Feïjenoord zet puntjes op de ï

Koeman: ‘We zïjn helemaal klaar voor de competïtïestart”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zuinig op zijn, Dick, zuinig op zijn!
En dankbaar natuurlijk: niet iedereen heeft zoiets unieks.

He verdrie dit is natuurlijk voor Dick 32

gravatar

Patrick schenkt hier hardhandig slechts troebele emoties, maar geen klare wijn. Wel een tirade, maar geen nuancering, geen esprit, geen gevoel voor humor. Wellicht spieren als kabels, maar hersens als een garnaal. Reagerend vanaf de laptop op de sportschool, ná het ijzerpompen als cocaïne, adrenaline en rest-alcohol nog kolken in en rond het limbisch systeem, zes hersencellen en drie synapsen. ÓF hij jaagt -gierend van de lach- bewust de boel op de kast.

Reageer
gravatar

ook echt weer een discussie waar je U tegen zegt….. NOT !! kansloze mensen man :S ga jezelf verbeteren.. denk dat je dan nooit meer wat anders ken doen maar goed zijn wij iig van je af 😡

Reageer
gravatar

Zou het niet beter zijn die grote steden op te splitsen?
b.v. “deelgemeentes” maken, ook goed voor de werkgelegenheid in de overheidssector.

Reageer
gravatar

Ter verduidelijking: Beste Boterbloem, de discussie heeft zich enigszins losgemaakt van het centrale thema van dit item: “Feyenoord zet de puntjes op de i”. Er bestaan historisch onopgeloste sentimenten tussen Noord en Zuid die ten aanzien van integratie en assimilatie onoverkomenlijk blijken; dat leidde tot afstotingsverschijnselen tussen stedelingen die weliswaar geografisch tot dezelfde stad maar moreel wederzijds tot een andere wereld worden gerekend. Bøs Showfør en Jeetje z.h. zijn exponenten van de harde, duidelijke lijn. Zij ontzeggen inwoners van Zuid het recht zich “Rotterdammers” te noemen en überhaupt de connotatie “Zuid” te verbinden met de Stad Rotterdam als zodanig. Het zijn de oude Hoeksche en Kabeljauwse twisten tussen rekkelijken en preciezen, in een modern jasje. De Geneefse Conventie biedt statutair geen oplossing en het Internationale Strafhof in Den Haag heeft zichzelf niet ontvankelijk verklaard. Ondergetekende (als oud-inwoner van “Noord” weliswaar iets gematigder in zijn stellingname), kan zich echter niet geheel vrij maken van hetzelfde Leitmotiv en is dus -mutatis mutandis- aanhanger van hetzelfde gedachtengoed. In dat licht is ook deze bijdrage te zien.

Reageer
gravatar

Nou nee, beste Leeflang, van mij mag Zuid best bestaan en mogen inwonenden zich Rotterdammer noemen. Kwestie met een deel van de famille wil ik niet op mijn conto schrijven.
Mijn bedenkingen starten bij oorden als Pernis, Capelle a/d IJssel en Hoek van Holland. Gelukkig denkt de bevolking daar ter plekke ook zo over.

Blijft over het niemandsgebied Noordereiland: helaas wil dat deel van de famille zich niet daar naartoe verhuizen, quel dommage.

gravatar

Nuja zolang ie die voetballers laat (g)razen zal de man vast denken dat ie zinvol bezig is. Maar als pijltje bij paaltje komt dan moet ik nog zien dat pluisje dat punt maakt.

Reageer
gravatar

Beste Oma Paulus, natuurlijk bent u niet mijn oma want want ik heb er zelf een stuk of zes (geen nieuwe vacature) en heb mede daarom eerbied voor alles wat in de natuur zeg maar een grijs gebied is dus ook uw grijze haren, in dat licht gezien wilde ik u daarom niet tutoyeren en u aanspreken met Paulien want dat vond ik gezien uw respectabele leeftijd beslist te ver gaan. Hoop dat het misverstand bij deze uit de weggeruimd is en vanzelfsprekend blijft het goedbedoelde aanbod voor het gezellige ritje morgen natuurlijk van kracht.
Nou (niet mijn) Oma, maak er vanmiddag wat van bij de bingo en geef ‘m van katoen!

Reageer
gravatar

Oma, natuurlijk is uw reactie spam want u dacht toch zeker niet dat er liefdadigheidsinstellingen op die tweede Maasvlakte gebouwd gaan worden? Nee, en ook niet omdat harige majesteit op kwam draven om zoals om daar het getij dood te slaan. Petroleumhavens trekken nu eenmaal oliebaronnen aan en daar kwam veuve Bea voor en u wellicht ook Oma.

gravatar

Zeg kleinzoon Paulus, nou weet ik dat jij als nerd op internet jezelf allerlei gekke namen aanmeet, maar Tjeempie of Liesje in Luilekkerland en jezelf ook nog verstoppen achter mijn onderbroek, gaat toch echt te ver.

