Next livecolumncheckkookblogt

Nu gebeurt het, dat checken wij en dan denken we erover na

De krant dient het nieuws kant en klaar op. Net als bij een maaltijd in een restaurant wordt er niets gezegd over het bereidingsproces. Gelukkig is nrc.next geen gewoon dagblad. Omdat nrc.next de lezer graag wil opleiden in kritisch denken, geven we gedurende de dag inzicht in hoe een stuk tot stand komt, hoe die wordt gecheckt en wat je daarbij kunt koken.

15:00 De vorige bewering is ongefundeerd.

14:10  Nog een heerlijk recept voor pompoenrisotto:
Verwarm de oven. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie. Bestrooi met de kruiden, peper en zout. Zet 20 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter. Fruit de ui. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe. Voeg telkens nieuwe bouillon toe tot alles op is en de risotto smeuïg en beetgaar is. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas.

13:40 Beeldredactie zoekt naar ongemakkelijke foto voor de nieuwe columnist

13:35 De redactie is opnieuw aan het checken of de Next feitelijk gezien een krant is. Daar verschillen de interpretaties over. Er bestaat te weinig consensus over het begrip ‘krant’ om te kunnen bepalen of nrc.next nog een krant is.

13:01 Kent iemand een wetenschapper die iets over huisdieren weet? #durftevragen

13:00 Mogelijk te checken stelling: ‘Thierry Baudet is aangesteld als columnist bij NRC Handelsblad om intellectueel Nederland een vijandbeeld te geven’. Wat denkt u? Mail me op [email protected]

12:35 We zijn nog steeds koffie aan het drinken en twijfelen nog over de te checken bewering. Wist u trouwens dat Augustinus al zei ‘Ik twijfel dus ik ben’. Descartes was dus helemaal niet zo origineel als u altijd al heeft gedacht.

12:06 Laatste keer dat ik de ‘Denkt’ rubriek heb gevuld was 24 september 2011. Deze bewering is waar.

10:50 We hebben een paar beweringen van lezers binnen gekregen. We houden nu een redactievergadering over de vraag welke het meest relevant is. Relevantie is overigens een moeilijk filosofisch begrip. Gelukkig hebben we er een heerlijke cappuccino bij!

10:35 Hier een heerlijk recept voor paddenstoelenrisotto:
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze en bak ze mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Kook de risotto gaar. Schep de mascarpone door de risotto en warm mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de Pecorino Romano toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog staan. Schep dan in vier diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

10:00 Vandaag zijn de kwartfinales van het EK, maar daar zult u op dit livecolumcheckkookblog niets over lezen. Een goede krant moet namelijk tegendraads zijn. Dus geen EK vandaag.

09:50 Voorlopig schrijf ik wikiquote én de Kritik der reinen Vernunft over: u leest het hier als tweede.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Te veel fruit is slecht voor je type vaardigheid.. Zodra al dat fruit gaat gisten zal de vrij gekomen alcohol uw stemming beïnvloeden en uw muis doen uitschieten bij elke oprisping – verder onderbreekt en verstoord een ontlading vanuit uw zinvlakzone uw type-concentratie
met alle spelllings foutten en miiisvattingen van diennn.

Reageer
gravatar

Nee Suus, waar gezegd zou mogen worden dat de courgette een soort ‘komkommer 2.0’ is, is Estelle NIET een soort ‘komkommer 2.2’.

gravatar

Waarde collega Debill U. Zionist,

Komkommertijd is de tijd die nooit volledig op stoom komt.

Zo is het kenmerkend dat de tijd besteed aan brood en spelen – en dat is kommerkommertijd zeker – omgekeerd evenredig is met de som van alle letters in de reacties. Er zijn dan niet alleen aanzienlijk minder reacties, maar ook woorden, zinnen en teksten zijn dan opvallend korter. Gek genoeg neemt het aantal uitroeptekens juist toe.

gravatar

Paulien, Aubergines (krijg instant vakantiegevoel hiervan, net als bij Courgettes) moet je grillen: mjammie!! Beetje grof zout erop, drupje olijfolie, versgemalen peper, of Parmezaan, en …oowwhhh … en je zit in hemelse sferen.

Grillen kan ook met Courgettes trouwens, naast de aubergine .. aaaarrgghh

(zie ik met komkommers nog niet gebeuren)

gravatar

Paulien, wil je nou echt dat ik – of anderen- deze voorzet over Amsterdam, 1910 en kookboek ga inkoppen?
Veel meer dan watergruwel met drijfsijsjes of drijfsijsjes met watergruwel zal d’r niet in staan.

hoor ik een paar lui al zeggen.

gravatar

Wat heb jij tegen antiek, meneertje Akke Hobbelpaert. Is de gestampte pot van vroeger voor jou ineens niet goed genoeg meer, uilskuiken.

Kijk eens naar de titels in een goede boekhandel. Het is wat huishouden betreft allemaal oma voor en oma na. Maar jij weet het allemaal beter, wijsneus!

p.s.
Is Bol.com soms ook een antiekhandel, domoor dat je bent.

gravatar

Ik heb niks tegen antiek, ik verzamel antieke dingen – vrouwspersonen uitgezonderd, uiteraard. En ja, Boldootcom is ook een antiekhandel.

En toch vind ik gegrilde courgettes lekker, puh.

Toch mooi die komkommertijd al weer een hele tijd in courgettetijd veranderd.

gravatar

Alle komkommer en kwel nog aan toe. Kook maar in je eigen courgettesoep gaar. Ik ben ondertussen even naar de Noord Koreaanse voedselbank “De Afdracht” van kameraad Kim Eem-Il Roemer, voor een partijtje overrijpe tomaten.

gravatar

Oh nou, courgettes en tomaten gaan ook goed samen.

Maar voor die tomaten kun je beter naar een kampcommandant gaan die ze voor je laat plukken door gasten die ze zelf weer bij die voedselbank op mogen halen.

gravatar

Het antwoord op het tweetje van 13:01 (Kent iemand een wetenschapper die iets over huisdieren weet? #durftevragen):
Hierbij schieten mij alleen de namen van Marianne Thieme, Esther Ouwehand en Dion Graus te binnen. Aan de lezer de keuze wie het meeste over dit onderwerp weet.

Reageer
gravatar

U gaat wel met grote stappen door de tijd heen, waarde Desill!

gravatar

Redactie,

Wat is dat nou? Wat hebben we afgesproken over mijn naam? Wilt u onverwijld mijn echte naam verwijderen anders loop ik grote kans om die ijdele advocaat van de duivel met zijn gepommadeerde haar aan mijn broek te krijgen vanwege bedreiging van een schrijver van kromme stukjes in de NRC.

gravatar

Toch wel gevaarlijk dat de redactie mikt op de doorgewinterde Nextlezer: een niet zo doorgewinterde lezer zou makkelijk het keukenpapier aan reepjes snijden en meebakken.
Maar misschien geeft dat het gerecht nu juist die tegendraadse twist.

gravatar

Zie maar eens een Gewone Fopzwam te vinden. Die dingen heten niet voor niets zo. Eerste #effechecke! Voor je het weet heb je toch weer een Groene Knolamaniet gescoord.

gravatar

Een variatietip kan de Speld ondertussen wel gebruiken. De grap dat we het hier als tweede lezen kennen we onderhand wel.