Oranje oogst wereldwijd lof met boycot Oekraïne

‘Duitsland durft er geen consequenties aan te verbinden’

Het terugtrekken van de Nederlandse spelers uit het Europees Kampioenschap heeft het aanzien van Nederland in de wereld aanzienlijk vergroot. Oranje wordt alom geprezen voor de politieke moed en daadkracht.

Bert van Marwijk: “Het gaat om grove schendingen van de mensenrechten. De behandeling van de oppositieleider Joelia Timosjenko is voor ons onverteerbaar. De spelers wilden niet verder onder deze barre omstandigheden en ook bij mij begon het met de dag meer te knagen. Als je die laatste wedstrijd speelt in Charkov waar Timosjenko wordt vastgehouden, word je keihard met de neus op de feiten gedrukt.”

Mark van Bommel: “Duitsland is ook kritisch geweest, maar durft daar blijkbaar geen consequenties aan te verbinden, hetzelfde geldt voor Portugal. Zo’n ijdeltuit als Ronaldo kijkt niet verder dan zijn neus lang is.”

De bondscoach oogst wereldwijde lof met zijn besluit. Fifavoorzitter Sepp Blatter: “Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal maar een spelletje, wat je van de Oekraïense mensenrechtensituatie niet kunt zeggen. Met Bert van Marwijk heeft de voetbalwereld een coach die de juiste prioriteiten stelt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat zullen we eens zeggen… ben ik het met links eens dan is rechts boos……. zeg ik rechts… je hebt gelijk… is links boos mmar ja… GEERT rules…

Reageer
gravatar

M.b.t. Joelia Timosjenko nog dit: ze doet -snel kijkend- mij sterk denken aan ons optimaal geïntegreerde snoepje dra. Victoria Koblenko, zelfde neusje, mondje, kinnetje. Joelia doet ook zeer ongerept aan, met de vlechten om haar hoofd en altijd in dat maagdelijk aandoende Vaticaan-wit gekleed. Maar bestudering van haar handen vertelt iets anders. De gebogen duimen en de omhoogbuigende vingertoppen (met kunstnagels) wijzen op een sterk manipulatief vermogen én de bereidheid dat talent ook effectief te benutten. Er is zeker ook een gevoel voor humor dat echter onder Viktor Januschenko weinig ruimte tot ontwikkeling krijgt. Als Gerd (“Hard”) Leers nu eens van zijn ministeriële bevoegheid gebruik maakt om af te wijken van de als waarheid verkochte onwaarheden in de Ambtsberichten van BuZa, kunnen we met Joelia Timosjenko een toekomstige (genaturaliseerde) winnares van de Nobelprijs voor de Vrede binnenhalen. Aung Sang Si (spelling voorbehouden) kreeg ik die ook pas 19 jaar later. Dit demissionaire kabinet van politieke giganten staat immers voor niets, het kan -in één beweging- miljardensteun voor private banken afkondigen én 90 % van de Nederlandse bevolking terugval in armoede aanzeggen, dus die ene asielzoekster kan er ook nog wel bij. We halen onze tafeltennisters tenslotte ook allemaal uit China.

Reageer
gravatar

Dan hadden ze net zo goed mij kunnen vragen om te voetballen , ik had voor dat geld wel kunnen verliezen , geen enkele moeite .Hoef ik niet eens alsof te doen .

Reageer
gravatar

Uw betoog met enige instemmendheid gelezen hebbend, doemen toch enige opmerkingen op terzake nopend te plaatsen.

Namelijk: enerzijds dient het verstieren van zes maal drie kwartier plus verlengtijden van de tv kijker’s tijd gecompenseerd te worden.
Een formule van tijd/energie en naar rato Verwachting Δ Teleurstelling machtsverheven met factor X (het Oranjequotiënt Σ individuele idiotie) zou een aanzet kunnen zijn hiertoe. De mogelijke uitkomst ¥ dienen wij echter te verwerpen.

Anderzijds: zou de heer Van der Laan zich bezig moeten houden met het eren en huldigen van kansloze losers (dappere verliezers in uw woorden) dan zou de arme man -toch al behept met het burgemeesterschap van deze treurige puinhoop doorsiepeld met open riolen- helemaal niet meer aan een normale dagtaak toekomen.

