De krant dient het nieuws kant en klaar op. Net als bij een maaltijd in een restaurant wordt er niets gezegd over het bereidingsproces. Gelukkig is nrc.next geen gewoon dagblad. Omdat nrc.next de lezer graag wil opleiden in kritisch denken, geven we gedurende de dag inzicht in hoe een stuk tot stand komt, hoe die wordt gecheckt en wat je daarbij kunt koken.
15:00 De vorige bewering is ongefundeerd.
14:10 Nog een heerlijk recept voor pompoenrisotto:
Verwarm de oven. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie. Bestrooi met de kruiden, peper en zout. Zet 20 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter. Fruit de ui. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe. Voeg telkens nieuwe bouillon toe tot alles op is en de risotto smeuïg en beetgaar is. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas.
13:40 Beeldredactie zoekt naar ongemakkelijke foto voor de nieuwe columnist
13:35 De redactie is opnieuw aan het checken of de Next feitelijk gezien een krant is. Daar verschillen de interpretaties over. Er bestaat te weinig consensus over het begrip ‘krant’ om te kunnen bepalen of nrc.next nog een krant is.
13:01 Kent iemand een wetenschapper die iets over huisdieren weet? #durftevragen
13:00 Mogelijk te checken stelling: ‘Thierry Baudet is aangesteld als columnist bij NRC Handelsblad om intellectueel Nederland een vijandbeeld te geven’. Wat denkt u? Mail me op [email protected]
12:35 We zijn nog steeds koffie aan het drinken en twijfelen nog over de te checken bewering. Wist u trouwens dat Augustinus al zei ‘Ik twijfel dus ik ben’. Descartes was dus helemaal niet zo origineel als u altijd al heeft gedacht.
12:06 Laatste keer dat ik de ‘Denkt’ rubriek heb gevuld was 24 september 2011. Deze bewering is waar.
10:50 We hebben een paar beweringen van lezers binnen gekregen. We houden nu een redactievergadering over de vraag welke het meest relevant is. Relevantie is overigens een moeilijk filosofisch begrip. Gelukkig hebben we er een heerlijke cappuccino bij!
10:35 Hier een heerlijk recept voor paddenstoelenrisotto:
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze en bak ze mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Kook de risotto gaar. Schep de mascarpone door de risotto en warm mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de Pecorino Romano toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog staan. Schep dan in vier diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
10:00 Vandaag zijn de kwartfinales van het EK, maar daar zult u op dit livecolumcheckkookblog niets over lezen. Een goede krant moet namelijk tegendraads zijn. Dus geen EK vandaag.
09:50 Voorlopig schrijf ik wikiquote én de Kritik der reinen Vernunft over: u leest het hier als tweede.
Te veel fruit is slecht voor je type vaardigheid.. Zodra al dat fruit gaat gisten zal de vrij gekomen alcohol uw stemming beïnvloeden en uw muis doen uitschieten bij elke oprisping – verder onderbreekt en verstoord een ontlading vanuit uw zinvlakzone uw type-concentratie
met alle spelllings foutten en miiisvattingen van diennn.
Ik mis de berichtgeving over ESTELLE.
Nee Suus, waar gezegd zou mogen worden dat de courgette een soort ‘komkommer 2.0’ is, is Estelle NIET een soort ‘komkommer 2.2’.
23/6/2012 21:38 De komkommertijd duurt nu al 56 uur en 6 minuten. En er reageert niemand meer
Tijdens komkommertijd is de volgende zinsnede in de media erg opvallend: “Mag ik opa en oma nog de groeten doen, want ze passen thuis op de kinderen.”
19.08: Komkommertijd is al binnen 6 uur volledig op stoom gekomen
Ook gestoomd zijn courgettes lekkerder.
Ik begrijp dat komkommerfetisjisme niet.
Waarde collega Debill U. Zionist,
Komkommertijd is de tijd die nooit volledig op stoom komt.
Zo is het kenmerkend dat de tijd besteed aan brood en spelen – en dat is kommerkommertijd zeker – omgekeerd evenredig is met de som van alle letters in de reacties. Er zijn dan niet alleen aanzienlijk minder reacties, maar ook woorden, zinnen en teksten zijn dan opvallend korter. Gek genoeg neemt het aantal uitroeptekens juist toe.
Beste Akke,
Je hebt gelijk een gestoomde aubergine is niet te versmaden.
Die malle Desill wil komkommers op stoom laten komen. Ik prefereer ze rauw in een salade, zoals de meeste kookleraressen overigens, of in een koude komkommertijdsoep.
Paulien, Aubergines (krijg instant vakantiegevoel hiervan, net als bij Courgettes) moet je grillen: mjammie!! Beetje grof zout erop, drupje olijfolie, versgemalen peper, of Parmezaan, en …oowwhhh … en je zit in hemelse sferen.
Grillen kan ook met Courgettes trouwens, naast de aubergine .. aaaarrgghh
(zie ik met komkommers nog niet gebeuren)
Beste Akke,
Al die nieuwlichterij, bah. In de oorspronkelijke uitgave van het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool uit 1910 staan geen gegrilde gerechten. En daar houd ik mij aan.
Paulien, wil je nou echt dat ik – of anderen- deze voorzet over Amsterdam, 1910 en kookboek ga inkoppen?
Veel meer dan watergruwel met drijfsijsjes of drijfsijsjes met watergruwel zal d’r niet in staan.
hoor ik een paar lui al zeggen.
Beste Akke,
zie alhier: http://www.antiqbook.com/books/bookinfo.phtml?nr=1297614492&l=en&seller=
of aldaar:
http://www.bol.com/nl/p/wannee-druk-heruitgave/1001004010181111/
Ja en? Dat is een antieksite.
