‘Ik voel me Feyenoorder in het lichaam van een Ajacied’

Vijftien uur durende operatie succesvol verlopen

Achtentwintig jaar geleden werd Danny Verschoor geboren als Ajacied. Toen hij ouder werd kreeg hij het gevoel dat hij zich niet helemaal thuis voelde in zijn lichaam. Gisteren hebben artsen van het AMC hem geholpen en omgebouwd tot Feyenoordsupporter.

“Als kind trok ik ‘s avonds weliswaar graag Feyenoordshirtjes aan,” vertelt de geboren Ajacied, “Maar ik zocht daar verder niets achter. In het dagelijks leven probeerde ik uit alle macht een normaal leven als Ajaxsupporter te leiden. Al mijn vrienden waren voor Ajax, maar ik voelde me nooit helemaal bij ze thuis. Wat er precies niet klopte, kon ik destijds niet onder woorden brengen.”

Danny kwam erachter dat hij Feyenoordsupporter was, toen hij een keer in De Kuip naar Feyenoord-Ajax ging. “Terwijl ik tussen de Ajaxsupporters zat, werd ik overmand door warme gevoelens voor het Legioen. Ik zag de Kuip, rook het vers gemaaide gras, hoorde het Hand in Hand en eindelijk wist ik wat er aan de hand was: ik was een Feyenoorder.”

“Toen ik het aan mijn familie vertelde, verklaarden ze me voor gek. Ik was Ajacied en daarmee klaar. Het Feyenoordgevoel was een bevlieging en zou vanzelf wel over gaan. Daarmee gingen ze totaal voorbij aan mijn gevoelens. Ik snap het wel als mensen het niet begrijpen. Maar accepteer en respecteer het, dat is het enige wat ik vraag. Ik wil niemand anders zijn dan wie ik ben.”

“Ik heb nooit getwijfeld aan de operatie: geen woorden maar dahaaden. Eerst kreeg ik drie maanden lang anti-ajax hormonen toegediend. Onderwijl moest ik dagelijks driemaal You’ll never Walk Alone zingen. Daarna was ik klaar voor de operatie. Die duurde vijftien uur. Mijn lichaam was bont en blauw, maar ik voelde me zo gelukkig. Eindelijk ben ik honderd procent mezelf.”

Intussen gaat Danny als John door het leven. Om de rest van zijn leven Feyenoorder te blijven moet hij elke dag hormoonpillen slikken. Doet hij dit niet dan loopt hij kans dat hij terugvalt. “Het is een kleine prijs voor zijn nieuw gevonden geluk. Ik ben een kakkerlak en ik ben er trots op!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het getuigt van weinig respect (edoch veel kapsones) om dit nieuwsartikel tijdens Soekot te plaatsen. Het Joodse volksdeel is al zo klein geworden, het is niet gepast om een bekering van het Hebreeuwse geloof af zo uitgebreid in het nieuws te brengen op de dagen waarin de tocht door de Sinaï-woestijn herdacht wordt.

Ik wens de heer Daniel (zeer schone Hebreeuwse naam!) Verschoor mazzel tof en hoop dat deze tot inkeer komt.

Reageer
gravatar

hoi,
ik vroeger marokaan,toen naar nederland emigreerde voelde ik me zo verbonden met dit land
dat ik enkele jaren geleden mij heb laten verbouwen tot nederlander.
kreeg zelfs tevredenheidsgarantie van de chirirg.bevalt nog steeds uitstekend.herken mij helemaal in je situatie.eindelijk gelukkig:-)
groetjes alix

Reageer
gravatar

Feyenoorder ben je voor altijd! Er is nog NOOITt een Feyenoorder geweest die de behoefte voelde zich tot ‘neus’ te laten ombouwen. Trouwens, zo’n verminking gun je niemand…

gravatar

3/4 van de hersenen van een 020-er verwijderen? Dat is net zoiets als bij een hond de kieuwen verwijderen of alle veren van een goudvis plukken.

gravatar

I don’t want to live on this planet anymore

Reageer
gravatar

Verknipt is natuurlijk degene die op Zuid bedacht heeft dat het prachtig gestreepte Spartashirt gekopieerd moest worden, maar dan met alle witte strepen aan een kant tegen elkaar en alle rode strepen aan de andere kant tegen elkaar aangeplakt. In 020 had men in 1900 het besef dat het shirt waar de Mooiste Club van Nederland in speelt NIET gekopieerd mocht worden. Daarom heeft men er vanaf gezien het rood-wit te strepen en gekozen voor het wit met een baan ongesteldheid.

