Sportministers bijeen om Grieks EK te redden

Drie doelpunten nodig om ploeg in Euro 2012 te houden

De EU-ministers van Sport zijn in allerijl naar Polen gevlogen om een nieuwe crisis rond Griekenland te bezweren. Uit de gisteravond gepresenteerde cijfers blijkt dat het Griekse tekort inmiddels is opgelopen tot minstens drie punten. Om een zogenaamde ‘Grexit’, een eerloze aftocht van het Europese speelveld, te voorkomen, zal het land de komende dagen waarschijnlijk meermaals steun moeten ontvangen.

Na een nacht vergaderen is er nog steeds geen duidelijkheid over de definitieve positie van de Grieken. De Duitse delegatie lijkt voorlopig onvermurwbaar, en ook onder de Duitse bevolking lijkt de bereidheid om het Zuid-Europese land te steunen tot een absoluut nulpunt te zijn gedaald. Rechtenstudent Günther Rheinländer (31) vat de situatie zo samen: “Zij wilden zo nodig met de grote jongens spelen. Wie het niveau niet aankan, moet daar de consequenties van aanvaarden.” Toch verwachten commentatoren dat de andere onderhandelaars alles uit de kast zullen halen om bondscoach Löw op andere gedachten te brengen.

Mocht Griekenland vandaag niet gered worden, dan zou dat een kettingreactie onder andere zogenaamde ‘PIGS’-landen kunnen veroorzaken. Insiders vrezen dat ook de positie van Spanje vandaag al onhoudbaar zal worden, en dat uiteindelijk zelfs Portugal en Italië in een directe confrontatie met de Noord-Europese discipline geen stand zullen houden. Mocht dat gebeuren, dan lopen de Duitsers het risico als enige over te blijven in wat ooit begon als een hoopvol Europees avontuur.

In Athene zijn rond de bekendmaking van de cijfers gisteravond zo’n vijftienduizend mensen de straat opgegaan. Nikos Sirtakis, freelance olijvenperser, heeft de moed nog niet opgegeven: “In 2004 nog ging het hartstikke goed en stonden er zelfs Duitsers vooraan om in ons te investeren. Het zou van sportiviteit getuigen als een man als Joachim Löw, of desnoods Rudi Völler, ons nu ook zou steunen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn beste Akke,

Om niet één, maar gelijk twee vraagtekens bij ouzo te zetten is teveel. Ik geef toe, de meeste ouzo is niet beter dan de inhoud van de gifbeker van Socrates.

Maar als je het geluk hebt een werkelijk voortreffelijke ouzo te proeven, dan voel jij je op de Olympus in de armen van Zeus’ dochter, de lieftallige schoonheid Aphrodite.

Dat is voor een man echt de gok waard.

gravatar

Nee, geen harakiri, Tsantali heet dat spul uit Halkidiki.
En dan wegspoelen met ruime klokken Retsina. Het smaakt beter als het lekker zonnig weer is. Ik ga emigreren denk ik ….

gravatar

De Grieken hadden moeten luisteren naar de geniale, maar nogal zonderlinge wiskundestudent Pythagoras Enigma. Die had de code van de Duitsers gekraakt, en wist precies wanneer er gescoord zou worden, hoe en door wie. Dat plannen die Duitsers tot op de seconde.

Die student heeft alles ruim op tijd gemaild. Maar ze dachten dat het wartaal van een gek was, omdat hij er teveel moeilijke formules bij had gezet. Enfin, gelukkig werd het een klassieke tragedie.

Reageer
gravatar

Mail van de Nederlandse Voetbalbond in combinatie met de door u genoemde landen, ratingbureau’s en lettercombinaties is altijd spam.

Normaliter volgt er dan een oproep grote sommen geld over te maken naar een Nigeriaanse bankrekening.

gravatar

Moody’s, Fitch en Standard & Poor’s hebben de KNVB afgewaardeerd naar resp. Baa2, BBB en BBB-.

Daarmee is de Nederlandse Voetbalbond gezakt tot het niveau van Burundi. Alleen de voetbalbonden van Congo en Liberia staan nog lager.

Reageer
gravatar

LAATSTE NIEUWS; de NOS meldt op haar nieuwspagina zojuist (10.28 uur) dat Nederland WK-kampioen is geworden in robotvoetbal door mede-finalist Iran met 4-1 te verslaan. Volgend jaar mag Nederland dus het WK Robotvoetbal organiseren in (TU)Eindhoven. Nou: is dat géén opkikkertje? Vier dappere robotjes met een ijzeren discipline doen waar onze National-mannschaft heeft versaagd op EK-niveau. Is het geen idee in 2014 uit een selectie van 23 Bert-van-Marwijk 11 electronische robotvoetballers toe te delen? Uiterst gedisciplineerd; geen faalangst, geen identiteitscrises, geen omkoop- en afkoopsommen, geen miljoenensalarissen, geen echtscheidingen, dus geen kopzorgen over alimentatie, dus geen lastminute blessures. Automatiseringsprocessen die precies passen in de versoepeling van het ontslagrecht, dé natte droom van Piet Hein Donner en Mark Rutte.