Reageer
gravatar

Uw berekening voldoet niet aan de negentiende infiniteitswet van de Paulussen.

p.s.
Er is een erfenisprobleem. Mijn voorouders hebben veel minder infiniteitswetten vastgelegd dan er inmiddels erfgenamen zijn.

gravatar

Heer Jeettje,
Hoezeer ook uw omschrijving van die deerniswekkende berg stenen mag zijn, uw aanname met betrekking der opper-amsterdarm steekt niet veel hout: u hebt het over het vervullen van een dagtaak….. Is het u niet bekend, dat ALS een amsterdarm werkt, deze tegenwerkt?

gravatar

Nou ophouden met dat gejen van Oranje. Er is eerlijk verloren! Er moet altijd een aantal ploegen zijn dat kansloos en eerloos/onteerd als “loser” het strijdperk verlaat. Bij de Olympische (zomer en winter-)Spelen is toch ook het meedoen belangrijker dan het winnen? Men speelt daar toch ook zonder doping, omkoping en corruptie? Oké, besturen zijn af en toe wat los in de moraal, maar de deelnemers, no iron/bügelfrei, allemaal onkreukbaar. Eberhardt van der Laan zou zich moeten schamen dat er geen huldiging is op de Dam voor deze dappere verliezers. Outsider dixit: Van der Laan exit.

Reageer
gravatar

Wat een onzinverhaal zeg! Toevallig weet ik uit betrouwbare bron dat de UEFA, een van de zes continentale organisaties van de FIFA(!), Nederland heeft aangewezen als land dat de Oekraine moest boycotten. Blatter schijnt een oogje op Timosjenko te hebben en wil met een boycot van 1 land bij haar in het gevlij komen.

In eerste instantie waren wij het er niet mee eens maar in ruil voor een finaleplaats over 4 jaar is Bert met onze jongens toch overstag gegaan.
Reden dat specifiek Nederland deze rol kreeg toebedeeld is een dingetje van Platini: hij vindt de kleur oranje maar niks. “pas d’orange!” zei die.

Reageer
gravatar

WAT? zeggen ze nu dat als ze de kwartfinale gehaald hadden ook Oekraine zouden hebben verlaten. Natuurlijk allemaal goed om aandacht te schenken aan de schending van mensenrechten maar er ze moesten toch al weg omdat ze uit het toernooi zijn..

Reageer
gravatar

Eh….. Alex? Als je weggaat, kun je niet winnen. Oranje urkina Fasso zijn gehouden, dan had Oranje ZEKER meegedaan en wellicht zelfs hebben gewonnen!

gravatar

Eh….. Alex? Als je weggaat, kun je niet winnen. Oranje heeft door weg te gaan ALLE wedstrijden verloren. Als het E.K. echter in -pak ‘m beet, hou ‘m vast- in Burkina Fasso zijn gehouden, dan had Oranje ZEKER meegedaan en wellicht zelfs hebben gewonnen!

gravatar

Nou nou, Bus, dat is wel een uitspraak. Of voetballen ze daar tegen de plaatselijke zaterdagamateurs?

Overigens deed de edit knop het gisteren weer.

Hé, vandaag ook!!

gravatar

Sch, we kunnen hier onze gal spuwen, maar er verandert niets. De wereld WIL bedrogen worden; de oude bondscoach wordt voor de TV-leeuwen geworpen, er komt een nieuwe bondscoach; een paar oude die-hards en wat gretige nieuwelingen brengen het spel weer op de wagen, sponsors die een overschot aan onnodig gekorte gekorte pensioenpremies op het blok van de commercie offeren: Brood en Spelen. Het Volk wordt -al kijkend- zoet, dom en beheersbaar gehouden met EK’s, WK’s, Roland Garros, Wimbledon, Tour de France, Olympics en de 2e Kamer is duurzaam comateus, of op recès, of met verkiezingen bezig en in de tussentijd jast een demissionair kabinet er allerlei essentiële wetgeving doorheen. Dit keer niet alléén de harde kern van CDA/VVD, maar nu ook met collaboratie van klein links en rechts; de Kunduz-aswolk. Het volk wordt intussen zoet en dom gehouden door een overdosis commercieel doch onsportief geweld. De dagen van Frits Philips en de dorpspastoor zijn terug: dorpspastoor Rutte houdt de kudde dom en Frits Wientjes houdt ze -steeds goedkoper- aan het werk of maakt ze werkloos. Intussen dobberen vrijgestelde bankiers in hun jachten in de haven van Monaco wachtend (omringd door van kaviaar, cocaïne, champagne en 72 maagden) op de GP der F1’s en worden arme donders uit hun executeriaal verkochte huizen gezet. Sport is opium voor het gewone volk, Marx draait zich in zijn graf net zo snel als mevrouw Spies in haar rol als Boerka Diva. HEMEL en HEL bestaan; heus! Hier en nu! En wel náást elkaar in HD (onze Huidige Democratie): wie oren heeft die hore, wie ogen heeft …

