De Speld Weekend TV-gids

Wij keken, zodat u aan Facebook gekluisterd kon blijven

Die televisie toch: zo veel kanalen, zo weinig kwaliteit. De Speld brengt in beeld wat gezien moet worden en wat vergeten.

Nederland in Beweging
Fitnesshow. Tegenwoordig niet meer gepresenteerd door een veroordeelde pedofiel, wat toch de spanning een beetje wegneemt. We hopen volgend seizoen op een TBS’er. Dat je je altijd afvraagt wanneer hij die oma achterin uit haar stoel gaat gooien.

Pauw & Witteman
Mad Men in de polder. Een subliem geacteerd historisch drama over hoe in het Nederland van de jaren ‘60 met, of vooral tegen, vrouwen werd gepraat.

PowNews
Edgy, onrustig, prikkelend, jeugdig, en een beetje ondeugend! Dat zijn slechts enkele van de kekke beschrijvingen van dit ‘nieuwsprogramma.’ Lokale politici krijgen er genadeloos van langs in monotoon opgedreunde googlebare feitjes, door iemand die door sommigen al de schrik van provinciale politiek wordt genoemd. Geen verkeerd (of correct) declarerende heemraad houdt het droog als Rutger binnenstormt.

Gênante Lijven
Schokkend realityprogramma over de misstanden in de intensieve veehouderij.

Je Hebt Toch Niets Te Verbergen?
In het nieuwe seizoen van productiemaatschappij ‘VU Medisch Cetrum’ zullen 10 talentvolle bloggers tijdens operaties live tweeten. Tevens wisselt de schrijver van het boekenweekgeschenk live van nier met een kind dat onder volledige narcose is en van niets weet, om zo twee onbekenden voor eeuwig fysiek en emotioneel aan elkaar te binden. Mis de spectaculaire ontknoping niet!

Spoorloos
Een soort Amber Alert maar dan ook voor volwassenen. De oproepen lijken weliswaar langzamer te komen, maar dat is maar relatief: als je ouder wordt, gaat alles sneller.

TVOH
Als één van de weinigen succesvol de overstap van TV-programma naar hashtag gemaakt. Op Twitter zingt het vogeltje immers het mooist. Binnenkort weer trending.

Vrouw zoekt Boer
Hét bewijs dat je voor vrolijk-inhoudsloze televisie niet verder hoeft te zappen dan Nederland 1. Ideaal voor iedereen die terugverlangt naar het Nederland van melkplassen, intensieve veehouderij en Dik Trom.

Rondom Tien
Van bejaarden, voor behaarden.

‘Help, Mijn Man is Tukker’
De voetbalvrouwen van FC Twente maken een bewustwordingsproces door. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Hoe zal de vrouw van Douglas reageren als ze erachter komt dat hij in werkelijkheid een echte Twent is? Topamusement voor het hele gezin.

Echte Meisjes in de Woestijn
Wie sterft er deze week aan een watertekort? Wie loopt op een bermbom? Wie belandt er in een Afghaanse cel wegens onzedelijke bejegening van de lokale bevolking? Britt, Albayrak, Sap, Tahir en de anderen beleven ook deze week weer ongekende avonturen. Als Kuifje nu geleefd zou hebben, zou hij een vrouw zijn en heette hij Lutz Jacobi.

Nick met Simon
Na het grote succes van Nick vs. Simon, proberen de Volendamse heren het deze week met elkaar te doen. Samen koken, samen strijken, samen afwassen en… samen met de trein naar een gezamenlijk optreden. De heren blijken best op elkaar ingespeeld. Een heerlijke programma, dat bij de kijker allerlei familiare gevoelens losmaakt. Eens te meer wordt duidelijk dat we eigenlijk allemaal Volendammers zijn.