Jouw oma laat zich niet voor de gek houden met een dom antwoord. Uit mijn ogen, vlegel!

gravatar

Oma, voor ik het vergeet…maandag gaan we even fijn samen een ritje maken en ook even langs het ziekenhuis om uw dagopname-kamer voor de week daarop te bekijken. Shocktherapie kan nl wonderen doen bij verwarrende vergeetachtigheid op uw leeftijd. Stroom is duur dus blijf met uw vingers uit het stopcontact want de ziektekostenverzekering betaalt alles en de groeten aan die leuke broeder die u straks komt instoppen.

gravatar

Zeg kleinzoon Paulus, nou moet je het niet al te dol maken. Jezelf “Tjeempie geriatrisch bekwaam” te noemen, slaat gewoonweg nergens op!

Toevallig weet ik van mijn oude vriend Remco Campert, dat het echte meisje (!) Tjeempie in 1968 zwanger werd van een veelneukende Amsterdamse schrijver, toen zij in Wassenaar op de Mulo zat. Het kind is nu 59 jaar, waarvan 44 ongewenst moeder. Daar mag je niet meer spotten.

gravatar

Lieve, lieve oma,

Laat je niet gek maken door iemand die zich Tjeempie noemt en jouw onderbroek van de waslijn heeft gehaald. Hij hoort niet tot de familie Paulussen en evenmin tot de Theunissen, waarmee wij lange tijd gebrouilleerd waren, maar onlangs een gezellige verbroederingspikniks hebben gehouden.

Over uw vraag of ik weet of u iets fout hebt gedaan, kan ik kort zijn. Lieve oma, je kunt voor mij nooit iets fout doen.

Kusjes van jouw kleinzoon, jouw eigen nerd Paulus

gravatar

Beste heer Bus, ik zal voor u duimen, maar bereidt u zich vooral mentaal voor op een eventuele degradatie van uw favoriete club naar de regio der amateurs. Jammer, maar het zij zo.
PS Op welke letter(s) moet Sparta de puntjes zetten?

gravatar

Sparta hoeft er helemaal geen punt van te maken, Ca’otte. Sparta moet gewoon de punten PAKKEN. Als het dat maar stelselmatig, elke wedstrijd opnieuw doet, zal Sparta weer gewoon spelen, daar waar Sparta thuishoort: in de hoogste klasse van de vaderlandsche competitie. (Championsleague-voetbal gloort dan aan den einder!)

gravatar

Er moet nog heel wat water door de Maas stromen aleer Sparta ergens kampioen zal worden, zelfs van de Jupiler League. En Jupiler is met 1 punt want de J is een hoofdletter. Zo zijn we weer on topic.

gravatar

Istanbul aan de overkant van de Bosporus, Lissabon aan de overkant van de Taag, en zo kunnnen we nog wel doorgaan. Iedere stad met een sloot heeft zijn onzinnig stadsdeel aan de verkeerde kant.

Denk toch eens aan mij, hele stadsdelen heb ik in kaart moeten brengen zonder dat er ooit iemand komt…

Reageer
gravatar

Wij in Friesland hadden tot de jaren dertig van de vorige eeuw een complete zee tussen Holland en Friesland om ons te vrijwaren van de strapatsen van dat volk. De dag dat de heer Lely zijn onzalige plan van die dijk ten uitvoer bracht word hier nog ten zeerste betreurd.

gravatar

Hier in Brussel hebben we ook een andere kant, namelijk de andere kant van het kanaal. Aan de overkant van het kanaal zijn er voornamelijk achterstandswijken zoals Molenbeek en Kuregem (waar het oude Slachthuis van Anderlecht stond), Bockstael etc. Aan die kant wonen alleen migranten, uitkeringstrekkers, sociale probleemgevallen en oh, ja, zowat de volledige Koninklijke Familie.

gravatar

Ik verdenk De Speld ervan reacties te hebben willen uitlokken van de heren Bus, Jeetje en Leeflang, en dat is gelukt.
Voor wat betreft 020 merk ik op dat sinds jaar en dag Amsterdam-Noord door de overige Amsterdammers niet als Amsterdam wordt beschouwd. Ook in 020 zijn de rivaliserende stadsdelen gescheiden door een sloot.

Reageer
gravatar

Dit alles heeft niks met 020 te maken. (nog afgezien van het gegeven dat dat hele 020 geen stad is, maar een dure, bestuurlijke blunder)

gravatar

Klopt als een bus, Bus. Het gaat over 010-Zuid. Jij hebt het laatste woord. Ik maakte een vergelijking met 020, omdat daar eerder op gereageerd werd. En jullie zijn altijd zo makkelijk te plagen met 010-Zuid tegenover 010-DeRest. Je bent hopelijk geen hooligan?

gravatar

De flagrante onzïn, welke in dïverse reactïes te lezen valt, stuït mïj danïg tegen de borst! Het kwalïjk aanhoudend gewag doen van ‘Rotterdam-Zuïd’ spant echter de kroon. Wïj hebben ïn Rotterdam nïet voor nïets een stevïge greppel gegraven om Zuïd bïj ons vandaan te houden! Zuïd ïs Zuïd en daar wïllen wïj ïn Rotterdam beslïst NÏETS mee te maken hebben!

