Kunduzcoalitie pakt door op wereldtournee

'We moeten de wereld laten zien hoe je over je eigen schaduw heenstapt'

Nu de Kunduzcoalitie gisteren de problemen in Den Haag heeft opgelost, richt het zijn pijlen op het buitenland. Alexander Pechtold: “We moeten de wereld laten zien hoe je over je eigen schaduw heenstapt.”

Een paarse tourbus met de slogan ‘Yes we can dus’ zal de Coalitie der Gewilligen tijdens het meireces langs verschillende probleemgebieden in Europa, het Midden Oosten en Azië vervoeren. Einddoel is de kerncentrale van Fukushima, die door de coalitieleden volgende week zaterdag geheel ontmanteld zal worden. Op weg naar hun bestemming worden verschillende hordes genomen. Arie Slob: “Even de benen strekken, en dan gelijk de leiders van de onafhankelijke republiek en de regering van Servië hun verantwoordelijkheid laten nemen.”

Het strakke tijdschema is volgens de voortrekkers van de coalitie geen enkel probleem. Jan- Kees de Jager: “Er was al gauw een gezamenlijk akkoord bereikt. Met het oog op het EK gaan we eerst Polen en Oekraïne reorganiseren. Om de kosten te drukken heeft Jolande al een noodpakket voor elke passagier opgesteld, met daarin mueslirepen, fruit en melk.”

In de middag gaan Sybrand Van Haersma Buma en Stef Blok praten in Transnistrië, dat al jarenlang streeft naar een onafhankelijke status binnen Moldavië. “Ik reken eigenlijk dezelfde dag nog op een akkoord. Dat is hard nodig ook, want dinsdagavond verwachten we, na het stoppen van de opwarming van de aarde, in Iran aan te komen voor een naarstig georganiseerde top tussen de ayatollah’s en Benny Gantz, Israel’s hoogste militair – nadat we in Yemen en Syrië de burgeroorlogen hebben gesust en de voedselgerelateerde conflicten in de Hoorn van Afrika hebben opgelost.”

Er zit wel een maximale houdbaarheidsdatum aan de oplossingen. Na de verkiezingen van 12 september kunnen regeringsleiders mogelijk nieuwe afspraken gaan maken over de maatregelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Emolumonumentalisten – dat zijn mensen die iedereen kunnen overtuigen recht te hebben op langdurige extra leges naast salaris.

en daar ging het mis

Reageer
gravatar

heb soms geen zin om de bezoekers te woord te staan en dan zeg ik koiezlrg: U kunt toch lezen wat het voorstelt Nee.. ik ben niet geschikt voor het galeriewezen ;)) Maar jij krijgt alle uitleg en ik maak n geintje heb eigenlijk het liefste dat je tegen me zegt: “..Ik snap het nog niet .., leg het nog eens uit..!” En ik dan inmiddels danig vermoeid ; ga .gestrekt . geintje

gravatar

Babnkier: er is tenminste nog één pannellid dat in de gaten heeft waar het, in het Westen, over gaat: uitsluitend “Geld”. Voor elke move van een doorgeslagen bonusbankier moet het gewone volk (> € 43.000,- per jaar) 10 jaar lang boeten. En die malverserende bankiers? Ach, die arme drommels hebben al genoeg geleden, doordat ze een jaar langer met hun dienstauto hebben moeten doen. Doen we dit jaar hun schaalsalaris én bonus met 33 % omhoog, bij wijze van inflatiecorrectie! Voor het vulgus geldt vanzelfsprekend een loonstop van minimaal 4 aansluitende rechtse kabinetsperiodes.

Reageer
gravatar

Er moesten banken gered worden met miljardeninjecties. Geestig. De samenleving moet naar de kloten voor een paar banken die verkeerd gegokt hebben met hypotheken. Iets teveel Tokkies kregen geld om een droomhuis te kopen van Pietje. Pietje zelf is spoorloos. Tokkies zitten in de schuldsanering of in een tentendorp. Bankiers proosten met bonussen. China koopt het westen op en wat overblijft gaat naar oliesheiks met rare boekjes. Echt geestig.

Reageer
gravatar

Ik snap niet dat ze niet gewoon op de economie bezuinigen. Stel we brengen ons BNP dit jaar terug met zo’n 50 miljard. Dan hebben we volgend jaar een enorme economische groei. Stijgen ook weer het consumentenvertrouwen, de overheidsinkomsten en ons internationaal aanzien en klaar is Kees de Jager.

Reageer
gravatar

Deze gekleurde bus met ongesluierde vrouwen valt best op in Kunduz! Wat vindt de Taliban daarvan?

Ik neem toch aan dat als je een beetje ambitie hebt dat je dan niet alleen het EK, maar meteen wat wereldproblemen erbij pakt. En op de een of andere manier lijkt Kunduz voor deze mensen wel een goed begin…

Reageer
gravatar

De filosofie van de nieuwe leden van de Kunduzcoalitie is: “hier en daar een krentje meepikken en verder de steentjes en drolletjes van met name VVD en CDA voor lief nemen”.
Leuk voor de mensen die vooral de steentjes en drolletjes te slikken krijgen.

