Depressieve tweeling lijdt onder imago van eenling

Depressiviteit tweeling steeds vaker als verdacht gezien

De afgelopen jaren hebben depressieve eenlingen veel schade aangericht met schietpartijen, opzettelijke aanrijdingen en het verstoren van de openbare orde. Tweeling Tygo en Bernard Kolstra (43) lijden onder het imago van de gewelddadige eenling.

Samen wonen ze al meer dan twee decennia in Gouda. Tygo en Bernard hebben geen opleiding afgemaakt en zijn al jaren werkloos. Het stigma van de depressieve eenling heeft hun psychische toestand naar eigen zeggen alleen maar verslechterd. “We komen het huis amper meer uit, we spelen eigenlijk alleen nog maar videospelletjes en luisteren naar satanische metal,” zegt Tygo.

Het spaarzame sociale contact dat Tygo en Bernard hebben is de afgelopen tijd nog meer verwaterd. Volgens de tweeling wordt hun depressiviteit steeds vaker als verdacht gezien. De angst voor een gewelddadige uitspatting acht Tygo als volslagen absurd. “Ja wij leven in isolement en wij worden inderdaad niet meer door onze omgeving gecorrigeerd, maar wij zullen nooit iemand kwaad doen. Mensen zijn geneigd twee kwaden bij elkaar op te tellen. Maar twee depressieve eenlingen maken nog niet één depressieve tweeling.”

Het tweetal hekelt de ijdelheid van eenlingen als Karst T. en Tristan van der V. ‘‘Wij zouden eerder gaan voor een onopvallende, laat ontdekte zelfmoord, dan een dramatisch slotakkoord met veel media-aandacht. Wij hebben dat niet nodig, wij hebben elkaar.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet u nog van die Portugese tweeling? (Portugezen zijn echt stukken erger dan Belgen).
De ene was depressief en wilde zelfmoord plegen en schoot zijn broer per ongeluk dood.

Reageer
gravatar

Met belangstelling nam ik kennis van het dédain van Pipo ten aanzien van deze Outsider (11 d). Even losgemaakt van Klukkluk, Mammaloe en Dikke Deur, toont ‘Pipo’ hier op weergaloze wijze dat hij zich intellectueel en verbaal superieur acht aan -in ieder geval- deze “outsider” en nog wat voetvolk. Ik betuig mijn innige deelneming met zijn 020-band The Outsiders (‘uit zijn boek’) die door domme obstructie van een Nederlands platenlabel nooit de wereldbühne mochten halen. Gezien zijn prestaties tot dusver kunnen we van deze ‘Pipo’ nog heel veel moois verwachten. Zijn humor is genadeloos, maar vreselijk uniek. Pipo … Koeien! P.S. Lik u niet te zeer in bij de Friezen; niet elke Sonnema is een Beerenburger.

Reageer
gravatar

Soort kruising van Extince met Mr Bean en Job Cohen. En dan de extra-onderdrukte-sjaggerijnige-suffert-versie ofzoziezoiets.

Sja gaan ze nog wat nuttigs doen of blijven het massaconsumensen?!

Reageer
gravatar

Ik adviseer de heer Theunissen een cursus bij het instituut met de vriendelijke leraren. Of is dat inmiddels overgenomen door de Universiteit van Leiden ? Mocht dit te begrotelijk worden dan is een sessie op de divan met de familiepsychiater van vrouwelijke kunne die hier publiceert ook een optie. Ik overweeg zelf ook een dergelijke uitspatting. Echter, let op want een ongeluk zit in een klein gaatje !

Reageer
gravatar

Helaas moet ik toegeven dat ik niet geheel ontbloot ben van vooroordelen, in dier voege dat ik altijd een beetje moeite heb met de Friesche Volksaard. Weliswaar waren de meeste Friezen niet faut in de oorlog maar in uw korte opripsing ontwaar ik toch enige symptomen die mij sterk doen denken aan gelegenheidshooliganisme. Mogelijk dat onze Friesche vrinden toch enigszins erfelijk belast zijn wegens de strijd tegen het water en de Hollanders ?

gravatar

De heer Theunissen zou ik willen toevoegen dat de Outsiders in mijn boek een befaamd beatbandje uit het Amsterdamse was die hun tijd ver vooruit waren en eigenlijk als uitvinders van de Punk te boek zouden moeten staan. Ik adviseer alle cultuurbarbaren op dit forum hier even nota van te nemen en mogelijk ook eens iets van hun werk te beluisteren. Dat lijkt me een stuk leerzamer en opbeurender dan kennis te nemen van de tekstuele bijdragen van “outsider” alhier.

gravatar

Heer Pipo, het moet mij toch even van het hart dat er bij de typisch Friese sporten zoals kaatsen ,fierljeppen en skutsjesilen verdomd weinig hooliganisme te bespeuren is. Wellicht dat de familiepsychiater van de Paulussentjes nog meer werk aan u heeft dan gedacht gezien uw vooroordelen jegens de Friezen.

