Blindengeleidehaaien niet welkom op paralympics 2012

Zwemmers zonder haaien van start

Het Internationaal Paralympisch Comité heeft laten weten dat zwemmers geen gebruik mogen maken van blindengeleidehaaien in Londen. Aanleiding voor dit verbod is een incident waarbij de witte haai van de Amerikaanse Trischa Zorn het enige been van een Kazachse concurrente afbeet.

Kleine prooivissen, gemuilkorfde dolfijnen en niet-giftige waterslangen blijven wel toegestaan als hulpmiddel voor deelnemers met een visuele beperking.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ich wohne in berlin und wurde das trniaing gern testen, da ich bald im bfcro nur noch mit high heels rumlaufen kann und oft von einem gebe4ude zum ne4chsten muss und dabei nicht aussehen darf wie ein trampel.

Reageer
gravatar

Pocy, ik kan voor u een tipje van de sluier lichten: de zwemmers van genoemde geavanceerde haaien dragen een zwempak van sponsor Speedo, met versterkte naden en horizontale golfribbels. Deze ribbels zijn van gehard PVC en voorkomen dat de blinde geleidehaaien een hap uit hun menselijke loodsmannetjes/vrouwtjes nemen als ze denken dat deze oververmoeid en beetgaar zijn.

Reageer
gravatar

Spido? Daar heb ik laatst nog een rondje Rotterdamse haven mee gedaan. Was leuk hoor. Veel loodsmannetjes aan het werk gezien. Zwemmen werd echter aan zwanen overgelaten… Vandaar waarschijnlijk ook, dat ik tijdens die ‘vaart’ helaas geen haaien heb zien geleiden, blind of niet

gravatar

Ik vraag me af, of de zwemmers van die geavanceerde ‘haaien'(zwem)pakken dragen. Kan iemand een tipje van de sluier lichten?

Reageer
gravatar

Ter aanvulling op # 24. Voor alle niet-ingewijden in de speelse wetenschappen psycho-, socio- en politoco-logie: ik doelde hier op de creatieve hoofd- en handarbeid van Prof. Dr. Diederik Stapel (geen familie van acteur Huub S.)

Reageer
gravatar

Er dieper over nadenkend kom ik tot de conclusie dat we dit niet zomaar aan ons voorbij mogen laten gaan. Hoewel alle wetenschappelijk potentieel inmiddels uit kabinet en Tweede Kamer is verwijderd, stel ik toch voor een wetenschappelijk verantwoord onderzoek in te stellen. Dus mét een controlegroep waarin alleen haai blind en gehandicapte slechtziend, alsmede een groep waarin haai voorzien van glazen op sterkte in duikbril en atleet blind of geblindeerd en tenslotte een groep waarin zowel haai als paralympicus blind zijn, de z.g. dubbelblinde onderzoeksvariant. Als optie is er dan nog onderzoek waarin zowel haai, paralymp als onderzoekers blind zijn; de z.g. Tilburgse socio-pathogenese variant ontwikkeld door een plaatselijke hoogleraar.

Reageer
gravatar

Maar wat is er dan toch met de loodsmannetjes gebeurd? Elke zichzelf respecterende haai heeft er altijd een stuk of tien. Vallen die onder doping?

gravatar

Een NORMALE psychopaat met nep-handycap laat gewoon stukjes haaien-DNA inbouwen bij z’n favoriete geleidedier. Gnagna.

ERG GEHAASD om die haai om te BUIgen NAR haas, maar als HAai niet MEER mag, dan kan het ook met een haan. ALHOEwel het lastiger is om die vals te laten spelen aangezien die niet so goed kan duikUH.

ACH dat AFhappen van benEN dat hoort er toch een BEETJE BIJ. Hoe zouden ze anders OP de paralympics teRECHTkomen?!

Reageer
gravatar

Geachte heer Frederik, dat gaat als volgt: men haalt het puntje van de i, rekt het restant, buigt het in een kronkel en vervolgt de strijd binnen 45 seconden naast de blindengeleidehaas.

gravatar

Kunnen we onze volksvertegenwoordigers (de meesten geestelijk gehandicapt) niet mee laten doen aan de zwemwedstrijden bij de paralympics?

Reageer
gravatar

Maar Emmie, wat suggereer je nu ? Stel je voor dat de geleidehaaien aan onze volksvertegenwoordigers gaan knabbelen; wat een buipijn zullen die arme beestjes dan wel niet krijgen ? Dat pikt Dion Graus vast niet !

gravatar

Da’s hele linke haaienvinnensoep, want stel dat je als paralymper tijdens de wedstrijd verdwaald raakt en per ongeluk in de marathon terecht komt en met de gouden plak naar huis gaat. Kun je daarna wel fijn in het geld zwemmen dat dan weer wel.

