Bram Tankink heeft moeite met favorietenrol

'Je zit toch met een ander gevoel op de fiets'

Door de afwezigheid van Alberto Contador en Andy Schleck heeft dit jaar opeens iedereen kans om de Tour de France winnen. Vooral Rabo-routinier Bram Tankink heeft moeite met de onverwachte favorietenrol. De vraag is of de routinier de druk aan kan.

“Je zit toch met een ander gevoel op de fiets.” De 33-jarige Tankink reed zes keer de Tour, steeds geheel in dienst van anderen. “Dat ik nu eindelijk eens voor eigen succes kan gaan, is natuurlijk een droom die uitkomt. Als klein jochie stelde ik me al voor hoe ik het geel naar Parijs bracht.”

De voormalig meesterknecht heeft een bescheiden palmares. In 2005 won hij de Profronde van Almelo en in 2011 het puntenklassement van de Ronde van Baskenland. “Een tourwinst zou een mooie beloning zijn voor al het werk van de afgelopen jaren. Vergeet niet dat Óscar Pereiro Sio in 2006 ook vanuit het niets de Tour won.”

The beast from the east, zoals zijn bijnaam luidt, wil niets loslaten over zijn strijdplan. “Ik moet vooral proberen om me niet gek te laten maken. De Tour is lang. Ik zal de kansen die ik krijg met beide handen moeten aangrijpen. Het zal een knotsgekke Tour worden, met meer dan 190 renners die denken kans te maken op de eindzege.”

Tankink rekent Wiggins en Evans tot zijn grootste concurrenten. “Maar als die in de eerste week al tegen het asfalt gaan, zie ik ook Kenny van Hummel nog een gooi naar het podium doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo is het maar net Bram. Die Pereiro Sio kwam uit het niets en verdween er net zo snel weer in. Ik voorzie prachtsuccessen in de schaduw van Gesink: het zal nauwgezet sturen worden om er in te blijven maar als het lukt zijn de rapen o zo zoet.

Reageer
gravatar

Bram Tankink ‏@bramtankink

Aan tafel werd er alweer gelachen, en vaak met commentaar, ‘valt best mee’. Maar bij opstaan hoorde je toch wel een kreuntje bij de meesten

Reageer
gravatar

lekkere blanke sport weer. en weer vroeg niemand mij als coach van de abn ploeg

Reageer
gravatar

Bram “de Tank” Tankink moet zorgen dat hij snel mee gaat plurten, zodat hij in de container komt. Alleen dan kan je echt mee in het stramien en kom je niet al te vertriest tot het rolletje. En niet te vergeten: knauw ze flink in hun derailleur om niet te veel te pelotonzinken.

Reageer
gravatar

Bram Tankink ‏@bramtankink

Blij dat dit erop zit. Werd de afgelopen dagen nerveus toen mijn maag wat begon te sputteren. Vorm heeft er niet onder geleden. Goed gevoel.

Reageer
gravatar

Hahaha, die Bram. Natuurlijk geloven wij dat niet; het is alleen maar tactiek hahahaha. Wij van de VVD weten maar al te goed dat Bram het kan omdat hij het wil en zijn eigen verantwoordelijkheid gaat pakken voor Nederland en daarin steunen wij hem hahaha. En de Ronde van Almelo winnen is ook niet eenieder gegeven hahaha daar zullen ze in de Tour duchtig rekening mee moeten houden hahaha.
Wij zullen die anderen wel eens laten zien dat Nederland Europa niet nodig heeft hahaha. Behalve een klein stukje Frankrijk dan om in te fietsen hahaha.

Mijn vriendin Angela is stikjaloers dat het niet in haar land gebeurt hahaha, dat gaat nog leuk worden als Brussel dat Europees aan gaat laten besteden hahaha. Dus ga ik wel de Ronde van Europa steunen hahaha, waarom precies weet ik niet maar het lijkt me wel lachen hahaha.
En Bram, kerel, gebruik het geheime wapen; de E-fiets, dan zien ze dat Nederland innovatieland is hahaha en niet zo achterlijk is als ik eruit zie, want waarom zou je moeilijk een berg op rijden zonder steuntje in de rug hahaha.

Succes kerel, ik en de prins en Erica drinken alvast een Oranjebittertje schaterschater hahaha

O ja, 9/12 is de grote dag, vergeet je dat niet? Ik reken op je hahaha

Reageer
gravatar

Beste Mark, probeer gewoon alleen maar lief te lachen, en verder niet. Dan zeg je ook geen domme dingen. Hhahaha, hahaha is meer dan genoeg.

gravatar

Haaahahaha, die Suus, altijd zo leuk uit de hoek komen, dat heb met Edith en Melanie nou ook altijd; brullen van het lachen hahaha mensen uitkleden is best leuk whoehaha.

Nou dank je hartelijk voor je advies, maar ik herken me er niet in hoor hahaha, en aan trouwen ben ik nog niet toe giechelgiechel, want dat ligt ergens in de toekomst en daar denk ik liever niet aan hahaha schaterschater.

gravatar

Goed zo Mark, dat gaat al beter, zet ‘m op! Mijn geheime tip: praat alleen terwijl je IN-ADEMT; en lach als je UIT-ADEMT.

gravatar

Ik kan ook nog wel een TankInk gebruiken voor mijn printer. Vooral het geel is snel leeg, en dat terwijl er voldoende zou moeten zijn voor hier tot aan Parijs.

gravatar

Dat het geel snel opraakt is natuurlijk ook het gevolg van de overdreven aandacht voor oranje, alsof die in de Tour daar wel een stempel op kunnen drukken, zeker bergop trekt dat veel , ik zou dus ook m’n rode Tankink in de gaten houden.

gravatar

Ho, mag ik even? Was bezig met mijn 723ste boek en werd geattendeerd op dit flutartikel. De Speld bemoeit zich beter niet met sport en zeker niet met het edele wielrennen. De heer Genee heeft hier nog meer verstand van dan De Speld, laat dat duidelijk zijn terwijl, zoals bekend, de heer Genee werkelijk helemaal nergens iets van weet. Ik heb zelf op Bram gegokt en door uw artikel zal mijn winst krimpen en dan moet ik weer een nieuw boek schrijven dankzij De Speld. Zo kan ik nooit eens op mijn lauweren rusten. Als u maar niet denkt dat ik het er bij laat zitten. Laat in het vervolg de sport met rust Speld zodat het volk eindelijk van mij verlost kan worden. Dat mag ik zeggen.

Reageer
gravatar

Wie als het eerst in het geel over de Champs Élysées aankomt? Ik gok dat dit wederom Jean-Marie Aubiers wordt. Als chauffeur in de reclame caravaan heeft hij al menige jaren de grote gele trui als eerste over de finish gereden.

Reageer
gravatar

190 favorieten … daar zouden ze eens aandacht aan moeten besteden op de tv, in een programma over sport bijvoorbeeld.

Bram, sterkte!

Reageer