Van Ass geeft uitleg over terugkeer De Nooijer en Taekema

‘Ik ontdekte dat de allerbeste hockeyers ter wereld toch wel meerwaarde hebben in een team’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch zou dhr. van Ass, mocht hij binnenkort worden aangesteld als bondscoach van het Portugees nationaal voetbalelftal onverwacht goede resultaten kunnen bereiken. Ik verwacht van hem dat het eerste dat hij zal doen dat jong, vernoemd naar een vroegere, seniele president der amerikaanders, uit de selectie verwijderen. Dat jong is op zich een begenadigd voetballer, maar geen teamspeler. Wordt bijzonder overgewaardeerd en staat een mooie teamprestatie hopeloos in de weg.

Reageer
gravatar

Jazekers, Heer Bøs, het is niet anders. Hoge ogen in het buitenland kunnen we wel vergeten, men lacht wat af. Hier wat informatie: http://blog.spitsnet.nl/2010/06/04/coachen-zonder-papieren/

Het heeft mij benieuwd gemaakt of dit een familietrekje is: http://www.managementboek.nl/boek/9789024400867/het-coachingsmethoden-boek-susan-van-ass.

Als dit familie zou zijn -ik weet het niet- dan hebben we een nieuw overerfelijke gen te pakken: het managersgen.

Te denken valt dan dat een Nobelprijs gaat naar de wetenschapper die dit gen weet te isoleren en te neutraliseren, opdat de mensheid niet ten onder gaat.

gravatar

Toch heel apart hoe hier de company policy wordt beschreven van het bedrijf waarbij ik werkzaam ben. Zou een collega …?

Hoewel in dat geval er dan zou moeten staan: houdt uw bedrijf in permanente staat van reorganisatie, afgewisseld met verbetertrajecten en efficiencyslagen.
En: geef af en toe een compliment, maar op zodanige wijze dat de gecomplimenteerde medewerker slapeloze nachten heeft met bedenken van de bedoeling hierachter.
En: geef af en toe een afdeling het vooruitzicht op een vrije dag op rekening van de zaak, maar trek deze toezegging in nadat het personeel al afspraken heeft gemaakt.
En: gebruik het zeer krachtig instrument van buitengewone beloningen: dat houdt de werkvloer achterdochtig; waarom hij (die luie flikker) wel en ik niet? En vertel vervolgens de betreffende persoon dat u nu wel verwacht dat hij zijn inzet minimaal verdubbelt.

gravatar

Volgens mij bent u toe aan een slecht nieuws gesprek met uw manager heer Jeetje. Dan kunt u hem vertellen dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

gravatar

Beste Rinze, onder de heersende omstandigheden kwalificeer ik dat juist als een goed nieuws gesprek.
Ik ben inderdaad aan een nieuwe uitdaging toe: normale condities.
Hij mag blijven.

gravatar

Tja, het behoort nu eenmaal tot de zekerheden van het leven dat er jaarlijks een reorganisatie dient te worden afgerond. Wat zou er van de zaak terechtkomen zonder een jaarlijkse stoelendans? Welnu dan! In de jaarlijkse ronde van waanzinnigheden is bij mijn geheim genootschap op enig moment ooit een gevaarlijk moment ontstaan. Een ingehuurde deskundige (want dergelijke lieden blijken intern nimmer beschikbaar te zijn) kwam namelijk met het idee dat wij onze gebouwen, computers, gelden, mensen en energieke daadkracht ook zouden kunnen aanwenden om iets te doen waar we goed in zijn.

U ziet het: het kan altijd erger.

gravatar

Wat een triestheid, heer Spaland; zoveel geld besteed voor een advies met als resultaat iets wat men van de oprichting af heeft verworpen? Ik voorzie een sombere, want failliete, toekomst voor deze adviseur.

Overigens zijn wij er reeds lang achter dat wij inderdaad doen waar wij goed in zijn -core business, als het ware- reorganiseren zonder af te ronden en verhuizen, zowel tussen de locaties als binnen de locaties.
Daar houdt geen adviseur ons van af.

gravatar

Ook in AMHC ‘Apelfoort’ lopen hockeyers rond waar Van Ass wat mee kan richting Opympische Spelen. Gewoon elkaar het balletje sneller toespelen dan de tegenstander is ons devies. Van Apelfoort naar Londen is niet zo heel ver meer.

Reageer