Antonio Guillem / Shutterstock.com

Man verklaart zich onafhankelijk

'Ik ben straks een belastingparadijs’

Een 31-jarige man uit Veenendaal heeft zichzelf gistermiddag om half drie ten overstaan van een paar vrienden onafhankelijk verklaard.

De man, Andries Koolhof, kapper, was al langer ontevreden over zijn status binnen Nederland. Maar pas nadat hij alle andere opties had onderzocht, besloot hij zich af te splitsen. “Ik heb er lang over nagedacht. Je besluit natuurlijk niet van de ene op de andere dag om een land te worden. Maar toen ik me realiseerde dat Duitsland een soevereine natie is, dacht ik ‘dat kan ik ook’.”

Aan zijn onafhankelijkheidsverklaring ging een lange voorbereidingstijd vooraf. “Ik moest een eigen vlag ontwerpen, goed nadenken over een eigen munteenheid, een grondwet opstellen. En dat alles in het diepste geheim. Voordat je het weet staat de AIVD op de stoep en word je opgepakt wegens staatsondermijnende activiteiten.”

Nu hij zich onafhankelijk heeft verklaard, is het eigenlijke werk pas begonnen. De man lobbyt bij de G8-landen om internationale erkenning en in april begint hij bij de Verenigde Naties aan een traject dat moet uitmonden in een observerende status. “Het zal ongetwijfeld een lang bureaucratisch proces worden, er zijn vele hobbels op weg naar soevereiniteit, maar als je het echt wil moet het lukken.”

Er zijn talloze voordelen om als onafhankelijk land verder te gaan volgens Koolhof: “Ik ben straks een belastingparadijs.” Hij benadrukt dat hij als staat nog volop in ontwikkeling is. “Ik ben er voor mezelf nog niet uit of ik een democratie of een dictatuur ben. Beide staatsvormen hebben hun voordelen. In ieder geval heb ik geen last van een kloof tussen burger en politiek.”

De buren van Koolhof zijn bang dat door eenzijdige onafhankelijkheidsverklaringen de gemeente Veenendaal uit elkaar zal vallen. “We zijn hier niet gekomen om in een grensgebied te wonen. Bovendien is het beangstigend dat zijn egoïsme nu een nationalistisch karakter krijgt. Zijn grillige aard vormt een bedreiging voor het bestuurlijke evenwicht.”

Koolhof: “Je moet het niet groter maken dan het is, ik wil alleen maar zonder overheidsbemoeienis lekker op de bank kunnen hangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm als ik de beste kerel van zijn bank verwijder en uit zijn huis schop is het nu toch geen inbraak maar juist een staatsgreep??

Reageer
gravatar

Van bovenstaande website: “Op dit moment zijn wij hard bezig met de voorbereidingen van de website voor outsider kunstenaar Garard van Lankveld.
Wij hopen de werkzaamheden binnen enkele weken te hebben voltooid en verzoeken u vriendelijk, ons nogmaals met een bezoek te vereren in het najaar van 2010.”

gravatar

In de vroege middeleeuwen was alles veel overzichtelijker en hoefde men niet naar de Verenigde Naties voor een observerende status. Je bouwde vier muren, smeedde voldoende zwaarden en schilden en je was klaar.

Reageer
gravatar

Toch had niet iedereen die mogelijkheid. De meesten niet zelfs. Dus was men horige van een heerser. Toen al. Waar is die jongen aan begonnen…

gravatar

Jaja zelfbeschikkingsrecht! Daarbij hoort echter zorgplicht voor jezelf, dus kom maar van die bank of hebbie geld van pappie gehad?

Nu zijn ze wel vijand van de Staat want die wil dat de betaalslaven overal voor opdraaien en deze jongens weigeren dat. Eindeluk zindelijk? Noem het enigzins verstandig of gewoon een mensenrecht.

De U.N heeft het slim gespeeld want in hunnie verklaring staat dat je vrij geboren wordt. Daarna zijn pap/mam echter verplicht om aangifte te plegen en je kind als onderpand aan de Staat te geven. Want dan kunnen ze nog meer lenen om lekkel SinterklaasStaatje te spelen.

De Roverheid probeert je op de mouw te spelden dat mensen zo egoistisch zouden zijn dat als hullie er niet waren, mensen elkaar zouden laten verrotten/verdorren/vermotten. Ondertussen incasseren ze maar door, de helft van het jaar werk je ervoor en kijk wat ze met die poen doen. En niet eens alsof het niet genoeg is, lenen ze extra je weetut. Het zieke is dat die Kloverheid de multinationals vrij spel geeft die zoveel mogelijk willen verkopen en je aanmoedigen om al die spullen toch vooral aan te schaffen, zoveel mogelijk voor jezelf. Niks delen want dat bedreigd de omzet. Ach die heilige economische groei = goed voor allen???

Ja maar wat is dat voor tiradadig getier? Noem het een hobby of een missie. Van mij maggie. Maar kunnen deze jonges wel goed voor zichzelf zorgen? Ze mogen het zelf weten van mij!

Toch tot slot hoopik dat deze dude niet ontwaakt uit een boze droom. Of juist welletjes? Het ziet er nostalgisch uit. Zedig gefotografeerd met dat kratje net buiten beeld. Maar of zijn stoere statement wat waard is daar wil ik wel op inzetten (doet ie het of doet ie het niet?).

