Romney: ‘Historische kans om oninspirerende leider te kiezen’

Tijd voor een man waar je geen biertje mee wil drinken

“Vier jaar na de historische verkiezing van een zwarte man tot president van de Verenigde Staten, doet zich een nieuwe historische mogelijkheid voor”, zegt de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. “Op 6 november kan het Amerikaanse volk voor het eerst de meest oninspirerende leider ooit kiezen.”

Romney: “Ik ben een kans die je niet mag laten liggen. Een land van mensen verdient een oninspirerende leider. Na vier jaren van onnodige bezieling is een nobody in hart en nieren precies wat dit land nodig heeft. Een inspirerend leider verdeelt, dat hebben de afgelopen vier jaar uitgewezen, terwijl een oninspirerend figuur!… nou ja laat maar.”

“Mijn grote voorbeeld is president William Howard Taft, een man wiens gebrek aan inspirerend leiderschap vandaag de dag de dag nog menigeen inspireert. Ik zie het als mijn taak verder te gaan waar hij honderd jaar geleden ophield.”

Amerikaspecialist Charles Groenhuijsen noemt de uitspraken van Romney een politieke meesterzet. “Romney is typisch zo’n man met wie je geen biertje wilt drinken. Iemand met inwisselbare standpunten. Tegenover een figuur als Bush zou hij geen enkele kans maken. Het is een unieke mogelijkheid voor het Amerikaanse volk om iemand te kiezen die werkelijk niemand mag.”

Concurrent Rick Santorum spreekt van een ‘lastige strijd tegen een kleurloos figuur’. “Al mijn wereldvreemde standpunten lijken zo van die man af te glijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Romney for President! Romney niet kleurloos geheel. Tenminste hij is rood-wit-gestreept, blauw-whitestarred! Bovendien zou ik heel blij zijn als hij wordt volgende president van Amerika. Onder zijn leiding zal er niets veranderen, alleen maar omdat hij de vaardigheden om dit te doen ontbreekt!

Groetjes van een Amerikaanse neoconservatieve hillbilly

PS: I translated it with Google Translate.

Reageer
gravatar

Eén kritische noot, O Buitenstaander: als de macht in de VS NIET in handen is van President en Senaat, maar van -zorgvuldig op de achtergrond blijvende-multinationals; maakt het dan iets uit welke presidentskandidaat er wordt aangesteld en of die kandidaat republikein is of democraat? Wie is de baas in de VS en de rest van het ‘vrije Westen’? Een militaire junta: General Motors, General Mills, General Accident,
General Consolidated, General Avionics etc. én hun vermogende aandeelhouders.

Reageer
gravatar

En natuurleuk Goldman Sachs met uitgebreide vrindjeskring. Je mot overal voor betalen maar ze durven het vrijheid te noemen.

@ Neuzel:
“Tegen een geringe vergoeding verzorgen wij het feestelijk cadeau doen van uw stem aan een politicus naar keuze.” http://stemcadeau.nl
Dode link. Verbaasd me amper. Ze willen je stem voor niks! Hoe meer ik ervan afweet, hoe minder waard(ig) het allemal blijkt.

gravatar

In Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, kan een stroman met een IQ ter grootte van zijn schoenmaat als president worden ‘gekozen’. Stel dat een zombie als Neut Gingrich, Rick Sanatorium of Midst Romney president wordt. In Rusland is nog minstens 40 jaar de geronto-bureaucraat Poetin aan de macht en in Nederland nog 40 jaar de VVD met haar lachende driemanschap Rutte/Kamp/Aptroot. Wat zou er dan gebeuren? Nederland als 52e staat van de USA, overgang van de Euro naar de dollar dus ‘Amerikaanse toestanden’ alom met voor iedereen een vuurwapen en twee paspoorten. En een nieuw IJzeren Rolgordijn van Gdansk tot Sotchi: ‘Rechts’ schept in ieder geval duidelijkheid, desnoods met een Koude of Lauwe Oorlog.

Reageer
gravatar

Met Saint-Joris mogen Nederlanders de VS niet meer in, worden we uit de EU gekieperd en valt de EU uit elkaar.
In het Noorden ontstaat het westfallische rijk, dat 1000 jaar zal bestaan, verdedigd door Neo-Vikings, Neo-Pruizen, Neo-Polen, Neo-Kelten en geduchte Anglosaksen en West-, Midden- en Oostfriezen.