gravatar

Maar wat dachten wij dan hier van geachte heer Sonnema: http://forum.fok.nl/topic/873591/ en is Grutte Pier niet de uitvinder van het (gelegenheids)hooliganisme ? Misschien wat vergezocht ? O.K. dan biedt ik hierbij mijn oprechte excuses aan t.b.v. alle medelanders uit Friesland. Waar gehakt wordt vallen spaanders moet u maar denken. Dit was a.h.w. een gevalletje “eens maar nooit meer”.

gravatar

Rinze Sonnema, ik vrees, pardon ik hoop dat de familiepsychiatrice met de Paulussentjes mee op vakantie is, dan kan ze helpen bij de spanningen die van menig reiziger de lol verpest; al zullen ze dat nooit beamen.
Maar ik neem aan dat ze niet zo onverstandig zijn om de trein te nemen.

gravatar

Ik constateer dat de ponems van beide heren perfect voldoen aan de kenmerken van gelegenheidshooligans. De heer Cesare Lombroso (zie Wikipedia) heeft dit al overtuigend aangetoond, overigens lang voor de ontdekking van het Higgs deeltje dat bij nauwkeurige bestudering met een vergrootglas in een van de ferme neusopeningen te ontwaren is.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we Pipo de Kloon en zijn anti-Pipo tweelingbroer een slinger geven, en met de hoofden tegen elkaar aan laten knallen. Dan kunnen ze het Higgs deeltje van dichtbij opsnuiven.

gravatar

Na het zien van de foto bij dit stukje kan ik mij die depressieve gevoelens wel voorstellen. Als ik zo,n kop had gooide ik mijn pet in de sloot en kroop ik er onder.

Reageer
gravatar

Heer Jeettje dat ding heet een polsstok en het doel van fierljeppen is de overkant van de sloot. Het in de sloot geraken is over het algemeen voorbehouden aan snoevende westerlingen.

gravatar

Ik heb vorige week na mijn bezoek aan de Spaanse polder en Hoogvliet moeten constateren dat deze uitdaging niet realiseerbaar is. Mocht u mij daarentegen uitdagen tot een sprong over de smalle Ee dan neem ik die handschoen wel op.

gravatar

Beste Jeettje, ik vermoed een taalfoutje. Je bedoelt natuurlijk over de Maas “reppen”.
Want over de Maas “jeppen” (naar Zuid) ligt nogal gevoelig bij jou, heb ik vernomen van de bekwame en toch aardige groepstherapeute van de gezellige Paulussentjes.

gravatar

Heer Teun mijn vermoeden is dat de heer Jeettje het Friese woord ljeppen bedoelt. En aangezien een rotterdammer over het algemeen het Fries niet beheerst wou ik daar geen punt van maken.

gravatar

Beste Paulus de boskabouter (sta het mij toe deze jolige woordgrap te mogen bezigen)

Klaarblijkelijk is uw uitgifte van commentaar anticyclisch: Hoe kleiner de economische voorspoed, hoe groter het door u geleverde commentaar. Ik hoop dat u in balans zult kunnen blijven leven in tijden waarin u meer (commentaar) geeft dan ontvangt.

gravatar

Vind jij dat gek, Desill U. Sionist?

Tante is heel erg gesteld op kabouters. Ze neemt haar kleine vriendjes in bescherming, als ze ook maar één grappig bedoeld woord over hen denkt te horen.

gravatar

Ah, Nu begrijp ik het.
U bent ook een meerdereiige eenling, en een daarvan is tante, die het opneemt voor een ander, de boskabouter, die het opneemt voor tante. Complexe materie lijkt me dat: Het runnen van zo een roedel. Het idee van zo een meerdereiïge eenlingenpraatgroep lijkt me inderdaad geen slecht idee in uw geval.

gravatar

Deze foto komt mij bekend voor uit de brochure van de voormalige Botoxkliniek van Conny van Breukhoven. Als voorbeeld van “voor” (rechts) en “na” (links) de behandeling. Er was toen al sprake van bedriegelijke fotoshopping. Herkent u Hans van Breukhoven nog, voor en na de botox-anti-rimpel behandeling en de nose-job?

Reageer
gravatar

Zo triest dat juist bij het maken van de foto Tygo dringend toiletwaarts moest. De fotograaf heeft Bernard tegen een spiegel geplaatst en zo toch de tweeling symmetrisch kunnen weergeven. Maar waarom niet even gewacht tot Tygo terug was van toiletteren en handenwassen? Gelukkig komen in spiegelbeeld de neusharen van Bernard’s linkerneusgat niet meer zo prominent in beeld.

Reageer
gravatar

Inderdaad. Wat een waardeloze fotograaf. Hij weet totaal niets van de Clair-obscur technieken die toch al sinds de renaissance overal wordt toegepast. Ontslaan die man.

gravatar

Deze foto dateert nog van november vorig jaar. Is dit interview wel recent, of wordt deze foto gewoon gebruikt in deze tijden van komkommer en kwelkwel? In dat laatste geval zou ik, als ik in redactie zat, even een huisbezoekje brengen, en kijken of de beide broers nog wel in leven zijn. Anders kan het nog wel eens kwetsend zijn voor vrienden en familie. Maar aan de andere kant: Who cares?

Reageer
gravatar

For your information, I am the photographer. This photo was used without my even been told about it. So the photo is unattached to any commentary. Although I have a twin, this is a self-portrait.