Profielschets vacature – fractievoorzitter PvdA

'Je treedt sterk naar voren in gepaste terughoudendheid'

Organisatieprofiel:
De Partij van de Arbeid is sinds 1946 toonaangevend op het gebied van politiek. Innovatief denken en handelen is voor ons vanaf het begin vanzelfsprekend geweest. Volharding en flexibiliteit: daarin ligt de kracht van de PvdA.

Wij zoeken per direct een fractievoorzitter (m/v) voor onbepaalde tijd.

Functieomschrijving:
Tussen de 13 en 30 mensen, doorgaans sociaaldemocraten, coördineren in hun daginvulling. Eventueel hierover de pers te woord staan.

Functie-eisen:
– Je hebt ervaring.

– Je bent niet heel links, zeker niet rechts, minder links dan de SP maar wel bijna zo links, maar dan minder nostalgisch, maar zeker linkser dan bijvoorbeeld D66, en toch met een geheel eigen geluid, modern en ook pragmatisch (zie grafiek).

– Je bent niet tegen het kapitalisme, maar je wilt de verworvenheden van de afgelopen 30 jaar niet bagatelliseren. Je bent wel bereid de dialoog aan te gaan over de excessen van het kapitalisme en pleit voor het behoud van de verzorgingsstaat, mits financieel realistisch in de geglobaliseerde wereld van de 21ste eeuw.

– Je begrijpt het verschil tussen de mediawerkelijkheid, de politieke werkelijkheid en dé werkelijkheid.

– In crisissituaties kies je voor de dialoog, waarbij je iedere partij met respect bejegent, bereid bent water bij de wijn te doen, maar wel zodanig dat de eigen sociaal-democratische wortels zichtbaar overeind blijven, hoewel je natuurlijk beseft dat de wereld niet ophoudt bij jouw eigen ideologie.

– Je bent goed op de hoogte van het multiculturele debat van de afgelopen 12 jaar. Je beschouwt de multiculturele samenleving niet bij voorbaat als mislukt, maar beseft tevens dat er nog een hoop werk te verrichten is om deze te doen slagen, mits we daar op een fatsoenlijke, rechtvaardige, sociale en kordate wijze mee aan de slag gaan. Het gaat om taal, werk en onderwijs. Niet je afkomst, maar je toekomst telt en dat vind jij ook.

– Je ziet Nederland in Europees verband, maar stuurt niet aan op ons land als Europese provincie. Hoewel je in eerste instantie gaat voor Nederlands toekomst in Europa stel je onze eigen nationale identiteit voorop.

– Je treedt sterk naar voren in gepaste terughoudendheid.

Herken je jezelf in dit profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? We geven het je te doen. Stuur je cv met motivatie naar [email protected]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

