Einde dreigt voor maand april

‘De komende dagen zijn cruciaal’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, er zijn een handige ‘groen ondernemer’ met een soort hippie-achtig mens en een religieus geïnspireerde kringloop-activist mee aan de haal gegaan.
Ik hoorde ze nog instemmend iets mompelen over “reduce, re-use, re-cycle” en hebben het vervolgens onder de arm meegenomen.

gravatar

Jawel Freek, het onvermijdelijke is gebeurd: ‘Als het regent in mei, is april voorbij!’ (Nee, ik wens nu niet meteen te worden genomineerd voor de Golden Pelleboer Award)

gravatar

Gezien de behoefde van de mens om dingen te herhalen (begrepen we het de eerste keer dan al niet) voorzie ik nog geen einde aan april

Reageer
gravatar

April is een verwarrende maand. In de Gregoriaanse kalander is het de vierde maand, in de vroeg Romeinse de tweede. Dan roep je het ook wel over jezelf af. Verder kan april het er niet over eens worden of het u de grasmaand, paasmaand of eiermand genoemd wil worden. Zulke twijfelaars kunnen we missen als kiespijn. Er zitten er al genoeg in ons parlement.

Reageer
gravatar

April is eigenluk de 2e maand van het nieuwe jaar dat gewoon begint met de lente. Een tegennatuurlijke kalender helpt echter om mensen te knechten: af te keren van de natuur, gehoorzamend aan heersers.

gravatar

In het Catshuis zal het CDA voorstellen juli te laten vervallen in ruil voor Derde Kerstdag. Alleen dissident Koppejan schijnt het kabinet te willen opblazen voor een Derde Paasdag, in ruil voor alle blauwe maandagen. Wat een zooitje in dit land! Hoe kan ik nou mijn vakantie plannen?

Reageer
gravatar

Typisch! Echt iets voor die gluiperds op het Catshuis om zoiets sneaky te regelen. Die PVV wil toch al van ons Koningshuis af en de VVD heeft ook liever een president, en het CDA hobbelt gewoon maar mee. Die PVV denkt dus: geen april betekent geen Koninginnedag en dus ook geen Koningshuis meer!!!

Reageer
gravatar

Ik wacht met meningsvorming tot het onderwerp bij Pit en Wauweman is behandeld in aanwezigheid van een vrouw met jeuk, een parlementslid en iemand die vindt dat achteruitparkeren verboden zou moeten worden.

Top-TV!

Reageer
gravatar

Inderdaad, en dan is er nog Februari, die bijna een politieke maand genoemd mag worden. 28 dagen, of nee, 29, of toch maar weer 28. 4 jaar is toevallig (?) ook de maximale periode voor een kabinet. Wel heeft februari, in welke constellatie dan ook, als enige maand (naast genoemde 13e) minder dagen dan April…

gravatar

foutje, neo kolonist:

Op 30 april vieren we dat ex-Koningin Juliana weer voorbij is.

April is dan nog niet helemaal voorbij. Pas op 1 mei is april definitief voorbij. Op 1 mei viert dan de rest van de wereld dat ze die dag niet hoeven te werken. Daarom: dag van de arbeid. Behalve Nederland dus vanwege dat we zuinig zijn met vrije dagen: de reden dat Wilhelmina voor 30 april gekozen heeft om te bevallen en de wind uit de zeilen te nemen van de socialisten.

gravatar

Enig speurwerk in de archieven leerde mij dat een andere Oranje ons een andere vrije dag door de neus wilde boren

http://www.hpdetijd.nl/2011-04-27/koningin-wilde-af-van-5-mei-viering

Het is al om de 5 jaar een vrije dag,CAO-technisch, behalve voor ambtenaren; die mogen als de dienst het toelaat thuis van een oranje tom pouce genieten. En dat mocht dus ook niet meer.

Nu ja, nog even en alle “feestdagen” vallen toevalligerwijs op zaterdag en/of zondag. Het Catshuis zal het ons leren

De moderne tijd, wat u zegt.

gravatar

Wel wat vroeg voor zo’n bericht… We hebben nog best wat dagen te gaan hoor… Het kan nog strandweer worden, hagelen, stormen en regenen voor eind april. En dan is iedereen weer blij dat zo’n maand is afgelopen. Goed toch?

Reageer
gravatar

Komop jonges, eerst nog Clowninginnedag!

Jeweetwel: het gekaapte lentefeest dat nu gelabeld is aan die heerseres. Toe dan: juichen voor de uitzuigers. Oranje boven, braaf betalen. Dag.

Reageer
gravatar

Wil april niet vertrouwen, hij is en blijft de ouwe. Nu lacht hij vals met zonnegloren en gooit dan weer met hagelstenen om je oren

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd vind ik het hoog tijd worden. We moeten met zijn allen toch niet willen dat April altijd maar doet wat hij wil?

Reageer
gravatar

Hier heb ik heel hard om moeten lachen, hahaha!!

gravatar

De maand april is duizenden jaren geleden al aan zijn einde gekomen. Vervolgens zetten wij ieder jaar weer een kunstmatige maand april op de Aarde, die het vervolgens nog geen maand overleeft.
Zo zijn we aan het dweilen met de kraan open. Er zou eerst een onderzoek moet komen naar dergelijke oorzaken van dit probleem, voordat we opnieuw aan de maand april beginnen.

Reageer
gravatar

Foei, weer een excuus om te bezuinigen op de meest kwetsbare maanden. Moreel gezien zouden we juist meer moeten investeren in april. Een campagne om meer begrip te kweken voor april en een parlementaire enquete naar het misbruik van april.

gravatar

Kun je wel stellen dat het eind voor April wel dreigt, maar voordat Mei begint, kun je hetzelfde voor die maand stellen. Uiteindelijk komt er geen eind aan aan al die eindes

Reageer