Reageer
gravatar

Namens het haaienvolk dien ik wel te protesteren tegen dit verhaal uit de omgekeerde wereld. Wij haaien dienen tegenwoordig beschermd te worden door paralympische zwemmers! Wat er in de internationale wateren gebeurt met haaien is schandalig: onze haaienvinnen worden grofweg van ons levende lijf afgesneden voor haaienvinnensoep door stropers all-over-the-world en wat doet de mensheid: niets! Wij hebben dus nu onze hoop gevestigd op de paralympiërs die tenminste weten wat het is om iets essentieels te missen en die voor ons zullen gaan strijden in het parahaaienlympischebevrijdingsfront!

Reageer
gravatar

Het probleem van bijtgrage haaien kan eenvoudig de wereld uit worden geholpen door het juiste ras haai te kiezen.

Ik stel voor om eerst de hondshaai uit te proberen. Die staat genetisch heel dicht bij de huishond, en dan met name de Labrador, die vaak als hulphond of blindengeleidehond wordt ingezet.

Een goed afgerichte blindengeleidehondshaai hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn, integendeel zelfs, ze zijn heel behulpzaam en erg aanhankelijk met hun trouwe hondshaaiogen.

De bekende hondentrainer Martin G. laat zich op dit moment al bijscholen om straks hele kudde’s hondshaaien af te richten. Hij moet alleen eerst zijn zwemdiploma nog zien te halen.

Reageer
gravatar

We praten hier wel over sport, maar in essentie is het een zaak van de politiek: gaan we zover met de Kunduz as-sociatie mee dat we álle hulpmiddelen voor eigen rekening laten komen? De kleine man en de niet-gesponsorde kleine sporter worden hier het slachtoffer van; eerst de rollator uit het basisverzekeringspakket, dan de electrische rolstoel/scooter, vervolgens moeten blinde geleidehaaien worden opgelegd; in vito in Harderwijk of in gelei bij John West. Maar gelijke monniken, gelijke kappen: dan moeten óók de stromannen der bankiers uit de volksvertegenwoordiging, het gilde der makelaars van hun gehaaide handlangers op executoriale huisverkopen af en minderheidskabinetten van hun betaalde gedogers en collaborateurs af. Nu zal dat in een democratie nimmer gebeuren, dus moet nú de oppositie (voor zover die nog waargenomen en geactiveerd kan worden) zich met kracht keren tegen de zittende macht, te beginnen met het hoofdpijndossier “blinde geleidehaaien”. Zolang erkende zoetwaterhaaien als C. Aptroot, S. Blok, J. Sap en M. Verhagen zich nog binnen overheidsbudgetten van haaientanden of -tattoo’s kunnen laten voorzien, liggen er genoeg precedenten om haai-faai zoutwatervarianten in het basisvoorzieningenpakket te handhaven. Soeperman-Roemers-toe-ze-reskjoe!!!

Reageer
gravatar

Wie is eigenlijk de voorzitter van dat Paralympisch Commitee? Zeker ook zo’n bobo (m/v, doorhalen wat niet van toepassing is, a.u.b.) die categorisch weigert finishlijntechnologie en onderwatercamera’s in te voeren? Het afbijten van het been van een tegenstander is weliswaar een overtreding waar de scheidsrechter een gele kaart voor zou moeten trekken, maar om nu meteen de begeleiding van alle Paralympiërs de toegang tot het basin te ontzeggen vind ik veel te ver gaan. Wat een kortzichtige maatregel!

Reageer
gravatar

En wat me dan helemaal opvalt is dat de rol van die Kazachstaanse zwemster opvallend onderbelicht blijft. Het moet toch als bijzonder dom en provocatief worden beschouwd als je je been in de bek van een witte haai duwt. Zeker als je maar één been hebt is dat vragen om ellende!

gravatar

Dit is een oud probleem, wat bij de geleidehonden ook speelde. Daar mixt men nu vooral labradors met retreivers.

Bij de geleidehaaien wordt al jaren gekruist met de walvissen. Totaal geen bijtincidenten, wel bleken de banen aan de krappe kant.

Reageer
gravatar

M’n hamerhaai hield altijd zo mooi de baan vrij. Kon r met m’n ogen dicht achteraan…
Gelukkig wel net op tijd voor n mooi bedrag aan n Duitse kürzwemmer overgedaan!