PHILOSOFFIE ALGERIJNS • 17 APRIL 2013, 02:36
TIP:ALGERIJNS AFKOMST KIND VANAF 6 JAAR NIET GEZIEN MIJN EIGEN KIND EN RECHTER SPEELT MET ALGERIJNS MOSLIM DOOM DOOM NEDERLANDS MACHT MISBRUIKEN TEGGEN ZWAAK MOSLIM ALGERIJNS ALLEEN TEGEN RIJKSOVERHIED
MACHT NEDERLAND KLIEN GEHEUGEN EN GEEN EENS RESPECT VOOR VADER VAN KIND OF MIJN DCHTER JAMMER KANKER JODEN NEDERLANDS FATSOENEN GEEN RESPECT VOOR EEN DOOD MAN 53 JAAR OUD THUIS OVELEED
GELUKKIG WAS BIJ HEB ALLES GERGELD OMDAT DOOM NEDERLANDS IS ALGERIJNS AFKOMST
EMBASSADE DEN ALGERIJE WEET DAT
GENIETEN ARI BOL EN JAN VAN GELD VAN RIJKSOVERHIED OMDAT ZIJN JULLIE NEDERLANDS FATSONEN
TIP:ALGERIJNS VOOR NEDERLANDS VOLK DIE PAS WAKKER DAT WILDERS HEEFT GENOEG JULLIE MISBRUIKT VOOR ZIJN EIGEN
WILDERS NU GEBRUIK ANDER SYSTEEM
NIET OVER MOSLIM NIET OVER GRIEKLAND
MAAR ALS KABINET GAAT BEZUINIGING OVER IETS WILDERS GEBRUIKT JA MOET SIT OMLAAG NIET OMHOOG HAHAH POLITIEK VAN KINDREN ACHTERSTAND ZIEK MENSEN
NEDERLAND IS KAPOT EN GAAT NOG ERGER KAPOT EN KAPOT
WAT DENK JIJ KOM NIEUW KONING WILLEM ALIKSANDER MET MAXIMA EIGEN HUIS GEKOCHT IN GRIEKLAND
KONINGDAG VOEDSELBANK 2013 SCHANDALIG
10 JAAR IN NEDERLAND HEB PASSPORT NEDERLAND NOG DIPLOMA VAN BEVEILIGING 2
MISBRUIKE DOOR ARI BOL MARTELAAR MORDINAREN 2 JAAR OPLICHTERS EN NOG ANDER ALGERIJNS 53 JAAR OUD DOOD GEWONDEN THUIS 4 DAGEN POLITIE 112 MOET BELEN HOEF NIKS TE DOEN
DE DEUR FORCEREN EN MENEMEN NAAR UITVAART
GELUKKIG WAS IK BIJ HEB ALLES GEREGLD NEDERLANDS OMDAT BEN ALGERIJNS NIET MARROCAN
EN HIJ STAAT GEWOON ARI BOL MET JAN OP DE KRANT BLACHELIJK NEDERLANDS
Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen … Want je kan zo links als de pest wezen, eigenaars hebben altijd gelijk.
Dat was de wijze les die Geert Wilders tijdens zijn Australische tour verkondigde. … Maar dat kan in Nederland niet meer – dus zoekt hij verre … begeven en om u heen kijken delft den haag zoetermeer rotterdam overal overlast … Als alle acties, reizen, uitspraken en politieke manoeuvres van Geert Wilders
De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, … De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet … Overal waar islam opduikt onstaat ergernis, geweld en erger; de … van hem, dat hij dit volhoudt, terwijl hij geen normaal leven kan leiden.
Geert Wilders gaat verder met zijn Marokkanen oorlog bij … Het land ziet er niet uit, maar niemand kan wat zeggen. Alles gaat naar ….. De aarde is mijn tijdelijke land en ik kan mij dus overal aarden. Ik ben niet afhankelijk van Nederland. Ik reis veel en ik koester ook geen haat noch wrok voor Nederland.
HITLER IS EEN MAN NIET VROUW EN HIJ IS NIET HOMO OF PEDO
HITLER HEEFT EEN VISIE OM ZIJN DOEL TE BREIKEN.
GA JIJ HITLER MET WILDERS HAHAHAHAH DOM NEDERLANDS FATSONEN
GEEN RESPECT EN GEEN GEVOEL ORANJE VAN VOEDSELBANK TERWIJ WILDERS VACANTIE NAAR AUSTRALIA HAHAHAH DOM VOLK EN DOM OVERHIED GRAAIER EN DOM POLITIE DIE SCHIET GEWOON EEN HOND DAKLOOS NEER
RICHI EEN JONGEN 17 DOOD GESCHOTEN DOOR AGENT WAT GEBEURT NIKS
ANNES GEWONDEN IN BOS MAAR NEDERLANDS ZEGT HIJ HEEFT ZIJN ZELF VERMORDEN 13 JAAR OUD OMDAT HIJ IS MOSLIM
HOEVEEL MENSEN HEB JULLIE VERMORDEN EN GEMARTELT EN KAPOT MAKEN GENOEG
WIL JULLIE WILDERS TOP MAKEN ALS HITLER GAAT JULLIE NIET LUKKEN DOM NEDERLANDS FATSONEN
Geert Wilders licht in dit interview voor het Australische … Hij kan beter zijn familie bezoeken in Indonesie.
Ook vraag ik me af welke mogelijke gevolgen deze ontwikkeling kan hebben op de lange … Overal word je met informatie en reclameboodschappen geconfronteerd; … Niet voor niets zijn de oneliners van populisten als Geert Wilders zo succesvol! …. Persoon & Gezondheid · Sport, Spel & Recreatie · Vakantie & Reizen .
AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders kan tijdens zijn bezoek aan Australië … Mensen tegenhouden vanwege hun religie kan volgens hem niet omdat niet valt te … wil blinden in ov op rekening laten reizen · Genoeg alternatieven voor ‘dure’ JSF … Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws?

