Inwoners Loppersum niet geïnformeerd over doorgaan Schrikkeldag

Duizenden burgers kwamen te laat op hun werk vanwege de onverwachte dag


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hee Luu,
Wie hebt hier in Loppersum wat lachen doan ien’t café vanoavond um joen bericht.
Die rieporter van joe dei hier was, die het zich flink wat op ‘e mouw loatn speldn.
En ‘t is nog gainaines 1 april. Da’s trouwens dit joar ook’n dag loater – hahaha.
Zo, nou nog effn ‘n mien loatste kopstoot.

Reageer
gravatar

Journalisten, ook die van De Speld, moeten eens goed leren luisteren. Het zit als volgt. Let goed op, want ik leg het maar één keer uit.

Groningen als provincie loopt behoorlijk achter op de rest van de wereld. Ongeveer een dag op de vier jaar. Dit jaar was het weer zover dat het in Groningen gisteren 28 februari was en vandaag dus 1 maart. De mondiale schrikkeldag biedt deze provincie de kans om weer in de pas te lopen.

Waarom de Pers en de Speld hun bericht hebben beperkt tot Loppersum (gemeente of dorp?) zal de de Journalistenraad tot de bodem worden uitgezocht.

Reageer
gravatar

Dat kan allemaal waar zijn, maar een paar jaar geleden was ik eens in Loppersum en heb daar in een snackbar een heerlijke portie patat frites gegeten. Ik denk daar nog steeds met veel plezier aan terug. En misschien gelooft men mij niet, maar ik was in gezelschap van iemand. Die kan mijn verhaal dus bevestigen. En het was in de zomer, dus niet op schrikkeldag.

Reageer
gravatar

Dat lossen we op door de hele honderdtallen ofwel de eeuwjaren niet als schrikkeljaar te behandelen. Dan is het gemiddeld iets meer dan 0,25. Dan gaat er weer iets vanaf door eens in de 400 jaar het eeuwjaar wel als een schikkeljaar te behandelen. Daarom was 2000 een schikkeljaar terwijl 1900 geen schikkeljaar was. Zoals je ziet komt het met een beetje geduld allemaal op zijn pootjes terecht.En je moet natuurlijk de tijd van leven hebben…

gravatar

U tilt de discussie omtrent de wenselijkheid tot langer doorwerken naar een gevaarlijk niveau, Heer Spaland.

Eén zijde van het politieke spectrum zal hieruit willen destilleren dat men eigenlijk jonger is dan men is, met alle gevolgen van dien; ik denk aan het terugstorten van onterecht verkregen AOW tot het weer in dienst moeten nemen van medewerkers welke dachten pensioengerechtigd te zijn.

De andere zijde zal opteren voor het vervroegd uit dienst treden, anticiperende op de anticyclische tijdswerking, waarbij ik net geleerd heb van dhr. Robbert Dijkgraaf dat de Aarde steeds langzamer draait.
Hetwelk zou betekenen dat de dagen langer zijn dan ze zijn en het jaar dus korter: simpeler kan ik het niet uitleggen. Het zou ook andersom kunnen zijn; die Matthijs van Nieuwkerk zat er weer hinderlijk doorheen te kakelen.

Boeiende, om niet te zeggen ingewikkelde tijden wachten ons.

gravatar

Allemaal goed en wel, maar ik krijg voor die 0,03125 dag geen cent extra betaald. Het is nogal onwaarschijnlijk dat ik de compensatie over 1988 jaar mee maak.

gravatar

Heer Jeettje, ik draag zojuist een oplossing aan en u tracht er weer een probleem van te maken. U compliceert de kwestie tot het uiterste en merkt dan op dat u het niet simpeler kunt uitleggen. De werkwijze is mij bekend en heeft mij een uiterst bevredigende broodwinning opgeleverd.

Maar u hebt zelf al de oplossing aangedragen. Het kwam door Van Nieuwkerk die zijn kukeleku kwijt moest.

gravatar

U hebt een punt, Heer Neuzel. Het is niet te verwachten dat u de compensatie over 1988 jaar nog meemaakt. Helaas kan echter pas dan het intreden van de schade worden vastgesteld. Stel dat u dan nog leeft, dan treedt de schade immers niet in omdat u dan zult worden gecompenseerd. U zult geduld moeten oefenen.

gravatar

Wat is dit voor sensatie zoekerij ! Het gegeven alleen al dat er in Loppersum duizenden mensen zouden wonen en werken slaat helemaal nergens op.

Reageer
gravatar

Hoezo kom ik te laat op m’n werk vandaag dan? Krijg ik extra betaald voor deze dag dan? Zijn het overuren? Ik krijg toch maar voor 365 dagen betaald toch?

Update: Aha het idee van Neuzel om te gaan staken lijkt me een prima idee!

Reageer
gravatar

Eigenlijk zou zo’n schrikkeldag een officiële vrije dag moeten zijn. Nu moeten we een dag extra werken tegen hetzelfde maandsalaris. Bij deze roep ik op voor een landelijke staking op 29 februari 2016.

Reageer
gravatar

Laten we nog eens stap verder gaan en een referendum eisen. Laat de burgers nou maar eens beslissen of ze die schrikkeldag wel zo nodig vinden. Waarom wordt die dag ons door de regering door de strot geduwd! En dat alles alleen maar omdat de SGP steun heeft gegeven in de Eerste Kamer.

gravatar

Jullie kunnen nu allemaal wel leuk gaan doen, maar hoe zit het nu met Paasmaandag dan? Valt die nu op een zondag, of op een dinsdag?

Een Goede vrijdag? Hoe zit dat?

Iemand ideeën?

Reageer
gravatar

Paashaas, juist als vruchtbaarheidssymbool zou jij behoren te weten dat er maar heel weinig dagen GEEN goede vrijdag zijn. Het enige dat je nodig hebt is een leuke partner, libido en wederijds lust.

gravatar

Op Paasmaandag en Goede vrijdag heb ik juist vrij. Twee dagen in het jaar mag ik tegen al die gewillige partners ‘nee’ zeggen.

Elke dag met een paar leuke partnersde liefde bedrijven lijkt jou misschien leuk, maar als je ondertussen 87 kinderen hebt, dan piep je wel anders. Ik ontvang inmiddels meerdere alimentatieverzoeken per week. Een hoop gedoe, maar uiteraard wijs ik deze wel af want mijn naam is Haas.

gravatar

Afschuwelijk nieuws dit. Ik hoop dat alles in het werk gesteld wordt om deze onverwachte schrikkeldag ongedaan te maken, en mijn innige medeleven gaat natuurlijk uit naar de (getroffen) inwoners van dit prachtige dorpje….

Reageer
gravatar

Gaat het kerkepadbezoek dan door op 3 maart? En wanneer valt dat dit jaar? Dit in verband met de zo gehoopte aanwezigheid van de meest bekende Lopster kunstenaar Henk Helmantel.

Reageer
gravatar

Henk Helmantel komt uit Westeremden en dat ligt, net als Middelstum, tegenwoordig in de gemeente Loppersum.

gravatar

Ja natuurlijk….hoe kom ik bij Middelstum? Verwarring alom, maar nog steeds geen lopster kunstenaar dus. Lopster is een benaming voor een inwoner van het dorp Loppersum.