Reageer
gravatar

ik heb ook jarenlang zonder overheidsbemoeienis maar met een uitkering lekker op de bank kunnen hangen. En op een kratje bier voor de deur, om te zien of die kolerelijers uit de straat hun kutbeesten niet in m’n tuin lieten schijte. Lekker blowtje roke. Af en toe stond er wel zo’n kankerwout voor de deur, maar die beloofde je dan gewoon een gaatje tussen z’n ogen als ie niet heel gauw optiefte. Lache jonguh!

Reageer
gravatar

Grappig, die Gerard. Was natuurlijk vergeten een uitleveringsverdrag te sluiten zodat hij zichzelf niet aan zichzelf kon laten uitleveren.
Het zijn de details, hé.

gravatar

Andries is gek geworden. Vanochtend bleek zijn kapsalon geopend te zijn. Wilde ik naar binnen voor een knipbeurtje, bleek er een slagboom achter de winkeldeur te staan. Hij zei dat hij geen Schengenland was en ik moest mijn paspoort laten zien. Toen hij ook nog over een visum begon te zeuren (75 euro) en een verplicht vaccinatieprogramma hield ik het voor gezien. Ik laat me voortaan wel knippen in Lunteren.

Reageer
gravatar

Wij, lijsttrekkers van “De Tegenpartij” willen hierbij duidelijk naar voren toe brengen dat wij de vrijheidsstrijd in Veenendaal een warm hart toedragen. Maar aangezien ons partijprogramma een rechtstreekse kopie is van de partijprogramma’s van de heren Rutte en Wilders, willen wij bij voorbaat melden dat deze staat NIET in aanmerking komt voor ontwikkelingshulp. Wij zijn wel bereid om de nog te benoemen staatslieden te steunen met een royale bonusregeling, die betaald gaat worden vanuit het ministerie van gezondheidszorg. Immers, deze bankslapers zijn hulp behoeftig volgens de normen van de huidige gedoogregering, dus is een bonus op zijn plaats. Daarbij willen wij nog vermelden dat onze eigen filmmaatschappij, “Robert M. & Co” spoorslags is vertrokken om een documentaire op te nemen over het jeugdwerk in deze nieuw opgerichte staat.
Namens “De Tegenpartij” DE partij die plagiaat als heel normaal beschouwt.

Reageer
gravatar

Apelfoort is al heel lang een souvereine staat! Niemand in Apelfoort heeft tot nu toe een belastingaanslag van de Nederlandse staat gehad. Dus ik bedoel maar: born free, taxed for life maar niet in Apelfoort. Overigens is de Apelfoortse vlag (met prachtige kei als symbool van de Apelfoortse onverzettelijkheid) deze week met een reductie van 15 % in de aanbieding bij onze plaatselijke middenstand.

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat iemand eindelijk deze stap heeft durven zetten, het heeft iets heel postmoderns trouwens.

Waar ik nog benieuwd naar ben is of de heer Koolhof nu ook een evenredig deel van het Nederlandsch grondgebied heeft geclaimd.

Reageer
gravatar

Ach, de een verwerkt het weglopen van vrouw/vriendin/partner anders dan de ander.
Persoonlijk had ik dat bij de eerste keer: een enorm gevoel van vrijheid, dus ik herken dat wel.
Over wat er na de opvolgende keren gebeurde zwijg ik liever: nog niet alles is verjaard.

gravatar

“ik wil alleen maar zonder overheidsbemoeienis lekker op de bank kunnen hangen.” Dat gaat natuurlijk never nooit lukken. Omdat hij zelf het volk is en de al dan niet democratisch gekozen dictator, is er geen ontkomen aan dat hij ook zelf de overheid is. Alles wat hij doet of nalaat is per definitie overheidsbemoeienis.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we dit soort ontwikkelingen direct de kop in moeten drukken. Straks gaat Jan en Alleman deze bankhanger achterna en krijgen we miljoenen staatjes binnen een staat. Met allemaal hun eigen eigenaardigheden en zo. Vooral de vrouwelijke staatjes zullen het druk krijgen met het voortdurend in- en uitgaand grensverkeer, zo voorspel ik. Normaal ben ik niet zo rechts, maar in dit geval pleit ik voor: Hoe groter hoe beter! Als je snapt wat ik bedoel. Dank voor uw aandacht.

Reageer
gravatar

Refererend naar de volgende tekst anno 1581 verklaar ik mij bij deze ook onafhankelijk:
D’ONDERSATEN EN ZYN NIET VAN GODT GHESCHAPEN TOT BEHOEF VAN DEN PRINCE OM HEM IN ALLES WAT HY BEVEELT WEDER HET GODDELICK OFT ONGODDELICK RECHT OFT ONRECHT IS ONDERDANIGH TE WESEN ENDE ALS SLAVEN TE DIENEN MAER DEN PRINCE OM D’ONDERSATEN WILLE SONDER DEWELCKE HY EGEEN PRINCE EN IS OM DESELVE MET RECHT ENDE REDENE TE REGEEREN

Reageer
gravatar

Hier werd al een tijdje voor gevreesd. Nu het eerste Dr. Schaap over de dam is volgen er natuurlijk meer en dat luidt dan het begin van WOIII in. Vreselijk nieuws!

Reageer
gravatar

Van iemand die zich Java noemt zou je verwachten een diepgaand verlangen naar VOC en West-Indische Compagnie en geen geblaat over schapen, toch?