Reageer
gravatar

Beste heer Buurman, zijn de heren Kok en Bos zakkenvullers omdat ze een baan hebben? Of mogen voormalig politici alleen nog maar krantenwijkjes lopen? Volgens mij heeft de heer Bos een zwaarbetaalde baan opgezegd om het slechtbetaalde politieke ambt te vervullen. En ja, nu heeft hij werk en maakt dus geen gebruik van de wachtgeldregeling waar hij recht op heeft. Foei!

Reageer
gravatar

ZÓ! Nu eerst een linksdraaiend, biologisch fair-trade biertje om te bvieren dat ik wederom de dance ontsprongen ben. Ik had er niet aan moeten denken, zeg: partijleider zijn in de club van Bonnetjes Bram, Ruige Rob, Marge Marcel en Bakfiets Bos, ik moet er niet aan denken!
Natuurlijk is het wel aardig te kunnen beslissen dat bussen voortaan 130 kms/hr binnen en 285 kms/hr buiten de bebouwde kom moeten rijden, dat in kerken zich voortaan slechts vijf mensen tegelijk (niet meer en niet minder!) mogen bevinden, dat wiskunde als vak op middelbare scholen verboden wordt en dat Kootwijkerbroek terug gegeven zal worden aan de zee. Maar ach, het is ook héééééééérlijk straks weer mijn vaste passagiers te begroeten en met zo’n 30 kms/hr door Schiedam te rijden. Vlaardingers te confronteren met de Eigen Wijsheid ‘Heel soms hebbie wel leuke dingen, maar elke dag hebbie ook Vlaardingen!’
De Partij van dure Appartementen…… ik moet er niet aan denken!

Reageer
gravatar

Och, Heer Bøs, de kansen waren toch al geslonken: een 2e vrouwelijke heldin heeft zich gemeld.
Het is duidelijk; men gaat voor een chauffeuse. Als dat dan toch moet, dan graag een Rotterdamse: die raken de weg niet zo gauw kwijt en het spoor bijster.
Gouden tijden voor het Openbaar Vervoer zijn dan aanstaande!

gravatar

Wat u mij bromt, Heer Jeettje! Als men mij dan toch wil wegpromoveren uit het openbaar vervoer naar het openbaar bestuur, dan maar meteen goed. Mocht Kwame Mpufu er geen brood in zien zich op te werpen als Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, dan ben ik eventueel bereid te vinden die functie te aanvaarden.

gravatar

Jammer,

Hamer stelt zich niet beschikbaar dus het duo Hamer en Sikkel keert niet terug om de PvdA aan te sturen. Blijft er alleen een sikkel over hetgeen eigenlijk een snoeimes is.
Als het nou een gouden snoeimes is kunnen ze er nog maretak mee oogsten. Kunnen ze dat gebruiken om toverdrank te maken. Misschien dat dat nog enige zoden aan de dijk zet.

Reageer
gravatar

Eeuwig zonde! Een dieptepunt in onze vaderlandse geschiedenis! Onze geachte heer BS heeft zich niet aangemeld voor het leiderschap van de PvdA. De termijn is inmiddels verstreken.
Ondanks de overweldigende hoeveelheid adhesiebetuigingen, ook hier bij de Speld, heeft de heer BS toch gemeend gewoon zijn monotone geestdodende beusrondje in Rotjeknor te blijven rijden. Natuurlijk respecteren wij dit besluit, maar het blijft jammer.
Heer BS: Sterkte!

Reageer
gravatar

Ik geef de heer BS voor een keer gelijk: het is beter om rondjes door Rotjeknor te rijden in een walmend dieselvoertuig dan een failliete boedel in Amsterdam te gaan beheren…