Reageer
gravatar

Suus geheel confuus!Dat komt omdat men:
– ten eerste te lang heeft gedacht dat Nederland zijn rating als tweede elftal (op de FIFA-lijst) nog zou waarmaken en zich via een overwinning op Portugal alsnog naar de finale zou vechten. Om die dan traditiegetrouw te verliezen van Duitsland. In China zijn intussen miljardenverliezen geleden door de gokmaffia. Men zint daar op hardhandige repercussies.
– ten tweede, Nederland is als parasitair aanhangsel van de Duitse economie uitgekozen om via binnenlandse bezuinigingen nu ook -rechtstreeks- Zuid-Europese banken overeind te houden. Mark Rutte begint net op toeren te komen met zijn Kunduz-as. De vijftig miljard die hij ‘vergat’ te vermelden bij de Algemene Beschouwingen 2012 zijn intussen opgelopen tot 175 miljard en die moeten dus allemaal nog in deze kabinetsperiode naar de BRIC-à-BRAC landen.
Samenvattend beste Suus; je kunt in Europees (nood)verband de Fussbalspocht niet meer losmaken van €uro’s (Sepp Blatter wordt overigens altijd al in Zwitserse Franken betaald) en waar geld accumuleert, daar zijn politiek en misdaad nooit ver verwijderd. Beantwoordt dit jouw vraag?

Reageer
gravatar

Dat is sowieso al langer dan de heren voetballers, Heer Spaland: 2x drie kwartier plus eventuele verlenging. En als het dan echt moet, strafschoppen.
Daar vult men geen twee dagen mee, laat staan in een week.

gravatar

Ik meen begrepen te hebben dat men daar een journalist voor heeft die zijn verbeelding de vrije loop laat, zodat de voetballer in kwestie kan lezen wat hij had willen zeggen: nee, dat lijkt me niet te tellen.

gravatar

Toch valt dit weer mee. Rotterdamse ruimhartigheid. Een aantal kan nauwelijks spreken maar u geeft het voordeel van de twijfel en veronderstelt de aanwezigheid van leesvaardigheid.

gravatar

Ook hier moet ik een correctie plaatsen. Willem Aantjes speelde rechtsbinnen bij ARP, later door CDA ingelijfd, alwaar hij zichzelf buitenspel heeft weten te zetten.

gravatar

Hier moet ik nu van mening verschillen: Aantjes was linksbuiten.
Hij was één der loyalisten onder Van Agt I; niet met het regeerakkoord eens, maar wel het kabinet gedogen (hé, een déjà vu).
Later werd hij gestift door een van zijn onbetrouwbare teamgenoten, en in de kleedkamer ‘gematennaaid’.

Ach; kende Bert maar zijn geschiedenis, hoe anders was het verloop geweest.

gravatar

UITGESLOTEN! We kunnen niet zowel de Grieken redden als menen zelf ook nog een partijtje mee te blazen. Als je belangrijkste speler ook een sleutelhanger is, kun je hooguit een sleutelpositie innemen om de boel op slot te doen. Daarvoor is het nu te laat!

gravatar

Nu liep ik vandaag op de markt op de Binnenrotte (alwaar een prachtstuk edelkitsch gekocht, maar dit terzijde) en daar, in de uitstalling van een spullenbaas, lag een originele doos met het Blaasvoetbalspel.

De neringdoende aangeraden dit spel te verkopen aan de heer Van Marwijk, wellicht dat deze er nog iets aan zou hebben; doch enig commercieel inzicht bleek al net zo afwezig als gevoel voor humor.
Jammer: men laat ook maar iedereen toe, Rotterdammer of niet, zijn spullen te verkopen.
Dat kan beter.

gravatar

Wellicht kan de heer Van Marwijk toch zijn voordeel doen met uw vertelling. Hij zal dit spel in en vroeg stadium van zijn loopbaan ook hebben gespeeld en dankzij uw proza zal hij in zijn herinnering terugvinden dat een lange adem de doorslag gaf.

gravatar

Daar kan ik het niet mee eens zijn.
Niet de lange adem, maar de enorme klodders spuug, her en der over het speelveld en de overige deelnemers verspreid, geven de doorslag. Waarbij een flinke blaaskracht wel een voorwaarde is, dat moet ik dan weer toegeven.

gravatar

Dat schot van van der Vaart op de paal kunnen we toch wel aan Griekenland geven als morele ondersteuning? Ze moeten het tenslotte zelf doen maar een opkikkertje kunnen ze wel gebruiken.