Reageer
gravatar

Outsider,
jij bent zeker van het type WWIC?
(Why Wasn’t I Consulted)
Beetje heel serieus je mening gaan geven. Pfffffff! LOL!
Maar goed, je hebt er recht op. Op het hebben van een mening. Was trouwens wel wat aan de lange kant. Had ook in 1 woord gekund: Whatever.

Weet je trouwens dat vrijheid van meningsuiting naast het uiten van je mening ook inhoud dat je je mening voor je mag houden? DOE DAT DAN!
Zo, dat was mijn mening 🙂

gravatar

Strenger straffen! Die club die zich Oranje noemt, bedoel ik. Die miljonairwatjes. Die over het paard getilden. Zij die een (!) week spelen voor de jaarbonus van een bankdirecteur.

Ouderwets: duimschroeven, kielhalen.

En sowieso geen belastinggeld meer naar dat spelletje.

Reageer
gravatar

Doorgeschoten kaart? Hehebben ze expres verloren, je zou het zomaar geloven. Toch is dit weer net niet waar want dan hadden ze ook 1 minuut stilte moeten houden voor de wedstrijd in plaats van dat walgelijke wilhelmus met zijn duistere bloed mee te janken.

Zonder dollen: geef die spelers een flinke boete (ze krijgen immers ook bonus bij overwinning)! Wel krijgen meer mensen in de gaten dat het zakkenvullers zijn. Ballenrollen is werk geworden. Spelen een must om inda picture te staan.

Ik denk dat het oude team te hecht was. De oude garde die geen nieuwkomers verwelkomt, tenminste niet echt omdat het ten koste gaat van de eigen positie. Het zou dienen te gaan om opstellen van spelers die het best in vorm zijn. Dus geen Robben, geen Van Bommel en wel VDVaart en wellicht zelfs Maher. Bedoel Cruijff speelde ook al jong in Oranje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Cruijff
Van Persie: goeie voetballer, maar hij moet een op hem ingespeeld team hebben. Huntelaar is op zich een scherpere spits edoch inderdaad afhankelijker van aanvoer, oftewel hoe speel je?

Beter overleg daarin, meer open houden. In plaats van een nukkige coach. Ja Bert die 1,8 miljoen voor jou is niet genoeg! Laat eens zien wat je waard bent? 0 PUNTEN DUS.

Het gaat dus om de flow van het moment met daarin de juiste risico’s. De trainer heeft daar hopeloos in gefaald. Ondanks die boycot. Einde verhaal.

Reageer
gravatar

Ik begrijp uw twijfel. Deze zaken lijken erg op elkaar. Desondanks zijn zij niet identiek en dienen zij van elkaar te worden onderscheiden. Als Gulden Regel kunt u aanhouden: als het over nix gaat, dan gaat het over voetbal.

gravatar

HEEH, VOOR de duideLIJKheid: voetBAL = OORLOG. Da WITTE tog WEL?!?!?! Of DAGGIE DAT het alleen BUSINESS WAAR?!?! Of LOUTERtjes verMAACK…

BOYKUT of NIET, voetbal blijft een ROOKGORDIJN = AFLEIDing voor politiek GEWELD.

