Lekker in je vel tijdens een nucleair conflict

Vier tips om een nucleaire aanval van je af te laten glijden

Nu de spanningen tussen Israël en Iran weer eens hoog oplopen, is het natuurlijk zaak om daardoor niet al te depri te worden. Lekker in je vel zitten tijdens een preventieve aanval op nucleaire installaties: wie wil dat nou niet? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Gelukkig heeft het verleden ons veel geleerd over het overwinnen van nare gevoelens bij gewapende conflicten. We hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden! Hoe bleven we ons lekker voelen tijdens de Vietnamoorlog? Hoe behielden we onze innerlijke kracht toen de bom op Hirosjima viel?

De Speld spitte de archieven door en ging bij experts te rade. Vier tips om een mogelijke aanval van Israël van je af te laten glijden.

Laat je niet afleiden
Zo’n aanval is natuurlijk een ding. Het is echter niet nodig dat je ervan van de wijs raakt. Gewoon lekker doorgaan met waar je mee bezig bent. Als je al op de goede weg was, dan verandert zo’n aanval daar helemaal niets aan.

Maak een tekening
Haal de creativiteit in jezelf naar boven door middel van het maken van een tekening. Het hoeft niet mooi te zijn. Zie het als iets leuks om een keer te proberen.

Richt je huis opnieuw in
Het geluk zit niet in de dingen, maar in jezelf. Maar, zoals de Chinezen al wisten, kunnen de dingen thuis invloed hebben op je geluk. Pas volgens de leer van Feng Shui je leefomgeving zo aan dat de harmonieuze stroming van Qi (levenskracht) gestimuleerd wordt. Verplaats bijvoorbeeld een kast.

Laat je superego je niet de les lezen
Altijd is daar weer die boeman die over onze schouders meekijkt. Het lijkt nooit goed genoeg te zijn. Je kan ernaar luisteren, maar onthoud dat je ook je eigen weg kan gaan. Dat doen de grote mogendheden toch ook?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ontspan, tel tot 90
lig dicht bij moeder aarde
geef haar de aandacht die ze
nu zo mist.

Elkaar het felle licht niet in de
ontstoken ogen willen zien – triest –
Niet tot 90 willen tellen is niet
goed voor de verhoudingen –
tot 90 tellen is gezond en rustgevend

Doe een verkoolde handreiking
toon je verschroeide aarde
alsof het je broeders verschoeide
aarde is ; een missend linker oor
is beter dan twee missende oren
een bebloede trui is een teken
van menselijkheid – dat je leeft
of hebt geleefd.
Tel je witte bloedlichaampjes
je kunt dit combineren met het tot
90 tellen, maar doe het wel verdekt.

Hinkel naar die ander
omhels met alles wat nog rest
kijk ‘m diep in zijn karkas
tel de ribben en wees gelukkig
dat ze er allen nog zijn.

Als je een instabiele bekken
bemerkt.. denk dan aan al die
moeders die met veel inspanning
pijn en moeite ons op de wereld
hebben gepoept.

Angst psychoses is geen schande
het hoort bij de evolutie van
het menselijk brein – denk dan
hij heeft in iedergeval nog gevoel.

Al is het behoorlijk bewerkt
met beta straling hij heeft in iedergeval
nog een deel van zijn emotionele gamma.

Mocht er een nucleare winter aantreden
denk vooruit – daar waar de bom gevallen is
daar is ook rook – en waar rook is..
is ook vuur.. en waar vuur is..
daar is ook beschaving

kom op, over 50.000 jaar vinden we
misschien de computer weer uit
en kunnen we lekker na hyven over deze
puur menselijke ervaring.

Reageer
gravatar

i.d.d. , voetbal is oorlog,
maar of het daarmee op een nucleair conflict komt?
Voetballers hebben trouwens pech tijdens n.c.’s, ze laten zich niet graag leiden, laat staan, afleiden.
Het enige dat ze willen tekenen is een vet contract.
Geluk zit volgens voetballers absoluut in dingen, vooral in zo’n rond ding.
En over superego’s zullen we het al helemaal niet meer hebben!

Reageer
gravatar

Joszef K.: Breek mij de bek niet open over Feyenoord; t.o.’topclubs’ zijn ze soms drakendoders, t.o. clubs uit de onderste regionen struikelen ze over hun eigen voeten en worden ingemaakt met boter en suiker: meelijwekkende spastici; niet vooruit te bránden. Typisch ‘Zuid’: verbale spierballen, grote bek, lege hersenpan. Ik sta achter FC Schiebroek: geen status, geen kapsones, geen fratsen en er lopen nog een aantal echte Rotterdammers in het A-elftal, dat kan dat huurlingenleger van Feyenoord-1 niet meer zeggen.

Reageer
gravatar

Ik wil in een dergelijk geval ook niet in een niemendalletje gevonden worden: mijn gasmasker is een Gaultier in kinky style en mijn bunker is gepimpt door Rem Koolhaas. En verder lekker gewoon online warcraften met behulp van supersnel glasvezel, als de bom valt….

Reageer
gravatar

en aangezien er veel minder mensen op het net zullen zijn is je snelheid nog eens een stuk groter, jammer dat je altijd tegen de zelfde moet spelen, dat wordt wat saai.

gravatar

Als er een atoombom in uw koffie valt, voorspellen de koffievlekken uw toekomst tot vele kilometers in de omtrek. En dat kan alleen maar een stralende toekomst zijn, toch! Wel zonde van de koffie trouwens.

Reageer
gravatar

Met Joden wordt in het bovenstaande ongetwijfeld een deel van de bevolking het land Israel bedoeld en met Perzen een waarschijnlijk nog kleiner deel van de Iraanse bevolking. Met name deze laatsten, de Iraanse mensen, hebben geen enkele keuze of ze ruzie willen maken dat doet de dictatuur helaas wel voor hen. Zie ook bijv http://www.filmkrant.nl/_titelindex_C/7295 Intussen is het natuurlijk wel iedere dag gezond en vrolijk weer opstaan, met of zonder tiran en fall-out.

gravatar

De Speld vergeet nog veel essentieels uit de tijd van de Koude Oorlog. Maar alla, toen waren de redacteuren van De Speld nog niet geboren:
Regel 1: schuil bij een atoomaanval in de kast onder de trap, of onder de keukentafel en wacht op het signaal “Kust is Veilig” van de BB.
Regel 2: kijk niet in de vuurbal van de ontploffing, uw netvlies zou verbranden voordat de radio-actieve neerslag (fallout) zijn werk kan doern.
Regel 3: zorg dat u voldoende ingeblikte levensmiddelen en flessen bronwater binnen bereik hebt tijdens het wachten op redding: dat kan enige maanden duren.
Regel 3a: Zorg voor voldoende blikopeners.
Regel 4: Zorg ook voor voldoende kaarsen en droge lucifers in huis om u te verwarmen tijdens de direct op de explosie volgende nucleaire winter.
Regel 5: zorg voor voldoende honden- of kattenbrokken in huis, zij kunnen u redden van verhongering als uw noodrantsoen opraakt voor er redding is.
Regel 6: ga gerust slapen; Nederlandse politici waken over u.
Regel 7: Heeft u een donor-codicil? Zo ja, leg dit dan op een makkelijk vindbare plaats.

Reageer
gravatar

Volgens mij is het sluiten van deuren en ramen ook van groot belang in dergelijke situatie.