Coke in je Zakdoek
Wat gebeurt er als geestelijk gehandicapten met harddrugs experimenteren? Lachen geblazen natuurlijk!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte vrije radicaal,
Wij moeten u inderdaad gelijk geven dat onze partij is opgericht door wijlen heren Jacobse en Van Es. Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen in de media zijn deze heren helaas overleden. Wij hebben hun gedachtegoed overgenomen en hebben het lijsttrekkerschap van deze partij overgenomen. Het komt overeen met de tragische dood van wijlen heer P. Fortuyn, wiens gedachtegoed ook nog steeds wordt aangehaald door volgelingen gelijk de apostelen van een andere grote politieke leider (lijder) de heer JC. Ook wij weten niet hoe nu verder, vandaar dat wij onze partijprogramma’s hebben gekopieerd van anderen, die het blijkbaar wel weten.
Hoogachtend: “De Tegenpartij”: DE partij die de weg ook kwijt is.

Reageer
gravatar

Wij, als lijsttrekkers van “De tegenpartij” willen vermelden dat de berichtgeving niet geheel compleet is weergegeven. Wij missen de vermelding dat het programma “Nederland in Beweging” is gemaakt door onze eigen filmmaatschappij “Robert M. & Co”. Zij hadden een medewerker uit hun midden gedetacheerd als presentator. Wij vinden het een tekortkoming in deze berichtgeving dat dit niet vermeld is geworden, waardoor wij een hoop publicatie en verontwaardiging zijn misgelopen. Wij vrezen dat dit ons een hoop stemmen gaat schelen, die wij anders bij de volgelingen van de heer Wilders met zekerheid hadden gewonnen.
Namens “De Tegenpartij”, DE partij met schimmige connecties.

Reageer
gravatar

Ken uw klassiekers: de heren Jacobse en Van Es.
Niet ‘Keut” en Bie, is niet lollig.

Er zaten toen grappig genoeg een Jacobse (VVD) en een Van Es (PSP) in de kamer.

gravatar

Wij willen nog wel even vermelden dat wij de weg naar de Bonuscultuur van het huidige politieke en economische landschap in het geheel niet bijster zijn. Vandaar dat wij “De Tegenpartij” weer van stal hebben gehaald om deze weg zonder problemen te kunnen bewandelen. De AIVD heeft, na een met ons afgesproken bonuscontract ons het groene licht gegeven.

gravatar

Maar Beste Bus, de Verzuiling is niet dood; zij leeft! Buiten het vrijwel uitsluitende aanbod van Amerikaanse shitprogramma’s bij ‘de commerciëlen’, het sympathiek bedoelde asiel voor geestelijk platte homosuelen: ‘RTL Boulevard’, de pleisterplaats en gedoogzone voor ‘Blauw Bloed’ bij de EO, de Adriaan & Olivier cyclus ‘Nick tegen Simon, Simon tegen Nick, Nick zonder Simon, Simon zonder Nick’ naar een draaiboek van Leonhard Huizinga bij de Tros, speciaal voor Volendammers, Studio Sport voor de lichamelijk inactieven op de bank, Goede Tijden Slechte Tijden voor langdurig ouwehoer-tv-verslaafden. Met dit alles is toch iedere zuil in Nederland aan zijn gerief geholpen? Binnenkort nog een paar niet ondertitelde Noord-Afrikaanse en Turkse halalzenders en dan is iedere zuil toch bediend en tv-happy? Brood én Spelen. Ik hóór Colijn nog zeggen: “Gaat u maar rustig slapen, ons Kijk- en Luistergeldleger waakt over u”.

Reageer
gravatar

Hoewel het aanbod van televisie van een opruimbare simpelheid is (ruim de teevee op en je mist simpelweg niets) vind ik dat het met de Verandering in Nederland wel meevalt. Het Nederland van Melkplassen is nu het Nederland van Brievenbusplassen. Dat mag toch geen beletsel zijn?

Reageer
gravatar

Vooraf even dit: ben ik de enige die niet meer automatisch naam en emailadres in beeld krijgt bij “Geef een reactie”? Ik merk ook dat sommige bijdragen spoorloos verdwijnen; je denkt dan eerst aan preventieve censuur (preventief fouilleren mag toch ook?), hobby van de eerwaarde Donner (zijn ph is basisch) toen die nog Justizminister was.
Maar terzake: waarom is hier de overweldigende hoeveelheid TV-reclame ‘buiten beeld’ gebleven? Bij de publieke omroepen is dat een bescheiden 33 % van de zendtijd, bij de commerciëlen (inclusief aankondigingen van nutteloze programma’s en slechtlopende films in de bioscopen)een ruime 67 %. Wordt het geen tijd voor echte 24/7 reclamezenders zoals in de VS? Al die hinderlijke onderbrekingen van heerlijke reclames door flarden van prietpraatprogramma’s, docudrama’s en mislukt theater in en door verzuilde actualiteitsrubrieken.