gravatar

Hoezo nou weer in het AMC, was er geen plek meer in het VUmc?
Of is deze meneer een beetje cameraschuw, het wordt tijd dat ze elk ziekenhuis volhangen met camera’s, dan kunnen we tenminste controleren dat ze ‘t goed doen.
Ik bedoel, van Ajakkes naar Feyenooit, lijkt me nog steeds maar half werk…

Reageer
gravatar

Ik snap het niet helemaal. Een Feyenoorder die voelt dat ie in het lichaam van een Ajaxiet zit.
Is dat dan anaal of oraal?
En wat doet dat ‘r toe trouwens?
Mogen die lekkere jongens toch zelf weten!

Reageer
gravatar

Niet moeilijk? Je moet dan toch eerst die ene hersencel in een 020-er implanteren en dat is nog nooit gelukt omdat er gewapend beton in zit.

gravatar

Psychiaters en psychologen zijn zelf ziek in het hoofd, anders gaan tbs-ers niet weer in de fout als ze genezen zijn verklaard. Je stopt een veer in hun reet en je staat weer buiten…suckers…

Reageer
gravatar

Ja, ‘t probleem zit ‘m niet zozeer in die veer, dat zit wel goed, maar je moet er wel een van gegalvaniseerd hardstaal gebruiken, anders is ‘tie binnen een paar jaar doorgeroest en dan begint de ellende…

gravatar

Gewaardeerde collega Paulien (Off topic.)
Voor het naar verwachting in 2013 uitkomende handboek DSM-V heb ik n.a.v. types, die De Speld blijven bezoeken het Speldsyndroom ingebracht (het syndroom van Speld), naast de door jou ingebrachte symptomen, zie ik duidelijk gebrek aan aandacht, concentratieverlies, wijdlopigheid en het zich niet bij het betrouwbare nieuws houden, wat wijst op geheugenproblemen (STM). Ook de fascinatie voor Rotterdam lijkt onderdeel uit maken van dit syndroom.
En, by the way, homosexualiteit komt niet terug in de DSM-V, hoewel Vaticaanstad en Republikeinse collegae hierop stonden. Lekker puh!

Reageer
gravatar

Na analyse van meerdere patiënten die een ziektebeeld hadden dat sterk overeenkomsten vertoonde met de aandoening van de heer Verschoor, hebben mijn collegae bij de totstandkoming van de DSM-V het ziektebeeld als ‘transclubsualiteit’ opgenomen in dit fenomenale wetboek opgenomen. Echter, de bovengenoemde chirurgische ingreep is zeer controversieel te noemen; er zijn ernstige bijwerkingen als toenemende agressie en hallucinaties. Daarom adviseren de meeste psychiaters (waaronder ikzelf), een extra hormoontherapie (ClubChange TM) als vervanging van de chirurgie. Uiteraard verklaar ik geen ‘conflict of interest’.

gravatar

Duidelijk geschreven vanuit een Ajax-hoek want een ekte Feyenoorder zal nooit zeggen dat hij trots is om kakkerlak te zijn. Dit is een bijnaam gegeven door de boefjes uit Amsterdam maar die nooit breed gedragen zal worden door Het Legioen in Rotterdam.

Reageer
gravatar

“Daarna was ik klaar voor de operatie. Die duurde vijftien uur. Mijn lichaam was bont en blauw, maar ik voelde me zo gelukkig”
Vijftien uur voor het verwijderen van testikels ruggegraat en het grootste deel van iemands hersenen?
Ik snap de essentie van het bericht. De medische wetenschap is blijkbaar nog niet zo ver als we dachten…

Reageer
gravatar

Deze aandoening is al eerder geconstateerd onder spelers. Het staat bekend als het “Johan Cruyff syndroom” en tot nu toe leek de besmetting niet over te kunnen slaan op het publiek.

Aangezien er nu een “patient 0” (of beter: “010”) bekend is, lijkt het mij in het belang van de wetenschap en de volksgezondheid van eminent belang dat deze persoon geïsoleerd wordt en onderzocht. Bij voorkeur via vivisectie. Wellicht dat een neusprothese en injectie met vrouwelijke hormonen de patiënt in een regeneratief proces brengt.