Reageer
gravatar

ik leef wel mee met die rick santorum ik heb ook wereldvreemde standpunten waar niemand op zit te wachten

Reageer
gravatar

De veruit meest oninspirerende president van de USA -tot dusver- was Richard Nixon; Tricky Dick van Watergate en de pingpong-diplomatie met China? Degene met het laagste IQ en de hoogste staatsschuld was Ronald Reagan. Mitt Romney gaat nu een gooi doen om deze twee toppers in één keer op hun specialisme voorbij te streven? Met voldoende geld van de Coca Cola, MacDonald, Allied Breweries, Monsanto en de andere multinationals zal dat ook wel lukken. De vraag is alleen hoe na zijn ambtstermijn de USA en de rest van de wereld er uitziet.

Reageer
gravatar

Toch kunnen wij dat dan -mits Mitt wint- tot prestatie verklaren: het wordt de zoveel en veertigste president, maan ik, en daar zijn er zoveel al in het vergeetboek bijgeschreven, dat de meest oninspirerende dan toch wel langere tijd zal blijven hangen

Zoals bij ons de heer Rutte te boek zal worden gestaafd als het zoontje wat het familiebedrijf zowat naar de kelder joeg. Dat komt in de beste families voor namelijk.

gravatar

Mitt Romney gelooft dat anno 700 voor Christus joden vanuit de Rode Zee, via kaap de Goede Hoop naar Amerika zijn gezeild om daar een tweede beloofde land te stichten. Noem dat maar saai!

Reageer
gravatar

Romney is als Apelfoort: niemand kent het, weet waar het ligt of wil de notulen lezen van de gemeenteraad (gaaaaaaap) maar toch bestaat het. Net zoals Romey valt er eigenlijk niets zinnigs over te zeggen.

Reageer
gravatar

Hier in Amersdoorn ongeveer hetzelfde. Met dit verschil dat men zich hier tamelijk vaak afvraagt of we eigenlijk wel bestaan.
Met de moderne mogelijkheden van beeldmanipulatie en computersimulatie, kan men dit van Romney ook afvragen.
Mocht het niet lukken, kan hij altijd hier aan de slag.

gravatar

In ieder geval is hij al verder dan zijn nederlands/belgische collega-technici Balkenende en Van Rompuy die nog niet verder zijn gekomen dan het klaarzetten van de tafels en stoelen.

gravatar

Gut wie is de volgende gek die zich president mag noemen. Sja hoe mis-leid moet je zijn om je stem nog weg te geven.

En ze mogen het leiders noemen hoor maar het zijn heersers omdat je gedwongen wordt te gehoorzamen.

Toch zou het wel stoer zijn om een indianenvrouw daar als opperhoofd neer te planten. Mag Romney gewoon puin gaan ruimen.

Reageer
gravatar

Misschien kan Reinout Oerlemans nog meedoen voor de onafhankelijke partij. Hij kan Romney verpletteren met een ongeïnspireerd 3D-programma. En natuurlijk mogen de webcams in de stemhokjes niet ontbreken.

Reageer
gravatar

Hij heeft gelukkig een zeer geïnspireerde bankrekening (+ een zwitserse rekening omdat hij zo van amerika houdt) en sponsors die ook voldoende inspiratie geven. Bovendien is hij misschien wel de minst extreme GOP kandidaat al moeten we dat ook relatief opvatten. De republikeinse partij is in nederlandse perspectieven een soort extreem rechtse, xenofobe oorlogszuchtige variant van de PVV. Jammer dat wilders geen amerikaan is want hij zou de wat gematigdere kiezer wellicht meer aanspreken dan deze rechts-conservatieve figuren.
Als Obama een beetje sponsors weet te werven dan heeft hij nog kans maar de grote bedrijven en lobbygroepen willen een nieuwe omdat Obama zoals dit artikel duidelijk aangeeft “te bezielend en inspirerend is”. Aangezien de vorige keer slechts 53% van de stemmen naar Obama en de FOX news propagandamachine effectiever dan ooit draait zit de kans er dik in dat ze een Republikein gaan kiezen. Als echte republikeinse president moet je natuurlijk ook je eigen oorlog starten dus het is maar wat praktisch dat er al 3 boten voor de kust van Iran klaarliggen. Mocht dat niet goed uitpakken dan heb je altijd nog de KONY 2012 rage om op in te haken en de grondstoffen in die regio voor de glorie van Amerika te claimen voordat China heel afrika opgekocht heeft.
Tot zover Piraatje, en nu terug naar de studio

