Evans mogelijk betrapt op homeopathische doping

Te weinig sporen van versterkende middelen aangetroffen

Het is onduidelijk of wielrenner Cadel Evans morgen aan de start zal verschijnen van de zevende etappe van de Tour de France. De winnaar van 2011 is volgens de Tourdirectie betrapt op mogelijk gebruik van homeopathische stimulerende middelen.

De urinecontrole na de etappe van gisteren toonde dermate weinig versterkende en oppeppende middelen, dat het vermoeden van homeopathische praktijken ontstond. Een tweede meting liet evenmin middelengebruik zien, reden om de renner ter verantwoording te roepen. Vannacht is Evans door de Franse politie van zijn bed gelicht. Naar verluidt heeft hij bekend extreem verdunde lavendeltincturen te hebben gebruikt als ‘mentale ondersteuning voor de naderende bergetappes.’

Het gebruik van middelen uit het alternatieve circuit is streng verboden in de Tour de France. Vorig jaar werden twee rijders uit de ronde gezet nadat een verhoogde hoeveelheid reiki in hun lichaam werd aangetroffen. Geruchten over aurahealings van Andy Schleck, de voorlopige winnaar van de Tour in 2010, steken inmiddels regelmatig de kop op, maar worden door de Luxemburger hardnekkig ontkend.

Tourdirecteur Michel Prudhomme geeft vanmiddag een persconferentie naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Het is nog onduidelijk wat precies de gevolgen zijn van het mogelijk gebruik van de middelen. Prudhomme: “Het zal ook meewegen of Evans zelf gelooft in deze middelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stel, je bent Armstrong. His Royal Highness.

En stel, je hebt net naast het goud gegrepen. En je kunt wel een potje breken bij je fans.

Wat doe je dan als er een vogel in je haar poept? Kijk.

Weten wij dat ook weer, maar weet Evans dat ook?

Reageer
gravatar

Water beschikt inderdaad over een geheugen, maar omdat dit geheugen niet langer dan een minimicroseconde werkzaam is, is het nu voor elke partij te laat om het water als getuige op te roepen.

Cadel E. werd intussen lekgeprikt door een spijker. Dat schijnt dan weer wel acceptabel te wezen.

Reageer
gravatar

Inmiddels mag er niet meer op het flesje staan waar het voor is, behalve als het naar waarheid nergens voor is. Kan men nu nog volhouden dat Cadel E. dit middel gebruikt heeft als “mentale ondersteuning voor de naderende bergetappes”?

Reageer
gravatar

Precies, dat vroeg ik me ook al af: zijn 7 van de 8 amsterdammers nu slimmer of juist minder slim dan de vermelde 1 van de 8 ?
En als een deel slimmer is en een deel minder slim, hoe is dan de verdeling ?
Een bijna wurgende onzekerheid, maar gelukkig kom ik maar weinig in Amsterdam, dus dat zoeken ze maar mooi zelf uit !

Reageer
gravatar

Iedere ochtend reizen kuddes provincialen vanuit de provincie naar Amsterdam. Dit heeft een positieve invloed op het gemiddelde IQ van zowel de Provincie als van Amsterdam. Des middags vanaf 16:00 wordt deze opwaardering weer teniet gedaan als de provincialen naar hun eigen huis en haard terugkeren.

gravatar

De PVV heeft als standpunt dat alle verdachte sporters, welke in het verleden ook al schuldig zijn bevonden aan het opwekkende middel HOOP – direct voor 7 jaar in een sanatorium worden ingesloten, zodra blijkt dat zij ook nog geloven in deze middelen.

Reageer
gravatar

Paulien Renckens – Schippers, sla er even je Hannemanneke op na. Of anders je schoonvader. Wanneer het gebruik van een bepaald middel binnen een jaar na inname bij één persoon leidt tot een, twee, drie, vier etc symptomen, dan schrijven wij in Het Grote Boek dat ~similia similubus~ een eindeloze verdunning van dit middel werkzaam is ter bestrijding van elk van deze symptomen. Met andere woorden: als door de toepassing van H2O2 blondering ontstaat, dan verdwijnt deze blondering door het gebruik van H2O2 in zwaarverdunde vorm (D6) mits men gelijktijdig stopt met H2O2 in de gebruikelijke concentratie uit het flesje van de kapper.

Ik geef toe dat HO2P waar jij het over hebt niet helemaal hetzelfde is als de H2O2 waaraan ik refereer, maar voor het overige is het belang van oneindige verdunning hiermee toch wel omstotelijk aangetoond.

gravatar

Akke gelooft niet zo in die homopathische verdunning met water: daar hebben we nou toch het Higgsboson voor? Water is zooo 2011 ….

gravatar

Trouwens: water is gevaarlijker dan je denkt, want volgens de Wakkere Roeptoeter is 1 op de 8 Amsterdammers licht verstandelijk beperkt. Komt natuurlijk door die grachten.

gravatar

Toch wat kort door de bocht, want dan zouden giethoorners nog meer verstandelijk zijn beperkt en dat is niet zo. Volgens mij is het eerder andersom en zorgen de grachten ervoor dat 1 op de 8 amsterdammers slechts licht verstandelijk is beperkt !

gravatar

Jij zegt het Proviciaaltje: is het te meten dan bij Giethoorners?
En de info van de Wakkere Roeptoeter is weer niet volledig, want hoeveel de rest zwaar of minder zwaar is aangetast staat er weer niet bij.

