Schulz van Haegen enthousiast over proef met fileclowns

‘Vertragingsverwerking moet bespreekbaar worden’

Clowns zullen worden ingezet om de dagelijks terugkerende ergernis van het in de file staan te verzachten. Dit maakte de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, vandaag bekend tijdens een persconferentie.

De laatste drie maanden zijn op verschillende knooppunten proeven geweest met ‘fileclowns’, volgens Schultz van Haegen een zeer geslaagd experiment. De clowns zullen vanaf juni dan ook langs de vluchtstroken te zien zijn. Afhankelijk van de filedruk van een dag, zullen dagelijks driehonderd tot zevenhonderd clowns worden ingezet op de belangrijkste knelpunten.

Schultz van Haegen is verheugd met het succes van de proef: ‘Voor honderdduizenden mensen is het een psychologische hel, zo’n file: eenzaamheid, zingevingsproblematiek, frustratie. Dat moeten we durven benoemen. Op knooppunt Everdingen en het Prins Clausplein hopen we enkele miljoenen economische schade in te kunnen halen door wat tactisch geplaatste clowns op eenwielers. Komisch en economisch, dat wordt het motto.’

Het voorkomen van files blijft de eerste prioriteit van het ministerie, benadrukt de minister. ‘Je ziet dat de laatste jaren de verkeersdepressie toeneemt in frequentie en intensiteit. Vooral mensen die zich die zich hadden verheugd hadden op 130 km/u en nu worden geconfronteerd met de keiharde realiteit: iets langere files en wat meer vervuiling. Als zulke mensen stilstaan naast een bord met ‘130’ dan breekt er iets. Zo’n clown is dan hard nodig.’

Ewout Harmsen (43) is een van de clowns die het experiment mee vorm zal geven. Hij verheugt zich op zijn nieuwe baan. ‘Zoals veel van mijn collega’s ben ik in het circus begonnen, maar op een gegevent moment was ik op zoek naar verdieping in mijn werk. Daarom ben ik in een kinderziekenhuis gaan werken. Ik zie dit als een logische vervolgstap in mijn carrière. Leukemie of een uur te laat op je afspraak, het belangrijkste is dat je blijft lachen.’

Andere ministeries volgen het initiatief van Schultz van Haegen met buitengewone belangstelling. Een perswoordvoerder van Defensie laat weten: ‘Wij moeten de komende jaren flink bezuinigen. Dat is met al die vredesmissies best lastig. Maar als je daarbij kunt besparen op dure technische experts en in plaats daarvan bijvoorbeeld explosievenopruimingsclowns gebruikt om landmijnen onschadelijk te maken, dan kunnen we misschien toch aan onze internationale verplichtingen blijven voldoen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo triest eerst wordt zwarte piet weggepest en nu gaan ze de clini-clownsnet als wegwerkers behandelen! En dat is niet best! Indien automobilisten iets van een rood kruis zien rijden ze er direct over heen! Tja rode neus of rood kruis! Sedert de clown uit nieuwe pekela worden hier in nederland clowns niet meer gezien als vrolijk vermaak! De pierrots zijn samen met de ganzen gedeporteerd uit de huiskamers!

Reageer
gravatar

Dus die clowns mogen wel over de vluchtstrook?
Waarom wij dan niet, dan is de file zo weer weg.
En dan kan je ook weer besparen op die “file clowns”

Reageer
gravatar

Webmaster wordt verzocht minimaal twee reacties naar keuze te verwijderen. Chrome en Speld gingen niet lekker samen op mijn pc..

Reageer
gravatar

Na de zeer recent mislukte proef met de clowns in de 2e kamer wordt er een nieuwe werkplek gezocht voor Gekke Geertje en Dionneke. Zij zitten vol inspiratie om hilarische taferelen ten toon te spreiden, dat is wel gebleken.

Reageer
gravatar

Na de zeer recent mislukte proef met de clowns in de 2e kamer wordt er een nieuwe werkplek gezocht voor Gekke Geertje en Dionneke. Zij zitten vol inspiratie, dat is wel gebleken.

Reageer
gravatar

voorzichtig schuif ik
die rode bol
over mijn neus
trek mijn pak strak
bind een wit lint
met rode stip
De clown is klaar
voor de missie
Altijd klaar voor
die lange rijen
met die grote slippers
voetje vrijen
schuiven verschillende
kleuren blik en blozen
dat ze nu juist voor de
E27 kozen..
spreek liefdevol met
accent – jaag ik
niemand uit mijn
file circus tent.

Reageer
gravatar

Ik zie hier een gevalletje belangenverstrengeling opkomen . Melanie Schultz van Haegen is toch die clown van Infrastructuur en Milieu. Ze zet dus haar eigen achterban in. Wie gaat dat betalen en hoeveel. Daar komen kamervragen van.

Reageer
gravatar

Allemaal leuk en aardig, maar de minister heeft het logistieke deel weer over het hoofd gezien. Vanochtend zou ik deel uitmaken van een gezelschap van 700 clowns langs de A9. Blijkt dat we zelf in de file komen te staan, want met het OV is de file slecht bereikbaar!

In plaats van het opvrolijken van de file maakten we de file zelfs aanzienlijk langer, ondanks dat een aantal van ons nog carpoolden. En waar moeten wij de auto kwijt? De politie heeft flink bonnen staan uitdelen aan in de snelwegbermen geparkeerde auto’s van fileclowns. Daar wordt zelfs een clown niet vrolijk van! Ik denk dat ik maar solliciteer op een van de vrijgekomen cliniclowns vacatures. Laat een ander maar langs de file staan.

