Cocu: PSV moet uit Europa stappen

Eindhovense club is ‘dictaten uit Nyon’ beu

Trainer Philip Cocu wil voor het seizoen 2012-2013 de PSV uit Europa terugtrekken. In zijn ogen is deelname aan UEFA-toernooien ‘duur, opdringerig en een inbreuk op de soevereiniteit van het nationale voetbal.’ De trainer presenteerde vandaag het Strategisch Programma van de club.

De PSV moet zich volgens de plannen ‘met hand en tand verzetten tegen de Europese dictatuur.’ Volgens het stuk is het onrechtvaardig is dat kapitaalkrachtige Nederlandse clubs vaak tientallen miljoenen aan hogere contributies moeten leveren aan de Europese voetbalorganisatie, terwijl verenigingen uit de Balkan en Oost-Europa de ene subsidie na de andere ontvangen. De PSV pleit tevens voor het aan banden leggen van de ‘ongebreidelde transfers van waardeloze spitsen uit MOE-landen, die op duurbetaalde posities in de Nederlandse competitie balletjes staan te wachten en te beroerd zijn om mee te verdedigen als de nood aan de man komt.’

Cocu: “Het Europese speelschema dicteert hoe we in Nederland onze eigen competitie moeten spelen. Wil je bijvoorbeeld op 23 oktober uit tegen VVV spelen? Dan blijkt er weer een ronde van de Europa League te zijn.” Ook zijn de Eindhovenaren verbolgen over het verbod dat de kartelwaakhond van de UEFA vorig jaar uitsprak over de voorgenomen fusie van de PSV met FC Oss.FC Oss.

Bondscoach Bert van Marwijk reageert kritisch op de geluiden uit Eindhoven: “We hebben tot nu toe met steun van de PSV constructief kunnen werken aan het vaderlandse voetbal, maar als Cocu en zijn clubgenoten deze lijn doorzetten weet ik niet of we nog met ze door kunnen. Als ze zoveel problemen met Europa hebben, blijven ze met het EK ook maar lekker thuis. Zelfs Erik Pieters is vervangbaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

´Volgens het stuk is het onrechtvaardig is dat…´ – Oh ja?

´die op duurbetaalde posities in de Nederlandse competitie balletjes staan te wachten´ – Ik dacht dat ze óp balletjes wachtten

´van de PSV met FC Oss.FC Oss´ – helemaal mee eens

´Zelfs Erik Pieters is vervangbaar.´ – Dat zal wel moeten, want hij is geblesseerd!

Zelfs een MOE-spits die geen Nederlands kan had dit stuk beter geschreven. How hard can it be?

Reageer
gravatar

Zo’n gek idee is het toch niet? Volgens mij kunnen deze voetballende spaarlampen prima meedoen in de lokale competitie in Oekraïne, bij voorkeur nog voor de boycot!

Reageer
gravatar

Ik dacht dat ik hier op een serieuze site terecht kwam. Ik lees alleen maar onzin. Het lijkt de Privé of de Story wel. Wat een flauwekul!
En die tante Paulien met Louis van Gaal? Kijk maar uit!

Reageer
gravatar

Blijkbaar wordt een man als Cocu in dit land niet meer serieus genomen. Welke prestatie moet je leveren om wel serieus genomen te worden. Bij Gerard Jolink blijven slapen mischien?

gravatar

Ja, in vroeger tijden was hij als achterspeler zelfs actief bij ‘s lands mooiste (tevens oudste) prof-club. Prachtige anekdote uit die tijd: bij een wedstrijd tussen voornoemde Kasteelheeren en N.A.C. stond het in de rust reeds 0 -3. Van Gaal sprak in de kleedkamer de toenmalige coach Barry Hughes aan zeggende: “het gaat waardeloos zo, coach. Zou je niet eens wisselen?” Zonder aarzelen antwoordde deze de zelfbenoemde sterspeler: “Je hebt gelijk, ga maar douchen!”

gravatar

Uit doorgaans welingelichte kringen heb ik vernomen, dat het Amerikaanse leger een invasie voorbereidt om te interveniëren in onze binnenlandse strijd. Vliegdekschepen ter grootte van vele voetbalvelden stomen reeds op naar ons land.

De internationale vredesbeweging FIFA blijkt niet onverdeeld gelukkig te zijn met het Amerikaanse voornemen.

Militaire waarnemers in ons land wijzen erop, dat een berucht extremist, genaamd Johan Cruijff, met zijn terreurbeweging Ajax onlangs al een belangrijke overwinning heeft geboekt.

Kringen uit de vele verzetsbewegingen die ons land historisch kent, zoals PSV, AZ, Feijenoord en Go Ahead Eagles, beweren dat de CIA inmiddels is geïnfiltreerd in Cruijffs elitegroep F-Site.

Als er nadere berichten zijn, kom ik bij u terug.