Ik laat hier graag het woord aan onze expert Bus Showfeur, die schijnt erg veel verstand te hebben van Amsterdam. Misschien weet hij meer?

gravatar

Het moge bekend heten, dat H2O (Aqua puris) een geduchte veroorzaker is van verdrinkingsverschijnselen. Dergelijke verschijnselen zijn volgens het bekende similiaregel van Samuel Hahnemann dus te bestrijden met zeer sterk verdund H2O opgelost in ethanol.

Er komen hier in het ziekenhuis regelmatig verdrinkingsgevallen. Waarom kan ik in de medicijnkast dan geen Aquacillococcinum van VSM vinden?

Reageer
gravatar

Zuster Paula PODW-T, ik deel uw zorg. Er wordt al jaren geëpibreerd over het geheugen van water, waarmee bedoeld wordt het geheugen dat water zou hebben, maar nog steeds slaagt het water er niet in om te onthouden dat verdrinking onwenselijk en onder bepaalde omstandigheden zelfs strafbaar is.

gravatar

ik drink graag kraanwater
de verdunning meer dan D500
wat er allemaal in zit is
een gezonde gok
en aangezien ik er het meest
beste van denk zal ik niet
binnen 10 jaar er last
van krijgen maar pas over
twee weken..

dat klinkt toch heel optimistisch.

Reageer
gravatar

‘Betrapt op mogelijk gebruik’? Dat kan dus niet. Je bent betrapt op gebruik of je bent het niet. Sinds Floyd Landis aan de schandpaal genageld is, kan me die hele tour overigens niet meer zo boeien. Potverdrie, ik betrap mezelf op mogelijke desinteresse.

Reageer
gravatar

Als dat er zou staan, had u gelijk. Er staat echter “mogelijk betrapt”: vergelijk dit met de waarschijnlijke ontdekking van het Higgs-deeltje en u ziet dat het klopt.
Van een op en top betrouwbaar nieuwsmedium als De Speld kan men ook niet anders verwachten.

Waar Floyd Landis in dit verhaal een plek vindt is mij een raadsel.

gravatar

Heer Henk, u hebt gelijk: het drinken van water is een slechte grap! Water drinkt men pas nadat er bier van gebrouwen is of dan toch minstens sterke koffie van gezet is.

gravatar

Kijk maar uit, Opa Paulus, hoe meer je de urine verdunt, des te sterker werkt het. Kan ook in je nadeel werken dus.

gravatar

Niet weer hé. Ik word gek van al dat doping gedoe. Doe het op eigen kracht of doe het gewoon niet. simpel!

Reageer
gravatar

Nou, eigenlijk wel: de bedoeling is toch dat je er harder van gaat fietsen? Dat spul moet wel erg sterk zijn als omstanders er gek van worden.

gravatar

Hè, wat vervelend nou; als het woord “homeopathie” valt moet ik mensen als Renckens en Schippers gaan afzeiken, zonder dat zij wederhoord worden.
Weet je wat ? Ik doe het gewoon niet, sorry Speld !

Reageer
gravatar

Bij wijze van uitzondering moet ik bij dit onderwerp helaas de Paulussen bijvallen.

Pauliens schoonvader, dr Cees Renckens, is een erkend strijder tegen kwakzalverij. Hij was drieëntwintig jaar lang gewaardeerd voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK), die al sinds 1881 strijd moet leveren tegen de geldwolven van de medische oplichterij, zoals “dr” Vogel en VSM. Zie voor de laatstgenoemde bijv. http://tinyurl.com/7cy77ws

Vele kwakzalvers wisten niet beter dan Cees ad hominem aan te vallen, omdat ze geen been hadden om op te staan. Met name de grootse kwak aller tijden, de homeopathie met prijzen vanaf € 7000 voor een liter puur water, wisten vaak niet beter te reageren dan met beschamende tu quoques.

Lafaards tegen een held.
Lees verder ter leeringh ende vermaeck: http://tinyurl.com/82v4fdl

gravatar

Goeie beste Paulien en Teun; hoe kon ik mij zo vergissen en menen dat de VtdK niet objectief is en het verdachtmaken van homeopatie als hefboom zou willen gebruiken om alle alternatieven behandelingen en medicijnen als zinloos en verdacht aan te merken ?

Nee, ik was helemaal gedesinformeerd en uiteraard zou de VtdK in geen enkel opzicht huidige en toekomstige patiënten duperen. Hoe kon ik zo dwalen, dus dank dank voor jullie wijze bijsturing !

