Verkeersslachtoffer (11) blijkt na bloedtransfusie wielertalent

Michael Boogerd ontkent betrokkenheid

De elfjarige Jochem Verstappen verbaasde gisteren vriend en vijand met een overwinning in de Giro d’Italia. In de sprint in Porto Sant’Elpidio liet hij Mark Cavendish en Theo Bos ver achter zich. De tiener uit het Limburgse Bemelen ontving een maand geleden een bloedtransfusie na bloedverlies bij een zware aanrijding.

Sindsdien beschikt hij over over ongekende wielergaven. Volgens zijn moeder had Jochem voor de transfusie meer belangstelling voor Lego dan voor sport. “Maar sinds die aanrijding in Wenen kan hij niet meer stilzitten. ADHD, denk ik wel eens.” Klasgenoten uit Bemelen, die dagelijks met Jochem de 8 km op en neer naar Maastricht fietsen, konden hem na de transfusie niet meer bijbenen, terwijl hij eerst een beetje achteraan sukkelde.

Bloedonderzoek heeft uitgewezen dat Jochems bloed een voor zijn leeftijd abnormaal hoge concentratie van rode bloedlichaampjes kent. Daardoor raakt Jochem minder snel buiten adem van hevige inspanning. José Verbeek, sportarts in Maastricht: “Ik heb nog maar zelden zoiets gezien. Het doet eigenlijk nog het meest denken aan de bloedwaarden van bekende Nederlandse wielrenners als Michael Boogerd.”

Een ander opvallend bijverschijnsel van de bloedtransfusie is dat Jochems Limburgse accent  heeft plaats gemaakt voor een onvervalste Haagse tongval. Toen Mart Smeets hem na de zege om een reactie vroeg, antwoordde hij: “Zèk nie amme kop, buituhlandah! Aftaaie nâh!”

Humanplasma, de bloedbank die het leven van Jochem redde, ontkent al dan niet per ongeluk bloed van Michael Boogerd te hebben toegediend. “Ten eerste bewaren we dat op een aparte plek en ten tweede is de heer Boogerd hier nooit geweest.”

Michael Boogerd ontkent iedere betrokkenheid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze jonge heeft nog geluk, je zal maar als jongen het bloed van een vrouwlijke zangeres krijgen. Justin Bieber is het levende voorbeeld dat we dus goed moeten uitkijken met dat soort transfusies!

Reageer
gravatar

Een btje bloed moet mogen. Jezus dronk het toch ook al met z’n vriendjes.

Maar de volgende transfusie zal onze Jochem waarschijnLIJK wel zelf moeten dokken. Daar zijn de sponsors voor.

Reageer
gravatar

Helemaal geen nieuws onder de zon.
Meerdere renners hebben superbloed.
Naar het schijnt heeft het gras in het weiland waar johnny hoogland in het prikkeldraad dook in geen jaren zo welig getiert. Wel mooi dat die raadselachtige plaatselijke jungle nu eindelijk verklaard is. Wat een paar druppels superbloed al niet kunnen veroorzaken.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Jochem na de bloedtransfusie ook meer is gaan linkeballen. Voor mensen die Jochem niet kennen van voor de bloedtransfusie: aan linkeballen had ie een broertje dood.

Reageer
gravatar

Maar de beste kennis van de halfbroer van de vader van Jochem, die was een gekend linkeballer Maarten. Zoals altijd praat je weer voor je beurt. Pas na het twaalfde kasteel mag je iets zeggen en dat weet je maar al te goed.

gravatar

Het schijnt tegenwoordig ook heel erg te stinken in Bemmelen, hij rijdt namelijk de hele tijd met zijn hol open.

trouwens on topic: Hoeveel mensen zullen er al gered zijn met het bloed van wielrenners?

gravatar

Allez Lucie wat zeg jij nu Nooit zou ik een kat zo’n stresserende ovlrweedigende ervaring aandoen, hij is getraumatiseerd tot en met, als je je kat in het bad wast hou je hem vast en kun je hem op zijn gemak stellen met je aanraking en met je stem, dat is een wereld van verschil met wanneer je hem opsluit in een ijzeren hok waar hij niet uit kan en waar niks of niemand er is om hem te troosten.

gravatar

Het heeft even geduurd, maar ik heb de sleutel van Jochems succes gevonden. Jochem blijkt de achterachterneef te zijn van Mark Depatsere, die op zijn beurt de allergrootste fan was van Geert Vanuytsluiteren, Vlaams kampioen Kerkkoersen in 1922. Het is dus niet zo gek dat Jochem deze uitzonderlijke prestatie leverde. Dit heeft niets met de bloedtransfusie te maken. Gewoon even de familiegeschiedenis nagaan dan had de redactie deze blunder kunnen voorkomen en mijn collega Smeets niet zo boos gemaakt.

Reageer
gravatar

Jochum is gewoon in bloedvorm. Hij fiets rondjes om Mart Smeets heen. Eentje per dag, want hij heeft geen licht op zijn racefiets.