Reageer
gravatar

We gaan er te makkelijk aan voorbij: de tragiek van een blinde geleidehaai; volstrekt vergelijkbaar met een blinde geleidehond. De tranen schieten mij in de ogen als ik er over nadenk: blinde geleidehonden; zich moeizaam voortbewegend vanachter een wit stokje met rode banden. Blinde geleidehaaien die zich middels hun aangeboren sonar-locatie systeem moeten oriënteren op de roffel van de door hun begeleide blinde OS-atleet. Hartverscheurende taferelen voor de ogen van een miljoenenpubliek.

Reageer
gravatar

Ze ruiken de kortste weg naar de eindstreep. Daar gaat het per slot van rekening om.

Maar ik geef toe dat in het Olympisch zwembad de baantjes te smal zijn voor blindengeleidehaaien. Daarom worden touwen gebruikt, die met dobbers drijvend worden gehouden. Doch bij de langeafstandswedstrijden in de Theems kunnen ze doelmatig worden ingezet.

Het is nuttig om een eindje achter de eindstreep een partij vissen, koosjer geslacht uiteraard zodat ze flink bloeden, in het water te werpen.

gravatar

Wat een teleurstelling ! Jaren train ik om in Londen mijn tanden te kunnen laten zien en mijn zwemmer een tandje te laten bijzetten en nu zwem ik hier met mijn mond vol tanden.

Bovendien is het discriminerend, want de geleide-cheetahs van blinde sprinters zijn ook bijtgraag ! Alleen de geleide-giraffen van de polsstokhoogspringers zou ik blind vertrouwen.

Reageer
gravatar

Het gaat weer over sport! 49 Haaien die men de weg te weten, daar gaat het om, meer niet. Inmiddels zijn alle 49 bijeengebracht op een lijst die vanochtend door de Leider van de haaien aan de media ter beschikking is gesteld, zodat iedereen weet wie deze sneue haaien zijn.

Reageer
gravatar

Dank u dat u de PVV-kandidaten als dieren beschouwt; wat mij betreft een compliment, maar toch wat éénzijdig om alle 49 als haaien te etaleren.

Hiermee doet u onze hyena’s en gieren tekort, weliswaar in aantal verminderd na het afhaken van enkele oud-kamerleden, maar toch niet te verwaarlozen !

gravatar

U vergeet de ratten, de onderkruipsels en minkukels op de lijst. En niet te vergeten de stemkalveren.

gravatar

Waar ik “men” losliet had “menen” moeten staan. De associatie die het droevige aantal afgedankte haaien teweegbrengt met een verwerpelijke beweging berust helaas op toeval. Dion Graus kan zijn tevredenheid beter vergeten.

gravatar

Ik zal het als een gemis ervaren. Het is uiterst prestatiebevorderend te weten dat je tijdens de wedstrijd ondersteund wordt door een haai die je op de hielen zwemt.
Tot nu toe heb ik slechts één minder goede ervaring gehad en dat was met een blinde geleidehaai. In 2008 bij openwater wedstrijden voor de kust van Katwijk aan Zee kreeg ik een blinde geleidehaai toegewezen die dermate route-onvast was dat ik moest doorzwemmen tot Knokke-Heist om me aan de bijtgrage kaken van het beest te kunnen onttrekken.

Reageer
gravatar

Maar ongetwijfeld wel met een nieuw PR als gevolg… Knap hoor, dat full-contact lange afstandzwemmen met hindernissen! Respect!!

gravatar

De paralympics, die zijn toch uitsluitend voor paratroopers? Ik ken er weinig die visueel gehandicapt zijn. Als je valscherm het niet goed doet, dan beschadig je meestal wat meer dan alleen je ogen.

Hoe dan ook, we gaan dus net als vorig jaar weer boven zee springen. Ik heb vorig jaar idd bij de organisatie geklaagd over blindegeleidehaaien in de drop-zone. Die beesten zien niks, ik vind dat zielig.

Maar nu gaan ze dus niet-blindegeleidehaaien inzetten? Prima voor die haaien natuurlijk, maar dat vind ik dan weer wat zielig voor de deelnemende paratroopers.

Defensie moet inkrimpen, maar ik vind dit wel een beetje te rigoreuse oplossing. Je kunt de mensen toch ook gewoon ontslaan? Aan de ziendebegeleidehaaien voeren gaat nmm toch echt wel iets te ver hoor.

Reageer
gravatar

Het gebruik van blindengeleidezeehonden word nog bekeken . Er is namelijk een protestbrief vanuit het groningse Pieterburen verstuurd waarin vermeld word dat het heel zielig is voor die beestjes.

Reageer
gravatar

Het gebruik van blindengeleidehaaien bij het zwemmen leidt tot oneerlijke concurrentie. Als een haai het enige been afbijt van een zwemmer vlak voor de finish, is die natuurlijk eerder over de finish.

Reageer