Compromis ontpoldering Hedwigepolder in de maak

Bleker: ‘Polder alleen bij vloed onder water’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze maatregel schijnt ons door Europa door de strot te zijn gedrukt, met gedoogsteun van het CDA. Bij dit overleg is de natuur echter ook niet betrokken geweest, alleen een club die beweert uit haar naam aan het debat te hebben deelgenomen. Niemand heeft eraan gedacht haar te raadplegen middels een referendum, ze doen net of ze de wijsheid in pacht hebben en weten wat goed is voor de natuur. Het lijken wel volksvertegenwoordigers daar in Europa!

Reageer
gravatar

Ik snap de houding van de PVV niet. Dit zou toch koren op de molen voor Geertje moeten zijn:

Nederland blank! Om te beginnen een stukje Zeeland….

Maar de oplossing is natuurlijk heel simpel, maak de Hedwige polder en haar inwoners (zo veel zijn dat er niet) Belgisch. De Zeeuwen zijn zuinig en ik ben er van overtuigd dat het vooruitzicht op het Belgische belastingklimaaat hen als een blad aan de boom doet omslaan.

Reageer
gravatar

Kunnen de gedupeerden niet gewoon allemaal met hun moeder naar een wedstrijd van PSV als ze willen? Dan praten we er niet meer over.

Reageer
gravatar

Laten we een referendum uitschrijven voor een nieuwe naam voor de Hedwige polder. Suggesties: Geert Wilders reservaat, Richard’s Moeras, Bleker’s Bocht, Peeters Pan, Ad Koppesneller’s Baai. Peter Jan’s Balken Einde, enz.

gravatar

De naam is al eerder genoemd op deze voortreffelijke site:

Het Blekermeer!

Kan bij de elfstedentocht van 2054 zo in het parcours worden opgenomen.

gravatar

De gulden uitweg voor Bleker is natuurlijk die polder gewoon als enclave aan België te geven.
Daar hebben ze er al een paar van, de Baarle’s, en dat schijnt allemaal goed te gaan – geen last van, hoor je nooit wat over.
Dus Baarle-Hedwige, en wat ze er verder mee doen is niet meer ons pakkie an. Die paar Zeeuwen zijn dan Belg geworden en moeten het zelf in Brussel maar uitzoeken. Klaar.

Reageer
gravatar

Het binnenhof is een optie. Of misschien nog beter, het Catshuis. Maar alleen bij vloed natuurlijk, zo nu en dan bij eb en als er overleg is alleen bij licht en donker.

gravatar

Ontkoldering is goed, maar dan alleen de natuurgetrouwe helft tijdens de zondvloed, bij wind tegen, wisselende neerslag en na een partijcongres om het aan de Gristelijke uitgangswaarden te toetsen.

We zijn goed bezig!

gravatar

Zet die polder maar met een gerust hart onder water hoor. Dan slibt de haven van Antwerpen helemaal dicht. Trost er dan weer wel voor de haven van Rotterdam. Dat is al een wereldhaven en die wordt alleen nog groter. Goed voor de economie…

Reageer
gravatar

Kenmerk van een compromis is dat iedereen een beetje tevreden is maar niemand is euforisch. Een derde alternatief daarentegen kan alle partijen echt blij maken. Vergt dialoog ipv debat en de wil om samen op te trekken, te beginnen met oprecht naar elkaar te luisteren. Nederland, uitvinders van het compromis, verrijk het poldermodel met een dialoogmodel en breng daarmee ons land verder. Behoud van welzijn en welvaart op verantwoorde wijze.

Reageer
gravatar

D’r moet me trouwens nog wel van het hart dat “Europa” en overige overheden méér rekening zou hebben gehouden met de Zeeuwse eigenaardigheden als die Zeeuwen geen Zeeuwen maar zigeuners waren geweest en deze polder uit culturele overtuiging hadden bezet.

Reageer
gravatar

Ik vroeg me al af hoe ze dat zouden doen met “half onder water”. Welke helft, de bovenste? de onderste? links of rechts? boven het maaiveld of eronder? uitsluitende de oneven coördinaten of als de “R” van ondeR waterR in de maand zit ? Deze oplossing is praktisch en schept duidelijkheid voor alle betrokkenen. Bovendien heeft Rijkswaterstaat ruime ervaring de toepassing en het beheer van eb en vloed.

Reageer
gravatar

Wat me nog niet eens het allerbeste compromis lijkt. Beter zou kunnen zijn om de helft van de polder na de vloed, dus tijdens eb, alsnog onder water te laten staan, zodat de vloed wel de hele polder bedekt maar bij terugtrekkend tij dat er dan nog wat zichtbaar blijft van de prachtige poldermodelcompromisoplossing.

Reageer