Tijger dreigt met uitsterven

Jagers vermoeden bluf


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, dat blijkt vast toch weer een papieren tijger te zijn.

Reageer
gravatar

De Leiger, als kruising tussen leeuw en tijger, die kenden we al. Ook de naam Drameel, voor mislukte woestijnrunderen met anderhalve bult, was bekend. Maar een Dreiger – daar kan ik me toch maar weinig bij voorstellen. Het lijkt me een gevaarlijke kruising.

Reageer
gravatar

@Akke,
Met hippische afmetingen is een willekeurig dood velletje al lastig, voor de openhaard (voor je het weet hang je met je hoeven tussen de smeulende kooltjes!). Voor kabouters als de Paulusjes is dat natuurlijk een ander verhaal. Uiteindelijk was de boodschap gericht aan Heer Carrrrrrrrrrrrrrrrotte, die de voorkeur lijkt te geven aan een dode dodo boven tijgers waar een streep doorheen getrokken is.

gravatar

Eén categorie tijgers zal altijd blijven bestaan: de Kroegtijgers. Die worden gesponsored, c.q. in stand gehouden door de erven Heineken en dagelijks bevoorraad via de Bende van de Jonge Olifanten. Vreemd genoeg vallen deze domestieke katten niet onder protectie van het World Wildlife Fund. Terwijl toch ooit een zeker Lid van het Koninklijk Huis tegelijkertijd president van WWF was én persoonlijke vriend van Freddie Heineken!?

Reageer
gravatar

Bernhard schoot olifanten dood, geen tijgers bij mijn weten.
En kroegtijgers die zich te buiten gaan aan de pis die heineken wordt genoemd; ja, die hebben het aan zichzelf te wijten.
Je kunt ook goed bier drinken.

gravatar

Het spijt mij, wo’tel: dit is wel een heel erg makkelijke constatering! Ooit geprobeerd een romantisch tète á tète met een glaasje wijn voor de openhaard op een dodovelletje te vieren?

gravatar

Toch opvallend, dat de voorgaande lezers allemaal moeite hebben met goed lezen.

Wat staat er voor de goede verstaander? Tijger dreigt met uitsterven. Inderdaad!

Maar hebben jullie jezelf dan niet de logische vraag gesteld: Uitsterven van wie?
Daarop geeft de ondertitel het antwoord: Jagers!

Die “dappere” lieden drukken hun bangelijke hoop uit in “vermoeden van bluf”. Laat hen gezegd zijn: Een beetje tijger bluft niet, hij lust jullie rauw.

Reageer