Reageer
gravatar

Dit is een innovatief idee, dat past bij de aard van het cabaret Wilders/Rutte/Verhagen.

Ik verwacht overigens van Dion Graus een voorstel voor het benoemen van vijfhonderd dierenclowns die het verkeersleed van kikkers, katten, konijnen en andere dieren op en naast snelwegen gaan verzachten.

Reageer
gravatar

JoOo dit is weer pure symptoombestrijding. Files kunnen makkeluk opgelost worden: laat om de 2 minuten of zelfs vaker een lekkere touringcarbus rijden tussen steden. GRATIS, anders is het geen openbaar vervoer. Kan prima op aardgas, dat groeit hier dus is bijna gratis.

Maar neen hoor. Wat daggie? Dat gaan de roverheden niet doen want NU staan die benzinekranen nl maximaal OPEN: tel uit die winst die daar binnen komt stromen. Je weet toch dat de Wouter Bos een Shell-man was en er zijn er meer. KONINKLIJKE Shell n.b. met dikke vuist in die aandelen door het konixhuis.

En dan wat clowns inzetten. Om de klappen op te vangen. De menschen op te beuren? Opbeurten is mogeluk ook wenselik. Dus waarom ook geen filesletten? Komt wel op internet. Met reclame.

Maar geleukig genoeg geborreld, terug nar de topic!

Op eenwielers lijkt me best oneerlijk. Want 4-wielers tegen 1-tje en dan ook nog in bezit van motor, dat wordt extra veel “collectorale schade”. Opteer dus minimaal voor driewielers. Bijkomend voordeel is dat aspirant-fileclowns dan makkelukker kunnen instromen.

Snap de carrieresprong van Ewout wel. Die ziekenhuizen zijn niet meer veilig tegenwoordig. Voor je er erg in hep loop je een ziekte of vaccinatie op, komt er een pedofielpredikaat aan je broek hangen of ga je last krijgen van extra verborgen camera’s.

De keihaftige realiteit is dat de clowns waarschijnlijk te flauw zijn. Mensen kennen genoeg spelletjes om te weten dat eroverheen racen leuker is. Dan spreek je toch al snel over beschermende maatregelen in de vorm van pakken. Er wordt echter met geen woord gerept over gevarentoeslag, de regerING laat ons zakken. Er zijn genoeg werklozen die via de vooringenomen verplichte werkaanvaardING aangezet kunnen worden om deze proef makkelijk te laten slagenz.

Ik ben geleukig niet gevraagd. Heb het officiele traject dan ook niet doorlopen. Je ken rrom lachuh maar per cliniclown geldt een 3-jarige opleiding voordat ie tot fratseren mag overgaan… Joh ik heb wel wat beters te doen:
http://www.youtube.com/watch?v=iamFkVmP0T8

Reageer
gravatar

Na de fileclowns, wordt het ook logisch om de wachtrijmuziekjes te gaan vervangen door wachtrijclowns en zo zijn er voor de clown nog wel meer toepassingen te verzinnen. Het leven van de gemiddelde Nederlander zou daardoor beter moeten worden, het is wel jammer voor de mensen met coulrofobie.

Reageer
gravatar

Het gaat hier over clowns, een eerzaam beroep.
Niet over uitgestreken politici: daar zouden mensen op kunnen slippen.
Ik stel voor dat u uw lezingen houdt in de Gevangenpoort. Vanuit de vergeetput.

gravatar

lijkt me leuk….iedere dag op de A20 een clown …bont en blauw (toch meer blauw op straat)…iedere dag tegen je werkgever zeggen “ik ben wat later ,maar ik heb me bont en blauw gelachen”

Reageer
gravatar

Ach, wat een aardig idee.
Komen die clowntjes dan ook op van die kiepeltonnetjes te staan? Dan heeft de langzaam voortbewegende automobilist nog wat vertier: even het tonnetje aantikken om het clowntje te laten duikelen, mits natuurlijk het tonnetje wel van krasbestendig rubber is gemaakt, uiteraard.
Je zou er toch bijna voor in de file gaan staan.

Reageer
gravatar

I’ve been ridin’ these streets so long
Singin’ the same old song
I know every joke about these dirty sidewalks of the highway
Where Clown the name of the game
And nice guys get washed away like the snow and the rain
There’s been a load of compromisin’
On the road to my horizon
But I’m gonna be where the lights are shinin’ on me

Like a rednose cowboy
Riding out on a horse in a star-spangled rodeo
Like a rednose cowboy
Getting cards and letters from people I don’t even know
And offers comin’ over the phone

Reageer
gravatar

Pas maar op dat dit experiment niet te goed uitvalt, omdat automobilisten massaal thuisblijven vanwege hun aversie tegen clowns in het algemeen en fileclowns in het bijzonder.
Wat dan nog overblijft is een file van fileclowns, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Reageer
gravatar

Misschien een ideetje om op alle snelwegen weer 100 km per uur in te voeren als maximumsnelheid? Sparen we op frustratie, op benzinekosten en op fileclowns!

Reageer
gravatar

Een goed idee, overal clowns ! Laat het kabinet maar het goede voorbeeld geven en overal in clownskostuum acte de présence geven waar het niet lekker loopt !

Reageer
gravatar

Ik ben al jaren file clown. Iedere keer sta ik weer voor joker in zo’n file. Maar niemand lacht om mij. Soms steekt iemand zijn middel vinger naar mij op. Zou ik een tragische clown zijn? Zou Melanie Schultz van Haegen mij nu met buitengewone belangstelling volgen?
Is dat leuk?

Reageer