gravatar

Dat is nou typisch de Hollandsche V.O.C.-aanpak: van een stuitend gebrek een kreukvrij principe maken. Een elftal dat op krukken, injecties en vaardige masseurs- en haptonomenhanden nog net lopend (d.w.z. zonder rollator) het veld kon betreden. Dit louter uit uitgebluste miljonairs samengestelde zooitje ongeregeld kon nog geen deuk in een opgewarmd pakje boter slaan. Hun enige legitimatie: de hysterische verkoopacties die de landelijke middenstand heeft ontketend. En dan ook nog kennis van en betrokkenheid bij de internationale politiek suggereren; vraag een willekeurig lid van de selectie wie Joelia Timosjenko is, 22 van de 23 zullen zeggen: de barkeepster in het hotel. Hoe kun je miljonair worden met 2 benen, 4 hersencellen en 3 synapsen? Profvoetballer worden. Aarrrghh

Reageer
gravatar

Ze is niet zomaar opgesloten. Ze heeft de boel belazerd rondom aardgastransport. Kun je allemaal lezen op Wikipedia. Hoewel…. Dat bevat natuurlijk meer meningen dan feiten.
Ze ziet er wel leuk uit, overigens.

gravatar

Juf Paulien,
dat je dat achter de rug hebt, of zo, is al meer detail dan ik wil. Het werd me rood voor ogen. Niet over praten dus. Ik had het graag gemist, net als dat EK.
Oh nee, dat heb ik niet gemist, dat heb ik bewust genegeerd. Voetbal spelen is voor graaiers, voetbal kijken voor plebs en erover praten voor sukkels.

gravatar

Wat mag je niet zeggen, Anna Lize D.? Kun je dat even herhalen? Het blijft zo allemaal vaagjes en suggestiefjes, terwijl moed en daadkracht juist voorop moeten staan.

gravatar

Lieve Juf,
U krijgt een 5 voor zinsbouw… En nu niet met het eeuwenoude lerarensmoesje aankomen dat u dat alleen deed om te kijken of wij wel opletten. Dat is zo flauw!
Liefs Aagje.

gravatar

Juf Paulien, wat bedoeld u precies met als de wiedeweerga een rekenkundige ontkleding? Wat zijn dat voor geruchten over strippoker in uw klas?

gravatar

Ik wil niet veel zeggen, maar volgens mij heeft Oranje gewoon drie keer een wedstrijd verloren en kletst Van Marwijk nu maar wat om zijn gezicht te redden. Hij had beter moeten luisteren naar iedereen die het beter wist. Dom van de wereld dat ze hier intrappen.

Wat pas echt indruk gaat maken, is het geluid dat de ploeg van Oekraïne vanavond zelf laat klinken, als zij uit protest tegen het eigen regime hun wedstrijd tegen Engeland gaan verliezen. Dat is pas heroïek!

Reageer
gravatar

Zeg Anna Lize, als je zegt “ik wil niet veel zeggen”, waarom gebruik je dan heel veel woorden om je nietszeggendheid te benadrukken? (geen flame, pun intended ;-))

gravatar

Ff serieus?! Lol wereldwijde lof voor t terugtrekken vd spelers? Voor wat. Die guys zijn uitgeschakeld na 3 wedstrijden, lijden aan enorm gezichtsverlies en gaan huilend naar huis als verwende kinderen die niet id spits mogen staanen ze worden alom geprezen… Whuhahaha

Kijken of van M dat zou doen als ze naar de kwartfinales gingen

Reageer
gravatar

OK, ff serieus: als je nick betekent Lots Of Laughing zou ik nu maar een andere verzinnen …..

Iets in de richting “INS” misschien?
(ikkenietesnappe)

gravatar

Maar hebben jullie míjn protest dan nog niet opgemerkt? Kijk maar eens naar m’n scheiding: vóór rust naar rechts en ná rust subtiel naar links…….

Reageer
gravatar

Ze hadden zich ook vanaf het begin kunnen terugtrekken, nu moesten ze toch weg na 3 wedstrijden, wat een kromme redenatie.

Reageer
gravatar

Ai, daar was ik al bevreesd voor: het ragfijne spel om alvorens drie opeenvolgende wedstrijden op verlies te spelen om daarna zich terug te trekken, wordt niet door eenieder welbegrepen.

De dramatiek van deze geste is wellicht te groot voor de simpele liefhebber zonder geopolitiek inzicht, doch ik vertrouw er op dat elke zichzelf respecterende machthebbende tiran deze neergang kent en vreest: mission accomplished derhalve.

