Olympische kwalificatie Mart Smeets onzeker

Nieuwe selectiecriteria dreigen de nestor te nekken

De laatste weken rijst de vraag of Mart Smeets wel naar de Olympische Spelen in Londen kan afreizen. De selectiemethode van de NOS kan ervoor zorgen dat Smeets thuis met het bord op schoot moet toekijken.

Voor een bewezen allrounder als Smeets is vormbehoud normaal gesproken genoeg voor uitzending. Hoofdredacteur Maarten Nooter van Studio Sport: “De nieuwe criteria van de NOS zijn meedogenloos. De afgelopen maanden schiet Mart bij de beslissende kwalificatiewedstrijden net iets te kort. De Avondetappe kan hij nog wel aan. Maar de Olympische Spelen zijn van een hele andere orde. Bij Olympische sporten laat Mart hier en daar gevoelige steekjes vallen.”

Een blanco ticket kan Smeets dus vergeten, maar de pensioengerechtigde presentator kan zich nog wel kwalificeren op individuele onderdelen. Voorlopig heeft Smeets alleen de limiet voor de verslaggeving van de Skiff Heren gehaald. Nooter: “Natuurlijk willen we dolgraag dat Mart mee gaat naar Londen en er zijn ook nog kansen: bij het boogschieten is de limiet nog haalbaar bij het OKT in Bangor (Wales) en in het gewichtheffen bij de heren tot 56kg is ook nog alles mogelijk.”

Smeets is teleurgesteld in de gang van zaken, maar verklaart zich erbij neer te leggen. “La vache qui rit, la vache qui rit. Wilt u weten hoe teleurstelling eruit ziet? Zo ziet teleurstelling eruit, hier zit een mens die teleurgesteld is. Pats, boem, afgeserveerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ander idee kan zijn om Mart bij Max onder te laten brengen. De beste man past m.i. mooi thuis in het rijtje ‘Derrick’ en ‘groeten van Max’ of ‘schilderen met Gary Jenkins’.
Ik geloof dat ik een internetpetitie ga openen.

Reageer
gravatar

T zal m een keer leren, die zelfingenomen prutser. Hij denkt het onderhand beter te weten dan de sporters zelf. Dit is goed voor hem, brengt hem weer eens met 2 benen op de grond.

Reageer
gravatar

een afschrikmiddel tegen bebaarde terroristen kan zijn bijverdienste worden bij pensionering. en als het mislukt, niks verloren, alleen opkuisen.

Reageer
gravatar

Hij gaat hoor! Mart was zo slim om de limiet te halen voor de acht met stuurman in de zwaarste gewichtsklasse. Mag jij raden wie de stuurman was. Ook met synchroonzinken is hij niet meer in te halen. Hink-stap-plof, gaat ook als een speer. Wel veel concurrentie op Sumo-slingeren.

Reageer
gravatar

Ben ik nou de enige die Mart Smeets erg goed vindt? Go Mart!!

Reageer
gravatar

Goed gezien heer Jeettje! Ik vind mijzelf namelijk ook best wel aardig goed.

gravatar

Mart Smeets is een beeldvullend instituut. Het grootste breedbeeldscherm kan hij vullen. Hij is in al die tientallen jaren beeldscherm innovatie gewoon meegegroeid, vooral in de breedte.

Reageer
gravatar

Die truien kan hij toch niet aan in die tijd van het jaar.. alhoewel.. Mart kan natuurlijk alles. Hoe zouden wij hem überhaupt herkennen zonder raar motiefje?

Reageer
gravatar

Mart heeft de kwalificatielimiet voor pensioen, aow, vut ed ruimschoots gehaald. Laat het wat Mart Smeets betreft daar aub blij blijven.

Reageer
gravatar

Beste Paulus van de Telegrof,

Dat Mart vorige week niet thuis was toen de dopingcontroleur langs kwam, kan kloppen. Wij waren samen een reportage aan het maken van de lokale openbaankampioenschappen in Benidorm.

gravatar

Mart kan natuurlijk alleen mee als er ijs ligt in Londen in juli en augustus. Alleen hij is zo oud om dat meegemaakt te hebben. Hij houdt dus nog hoop.

Reageer
gravatar

Is maar goed dat ze bij de NOS zero-tolerance beleid voeren. Vroeger werd er bij de autoceu-controles nogal eens de andere kant op gekeken. Dit alles zorgt ervoor dat presenteren schoon wordt.

Reageer
gravatar

Ja maar,; daar gaat de NOS helemaal niet over! Wat denkt die Nooter wel? Mart ís de OS!
De enige die enige zeggenschap heeft is de sportkoepel met dat * erin.
En Mart natuurlijk: zonder hem geen spelen!!

Reageer
gravatar

Persoonlijk wil ik in het kader van dit onderwerp liever niet denken aan wie het snelst klaar komt. Krijg ineens weer visioenen van Ria Visser. brrrrrrrrrrr

gravatar

Mart is een klasse apart. De laatste jaren is die klasse echter sterk gedevalueerd. Zelfs een Avondetappe kan hij maar met moeite volbrengen.

Het wordt tijd dat hij accepteert dat zijn finest hour allang voorbij is – en de NOS kan hem helpen dat in te zien door hem niet meer op te stellen.

Reageer
gravatar

Qua slap lullen is Mart inmiddels ruimschoots gepasseerd door Herbert Dijkstra, die wel voortdurend vormbehoud toont. Bovendien is Mart al een tijdje geen Olympische sport meer.

Reageer