Schaakbond introduceert gewichtsklassen

FIDE wil oneerlijke strijd tussen zwaargewicht-grootmeesters en supervlieggewicht-grootmeesters voortaan voorkomen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze grap is minder absurd dan hij lijkt. De schaakbonden maken namelijk ook onderscheid tussen mannen en vrouwen, wat schaaktechnisch toch ook onzin is…

gravatar

Dit bericht kan niet kloppen. Sinds het verscheiden van mijn vriend Hein Donner is er geen zwaargewicht meer te vinden. Onzin dus.

Reageer
gravatar

Waarom niet? Pijn is een kwestie van beleving. Zolang het dier in kwestie (vrouw of niet) geen blijvende schade oploopt is er toch weinig aan de hand?

gravatar

Bij de drafsport wordt in het algemeen de paardensprong afgeraden.

Overigens wordt overwogen gewichtsklassen voor jockey met paard in te stellen, zodat een volvette paardbezitter op een Belgische boerenknol op Duindigt ook kansen heeft.

Reageer
gravatar

Het is bekend dat schaken een inferieure hobby is. Het echte denkwerk speelt zich af in de hoofden van personen die het edele damspel beoefenen. Dat het schaakspel dikzakken, anorexiae en allerlei tussenschakeringen (!) kent, is dus nauwelijks relevant. Laat ze maar lekker blijven aanrommelen met hun stukken.

Reageer
gravatar

Inderdaad Paulusje. Het doorgronden van de diepere wereld van het edele damspel is niet een ieglijk gegeven.

gravatar

Dammen is goed voor bevers, én een goede oefening voor balletje-balletje spelers: iets waarmee het gros in de dagelijkse levensbehoeften mee voorziet.
Ik laat ze altijd maar schuiven: door de saaiheid heb ik nog nooit het eind van zo’n spelletje gehaald – gaap, snurk ….

gravatar

Inderdaad Akke. Het doorgronden van de diepere wereld van het edele damspel is niet een ieglijk gegeven.

gravatar

Ah, betekent dit dat er nu eindelijk ook in Nederland een Chess-Boxing competitie opgezet gaat worden? Het zal tijd worden, anders missen we de aansluiting met de wereldtop.

Reageer
gravatar

De Speld is zoals gebruikelijk weer niet volledig in de berichtgeving. Kennelijk om de spot te kunnen drijven. Voor een serieus nieuwsblad kan dit funest zijn. Dit keer is de De Speld er in geslaagd om alle schakers voor het hoofd gestoten. Dat kost abonnees!

Wat is er echt aan de hand?

Voor toernooien heeft de wereldschaakbond besloten om gewichtsklassen in te voeren in verband met de benodigde zaalruimte en het vereiste draagvlak van het meubilair. Dat is alles.

Reageer
gravatar

Prof. dr. ir. Bert Bokhoven zou Timman in zijn huidige vorm wel bij de zwaargewichten willen onderbrengen, denk ik zo. Wellicht wil hij zijn grote kennis ook over dit gebied laten schijnen?

Reageer
gravatar

Ik weet het niet hoor: is wit zwaarder dan zwart? Wie is eigenlijk in het voordeel; de vlieggewicht?
En zou verplichte fitheidstraining met een limietenstelsel niet beter werken?
Waar is Bokhoven als je hem nodig hebt?

Reageer
gravatar

Verschil in gewicht kan worden gecompenseerd met een voorgift. De stukken maken we allemaal even groot en zwaar, en gebruiken we om gebied af te zetten. Op een iets groter bord. Zo spelen we al 3000 jaar Go.