André Kuipers zet eerste stapjes

'Huilastronaut ontgroeit binnenkort luierstadium'

De Nederlandse astronaut André Kuipers heeft gisteren in Houston voorzichtig zijn eerste stapjes gezet. Nadat hij aan het begin van de week leerde kruipen, ontwikkelt de astronaut zich volgens woordvoerder François Petanque van ESA prima.

Petanque: “Na een moeilijke start, waarbij we helaas nog ruimtesondevoeding nodig hadden, drinkt hij nu ook weer zelfstandig. Veters strikken zal nog wel even duren, maar we verwachten dat hij over zo’n drie maanden de luiers vaarwel kan zeggen.”

André huilt nog wel veel en wordt ‘s nachts regelmatig wakker. Volgens ontwikkelingspsychologe Emma Daarstig duiden de huilbuien en zindelijkheidsproblemen van André mogelijk op een moeilijke landing. “Het was een hele bevalling natuurlijk. Geen wonder dat je een huilastronaut wordt.”

Het blijft een klein wonder: al die maanden rondzweven in een veilige omgeving en dan met een knal op de wereld komen.  De ESA-woordvoerder is bezorgd over alle belangstelling: “Iedereen wil langskomen en hem een knuffeltje geven, maar André moet regelmatig rust krijgen en zijn dutjes kunnen doen.”

Hoewel het lopen nog moeilijk gaat, kan André inmiddels al wel wat woordjes. Petanque: “Fantastisch is zijn ontwikkeling op dat vlak! We leven echt op een roze wolk.” Het gerucht dat André’s eerste woordjes “NASA” en “Space Shuttle” waren wilde de woordvoerder van de ESA niet bevestigen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij gaan Andreetje onderbrengen in een pleeggezin waar hij eindelijk tot rust kan komen. Hij slaat de laatste tijd een beetje door en roept steeds dat hij gewichtsloos is. Bekijk zijn foto en oordeel zelf.

Reageer