(waarom ben ik niet verbaasd)
Wat heb jij tegen antiek, meneertje Akke Hobbelpaert. Is de gestampte pot van vroeger voor jou ineens niet goed genoeg meer, uilskuiken.
Kijk eens naar de titels in een goede boekhandel. Het is wat huishouden betreft allemaal oma voor en oma na. Maar jij weet het allemaal beter, wijsneus!
p.s.
Is Bol.com soms ook een antiekhandel, domoor dat je bent.
Ik heb niks tegen antiek, ik verzamel antieke dingen – vrouwspersonen uitgezonderd, uiteraard. En ja, Boldootcom is ook een antiekhandel.
En toch vind ik gegrilde courgettes lekker, puh.
Toch mooi die komkommertijd al weer een hele tijd in courgettetijd veranderd.
Alle komkommer en kwel nog aan toe. Kook maar in je eigen courgettesoep gaar. Ik ben ondertussen even naar de Noord Koreaanse voedselbank “De Afdracht” van kameraad Kim Eem-Il Roemer, voor een partijtje overrijpe tomaten.
Oh nou, courgettes en tomaten gaan ook goed samen.
Maar voor die tomaten kun je beter naar een kampcommandant gaan die ze voor je laat plukken door gasten die ze zelf weer bij die voedselbank op mogen halen.
“hoe een stuk tot stand komt, hoe die ????? wordt gecheckt en”
Waar slaat dat woordje die op? Op het stuk?
Redactie deze foto van mij is te vroeg of te laat geplaatst.
….
Ik snap dat gedoe met die pompoenen in die oven niet. Echt niet.
15.35: Dik twee uur komkommertijd. Er is een tijd van komkomen en van gangaan.
En toch is Courgettesoep lekkerder.
Dáár zou Next een recept voor moeten plaatsen.
Dat is heel eenvoudig, Akke.
Er zijn twee werkwijzen.
1
Laat de courgettes volledig in de soep lopen.
2
Draai de courgettes volledig in de soep.
Het is zo simpel als dat.
Een kind kan de was doen, maar daarover de volgende keer meer.
Wie checkt tegenwoordig nog de Nextcheckt? Zo 2010!
Het antwoord op het tweetje van 13:01 (Kent iemand een wetenschapper die iets over huisdieren weet? #durftevragen):
Hierbij schieten mij alleen de namen van Marianne Thieme, Esther Ouwehand en Dion Graus te binnen. Aan de lezer de keuze wie het meeste over dit onderwerp weet.
Die andere hondemepper misschien. Martin Gaus.
14.33: Komkommertijd is reeds meer dan een uur geleden ingegaan.
U gaat wel met grote stappen door de tijd heen, waarde Desill!
Ja Pfff. Ik hou het allemaal niet meer bij!
Carrotte, dat is zijn bezigheidstherapie.
Sommigen gebruiken daarvoor Oranje
14.06: Tsjonge wat vliegt de tijd. Komkommertijd alweer 34 minuten aan de gang.
Persoonlijk vind ik courgettes lekkerder. Klinkt ook vriendelijker: Courgettetijd.
Beetje vakantie-achtig.
Onterechte kritiek. Next is een topkrant. Daar missen jullie even de plank De Speld…
Bas, welke kritiek?
Topkrant? Hebben we die dan in Nl, Bas?
Akke, een topkrant is het dagblad dat meestal bovenop de stapel oud papier ligt, klaar om recycled te worden tot echt nuttige zaken zoals toiletpapier, melkpakken, schrijfwaren en behang om naar te staren.
13.43: Het is alweer 11 minuten geleden dat de komkommertijd is ingetreden
Theirry Baudet is een bekende voorvechter van de natiestaat. Zulks wordt snel verkeerd begrepen. Dat is niet zo best voor de staat van Theirry.
Redactie,
Gelieve mijn naam niet te vermelden.
Redactie,
Wat is dat nou? Wat hebben we afgesproken over mijn naam? Wilt u onverwijld mijn echte naam verwijderen anders loop ik grote kans om die ijdele advocaat van de duivel met zijn gepommadeerde haar aan mijn broek te krijgen vanwege bedreiging van een schrijver van kromme stukjes in de NRC.
13.32: Het is nu officieel: De komkommertijd is per direct ingetreden.
Dan mogen wij op z’n minst een zomers
receptje van u verwachten dus wat dacht u van
kjewkumber sandwiches met romige geitenmelk
gazpacho?
Wat moeten wij met een vijandsbeeld en is dat wel verstandig?
We hebben immers net het EK-debacle achter de rug en moeten straks ook nog incasseren dat Duitsland ALWEER in de finale staat, da’s meer dan genoeg.
Variatietip: gebruik in plaats van de geijkte paddestoelen eens de steeltjes en de hoedje van de Gewone Fopzwam.
Toch wel gevaarlijk dat de redactie mikt op de doorgewinterde Nextlezer: een niet zo doorgewinterde lezer zou makkelijk het keukenpapier aan reepjes snijden en meebakken.
Maar misschien geeft dat het gerecht nu juist die tegendraadse twist.
Zie maar eens een Gewone Fopzwam te vinden. Die dingen heten niet voor niets zo. Eerste #effechecke! Voor je het weet heb je toch weer een Groene Knolamaniet gescoord.
Een variatietip kan de Speld ondertussen wel gebruiken. De grap dat we het hier als tweede lezen kennen we onderhand wel.
Plagiaat. Ik heet Rob Wijnberg en dit stukje wordt zomaar toegeschreven aan Cornelis Tjakke, Jochem van den Berg en Rutger Lemm.