Reageer
gravatar

Oeps, als je gelijk hebt, wat zegt dat dan over Nederland? Met een leider die zelfs een schobbering van het EU parlement afdoet met een “ik heb er niets mee te maken”?.

gravatar

Heer Wegwijzer, u lijkt het pad een beetje kwijt te zijn. Het EU-parlement heeft namelijk niets te schobberen aangezien zij zich met zaken bemoeien waar zij geen fluit over te zeggen hebben. Het is nog steeds zo, dat iedereen vrij is zijn mening te geven en van die vrijheid wordt gebruik gemaakt, kennelijk binnen de grenzen van de wet. Hiertegen valt niets te doen. De gewraakte mening is mij overigens bepaald niet welgevallig. Dat is dan “jammer maar helaas”. Vrijheid van meningsuiting betekent nu eenmaal dat men geconfronteerd kan worden met meningen waarmee men het niet eens is.

Zo ziet u maar. Het leven gaat gepaard met ongemakken.

gravatar

Inderdaad Heer Spaland. Dat heeft natuurlijk tot gevolg dat heer Rutte nu ook een mening voor zijn kiezen krijgt die hem niet welgevallig kan zijn. Een standje van de bovenmeester kan dat nooit zijn. Wel zo eerlijk, als u het mij vraagt.

De wijzers van de klok volgen, zegt U? Maar een atoomklok heeft toch geen wijzers, als ik mij niet vergis?

gravatar

Inderdaad Heer Jeettje. Zo komt iedereen een keer aan de beurt voor het aanhoren van een onwelgevallige mening. In vroeger tijden schoot een dienstdoende koddebeier nog wel eens te hulp als men door de dorpsgek werd lastig gevallen, waarbij deze koddebeier tevens het toestromende publiek tot dóórlopen maande en er daarbij bovendien nog op toezag dat dit dóórlopen uitsluitend over het trottoir geschiedde. Deze tijden zijn echter voorbij. Rutte zal dus door het stof moeten. Mijn verwachting is dat hij het vervolgens luchtig zal afkloppen.

Uit uw bericht begrijp ik dat een atoomklok geen wijzers heeft? Het was mij niet bekend. Ik beschik nog over een pendule die de uren wijst en hoorbaar de kwartieren slaat zodat elk misverstand is uitgesloten. Al met al weer een tegenvaller. Wat heb ik aan zo’n klok als ik er niet op kan zien hoe laat het is?

gravatar

Zekers, Heer Spaland, heer Rutte zal waarschijnlijk niet eens merken dat hij in bestofte kledij loopt eer mams hem gispt.

Wel heeft hij er mede middels zijn vriendenkring voor gezorgd dat er aanmerkelijk minder koddebeiers rondlopen, aangezien deze elke aansporing tot dóórlopen amechtig op oude typemachines met twee vingers en carbonpapier moet administreren. Zoiets houdt een mens van de straat en geeft enige weerzin tegen al te veel maningen.
Wat wel weer fijn is voor de heer Rutte: zo kan hij rustig door Den Haag fietsen zonder met zijn hand een richtingsverandering aan te geven en daarvoor beboet te worden.

De atoomklok, tja het fijne weet ik daar niet van, maar ik begrijp dat men op de nanoseconde niet kan zien wat de tijd is. Het nut? Waarschijnlijk geeft het ding licht in het donker?

gravatar

Die Romney laat ook wel direct zien waar hij niet voor staat. Eerst zeggen dat hij de eerste ooit zal zijn, en daarna zichzelf vergeleken met een illustere voorganger van hetzelfde kaliber. In een wereldkampioenschap draaien kom je daar ver mee. In de Amerikaanse politiek wellicht ook.

Reageer