Daarnaast is het uiteraard interessant om andere gedragssymptomen te observeren. Eet de patiënt boter uit een kuipje? Loopt hij hand in hand met zijn kameraden? Praat hij nog slechts sporadisch, maar is hij hyperactief? Enzovoort.

Reageer
gravatar

Het syndroom waar u het over heeft is al eerder het Pietersgraaflandsyndroom genoemd. Het komt ook een enkele keer andersom voor als het Jansencomplex. Aannemelijker is dat het hier gaat om een nieuwe variant van het zogenaamde DWS-virus. Menig Amsterdammer heeft dat geërfd van zijn grootouders. Dat virus kan na langere periodes van interne conflicten en afnemende prestaties muteren in een agressieve variant.

gravatar

Als wij ons nou moe-en, FRITS! Toevallig vroeg ik mij vorige week nog af hoe het inmiddels de voormalig speler van F.C. 020 zou vergaan. De man die ingehuurd door Dé Stoop op basis van ‘suikerklontjes’ zoveel onverzettelijkheid aan de dag wist te leggen. Lef je nog? Wie DAT kunnen denken!

gravatar

Empathie is ver te zoeken bij de bijna één procent van de regelmatige lezers van De Speld die reaguren. Altijd weer dezelfde abonnees, die giegelend, grijzend, grimlachend en/of gekscherend reageren op hemeltergende berichten.

Dit keer is het de jongeheer Verschoor die het slachtoffer is van het leedvermaak van deze meedogenloze lezers. Een man die pas na achtentwintig jaar uit de kast durfde te komen met zijn feyefilie en ajaxfobie*.

U moet zich schamen.

P.

Naschrift
*Deze aberratie wordt in DSM-IV-TR IV beschreven als het unilaterale bipolaire persoonlijkheids-syndroom (UBPS).

Reageer
gravatar

De DSM is inderdaad nie goe nie. Het is hét handboek van ziekten aan de geest, dat wordt gehanteerd door psychiaters, psychologen, neurologen, psychotherapeuten, psychometristen, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen. Het geeft aan wanneer je een ziekte wél hebt, maar ook wanneer je die níet (meer) hebt. Een handboek (“manual”), een soort wetboek, maar dan voor de hersenen.

gravatar

Pfff wel erg doorzichtig hoor. Word je door JC uit het pluche gewerkt, probeer je als John Blind een baantje in Rotterdam te bemachtigen. Zó dom zijn ze in Zuid nou ook weer niet. Ik zie meer in een kort geding tegen de Voorzitter van Guadelajara, Danny. Je hebt mijn nummer en je kent mijn uurtarief……

Reageer
gravatar

Jammer, dit. In de reacties wordt het weer pijnlijk duidelijk: het gebrek aan tolerantie, in dit land. Die jongen opent zijn hart, volgt zijn lichaam en wordt niet alleen door zijn familie niet serieus genomen, maar ook door de reaguurders van de Speld niet erkend. Plots wordt PSV er weer bij gehaald. Terwijl iedereen weet dat die aandoening echt niets met voetbal te maken heeft.

Reageer
gravatar

Tot mijn aangename verrassing merk ik dat er zich meer zielkundigen onder het hooggeleerd publiek van De Speld bevinden. Zo presenteert zich op 9b een Psy in ruste. Deze psy laat echter in het midden of hij psy-choloog danwel psy-chiater is; hij zou zelfs ook psy-chopaat kunnen zijn. Enige adstructie zou derhalve welkom zijn. Heer Jeettje heeft het op 11a over reversed lobotomy van frontale en prefrontale lobben; ik laat ‘in het midden’ of zulk een operatie in Nederland al mogelijk is, maar dat is niet hetzelfde als het opnieuw samenvoegen van beide hersenhelften;(dis)sectie maakt van de explosiefste en kwaadaardigste hooligans koele komkommers. Resectie van het limbisch systeem maakt van de koelste komkommers maatschappijvijandige tijdbommen. En tenslotte ten behoeve van Profesor IJzerzaag: de operatie vond plaats in het AMC afdeling gendertechniek. In tegenstelling tot het VUmc heeft dit ziekenhuis geen leveringscont(r)acten met de voyeurscrew van Eyeworks. Voor nu laat ik het hierbij, maar ik volg uw polemieken met onverminderde interesse.