gravatar

Panelleden, jullie hoeven je geen zorgen te maken over de opvolging van Job Cohen. De kandidatenlijst vermeldt ook meisje Nehabat Albayrak, die -in tegenstelling tot haar beroemde COA-nicht van de VVD- PvdA stemt. Als zij voorzitter wordt dan pakken de laatste PvdA-getrouwen in hun clubhuis Felix Meritis in 020 een laatste biertje, doen nog een klaverjasje en een grachtenplasje en melden zich vervolgens bij de SP. De PvdA lijdt onder een zigzag identiteitscrisis en vertoont borderline-kenmerken: suïcidale neigingen (wél samenwerking met de consequent rechtse VVD en haar filiaal D’66 in een paarse combinatie maar structureel allergisch voor samenwerking met linkse partijen. Ergo: de PvdA is gewoon rechts maar maakt zichzelf wijs dat zij links is. Alle drs. regenten/zakkenvullers die inmiddels een veilig en lucratief heenkomen hebben gevonden in bedrijfsleven, hoge ambtenarij en NGO’s zijn onmiddels onzichtbaar geworden en hebben “links” afgezworen. Advies: PvdA opheffen en plaatsen in historisch archief, samen met VARA, Het Vrije Volk en het NVV.

Reageer
gravatar

Heer Leeflang s.t. mag ik u erop wijzen dat het NVV reeds geruime tijd geleden is opgegaan in de Federatie, waarin samen met het NKV de bijna opgedoekte FNV is gevormd? In uw geval is het wellicht raadzaam, ter vergroting van uw syndicalistisch-historisch besef te vermelden dat reeds voordien de NAS was opgedoekt en dat tevens het Nederlandsche Diamantslijpers Syndicaat niet langer bestaat.

gravatar

Een profielschets van niks.

Zeer ten onrechte wordt de kleur tussen rood en blauw – paars – niet genoemd. Overigens ook violet, lila, roze, purper en magenta blijven onvermeld. En wat te denken van lichtergroen, lichtgroen, groen, donkergroen en donkerdergroen?

Reageer
gravatar

Er staat een fout in de grafiek, namelijk: de bijschriftjes “De ideale kandidaat is linkser dan dit…” en “maar rechtser dan dit” staan verkeerd om. Of er had moeten staan: “De ideale kandidaat is rechtser dan dit…” en “maar linkser dan dit”.

Als de bijschriften wel kloppen dan verkeerd de PvdA in een bi-polaire deplorabele staat.

Reageer
gravatar

Geachte P.Precies,
U schreef het woord verkeert verkeerd.

gravatar

ja op zich wel raar voor een pietje precies ik denk dat het komt omdat er hier alleen naar links en rechts gekeken wordt terwijl er ook zaken als progressief en conservatief meespelen bijvoorbeeld de grafiek klopt gewoon

gravatar

Er heeft zich zojuist een nieuwe kandidaat gemeld die hoge ogen lijkt te gooien, namelijk Mr. Jan Boonen.
Met Boonen als fractievoorzitter en Spekman als partijvoorzitter geven ze de positie van de PvdA in Nederlandse politiek op fabuleuze wijze weer. Spek & Boonen

Reageer
gravatar

Het pleit voor heer BS zijn bescheidenheid en het siert hem, dat hij niet meteen bovenop de barricaden springt om zijn aanstaande presidentschap te vieren. Er moet immers eerst nog volop campagne worden gevoerd. Ik stel voor de heer BS te ondersteunen bij deze schier onmenselijke taak.
Voor zijn maiden speech had ik gedacht aan termen als: “At your service” en “Ich bin ein Rotterdammer” om maar een paar inkoppertjes te noemen. Gelukkig is hij mans genoeg om zelf een rede op te stellen waar zelfs Obama een puntje aan kan zuigen.
Van de Speldlezers verwacht ik naar goed Romeins gebruik goedkeurende (en eventueel, maar liever niet afkeurende) gebaren in de vorm van duim omhoog (en eventueel, maar liever niet een duim omlaag).
BS FOR PRESIDENT!!
MIJN DUIM OMHOOG!!

Reageer
gravatar

@Carrotte: wederom ben ik het dus helemaal weer met je eens. Betere keuze dan onze BS is er niet. Hij houdt zich wel stilletjes, dat is erg bescheiden. Tenslotte kan dat ook liggen aan die voortreffelijk speech die hij voorbereid.

BS FOR PRESIDENT
DUIM OMHOOG

gravatar

“Ik kan daar op dit moment nog niks over zeggen. Ik kan alleen zeggen dat er een verband werd gelegd tussen de naam Akkermans en ‘n ministerspost! Welke ministerspost dat wordt? Daar kan ik u zoals u zult begrijpen nog geen mededeling over doen!”

Reageer
gravatar

“Iedereen telt mee:
Om te betalen.
Maar waar gaat je geld heen?
Hou het in de gaten!”

