Rafael Nadal vanaf volgend jaar verder als herendubbel

'Op gravel zie ik geen uitdaging meer in één tegenstander'

De Spaanse gravelkoning Rafael Nadal heeft vandaag na zijn zevende overwinning op Roland Garros bekend gemaakt te stoppen als enkelspeler op gravel. De tennisser, die in zijn leven slechts eenmaal verloor op Roland Garros en maar liefst 53 keer won, zal zijn carrière voortzetten als herendubbel.

“Ik heb altijd het uiterste van mezelf geëist, zowel mentaal als fysiek, daarvoor heb ik uitdagende tegenstanders nodig. Ik concludeer na al die jaren op dit toernooi dat ik die uitdaging moet zoeken in het aantal tegenstanders dat ik tegelijk kan verslaan. Daarnaast wordt het veld dat ik moet verdedigen verbreed met twee tramrails.”

De organisatie van Roland Garros staat positief tegenover het besluit van de Spanjaard: “Roland Garros is een toernooi met 128 spelers en op het eind wint Nadal. We hebben altijd uitdaging willen bieden door ook de rest van de wereldtop uit te nodigen, maar dat is helaas nooit genoeg geweest. Hopelijk vind Rafael in het herendubbel toernooi de uitdaging terug die hij de laatste jaren heeft moeten missen.”

Nadal zal als eerste geplaatst team starten op Roland Garros 2013.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lijkt me pas leuk als hij dan in elke hand een racket houdt.
Best wel een koddig gezicht als hij staat te flapperen en opeens ongewild opstijgt.

Reageer
gravatar

Ik geef u alvast op voorhand de correcties van mijn reactie op het hoofdartikel van morgen, zodat ik er op tijd bij ben.

Correctie één:

Waar “niet juist” staat, had moeten staan: “er klopt geen bal van”.

Correctie twee:

“Geen bal” dient u te vervangen door “dit acht ik te betwijfelen”.

Reageer
gravatar

Eindeljk! Ik pleit al jaren voor simultaanwedstrijden in andere sporten dan alleen dammen en schaken. Een blindsimultaan lijkt me voor de toeschouwers overigens nog leuker, maar daar is tennis wellicht minder goed geschikt voor dan, pak ‘m beet, schermen of jeu de boulen.

Reageer
gravatar

Kijk, het ligt als tweeling voor de hand dat je dubbelt, kijk naar die tweeling Bryan van de USA, maar hoe kijken we nu tegen Rafael en Nadal aan? Toch twee verschillende namen, kan dat wel goed gaan in het dubbelspel??

Reageer