Reageer
gravatar

Vol gas en nooit meer terugkomen.

Een bus met 2 dikke rode koplampen, hoeveel goeds mogen we daarvan verwachten? De “onkunde”. Maar misschien steken zij zelf nog wat op van enig contact met de buitenwereld. En De Jager op dieet lijkt ook geen slecht idee.

Reageer
gravatar

De redigeerfunctie werkt niet meer bij mij. Bedoelde gewoon de “onkundebus”. Voor het deporteren van heersers.

gravatar

Dat De Jager misschien wat moet afvallen, soit. Maar om hem nu te beschuldigen van het hebben van twee dikke rode koplampen gaat mij net een stap te ver.

gravatar

Gaat deze Kunduzkliek in de ontvangende landen ook vertellen wat zoal de kosten zijn? De BTW verhoging: in China zal de kostprijs van een I-pad omhooggaan van 3 naar 5 dollar. In Afrika: de huizenprijzen zullen dalen van 10 naar 5 dollar, ondanks de lage overdrachtsbelasting. In Transnjestrië zal de in te voeren wietpas inslaan als een bom op de toeristenindustrie en dan heb ik het nog niet eens over de belastingbetalers in Iran, Irak, Syrië, Afghanistan en Somalië waar doodnormale burgers nog meer moeten bloeden.

Nee. Al te veel positivisme (Prime Minister Wilson, anyone?) heeft nooit te veel opgeleverd (alhoewel de WW2 de bouwsector goudgeld heeft opgeleverd, dat dan weer wel).

Reageer
gravatar

Groenlinks kon bijna niet wachten om de andere partijen rechts in te halen !
Als “groen” schaamte inhoudt en de term “links” in de naam wordt vervangen door “eh, misschien wat links, misschien wat rechts”, dekt de naam de lading beter.

Reageer
gravatar

In Friesland noemt Groenlinks zich “Grienlinks”. Heel vreemd, want “grien” betekent dan wel “groen” in het Fries, maar “links” is “lofts”. Het zou dus “Grienlofts” moeten zijn. Dat doet pijn.

Heel halfslachtig en harteloos, maar Groenlinks is vrees ik halfslachtig en harteloos in elke taal (het slecht uitgesproken Esperanto van Tofiq Dibi inbegrepen).

gravatar

Mag ik bedanken voor de bedenkelijke eer? Goed volk wil ik immer vervoeren, maar zo’n luistervinkige amerikaander, dáár pas ik voor! (Het zou toch algemeen bekend dienen te zijn, dat de laatste, positieve bijdrage aan de wereld, gebracht vanuit de V.A.S.S. (Verenigde Afluister Schurken Staten) werd gedaan door Billie Holiday. Mild gezegd: dat is reeds geruime tijd geleden.

gravatar

Ach, dat snoeppakket voor onderweg is best gezond: fruit, melk en muelirepen, dat zouden politici meer moeten doen! Kunnen ze van Kunduz er in de hele wereld, nu ze toch bezig zijn, tussendoor ook niet voor zorgen dat alle staten bezuinigen op de kosten voor etentjes en recepties van overheidswege?

Reageer
gravatar

Muesli voor wereldvrede; in Zwitserland is er al eeuwen niets aan de hand, zelfs niet in Wo II want ze zijn en blijven daar neutraal en waar komt de muesli vandaan? Juist ja!

gravatar

Dat is ook nergens voor nodig, want iedereen weet dat Lucky Luke sneller is dan zijn schaduw.
Zelf heb ik ook wel eens geprobeerd om over mijn schaduw heen te springen, maar brak toen mijn neus. Misschien had ik beter kunnen proberen om over mijn schaduw op de grond heen te springen dan over de schaduw op de muur.

gravatar

Geen enkele ambitie hebben ze, deze politici. Maar snoepreisjes maken doen ze met veel genoegen. Ondertussen laten ze Afrika links liggen. Of rechts. Dat laat ik dan maar in het midden.

Reageer
gravatar

Marg00tje,

Je bedoelt wellicht: “Ik hoop dat ze bij de Fokushima-stranden strandden.”

Dat is erg lief van jou. Ik gun ze na zo’n schitterende, sobere, slapeloze, slopende en stichtelijke studiereis eveneens nog enkele dagen lekker bakken op het prachtige zandstrand van het stralende Fokushima. Komen ze even op adem voordat de hectische parlementaire strijd hier weer losbarst.

gravatar

Als deze Kunduzcoalitie met een paarse tourbus op het strand van Fukushima strand, zit er toch meer beweging in dan in het gedoogkabinet, dat met haar gestripte helicoptervisie strandde op het strand van Sirte in Libie.

gravatar

De echte Pechtold (er is geen ander dan Alexander) heeft destijds van zijn ouders geleerd dat het zeer onbeleefd is, dat een Nederlands-sprekende overbodig een vreemde taal gebruikt als hij tegen Nederlanders spreekt.

gravatar

Over het ‘waar’ moet ik mij nog bezinnen, maar ik denk een drukke openbare gelegenheid, iets met kunst misschien.
Over het waarom kan ik kort zijn, dus laat ik dat doen. Gewoon.