.
Het lijkt wel alsof alles wat ik keis als vage leugen, gekromd als een boomerang weer terug komt.
/weert gilders.

Reageer
gravatar

Die kiezer Michels is ook een beetje van het padje af.
Wie heeft ooit Rutte en Pechtold kunnen betrappen op een duidelijk standpunt.
Alle politici draaien, zodra dat uitkomt. Dat is niet alleen aan Wilders voorbehouden.
Het is zelfs al zo, dat de voorzitter van de 2de kamer nu achteraan zit i.p.v. vooraan.
Komt door al dat gedraai.
Zelfs de bode’s zijn draaierig geworden.

Reageer
gravatar

Volgens mij is Geert Wilders niet blij met de Islam, de EU, de Euro en sinds kort ook niet meer met Mark Rutte.
Opvallend blij is hij wel met Israël, wat ik niet helemaal begrijp.
Maar goed, ik stem toch altijd CDA, omdat meneer Pastoor daar kei-blij van wordt.

Reageer
gravatar

Die blonde zionist is wel blij met de islam, en ook met de Euro. Waar anders kan hij – in onbegrijpelijke taal – zo over tekeer gaan? Het voetbal? Dat iedereen overal 130 moet kunnen rijden? Nee he?

Die gespeelde woede doet het goed bij het stemvee. Bij Henkie en Ingrid die net in Almelo een Turk hebben doodgeslagen.

gravatar

Nee joh, in 1954 mocht ik nog niet stemmen, maar ik had er wel moeite mee na 1980, toen de KVP verdween en we CDA moesten stemmen, met die protestantse noorderlingen erbij. Ze (euko)mene het misschien goed, maar toch !

Meneer Pastoor wordt op z’n oude dag ook milder; laatst zei hij nog dat de linksen niet echt een verbond met de duvel hadden, maar toch nog wel gemeden moesten worden. Dat hebben ze vooral in Limburg goed in de oren geknoopt.

Trouwens, je kan 2 hoorntjes mooi verbergen onder een grote geblondeerde haardos (grapje, want Geert Wilders moet niets van die linksen hebben).

gravatar

Deze politicus heeft natuurlijk last van het feit dat zijn voorspellingen niet zijn uitgekomen en is nu wanhopig op zoek naar lijm om de scherven weer wat toonbaar te maken: Europa is niet geïslamiseerd en Nederland nog niet failliet. Turkije is booming en bepaald niet achterlijk.

De spagaat die nu is onstaan door het kwaad niet als eenheid op te kunnen voeren zou betere politici dan deze tot wollige wanhoop drijven.

Gelukkig voor hem heeft hij een stevig kogelvrij hesje aan om hem te behoeden voor totaal uitscheuren door deze spagaat. Is dat ding toch niet ooit voor niets aangeschaft.

Reageer
gravatar

Als een toch wel duidelijk zijn boodschap tot het volk richt is dat Geert Wilders toch wel.

Kijk naar zijn verkiezingsspot daar is geen woord Spaans bij.

Dat modder gegooi Bha om misselijk van te worden.

Reageer
gravatar

Nu vrees ik dat deze W. niet intelligent genoeg is om een andere Europese taal te spreken behalve steenkolenengels (Limbo nietwaar …) wat zijn aversie deels verklaart, dus is het maar goed dat hij zijn nonsens in het Venloos uitkraamt: is al lastig genoeg te volgen.
Maar daar heeft de ware gelovige geen last van: gods woord – ouderling, dat soort dingen.

En het is modder, daar heeft u gelijk in, Lex. Als je dan wat terugzegt, tja; het blijft modder …

gravatar

Lex, was het maar Spaans dan hadden we zijn ontboezemingen na vertaling ten minste nog enigszins kunnen begrijpen. Wat hij in krijgshaftig Nederlands allemaal uitkraamt, is echt niet in fatsoenlijk en begrijpelijk Nederlands om te zetten.

gravatar

Om natuurlijk nog maar te zwijgen over mijn zwager en schoonzus Henk en Ingrid. Zij vragen zich vertwijfeld af waarom zij iedere keer weer door de heer Wilders worden genoemd. Zelfs heb ik op het laatste familiefeestje vernomen dat zij nu patent willen gaan aanvragen op het gebruik van hun naam voor politieke doeleinden. Maar daar is de PVV dan weer tegen…Beetje jammer dit.

Reageer
gravatar

Ik geef de media de schuld, Henk!
Steeds weer Henk en Ingrid dit, Henk en Ingrid dat.
Hou zouden Henk en Ingrid dit vinden.
Tegen dat soort druk was onze relatie niet bestand!
Maar troost je, ik heb onze Geert gemaild, en verwacht een compensatie van zijn kant.
Ben er alleen nog niet uit in welke munt eenheid hij gaat betalen