PS: de hartchirurg die mij morgenochtend gaat opereren blijkt een goede vriend van dr. Cees te zijn.

gravatar

Het artikel wel goed lezen, hè Aristide. Het is CADEL EVANS die in onverdunde vorm verdacht wordt.

Succes intussen met de hartoperatie. In het weekend ook nog …. wordt daar door iemand bijgeklust? Bij de GAMMA betaal je dit weekend géén BTW als je met de GAMMA-pas betaalt, maar die hebben dan weer niet alles op voorraad voor een hartoperatie. Mijn motto is altijd: leg het niet open als je niet weet hoe je het weer dicht krijgt, zéker in het weekend. Ik klus dan ook zelden. Maar hoe dan ook, succes ermee.

gravatar

Ach Suus, Cadel is maar een kleine zondaar, als hij schuldig blijkt te zijn en inderdaad heb ik de bijklussende chirurg contant betaald.

De hartvergroting is prima geslaagd en ondertussen heb ik bijna al mijn spaargeld aan goede doelen geschonken.

Maar nu moet ik stoppen want er staan zeven zustertjes te wachten op een ferme knuffel van mij (ach ja, een groot hart, hè).

gravatar

Inderdaad was er sprake van een pijlsnel genezingsproces; je wilt niet weten hoe snel tegenwoordig een stevige visualisatie werkt !

gravatar

Hoe krijgen ze het voor elkaar om pure natuurlijke producten te gaan weigeren?
Dan is die sport niets meer waard maar de mensheid ook niet…

Reageer
gravatar

Het ligt wat ingewikkelder. Die middelen zijn niet natuurlijk: ze zijn onnatuurlijk verdund.
Dus om te merken dat het werkt moet je veel, erg veel innemen om de verdunning op te heffen.
En dan begint de ellende: daarna moet je veel, erg veel plaspillen slikken.
Je wilt niet weten wat voor dope daarin zit…..

gravatar

Ben het helemaal eens met Marg00tje. Lavendel is een gewaardeerd onderdeel van de Provençaalse keuken en gewoon verkrijgbaar bij Appie in de Provençaalse MaaltijdSalade met Lavendel. Daarin is de Lavendel gewoon zichtbaar en herkenbaar. Mits je weet hoe Lavendel oogt.
Dus wat zeuren ze. De volgende keer is de Broccoli de klos of de MaaltijdSalade zelf en dan raakt het eind zoek.

gravatar

Ah, lavendel! Haal ik bij Dille&Kamille; heerlijk Provençaals. Gaat alleen niet zo goed bij broccoli, ook niet als je de broccoli homeopathisch verdunt.

gravatar

Nou, het zal nog een hele tour worden om dat rond te krijgen! Voor je boven water hebt wat er allemaal geslikt is en met welke verdunning, ben je een heel eind verder.

Reageer
gravatar

Dunner dan het Higgs-deeltje is niet mogelijk…

gravatar

En waar gaat het weer over? Randverschijnselen in sport. Sport! Er zijn zoveel andere, leukere dingen Speld.
Zoals… Nou ja, ze zijn er heus wel.

Reageer
gravatar

Sport is leuk, mits goed verdund. Nu we het er toch over hebben, Mart Smeets kan ook wel wat verdunning gebruiken, geloof ik.

gravatar

De bewering dat Lance Armstrong regelmatige bezoeker van de dubieuze Italiaanse arts Michele Ferrari is geweest, is onjuist. Gebleken is, dat Armstrong de zuster van Ferrari, sorella monastero Michela Ferrari van de orde der Sinisterijnen, frequenteerde om in haar klooster in Rome een flinke portie gebeden tot zich te nemen.

gravatar

Ik zou zijn bidons eens checken, volgens mij zijn die ingestraald. Dergelijke praktijken van de hostiemaffia zijn trouwens heel gewoon bij de Ronde van Vlaanderen.

Reageer
gravatar

Och, zolang hij niet door middel van handoplegging ingestraald wordt vind ik het vooral een storm in een glas water. Laat hem klikken over wat andere renners en geef hem in ruil een schorsing van 9 dagen ergens beginnend rond 20 december en alles is in orde. Hier in huize nondejus zijn we vooral bezig met de heren Dijkstra en Ducrox. Op dit moment is er een pot van 15 euro en twee knopen als inzet voor degene die correct voorspeld in welke etappe de twee heren elkaar fysiek in de haren vliegen. Gisteren zaten ze er volgens mij dicht bij….

Reageer
gravatar

Homeopathie is jezelf met water beter maken, dankzij het placebo effect.

Reageer
gravatar

De laatste testen hebben ook geen reactie met Higgs bosonen bij hem aangetoond! Hierdoor lijkt hij dus geen massa te hebben, wat zijn extreem goede resultaten kan verklaren. Verdunnen met een factor 10^138 (D138) lijkt dus inderdaad tot goede resultaten te leiden.

Reageer
gravatar

Wilhelm, jouw gevoel van humor zal verbeteren als je wat lachkruid 1.000.000 maal met potentiëren verdund in jenever en een flinke hoeveelheid daarvan zes maal daags tot je neemt.