Dit was tante Paulien vanuit het oorlogsgebied in Amsterdam, alwaar woensdag een veldslag plaats vond, met bijdrage van cameraman Louis van Gaal.

Reageer
gravatar

Hier is Paulien, rechtstreeks vanaf het Voorhout in Den haag.

Maxima, Bea, Alex en de overige familieleden hebben in de haast hun koffers gepakt en een traditionele vlucht geboekt naar Londen.

Aldaar is een speciaal radiostation (“Holland kalling”) ingericht voor berichten aan de onderdanen van Bea.

Dit was tante Paulien vanuit een paniekerig Den Haag met bijdrage van cameraman Louis van Gaal.

Als er nadere berichten zijn, kom ik bij u terug uit Londen.

gravatar

Oorspronkelijk geplaatst door Weebl Die painga is door nen Hollander gemaakt zeker? Neen, een Spaanse Ier of zoiets, Miguel Delaney. “Freelance football writer for Independent, Blizzard, ESPN, Champions, Irish Examiner. Author of ‘Stuttgart to Saipan: the Players’ Stories’ (Mentor).” Die spelerslijst is inderdaad meer subjectief, maar zijn best teams of all time lijstje vond ik anders wel goed uitgevoerd! The 50 greatest European club sides | The Football Pantheon

gravatar

Als PSV zondag verliest van Excelsior, doen ze dat dus niet omdat ze slecht spelen, maar uit principe. Op die manier vermijden ze dat ze in the Europese Champions League spelen.

Reageer
gravatar

We zijn de nare arrogante opmerkingen van de Hollandse bezetter van ons Brabantse grond spuugzat. Grappig hoor dat ons Brabanders weer eens worden afgezeken. Met Brabantse trots kan ik jullie vertellen dat we bezig zijn een competitie klompenvoetbal op te richten. Op Volendam na, want die lui kunnen zo schoon zingen, zijn Hollanders niet welkom. we beginnen landelijk en daarna gaan we Europees.

Reageer
gravatar

Volendam kunnen jullie cadeau krijgen! Waat heet: met bijzonder veel genoegen zullen wij Groot-Volendam afsteken en na stevig en langdurig onder water gehouden te hebben aan jullie presenteren.
Groot-Volendam begint uiteraard bij die akelige dorpskern en loopt vlak onder de Zaanstreek door tot aan Halfweg en Ruigoord. Aan de zuidkant zal door Abcoude de grens bepaald dienen te worden. Op verzoek kan Groot-Volendam ook eerst plat gebrand worden. Absolute voorwaarde is wel, dat wij in de beschaafde wereld NIMMER MEER iets te horen of te zien zullen krijgen van Groot-Volendam. Kosten of rekeningen voortvloeiend uit het project zullen niet door ons geaccepteerd worden. Die zijn geheel aan u ter voldoening.

gravatar

wellicht kan de naam dan ook worden veranderd in philips voetbal vereniging dat kort wat makkelijker af en dan kunnen ze de zetels van de tweede kamer combineren met de punten uit de eredivisie wordt pvv elk jaar makkelijk kampioen en heeft pvv ineens een kamermeerderheid

Reageer
gravatar

In de eerste plaats moeten we ons afgrijzen uitspreken dat PSV überhaupt ooit is toegelaten tot Europa.
Daar zijn vele gloeilampjes als smeermiddel doorheen gedraaid, vermoed ik.

Reageer
gravatar

Bant luttelgeest, graag een fusie van VVVEnlo met VVreeswijk! En dan huppetee, met zijnn allen in het defilee
Laten wij de oubolligheid doen herleven! Defilee zaklopen koekhappen! Heerlijk.!

gravatar

PSV heeft goed gekeken naar het voorbeeld van moederbedrijf Philips; de productie verplaatsen naar lage lonen landen, ook wel outsourcen genoemd.

Reageer
gravatar

BREAKING NEWS: De Russische, Saoedische en Chinese competitie schijnen geïnteresseerd te zijn in PSV.

Cocu zegt hierover: Het klopt inderdaad dat wij contact hebben gehad met deze 3 partijen. Maar de Saoedische competitie valt voor ons af. Wij hebben al vaker gezegd dat deze landen een achterlijke voetbalcultuur hebben en we gaan dus absoluut niet naar Saoedi Arabie.

Reageer
gravatar

Dat is nog eens koene taal; misschien is het een optie om met een andere interessante competitie mee te doen, bijvoorbeeld de Afrika-cup.
De kansen voor PSV stijgen dan volgens mij. Wel vind ik het opvallend dat in die competitie zoveel donkere spelers worden opgesteld.

Reageer
gravatar

Volgens mij dient de democratisch gekozen scheidsrechter de belangen van individuele clubs en de voetballerij als geheel te behartigen.

Reageer
gravatar

Juist! Zo kunnen we laten zien dat we bij Europa horen. In ieder geval tot de Bosporus.Voetbal is een vorm van grensoverschrijdend gedrag.