Reageer
gravatar

jammer dat er geen foto van na de operatie wordt getoond. had daar graag wat meer inkijk in gehad. of is deze voetbalziel op de VU behandeld waar nu een strikt moratorium op ieder mogelijke publicitair privacyvoyeurisme geldt?

Reageer
gravatar

Klopt Ronald Giphart wou er ook nog een hoofdstuk van zijn nieuwe boek aan wijden. Gaat vanwege eventuele schadeclaims ook niet door.

gravatar

Marco van Basten toekomstig toptrainer in het Friese Haagje is ook nog even trainer geweest bij 020. Hij wou toen even niks met voetbal te maken hebben. En dan zit je bij Ajax wel op de juiste plaats.

Reageer
gravatar

Klopt (wederom) helemaal Rinze. Aan de beslissing om verder af te zien van de functie als trainert van dat ajakkes, ging een meer dan heerlijke 4 – 0 vooraf op Het Kasteel. Als Sparta in april tot kampioen van de Pilscompetitie is gekroond, zie ik direct met vertrouwen tegemoet hoe dat ajakkes in de volgende jaargang opnieuw zal worden afgedroogd.

gravatar

Schande! Alsof ajacidisme een “ziekte” is die te “genezen” valt met medicijnen en therapieën. Als deze kliniek subsidie krijgt, moet die *onmiddellijk* ingetrokken krijgen. Als ze geen subsidie krijgen, moet die onmiddellijk gegeven worden en, zodra ze ervan afhankelijk zijn geworden, ingetrokken worden.

Reageer
gravatar

Beste ajaks-reageerders. Laat je toch niet zo kennen. Al realiseer ik me dat het best vermoeiend kan zijn om altijd maar de beste te zijn. 🙂

Blijkbaar zit dit verhaal dichter bij de waarheid dan men wilt toegeven. Anders zou je je er niet zo druk om maken. 🙂

Reageer
gravatar

Nee hoor, we hebben vandaag vanuit het Zuiden, maar niet helemaal Zuid, vernomen, dat Rotterdam-Zuid niet bij Rotterdam hoort. De reacties zijn net zo serieus als die op de Buckler-affaire van Youp.
Vanaf nu is het gewoon Sparta tegenover Ajax. Wel zo simpel.

gravatar

De ajakkesfan heeft er wederom geen kaas van gegeten! Hij heeft het nog steeds over Zuid als zijnde ‘Rotterdam-Zuid’. Een even belachelijke aanname als dat we dat 020 zouden zien als buitenwijk van Kootwijkerbroek.
Zo goed als zowel 020 als Kootwijkerbroek foeilelijke, verwerpelijke gaten zijn, die verder niets met elkaar te maken hebben, zo goed liggen zowel Rotterdam als Zuid aan de Maas, maar hebben verder niets met elkaar van doen. Overigens zal ik mij de laatste confrontatie met dat ajakkes nog lang kunnen herinneren. Het werd maar liefst 4 – 0 op ons eigen Kasteel! Héééééérlijk! Ik kijk ernaar uit die de Boer weer te horen brabbelen na de wedstrijd tegen Sparta, dat hij al van veel ploegen verloren heeft, maar nog nooit zoals van Sparta!

gravatar

Inderdaad, heer Gerritje, reversed lobotomy om precies te zijn: de hersenhelften werden weer met elkaar verbonden teneinde daar een gezonde werking mee te bewerkstelligen.

Verbazingwekkend, bijna Nobelprijswaardig, dat zoiets mogelijk blijkt te zijn bij dat soort aanhangers. Maar meneer had natuurlijk een genetische voorsprong, dat mogen wij niet vergeten.

gravatar

Hé, wat jammer nu, deze oproep. Het staat in De Speld, dus is het een belangrijke kwestie; té belangrijk om daar zomaar even lekker luchtig over te doen.

Jammer dat er Speldlezers zijn die de essentie niet van de grap weten te onderscheiden, en dan maar de hele zaak uit angst willen weglachen.