Het blijft een kwestie van imago verkopen. En genoeg kunnen polariseren om die stemmen af te troggelen. Plus acteerervaring is een absolute pre.

Wat mij betreft gaat de partij met pensioen, ook al is die leeftijd verhoogd. Het is genoeg geweest. We willen niet meer werken en betalen voor al die elitaire bouwprojecten.

Reageer
gravatar

Als men bij de PvdA nu eens zo slim was geweest om mijn persoontje in te huren, dan zou ik zeggen dat de partijtop zich een ‘cordonsanitairisering’ zou moeten aanmeten.

De heer Geert W. heeft daarin veel succes gekend.

En anders kunnen ze misschien Roemer klonen, voorzien van twee eetlepels Balkenende. Een pollepel Wouter Bos en en (allerdolste) mespuntje Geert Wilders EN hem een PvdA-stempel op de kont prenten.

Zomaar een ideetje, misschien?

Reageer
gravatar

Dit lijkt me echt een betrekking voor Job Cohen. Die is toevallig net gestopt met zijn vorige baan (leider van wat gezien wordt als een klein partijtje). Hij heeft zowel ervaring met leiden als met lijden, en is dus erg geschikt voor deze baan.

Reageer
gravatar

Ik zou op zoek gaan naar een fractievoorzitter die via een gewaagde actie de VVD en de PVV over rechts inhaalt om via een ‘do or die’ omtrekkende beweging de SP links in de rug aan te vallen en zodoende een breed gedragen partij te creëren die steun krijgt van zowel het linker als het rechter deel van het politieke spectrum. In de wandelgangen van het Binnenhof gonst trouwens de naam van Prof. Dr. Ir. Akkermans.

Reageer
gravatar

Een belangrijke waterscheiding voor is mij dat kutmarokkanen in het vervolg ‘rotzakjes’ of ‘deugnietjes’ worden genoemd zodat er geen verwarring optreedt met de PVV. Ook moeten alle mannen over een politiek correct lid beschikken dat slachtschapen en geiten mijdt om de partij van de dieren de loef af te steken.
En dan zou ik nu zeggen: huppakkee aan de slag. We zijn immers de partij van de arbeid!

Reageer
gravatar

Als je dit in spiegelbeeld bekijkt, dan klopt het toch gewoon?
De kandidaat moet dus voldoende aan zelfreflectie doen.

Reageer
gravatar

Aan de functie-eisen zou ik het volgende willen toevoegen:
– Je doet mee aan allerhande interviews en quizzen op TV. Daarbij moet je denken aan DWDD, P&W maar ook aan ‘Ik hou van Holland’. Indien het programmaformat dit vereist loop je gewoon mee in een polonaise.

Reageer
gravatar

Sorry Cees, nu speel je weer helemaal in de kaart van Jack (de Wipper) de Vries, die letterlijk geen programma schuwt om te laten zien dat hij weer helemaal terug én dus ministeriabel is. Jack is dan wel een politiek contorsionist (slangenmens) die zich in 1.000 bochten kan wringen, maar ik zie hem toch niet als voorzitter van de PvdA. Hoewel, als het genoeg schuift ..

gravatar

Het plaatje boven dit stuk is onjuist. Er zou een cirkeldiagram moeten worden gebruikt. Als startpunt kan worden gebruikt het bezoeken van achterstandswijken en als eindpunt een aantal lucratieve commissariaten. Het profiel van de kandidaat is geen satire meer, maar helaas juist.
Ik ga mee met de rest, Bus is een geschikte kandidaat.

Reageer
gravatar

Het meest voor de hand liggend is iemand te vinden die ervaring heeft met het afbouwen van een (ooit grote) organisatie. Klusje voor de heer Scheringa?

Reageer
gravatar

Om de door de PvdA zo graag geziene ruk naar rechts in te leiden stel ik voor om een snurkende D66-er als politiek leider te laten benoemen. Wij dragen derhalve Alexander Rinnooy Kan of Hans Weijers voor. Nadat de ruk naar rechts is ingezet kan de aldus gekozen wegvoorbereider vervangen worden door een echte rechtse bal, kaliber Hans van Baalen.

