Slag om de Arm krijgt wellicht eigen monument

Nog onduidelijkheid over kunstenaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat ze vooral de boeren gaan herdenken, zij bleven namelijk met gevaar voor eigen leven doorwerken en voorkwamen daarmee dat de moraal inzakte vanwege honger. Zonder deze zogenaamde armoedzaaiers was de verdediging van de arm vast niet geslaagd.

Reageer
gravatar

Het was een alleenstaande (?) arm uit het Armenhuis en ja, helaas arm van geest. Bovendien ook nog een tennisarm, zonder racket. Daar MOEST dus een monument voor komen zo luidde de lobby van NOC’NSF, uit aflaat-technische en fiscaal aftrekbare gronden.

gravatar

Renéetje Jr. maakte mij net attent op implicaties m.b.t. het eigen risico: wordt er een 50 %’s aftrek toegepast i.v.m. het feit dat er slechts één arm vergoed wordt? En naar Mercedes nog dit: gezien het feit dat de duim van de handlanger rechts zat, moeten we aannemen dat het een linkerhand betrof, of een rechterhand van iemand met twee linkerhanden.

gravatar

‘Slag’ is typisch zo’n woord dat met alle voorzetsels (zelfs Kinderbij-) kan worden gecombineerd. Het -met een Slag om de Arm- doorlezen van al deze verslagen van nipt gemiste afslagen (of regelrechte misslagen?), wekt de indruk dat een deel van de Speld-populatie weliswaar een Slag van de Molenwiek heeft overleefd, maar daar geestelijk nooit goed van is hersteld.

Reageer
gravatar

Geweldig René Gaath! U slaath de spijker precies op de kop. En nog wel met een slag om de arm! Dat had voor mij trouwens niet gehoeven. Maar eerlijk is eerlijk. Deze slag is aan u. Al moet ik opmerken, dat slag van de molenwiek eigenlijk klap van de molenwiek moet zijn. Maar dat terzijde.

gravatar

Na afloop van de slag om de Arm zeiden de overwonnenen: “Ach jammer dan, maar je moet maar denken, dat meedoen belangrijker is dan winnen.”

Reageer
gravatar

… hoewel het een aardig gebaar is en elke rechtgeaarde Nederlander het ingebakken zit … ie het alweer een aardig gebaar om het door een kunstenmaker te laten maken …

Reageer
gravatar

“Nog onduidelijkheid over kunstenaar”

Die kunstenaar is dus ‘reported as missing in action’ tijdens de befaamde Slag om de Arm, een ware held dus!

Wat is er precies gebeurd dan? Is-ie gestorven als een held in z’n harnas? Of droeg-ie wat anders tijdens z’n laatste mo(nu)menten? (Sokken wellicht?)

Reageer
gravatar

Heeft een professionele chef te maken met beslag, of gaat het dan – omdat hij/zij er voor betaald wordt – om loonbeslag?

Reageer
gravatar

Hier wordt op grote schaal semantische kaalslag gepleegd. Weet men niet dat op het vlak van weerslag slechts de individuele inslag de doorslag geeft?

Reageer
gravatar

Wordt bij het zwemmen de rugslag op de terugweg de terugslag genoemd?

Als een wedstrijdzwemmer allergisch is voor chloor, heeft dat dan gevolgen voor zijn uitslag?

Reageer
gravatar

Leo, jouw eerste veronderstelling is onjuist.

Bij het op-en-neerzwemmen spreekt men van opslag en neerslag. Bij het heen-en-weerzwemmen daarentegen van van heenslag en weerslag. Zwemt de zwemmer echter slechts één baan, dan spreekt men van enkelslag. Weet hij tijdens een zwemwedstrijd niet zijn slag te slaan, dan wordt over tegenslag gerept; doch bij aanvankelijk succes is het begrip terugslag dan meer op zijn plaats.

Duidelijk?

gravatar

Uitslag (d.w.z. allergische uitslag) kan wel degelijk een factor vormen bij de uitslag (d.w.z. volgorde van aankomst)
Er is in de windtunnel aangetoond, dat bijv. uitslag op het lichaam een averechtse uitwerking kan hebben op de aerodynamische vorm in het water of lucht.
De wervelingen rondom de puisten, zijn niet bevordelijk voor de snelheid.
Dus ja, uitslag kan gevolgen hebben voor de uitslag.

gravatar

Ja, ja, dat is pas lachen om de moeder der lol, mama Leedvermaak, onder andere bekend van de argeloos geplaatste bananenschil.

gravatar

… enigszins uit het lood geslagen lees ik al deze verslagen … die van een scheet een donderslag maken … maar de genadeslag is wel dat het laatste uurtje nog niet geslagen heeft …

Reageer
gravatar

Als de bedoelde slag om de arm op de komkommertijd slaat, dan moet het dus zijn dat de slag om de arm op de kwamkwammertijd sloeg.
Ach, weet ik veel, ik sla maar een slag. Hoe dan ook, snel terug naar de keuken verder met het beslag, anders krijg ik weer een standje van het andere geslacht.

Reageer
gravatar

Tjonge jonge, waar zijn wij toch mee bezig?

Volgens Mercedes (>>>>18) is de stootslag een dooddoener en dodelijk. Uiteraard is een dooddoener dodelijk, maar waarom verbindt hij op slag de slag van een stoot (m/v) aan de dood?