Reageer
gravatar

Als ze een opkikker kunnen gebruiken, kunnen we ze Willem A. cadeau doen. Ze hebben daar vast nog wel een Vestaalse Maagd, die gedwongen kan worden hem te kussen. Met zijn gekwaak en interesse in water MOET hij dan wel in een kikker veranderen!

gravatar

Misschien dat die Grieken het net van de goal tussen de voorste palen kunnen spannen. Krijgen ze tenminste geen doelpunten tegen.
En anders hebben wij bij de F’jes nog wel een keepertje voor ze, slechter dan die keeper van gisteravond kan hij nooit zijn.

Reageer
gravatar

En wat wil het Griekse volk zelf eigenlijk? Het kan toch niet zo zijn dat we ons een ongeluk aan doelpunten aan de Grieken doneren, en dat ze zich dan uiteindelijk zelf terugtrekken?

Reageer
gravatar

Ik ben bang dat dit plan toch te veel gaat kosten. Dan gaat dus Duitsland Griekenland helpen, en vervolgens hebben ze niet genoeg punten over om zelf in Euro 2012 te blijven, en kloppen ze dus bij Griekenland aan om… Nee, dit gaat niet werken, jongens.

Reageer
gravatar

Het probleem is natuurlijk ontstaan bij de invoering van het Europees Kampioenschap. Toen zijn er geen plannen gemaakt voor het geval een ploeg verliest, en naar huis moet. Een beetje zoals bij de Euro, maar dan omgekeerd: niet te weinig sancties, maar te veel. En vooral te zwaar.
Voor de EU wordt dit een zware klap. Beelden van het EK gaan de hele wereld rond. Iedereen kan zien hoe landen elkaar botweg tegenwerken, waarbij zelfs het stoppen van strafschoppen niet wordt geschuwd. Ik hou m’n hart vast.

gravatar

Ongetwijfeld hebben de duitse spelers al de opdracht meegekregen met niet al te veel doelpunten verschil te winnen !
Door niet met 7-0 maar slechts met 4-2 te winnen, getuigden zij al van humaniteit en europese solidariteit, dus veel meer is niet te verwachten, vrees ik.

Maar wel kan overwogen worden de grieken, net als Nederland, in te schrijven voor het EK van kleine landen, met adembenemende partijen tegen Luxemburg, Liechtenstein en San Marino.

Reageer
gravatar

Inderdaad had ik ook 7-0 verwacht. De uitslag 4-2 is een beetje verdacht. Misschien moeten we op zoek naar een Chinees wedkantoor wat bij deze uitslag garen spint. Doorgestoken kaart!

En hiermee geeft Griekenland en Duitsland het goede voorbeeld aan Europa hoe je de problemen samen kan oplossen. Tenslotte hebben we de Chinezen straks ook nodig om onze Euro-junk-bonds aan te verkopen.

gravatar

De Nederlandse minister van Sport heeft al te kennen gegeven dat er op geen enkele manier een bijdrage van Nederland gerekend kan worden. “Eigenlijk zitten we, Europees gezien, zelf sinds 1988 al in een enorme crisis”, aldus de minister. “We hangen misschien wel een beetje de grote jongen uit maar strikt genomen hebben we niks te zoeken in deze markt”.

Reageer
gravatar

Ik vind dat ook Nederland een bijdrage moet leveren om de Grieken te helpen. Laten wij alle punten die Nederland op het EK heeft gescoord aan de Grieken geven als een daad van medemenselijkheid.

Reageer
gravatar

Goed plan! Ik denk dat de Ieren hier ook wel toe te bewegen zijn… Wellicht een druppel op de gloeiende plaat, maar ‘t getuigt in elk geval van goede wil.

gravatar

Echt niet, we hebben ons schappelijk genoeg gedragen met de boycot van het EK. nu ook nog onze punten afgeven lijkt mij wat overdreven.

gravatar

Hoeveel doelpunten moet Nederland nog aan de Grieken geven om een Grexit te voorkomen? Oranje heeft per wedstrijd al een doelpunt gegeven, en alle punten zijn naar de pool gegaan, en nog is het niet genoeg. Nederland is gekelderd van triple A status naar junk status in de voetbalwereld.
Misschien moeten we maar eens denken aan drastische maatregelen, snoeien (om te groeien) in het aantal clubs, en korten op de voetbalsalarissen.

gravatar

Waarin we, Brutus, ook een beetje hinderlijk gehinderd worden omdat we geen punten hebben om te geven … .
Van mij mogen ze ze allemaal hebben hoor.

gravatar

Als heel Europa, behalve Griekenland de pensioengerechtigde leeftijd verlaagt naar 16 jaar, is het probleem opgelost. Moet wel met terugwerkende kracht vanaf vrijdagochtend, dan wordt de wedstrijd tegen Duitsland ongeldig verklaard.