Spekman schrijft PvdA-verhalenwedstrijd uit

‘Sociaal-democraten van oudsher verhalenvertellers’

Binnenkort zitten er honderden, misschien wel duizenden gewone PvdA’ers ‘s avonds achter hun laptop om een verhaal te schrijven. Ze doen mee met de sociaal-democratische verhalenwedstrijd ‘De rode veer’, die partijvoorzitter Hans Spekman gisteren heeft uitgeschreven.

Spekman wil met de schrijfwedstrijd ‘het feest der interne partijdemocratie’ groots vieren. ‘We moeten binnen de partij de energie zien vast te houden die de leiderschapsverkiezing twee weken geleden heeft losgemaakt. Hoe kan dat beter dan met een verhalenwedstrijd? Sociaal-democraten zijn geboren vertellers. Soms vertellen we sprookjes, een andere keer lezen we beleidsnota’s voor. Binnen die traditie past het om een nieuw verhaal te vertellen. En iedere deelnemer wint in ieder geval een appeltaart!’

Een deskundige jury onder leiding van Robbert Dijkgraaf kiest de tien beste verhalen uit, die door de auteurs worden voorgelezen op het volgende PvdA-congres. Leden kiezen hieruit hun favoriet. Spekman: ‘De mooiste verhalen komen in de regel van onderop. Van mensen die zien wat er allemaal verandert.’

Saartje Bunzing uit Woerden doet zeker mee aan de verhalenwedstrijd. ‘Ik schrijf al jaren en het lijkt me leuk om daarmee eens politieke invloed te hebben. Ik weet nog niet wat ik precies ga schrijven. Het verhaal van mijn vader misschien, die in een bejaardentehuis terecht kwam en het niet overleefde. Of een moderne versie van de Max Havelaar, over uitbuiting maar dan in de zorg.’

Het beste verhaal wint mogelijk invloed. Spekman: ‘Ik kan Samsom als partijleider natuurlijk niet verplichten om het winnende verhaal ook in de Tweede Kamer voor te lezen. Maar ik ken Diederik als een man die de oordelen van de partij en Dijkgraaf niet zomaar naast zich neerlegt.’

Verhalen kunnen voor 21 april worden opgestuurd naar het PvdA-partijkantoor Herengracht 54, 1015 BN Amsterdam, in drievoud uitgeprint, o.v.v. ‘De rode veer’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het verkiezingsprogramma van de PvdA gelezen hebbende mogen ze bij het partijbureau blij zijn dat de gebroeders Grimm reeds lang overleden zijn. Anders hadden ze aan de Keizersgracht de nodige aanklachten wegens plagiaat tegemoet kunnen zien.

Reageer
gravatar

Alle berichten op de Speld zijn waar, maar dit bericht is zó ontzettend helemaal totaal waar dat het ergens anders thuishoort. Op de website van de PVDA met name.

Reageer
gravatar

“Soms vertellen we sprookjes, een andere keer lezen we beleidsnota’s voor.”
Normaalgesproken gaan dat in een volzin door.

Ja kanaliseer al die creativitiet maar weer in het zoveelste rondje moderne slavernij. Partij vd Arbeid betekent niet veel meer dan mensen zoveel mogelijk laten werken voor het algemeen belang van de linkse elite en aanhang. De vrinden krijgen subsidie, het volk soms een btje korting, maar ook in de PvdA-steden gaat het groteske bouwen gewoon door terwijl er bezuunigd wordt op de gemeenschapsvoorzieningen. Ahaha.

Prachtig heur, die demoncratie.

Reageer
gravatar

hoe dan ook……..politiek…..er was eens ….en wie leefde nog lang en gelukkig???…..de politici en de bevolking leefde nog héél laaaaaaaang -en onder dwang- onder de dictatuur van de democratie. no happy end.

Reageer
gravatar

Klopt, zo heette die partij in een ver verleden idd. Sinds de jaren ’90 is het echter de Partij van de Aflossing.

Dat was tot voor kort een goed bewaard geheim overigens omdat het werd verhuld door PvdA slogans zoals ‘Iedereen heeft recht op een eigen woning’ en ‘Waar bemoeit de AFM zich mee, de politiek beslist wel of aflossingsvrije tophypotheken goed zijn voor dit land’.

Momenteel is e.e.a. veel duidelijker te zien aan de borden “Aflossing maakt vrij’ rond de toegangswegen van de Vinexwijken. Dit geeft overigens ook duidelijk aan waarom het niet meer ‘Arbeid’ heet, dat woord is immers historisch te beladen op zo’n toegangsbord.

Associaties met onze oosterburen 70 jaar terug zijn ook onterecht overigens. De systeembanken willen immers niet dat het volk zich dood werkt en daarmee vroegtijdig arbeidspotentieel verspillen, maar dat het volk tòt de dood werkt. Het steeds verder uitstellen van de pensioenleeftijd en bestraffen van spaarders voor de oude dag met extreem lage rentes, vormen hier twee prachtige voorbeelden van.

Alleen spijtig dat men hier & daar nog wat dagdroomt over ‘hervorming van de woningmarkt en de arbeidsmarkt’. Dat is immers helemaal niet nodig zolang de aflossing & rente netjes door de schuldenaren en/of belastingbetalers worden betaald en de banken vrolijk mogen doorgaan met ‘financieel innovatieve producten’. Beste Pvda, never change the winning team zeg ik dan maar!

gravatar

Er was er eens in een stad genaamd Venlo een jochie die met een HAVO-diploma de wereld introk. Hij was heel ontevreden over zijn haarkleur en iedereen die niet oorspronkelijk uit Nederland, de USA of Israël kwam. Hij richtte een vrije rebbelenclub op, waarvan hij alleen lid mocht worden. Daarom vonden veel liberalen en andere ongelukkigen hem een geschikte peer. En hij leefde nog lang en ongelukkig.

Paulusje met de droevige blik

O ja,
Mijn mammie en pappie zijn zijn dol op appeltaart. Bij welke bakker kan deze worden afgehaald of kan mijn pappie de rekening opsturen?

Reageer
gravatar

Hahaha, mij pak je niet met die april-moppen.

Reageer
gravatar

Heel, heel lang geleden bestond er een grote linkse partij.
Toen ging die partij Nederland verkopen. Privatiseren noemden ze dat.
Nu is er in dat zelfde land een andere grote linkse partij.

Uit.

Reageer
gravatar

Er was eens een verkiezing en er werd met veel moeite een regering gevormd die was gebaseerd op bangmakerij: angst voor de Islam en de angst dat ook weinig verdienende huizenbezitters hun hypotheekrente-aftrek zouden kwijtraken.
En zie, wie werden daarvan mede de dupe? Gehandicapte en chronisch zieke mensen.
Grappig hè, die democratie ?

Reageer
gravatar

Nederland een democratie? Hahahaha, da’s een goeie! Mooi stukje science-fiction beste Artistide, chapeau!

Niet dat een democratie beter is overigens, het is immers ‘de dictatuur van de meerderheid’ en zieken en gehandicapten vormen niet de meerderheid in NL. Don’t shoot the messenger! (just pay the bills).