Jammer dat 27 april reeds voorbij is, doch wellicht zijn er nog wat lintjes a priori achtergehouden?

gravatar

Het lijkt me toch logisch dat ze dat pas na drie wedstrijden doen en niet na één of twee. Immers, drie is een priemgetal en we weten allemaal dat priemgetallen een grotere impact hebben op de samenleving dan de andere getallen. Derhalve is er met het vertrekken na drie wedstrijden een veel beter statement neergezet dan als dat meteen al was gebeurd.

gravatar

Dit is een unieke boycot in de geschiedenis van het voetbal en de mensheid. Andere opvallende boycot dit EK is die van België, door zich niet te kwalificeren geven ze een duidelijk signaal aan de internationale gemeenschap.

Verder was het natuurlijk al lang duidelijk dat Oranje voor een boycot van Oekraïne ging. Ze gingen zelfs in een hotel in Polen zitten, dus dat zegt genoeg als je het mij vraagt!

Reageer
gravatar

Blijkt maar eens weer dat de Nederlanders weer zijnen gat heeft afgekuisd met ‘n kanarievogel. En dat terwijl de belgen echt de faam verdienen he.

gravatar

Heel goed van onze jongens. En zolang die houtkap doorgaat in Brazilië denk ik dat we ook Brazilië 2014 moeten boycotten. Ik stel voor om een eigen WK met alle boycottende landen te organiseren.

Reageer
gravatar

Groet aan de kameraden van Speld. Voor het gebruik van mijn beeltenis bij uw artikel heeft het presidium van onze democratische schaduwregering geen toestemming verleend. Wij sommeren u dan ook per direkt deze beeltenis te verwijderen, danwel onze integrale oppositietoespraak toe te voegen als bijschrift bij de foto.

Reageer
gravatar

Geachte mevrouw Timosjenko, wij van een landelijk dagblad zien plaatsing van uw oppositietoespraak als een journalistieke plicht. Om de verkoop echter niet in te laten zakken door de hoeveelheid tekst van uw manifest zouden wij ter begeleiding van de tekst toch graag nog wat meer illustraties zien. Heeft u nog wat fotos van uw buik? Misschien wat protestplaatjes van FEMEN, of is dat teveel gevraagd? Uw dochter, zou die willen poseren? Gehuld in het laatste afschrift van uw bankrekening?

gravatar

Vreemd. Ik voetbal al jaren niet, om allerlei hoogstaande redenen, maar aan mijn aanzien merk ik vooral dat ik inderdaad meer zou moeten voetballen. Het is ongelijk verdeeld in de wereld, of misschien heb ik niet de juiste coach.

Reageer
gravatar

Beste Cees (neef van), ‘k moest wel even lachen want ik begrijp je verwarring, maar Aad is toch niet iemand die het over “onze Limburgse xxx” zou hebben, of is hij soms ook al Limburger?
Maar eigenlijk vind ik de reactie van Aad het leukst, al had ik die nog niet binnen toen ik op Geert reageerde. Wat ik bedoelde als satirische reactie op Geert, geldt als serieuze reactie op Aad. Dus twee vliegen in ‘n klap.
Boem. Boem en de groeten van Pou Löss (de enige echte lemburgische boskebouter)

gravatar

Op deze manier voorkomen wij als Nederlanders ook dat wij bijdragen aan de economische ondersteuning van het buitenland.

Hulde aan deze kordate inkrimping op het budget voor Ontwikkelingssamenwerking.

De vrijkomende middelen kunnen nu, samen de uitgespaarde penningen die anders aan de voetballers hadden worden uitgekeerd, worden gebruikt om Van Marwijk en zijn bende te vervangen door een man met verstand van voetbal, en 11 blanke blonde Hollanders om het spel te spelen uiteraard!

Reageer
gravatar

Kijk ‘s aan, meneer Wilders gaat zich met voetbal bemoeien.

Moet ‘ie vooral doen! Doorgaan Geert, besteed er maar veel, heel veel tijd aan!

(Dan blijft er des te minder tijd over dat je zand in de haagse machine kunt strooien, hèhè 🙂