Iemand houdt ermee op

'Het waren tijden’

Theo Verweij (iemand, red.) houdt het na dit jaar voor gezien. Dat maakte hij gisteren bekend op een persconferentie.

Al langer waren er geruchten over het vertrek van Verweij. De charismatische workaholic wilde zelf nooit speculeren over zijn toekomst, maar gisteren kondigde hij dan toch zijn afscheid aan: ‘Het is mooi geweest. Jarenlang heb ik me dag en nacht ingezet, maar er komt een moment dat je moet zeggen: “Het is mooi geweest. Jarenlang heb ik me dag en nacht..” etc. Dat moment is nu gekomen.’

Theo Verweij maakte in de jaren negentig furore en ging daar in 2003 mee door. De definitieve doorbraak bleef uit. ‘Er is in al die jaren natuurlijk ontzettend veel gebeurd, maar ik had het voor geen goud willen missen. Terugkijkend kun je zeggen: het waren tijden.’

Collegapersoon Han Boot is niet verrast door het besluit van Verweij: ‘Ik ken Theo als iemand en dat zal niet veranderen, maar ik weet dat dat lang niet voor iedereen geldt. Theo heeft zijn anonimiteit altijd buiten de media weten te houden, maar na zijn vertrek zal hij eindelijk gemist zal worden.’

De speculaties over een mogelijke opvolger zijn inmiddels losgebarsten. De mensen Jan Venema en Thijn Smulders worden genoemd, Wilco Vlaar niet. Verweij zelf wil er niets over kwijt: ‘We gaan eerst nog een keer het land in.’

Wat Verweij na zijn vertrek gaat doen, weet hij nog niet. Zelfs een terugkeer sluit hij niet uit: ‘In onze wereld kan het raar lopen, dus zeg nooit nooit.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu staat voor Theo wél de weg vrij om met carnaval Prins Nemo de eerste te worden; hij mag dan van de 11e van de 11e tot Aswoensdag die naam voeren en hij hoeft niet celibatair te leven. Wel oppassen met Brand-bier.

Reageer
gravatar

Ik begrijp deze beslissing. Als je hetzelfde zou zijn, was ik ook zo.

Reageer
gravatar

Ik begrijp de beslissing.
Als je hetzelfde zou zijn, was ik ook zo.

Reageer
gravatar

Toch zijn er ook succesvoller niemanden geweest, denk aan de film “My name is Nobody” en een of andere Griekse sagenheld die een reus de ogen uitstak onder de introductie: “Ik ben Niemand”. Zodat later Hermandad alleen te horen kreeg op zijn vraag: “Wie was het?” en de reus antwoordde: “Het was Niemand, hij zei het zelf!”. Maar goed, dit betreft een cold case. Anderzijds zijn er naast stomme ook sprekende voorbeelden van het omgekeerde: Niemanden die Iemand werden; men denke hierbij aan de oligarchen in de VVD.

Reageer
gravatar

Jammer maar begrijpelijk. Er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Zonder te kort te willen doen aan al die anderen: Theo was echt wel iemand. Graag had ik hem datgene gegund waar hij naar streefde. Een dergelijk besluit getuigd dan ook van een grootheid die je bij niemand tegenkomt. Theo, vanaf deze plek: je was een inspiratie en voorbeeld voor velen zonder dat dit door iemand anders is opgemerkt. Ook daaronder bleef je gewoon jezelf. Het ga je goed!

Reageer
gravatar

De Sjaak,

Vaak genoeg heb ik gehoord van Iemand. Altijd heb ik gedacht wie dat wel zou wezen. Gelukkig heeft die Iemand zich op de valreep bekend gemaakt.
Niet als een mens, een man, een vrouw, of een persoon, zoals we gewend zijn, maar als een Iemand.

Dra Paulien, niet zomaar niemand

gravatar

Als ik dit nu eens wiskundig aanpak?

als: Niemand = niet Iemand
dan: niet Iemand = Niemand
dan geldt de conclusie: Niemand = Niemand

Maar als iemand iemand is en niemand niemand, dan kan iemand niemand niet opvolgen, immer er was niemand? En niemand kan iemand ook niet opvolgen opvolgen want niemand is niemand!

Daar moet een overleg voor ingepland worden. Iemand belangstelling?

Reageer
gravatar

Iemand zou echt ongelukkig zijn, indien hij zich niet meer ongelukkig zou mogen voelen.Iemand wiens leven is als een open boek, wat je absoluut niet wil lezen.

De beste manier om iemand belachelijk te maken is hem te citeren, ware het zo dat hij de laatste jaren erg ‘low-profile’ was.