Reageer
gravatar

Beste Bøs, ik deel volledig jouw gevoelens ten aanzien van dat wat met ‘Zuid’ te maken heeft en alle rationaliteit ontbeert. Wees je alleen bewust dat gans 020 meekijkt en zich nu vrolijk maakt over onze dichotomie tussen ‘Noord’ en ‘Zuid’. Zij kennen weliswaar een vergelijkbare deling: die tussen enerzijds OudZuid en Amstelveen en anderzijds OudOost en NieuwWest waar twee zéér verschillende dialecten worden gesproken, maar zolang wij sterk ageren tegen ‘ons Zuid’ blijft de -evenzeer- radicale discrepantie tussen ‘hun Zuid en West’ onbesproken. East is East and West is West and the twain shall never meet. Prettig weekend.

gravatar

Beste Leeflang, wat bedoelt u met ‘Ons Zuid’? Zuid is niet van mij en ik wil er dan ook niets mee te maken hebben! De eerste bebouwing aan de verkeerde kant van die sloot, was het pesthuis en dat is NOOIT anders geworden. Wat die sloebers in dat zielige 020 daarvan denken zal mij een koude rotzorg zijn. (Als een amsterdarm werkt, werkt-ie tegen!)

gravatar

De foto toont de Grunneger die zijn tanden in een klus heeft gezet en er over peinst om de plaat te poetsen. Het moment van de foto is waarschijnlijk het moment waarop Koeman (ooit gevierd als het ‘sneeuwvlokje’van Barcelona) beseft dat zijn vlucht uit Rotterdam Zuid is verijdeld omdat -of all people- de brisante Louis van Gaal tot bondscoach op het pluche is verheven. NU AL is -met zekerheid- te stellen dat Louis andermaal van zijn voetstuk zal duiken (of geduikeld zal worden door de spelersgroep die zijn Pruisische kadaverdiscipline méér dan zat zal zijn). Louis zal eerst oorlog voeren met de totale vaderlandse sportpers, dan via Truus in Weekend en Privé kond’ doen van het feit dat hij zó intelligent is dat niemand hem begrijpt en vervolgens wrokkend in ballingschap naar zijn Zuid-Europese retraîte afreizen om zich daar scheel te ergeren aan Guus Hiddink, in gedachten het bloed te drinken van Co Adriaanse en (zeker) van Johan Cruyf en in stilte jaloers te zijn op Marco van Basten die een rehabilitatie en in ieder geval een sabattical year heeft bij Heerenveen. Ronald, Koe man, niet jouw vaardigheid maar jouw ego is te zwak ontwikkeld om je met die blaaskaak van een Van Gaal te meten, maar jouw kans als bondscoach komt nog, als de KNVB weer echte bestuurders in plaats van gonzende bobo’s heeft.

Reageer
gravatar

Koeman met z’n babyhoofd. Ronald met puntjes erop, spreek je uit als Reunald. In de stemming blijven! Maar voor de presentatie kan het geen kwaad als ie een dikke middenstip op z’n voorhoofd plant.

Waarschijnlijk gaat ie wel met z’n billetjes bloot. Geloven in voetbal is voer voor volwassen kleuters.

Hoera een meezingert:
http://www.youtube.com/watch?v=kqpE1aKHJFI

Reageer
gravatar

Ik heb thuis nog een Verkade-trommel met daarin ettelijke honderden D.E.-punten. Ofschoon een voormalig bewoner van de Noordoever en dus geen fan van deze bonkige bootwerkersclub, gun ik Feyenoord wel een paar puntjes, voor de nacompetitie. O Sparta, Sparta Piet (“Sparta: naar voorre”), de Dagen van Olim met Rinus “verse Waar van” Borselaar, Andries van Dijk en Barry Hughes, zij gingen zo snel voorbij. Wat bleef is een onbezongen Kasteel, eenzaam beklemd tussen Rotterdam en Schiedam.

Reageer
gravatar

Ik heb nog een paar puntjes over. Ik zet hier even rechtop neer.:.

Reageer
gravatar

“Druk een punt!”, werd er nog enthousiast vanaf de zijlijn geroepen. Ach ja, Koeman lost dat zo op zijn eigen wijze op. Wat moet je ook anders met al die overtollige puntjes.

Reageer
gravatar

Mooi man. Dat zouden ze bij FeYenoord ook eens moeten doen.

Reageer