Reageer
gravatar

Leest er dan niemand een voorbeeldige reactie? Nou?

Ik stelde onlangs anderhalve dringende vraag (>>18) en niemand, maar dan ook niemand, heeft ook maar het greintje fatsoen om mij uit de nood te helpen!

Reageer
gravatar

Waarom verdient (met een t) de slag om Voorts een echt monument?

gravatar

Als ik Wikipedia goed begrijp, beste Voorts, is het niet de Slag om Voot, maar de Slag om de Poot. Edoch, dan bekruipt mij toch het gevoel, dat u bedoelt: op de Poot spelen. En dan nog die deksels erbij. Lijkt me een warrige lawaaierige boel.

gravatar

Hadden we slag of stoot al gehad? Nee?
Daar komt ie: Dat monument komt er blijkbaar niet zonder slag of stoot.

Reageer
gravatar

Waar blijft de vieze man, want iets smerigs ligt hier zo voor het oprapen*

* (Moet hier een punt staan, een uitroepteken of een vraagteken?)

gravatar

Als het maar niet het meest saaie spelmoment van de honkbalwedstrijd wordt… De stootslag is m.i. namelijk dodelijk voor de wedstrijdspanning en de dooddoener voor de discussie.

gravatar

Dat denk ik wel. De Slag om De Arm was namelijk een dubbelslag, volgens mij. Ik vind dit monument trouwens wel voorbarig, want voor zover ik weet gaat Damslag voor. Hoe zit dat?

gravatar

Neeeeee!!!!
Meerslag gaat voor. En de dam telt voor 1 schijf als ie geslagen wordt.

gravatar

Carrotte, die slag is u! Ik moet een beetje van slag geweest zijn door het wat late tijdstip. Excuus, ik dacht snel mijn slag te kunnen slaan, maar weet mij nu verslagen.

gravatar

En ik zat niet eens op slag!

gravatar

Ja, het weer wordt gelukkig wat beter. Ik heb zo’n vreselijk hekel aan die hagelslag.

gravatar

Leo, vraag je baas om opslag, kun je op slag verliefd worden op pindakaas of gestampte muisjes. Of, beter nog, iets hartigs van de slager.

gravatar

Maar wie is of zijn dan de winnaar(s) die kennelijk de arm mee naar huis heeft/hebben genomen ? En van wie is de arm afkomstig en is deze dan automatisch de verliezer ?

Reageer
gravatar

Zojuist vernam ik dat de verliezer bekend is; het gaat om Paul de octopus, die gelukkig nog 7 armen overheeft en dus niet als armlastig kan worden beschouwd.
De winnaar is nog onduidelijk, al wordt er gefluisterd dat het iemand zou zijn die goed is in armpje drukken, maar ook als liefdevol bekend staat. We moeten dus nog even een …… houden; juist ja.

gravatar

Gelukkig, want ik was al bang dat het ook een rivierarm kon zijn en zie die maar eens mee naar huis te nemen.
Een kei-natte boel en ondertussen stroomt de rivierarm weer vrolijk vol !

gravatar

Die arm was van een oplichter tegenwoordig beter bekend onder de naam van “de éénarmige bandiet”.

gravatar

Het monument heeft tot doel de winnaar te eren, zonder het belang van de verliezers uit het oog te verliezen. Hoe dit precies gestalte zal krijgen, houden we voorlopig achter de ellebogen.

gravatar

Nou vooruit, nu jullie toch flauwe grappen aan het maken zijn, doe ik maar eens een historische duit in het melige zakje. Dat lijkt nog een beetje intelligent.

Justine Henin nam ontslag om tennisarm.

Napoleontische tegenslag om de grande armée.

Rijke Franse ridders verloren hun gulden sporen bij de slag om de Vlaamse armen.

Reageer
gravatar

Bij ons heerst al jaren een prijzenoorlog, maar daar heeft niemand het over. Waarschijnlijk moeten we wachten tot de oorlog over is voordat er over een monument kan worden geplaatst, maar dat duurt al zo lang.

Reageer
gravatar

Da’s geen prijzenoorlog, da’s een prijzenwedstrijd. I.t.t. een oorlog wint bij een wedstrijd immers de 1e prijs het altijd van de 2e en de 3e prijs.

Dit i.t.t. bijvoorbeeld een veiling waarbij de laatste prijs vaak de winnende prijs is. Ook als een poedel als veilingobject wordt gebruikt overigens.

*Maar geen voetbalwedstrijd want da’s oorlog.

gravatar

“Nog onduidelijkheid over kunstenaar”

Men houdt nog een slag om de arm.

Reageer
gravatar

Vera, je laat toch een voor de hand liggend inkoppertje met veldslagen voor je neus liggen, bijvoorbeeld:
Hendrik Koekkoek kon op Hollandsch Veld slagen.

Nou ja, hij is even flauw als die van jou.

gravatar

Dankzij het bericht over de Slag om de Arm, dat al in ca. 200 v.C. bekend was, heeft men de betekenis van de drie geschriften op de steen van Rosettta kunnen achterhalen.
En daar komt De Speld nu pas mee. Actueel is anders.

Reageer
gravatar

Misschien in Slagharen in combinatie met de Slag in de Lucht?

Reageer