Reageer
gravatar

Bral, je begrijpt het plaatje niet goed. Je doet alsof je opkomt voor de zwakkeren in de samenleving en je eindigt bij een zeer goed verdienende topjob. Kijk maar naar de socialist DSK. Voor een goede PvdA-job heb je iemand nodig, die zich opstelt als regent.

gravatar

Nou, eigenlijk ben ik de beste kandidaat. Maar ik word liever gevraagd. Kan iemand dat even doen? Desnoods kan ik zelf wel zorgen voor iemand die me vraagt. Dat is pragmatisme, tenslotte.

Reageer
gravatar

Hierbij schuif ik de heer BS naar voren als de ideale kandidaat. Hij voldoet volgens mij voor 100% aan de profielschets. Bovendien heeft hij zo langzamerhand genoeg van het rondjes rijden in Rotjeknor waarbij hij voortdurend aan alle kanten links en rechts wordt ingehaald. Hij ziet daarom uit naar een andere en meer uitdagender baan. Hoewel de profielschets het niet eist, is hij ook buitengewoon bedreven in het spuien van Latijnse teksten, wat hem een imago geeft van een alleskunner.
Dus het zoeken naar de nieuwe PvdA-icoon kan stoppen. BS is de man!
Klein nadeeltje is misschien dat hij een eigen hulptrainer wil meenemen genaamd Jeettje voornamelijk om hem te steunen in lastige tijden. Dit moeten we maar op de koop toenemen, dunkt me.
BS FOR PRESIDENT!!

Reageer
gravatar

Wilt u dan niet graag snel op de plaats van bestemming zijn, heer Laxman? Iedereen klaagt altijd steen en been dat het zo lang duurt, met name het wachten op de volgende bus. 130 is eigenlijk nog langzaam, zogezegd; dat kan sneller!

Hoewel ik niet zeker ben of dubbeldekkers -waar twee maal zoveel passagiers vervoerd kunnen worden- wel in staat zijn tot die snelheden.
Ik wacht in spanning het antwoord af van de expert.

gravatar

Een groot geheim zal binnenkort worden onthuld. Zoals de oplettende lezertjes wel hebben gemerkt heeft de heer BS nimmer aan de openbaarheid prijs willen geven welke vervoerder van zijn deskundigheid gebruik maakt. Nu de heer BS wellicht binnenkort andere taken op zich gaat nemen, kan niet worden uitgesloten dat het publiek rekening moet houden met verstoringen bij een vervoersbedrijf waarvan de identiteit nog moet blijken.

Voor alle zekerheid zeg ik erbij, dat ik niets weggeef maar slechts een vlieger oplaat.

gravatar

Kijk, nu zijn we weer op de goede weg: Heer Spaland laat een vlieger op. Een ware bliksemafleider in een zwerk waar de ballonnetjes niet meer te tellen zijn.

Overigens wil ik nog wel prijsgeven, heer Carrotte, hoewel echt niet Heer Bøs zijnde, ik wel enigszins verwantschap gevoel; immers heb ik als werkstudent ook nog bij een vervoerder gewerkt ter aanvulling van de nodige fondsen. De Snelle Vliet, ik zal het niet licht vergeten: de knop van de boordradio was vastgelast op de Muzikale Fruitmand van de EO.

gravatar

De VVD is een klein beetje rechts van het midden, het CDA het midden en de SP, PVV, D66, Dierenpoes en PvdA zijn allemaal links.
Erg onderscheidend is het niet. Het komt er allemaal op neer dat Jan Modaal alle rekeningen van de nog dommere sukkels moet betalen.
Als de PvdArbeid echt iets voor de werkenden wil doen kunnen ze zich onderscheiden door de VVD rechts in te halen.

Reageer
gravatar

En als we daar nog bij optellen dat de meest prominente PvdA-ers van de laatste jaren (Wim Kok en Wouter Bos) inmiddels beter zijn in zakkenvullen dan bekende VVDers als Frits Bolkestein en Hans Wiegel is een serieuze ruk naar rechts extra op zijn plaats.

gravatar

Beste Buurman,

U kunt het allemaal niet meer bijbenen. Het CDA is zeker niet zomaar het midden, ze zijn opgeschoven naar het radicale midden. Als u al niet op de hoogte bent van deze ruk naar radicaal van het CDA, hoe kunnen we dan de rest van uw bijdrage nog serieus op zijn merites beoordelen?