Reageer
gravatar

Ook:

Te leuk om zwaar te zijn

Dat andere afslankprogramma, waar kleuters op hun verantwoordelijkheid wordt gewezen, om het geluk van hun ouders niet te vergallen. Het is natuurlijk toch wat zielig voor ouders als hun kind een beetje stiekem zit te eten.

Reageer
gravatar

Dank aan de redactie voor dit indrukwekkende overzicht.

Omdat ik het onnozele plan had opgevat om een boek te lezen blijk ik veel te hebben gemist.
Gelukkig maar.
Volgend weekend weer een boek lezen.

Reageer
gravatar

Mijn dank en waardering is groot aan de schrijvers van dit artikel. Wat een scherpe en nauwkeurige observatie van het huidige TV-aanbod. Het is mij een doorn in het oog om te zien dat de succesvolle vertrossing in de jaren tachtig en negentig van het TV-aanbod teniet wordt gedaan door het “Gekke Henkie” TV-aanbod van het laatste decennium. Joop Landré zou zich omdraaien in zijn graf. Gelukkig zijn Nick en Simon er nog, zij zijn de bakermat van de Nederlandse beschaving.

Ich bin ein Volendammer aus Brabant.

Reageer
gravatar

De Omroepcommissie is verheugd u mede delen, dat de kwaliteit van ons aanbod wordt verhoogd door een paintballquiz met de kleuren rood (Diederik Samsom), blauw (Simon Roozendaal) en groen (Femke Halsema) over nucleaire energie, klimaat.
Een opvolger voor Chriet Titulaer zal wetenchappelijk programma presenteren als “de aarde als middelpunt van het heelal”, “wonen er marsmaatjes op Titaan” en “de aarde is een pannenkoek”.

Reageer
gravatar

In uw sublieme overzicht mis ik toch “de wereld draait nu niet door” (DWDNND).
Anders dan de doordeweekse DWDD, is het in het weekend een luchtig geheel, eigenlijk een niemendalletje, vergeleken met de vaak wat zware kost doordeweeks.
Ook het onderdeel “de TV draait niet door” is in het weekend extra subtiel en speels en daardoor des te humoristischer !

Reageer
gravatar

Waar ik me wel erg aan stoor is dat “Pauw en Witteman”. En dan niet zozeer aan de inhoud of het gebrek daaraan, maar waarom kan dat geen “Pauw en Zwarteman” zijn? Dit impliceert dat interviews niet door donkere mensen afgenomen zouden kunnen worden, is nodeloos stigmatiserend en hoort in een multiculturele samenleving niet thuis.

Volgens mijn echtgenote moet het trouwens “Zwartevrouw” zijn omdat Oprah dat ook is.

Reageer
gravatar

De wekelijkse uitzending van “Man wurgt journalist” zijn jullie helaas vergeten. En ook de serie over “Jip en Janneke” gaan in de politiek onder het motto “Doe eens normaal, man & Doe zelf normaal”. Over “Het Johan Cruijff-effect” wordt onderhandeld met Barcelona.

Reageer
gravatar

Ho ho ho, tut tut tut. Dit format is door mij bedacht en is reeds te bewonderen op mijn wonderlijke weblog.

Het is een schande dat een zo respectabel nieuwsorgaan als de speld schaamteloos dit format, zonder mijn instemming, gebruikt.

Ik eis rectificatie (of een zakje met geld).

Reageer
gravatar

Even een klein foutje doorgeven aan de redactie van de Speld.
In het laatste woord van dit artikel vergat u

Reageer
gravatar

Ik voorspel dat Des.illu.sionist (of daaromtrent) weer hardop heeft zitten lachen om uw vermakelijk artikel. Ik ook.

Reageer
gravatar

Toch jammer, ik had gehoopt dat we ook dit weekend weer konden genieten van de EuroSoap, waarbij de Europese ministers van financiën om het hardst strijden voor de blunderbokaal.

Reageer