Ik vrees dat deze lieden jammerlijk verloren zijn en daar geen operatie tegen is opgewassen.

gravatar

Akke, je haalt de woorden uit mijn mond. Bij goede satire moet je gewoon lachen en niet nadenken. Dat je er ook angst bijhaalt, is wel heel erg goed. De conclusie om anderen maar weg te zetten als onverbeterlijk is meesterlijk.
Voor de relativering, het gaat hier om Ajax versus Feijenoord. Echt heel belangrijk! Akke, ga ervoor!! Mijn steun heb je.

gravatar

Best Psy, het is hier niet de plaats om diepgaand in het klinisch psychologische verward te raken en bovendien bent in in ruste, laat dat zo.
Uw relativistische houding zou anders in beroepskring onrust wekken, immers de dadendrang en uitingen daarvan (klinkers door winkelruiten ed.) is niet relatief weg te lachen dan door angstige mensen.
En sommigen zijn onverbeterbaar, iets wat de beroepsgroep niet graag toegeeft, maar daar wel een gedegen pensioen aan overhoudt.

gravatar

Dat zouden meer mensen moeten doen! (daden dus)

Reageer
gravatar

Valt wel mee, Roland. De vaste bezoekers hier geven elkaar geregeld een sneer. Tot lichamelijke confrontaties is het tot nog toe niet gekomen. Evenmin tot het vormen van knokploegen, wat bij F-side en Feyenoordaanhangers niet ongebruikelijk is.

gravatar

Ik antwoord al jaren serieus op de speld!, maar men denkt dat mijn bijdragen ironisch zijn.

Dat is pas echt speldia,,,, wacht ??

Is het echt dan zover ?

Nu speldianen weer beschuldigd worden van het niet begrijpen van hun eigen bijdragen aan de speld!

Is het dan nu eindelijk, na veel te lang nog steeds niet officieel erkend te zijn;

De nationale De Speld! dag ?

gravatar

Amsterdarmen zijn per dovenitie niet te vertrouwen. Maar Elkie, vertel eens even wat het hele verhaal met PSV of Rotterdam te maken heeft?
In het hele verhaal zit niks PSV-achtigs en gaat het ook nergens over Rotterdam.

Reageer
gravatar

Hoi Bus, Feyenoord is geen Rotterdam? Dat is nieuw voor me! PSV hoort volgens mij al jarenlang bij het magische drietal Ajax, Feyenoord en PSV. Het betrouwbare nieuws zou ook gewoon over PSV (of Heerenveen) kunnen gaan. Laat de beste maar winnen!

gravatar

Beste Elkie, als fan van onderontwikkelde gebieden kun jij dat wellicht niet begrijpen. Dat feyenooit komt van Zuid. Niet voor niets is er een heel aardige stroom water die Rotterdam scheidt van Zuid. Bedenk: de allereerste bebouwing op Zuid was het pesthuis. Dat is nooit anders geworden!
De Club van Rotterdam heeft juist gisteren beslag gelegd op de derde periode van de competitie in de pilsligue.
De Grote Drie zijn natuurlijk Sparta, Paços de Ferreira en Coventry City. (Voetbal moet je minstens Europees zien. Nationaal is veel te kleinschalig)

gravatar

Ontroerend hoe het uiteindelijk toch mogelijk is je ware aard te omarmen !
Even een klein puntje: hoeveel moest het ongetwijfeld reeds matige IQ van Danny worden verlaagd ?

Reageer
gravatar

Amsterdammers die voor Feyenoord en PSV gaan zijn collaborateurs en niet te vertrouwen. En de operatie afwentelen op de hardwerkende, belastingbetalende burgers is ook niet slim.
Waarschijnlijk geldt hetzelfde voor onze R’dammers.

Reageer
gravatar

Hopelijk zijn er ook operaties en pillen voor mensen die zich ondanks hun op slinkse wijze verworven Nederlanderschap onvoldoende integreren in onze samenleving, zodat ze zich alsnog gaan gedragen naar het land waarin zij wonen?

Uiteraard gefinancierd door het land waar zij vandaan komen, want dat land heeft hen in de verkeerde “huid” geboren laten worden …

Indien deze behandeling wordt geweigerd dan zal alsnog terugplaatsing dienen plaats te vinden

Reageer
gravatar

Dit brengt me wel op een idee … ik heb zo het idee dat een niet nader te duiden geblondeerde import-Limburger terug te transformeren zou moeten zijn tot de oerstaat waarin de mens een paar miljoen jaar geleden verkeerde, zoals een amoebe of zo iets?

Want één ding is duidelijk: in het vel en het leven waarin deze persoon op dit moment zit voelt hij zicht bepaald niet thuis …

gravatar

Ho ho zeg, als er één persoon niet is geintegreerd in de samenleving van verdraagzaamheid dan ken ik er nog wel eentje in de tweede kamer 😉