Dat iemand geestig wilde zijn merkte men vaker, dan dat iemand geestig was.

Ik wens niemand veel succes met de opvolging.

Reageer
gravatar

(BTW: een andere Aad dan iemand die Aad heet, want dat is Iemand Anders).

Ter zake: Kun je er in dit land tegenwoordig zonder Verweijskaart zo maar mee stoppen?

Volgens welingelichte kringen is daar toch minimaal een aanvraagformulier, een tweetal commissiebesluiten, een uit de hand gelopen raadsvergadering, een herzien commissiebesluit, een door de eerste kamer terugverwezen wetsvoorstel en een voor de ambtenaar van de ambtelijke stand gefluisterd “ik denk van wel” voor nodig. Zo maar het bijltje er bij neergooien: dat kan niet in dit land!

Theo, kom terug! Wees een vent!

Reageer
gravatar

Waarde Aad, och had u maar gelijk dat het in dit land zo eenvoudig gaat. Om al die allochtonen aan het werk te houden is de ambtenarij in dit land nog veel verder doorgedraafd dan u doet vermoeden. Vraag Henk en Ingrid of zij mogen fluisteren bij de ambtenaar. Welnee. Vraag of zij na slechte enkele overheidsvergaderingen al een vergunning hebben. Natuurlijk niet.

Waarom niet? Omdat ambtenaren nu eenmaal ‘iets’ moeten doen, en ze bij de toekenning van vergunningen, subsidies, uitkeringen, complete woon- en moskeecomplexen aan Ahmed en Fatima niets anders mogen doen dan ‘ja’ knikken. Dáárom zijn ambtenaren zo druk om andere bureaucratie in stand te houden.

Dáárom, waarde Aad, bent u, en daarom zijn vele Henks en Ingrids de klos van de schijnbureaucratie in dit land.

Ik wens u sterkte, en heet u van harte welkom als stemmer op mijn partij!

gravatar

Het werd ook wel eens tijd hoor!
Ik moet bij Theo altijd aan Wim Kan denken, die had ook eerder moeten stoppen.
Zei men bij Kan: “Wat Kan kan kan Kan alleen”, bij Theo zei men alleen maar; “Nokken Theo!!”

Reageer
gravatar

Theo is mijn grote voorbeeld. Zo iemand heb ik altijd nodig gehad. Nu hij ermee stopt, zal ik hem volgen. En niemand zal hem en mij opvolgen.
Het wordt tijd dat we met z’n allen naar iemand luisteren!

Reageer
gravatar

Mijn zoon is ook iemand, al valt ie soms door de mand als hij zich niet wil laten zien. Zijn skivakantie ging bijna niet door. Hij zei zaterdag nog: ‘Wat dat betreft kan ‘t Friso of dooien.’ zo’n jongen!

Reageer
gravatar

Is iemand PvdA kamerlid? Daar schijnt het nogal in te zijn om het zinkende schip te verlaten (en nog gauw even een lucratief baantje mee te pikken).

Reageer
gravatar

Dit komt als een volslagen verrassing, een donderslag bij heldere hemel en ik ben volledig op het verkeerde been gezet. Ik heb laatst nog met een Theo gesproken en hij heeft toen niets van zijn plan laten blijken. Je kunt tegenwoordig niemand meer en iemand niet vertrouwen.

Reageer
gravatar

Hm. De reactie begint niet met een hoofdletter, noch wordt de reactie grammaticaal beëindigd, aangezien er geen leesteken is wat een afronding impliceert.

Dit doet mij vermoeden dat deze collega filosoof iemand is die niet weet waar zijn of haar geluk begint, maar er toch ook nog geen einde aan wil maken.

gravatar

Theo, sterkte jongen. Hoe jij altijd je anonimiteit buiten de media hebt weten te houden is onge-evenaard. Mijn medeleven gaat uit naar je directe omgeving. Zij zullen niet weten wat ze gemist hebben.

Reageer
gravatar

Als iemand daar nu mee naar buiten komt, kan ik ook wel aankondigen dat niemand het stokje gaat overnemen.

Theo, ik zou nog wel graag het recept hebben zodat ik door kan gaan met furore maken. Er is veel vraag naar, vooral van iemand die ik niet ken, maar ook anderen.

Reageer
gravatar

Mee eens, ik ken ook diverse iemanden en geen daarvan heet Theo.
De meeste iemanden die ik ken heeten trouwens Jan, behalve Kees natuurlijk, want die heet Piet.

gravatar

“Kom tot uzelf” zei iemand eens tegen iemand anders, maar hij kon niet want hij was niemand.

Reageer