FIFA besluit tot overspelen WK ’78

Nieuwe kansen voor oranje

Het wereldkampioenschap voetbal van 1978 moet volledig opnieuw worden gespeeld, met de spelers die destijds tot de nationale selecties behoorden. Dat heeft de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA Sepp Blatter vandaag bekend gemaakt.

De FIFA nam de maatregel nadat duidelijk werd dat winnaar en gastland Argentinië de finale bereikte door Peru om te kopen met graan en staatsgevaarlijke, gevluchte Peruanen. Het kampioenschap lijkt zo gedeeltelijk op frauduleuze wijze tot stand te zijn gekomen.

Opvallend genoeg kent de FIFA de wereldtitel niet automatisch aan Nederland toe. Blatter: “Dat Argentinië de finale niet verdiende te bereiken, staat als een paal boven water. Maar het is te makkelijk om de titel dan zomaar aan Nederland toe te kennen. Het is niet gezegd dat Oranje van een ander land wel gewonnen zou hebben. Met name aan Brazilië zouden jullie een flinke kluif gehad hebben. De tijd zal het nu gaan leren.”

“Als verliezend finalist houd je er altijd rekening mee dat de wereldtitel alsnog wordt toegekend. De afgelopen dagen kreeg ik steeds meer hoop op de titel en nu moet mijn schoenen weer van de wilgen halen? Ik weet niet eens waar die wilgen zijn joh,” zegt aanvoerder Ruud Krol.

Aanvalsleider Rob Rensenbrink, die in de finale kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zijn ‘winnende’ uithaal op de paal zag belanden, is diep teleurgesteld: “Ja, daar ben je lekker mee. Je hoopt na 34 jaar eindelijk op de erkenning die je toekomt, bedenken ze zo’n omslachtige oplossing.”

Volgens de broers René en Willy van de Kerkhof is Nederland nu in een nadelige positie geplaatst. “Willy was in ‘78 smaakmaker, maar kampt nu al jaren met een versleten heup. Moet hij nu fulltime aan de bak, ook in de groepswedstrijden en de oefeninterlands vooraf?” ‘De Kromme’ Willem van Hanegem voegt daaraan toe: “Tja…”

Het WK zal in juni 2013 overgespeeld worden. Het gastland wordt op een later moment bekend gemaakt. Nader onderzoek moet uitwijzen of er nog genoeg spelers in leven zijn van alle landen om met een volledig elftal het veld te betreden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ken iemand mij vertellen wanneer de finale gespeeld wordt? Dan kunnen we dat doel nog een stukkie opzij zetten en het manchetje van Rene (of was het nou Willy?) nog effe in de voorwas zetten. Ik denk alleen niet dat we die bloedvlekken nog uit het shirt van de Nees krijgen…

Reageer
gravatar

De hele schepping/evolutie opnieuw? Kan iemand dan even een blog bijhouden voor de historici van de toekomst? Wel alle feiten eerlijk opschrijven graag. Geen meningen, voorkeuren en standplaatsgebondenheden. Overzichtelijk en chronologisch. Scheelt een hoop werk.

Reageer
gravatar

Enkel bij de gedachte alleen al om de geschiedenis opnieuw te moeten doen bezorgd mij een ernstige vorm van burn out. Mijn gedachte gaan terug naar de 80 jarige oorlog, het duizend jarige rijk, de Inca`s die hun kalender tot en met het jaar 2012 wisten af te maken en zo kan ik nog wel even door gaan.

Reageer
gravatar

Ik wil de pret niet bederven, maar zo de uitslag indertijd al onjuist zou zijn geweest is het allemaal allang verjaard. Ook bij de beeldenstorm zijn fouten gemaakt omdat zo hier en daar een enkel beeld een en ander heeft overleefd. Om alles helemaal over te doen is ook weer zoiets. Het is beter het verleden te laten rusten.

Reageer
gravatar

Daar zit iets in, Heer Spaland. Ik zal de meisjes afbestellen en compenseren ten aanzien van de gespannen verwachtingen en teleurstelling daaromtrent.

Geeft u even bericht wanneer het verleden genoeg gerust heeft en weer in staat is tot enige activiteit over te gaan?

gravatar

Het verleden zal blijvend dienen te rusten omdat, zodra het activiteiten gaat ontplooien, het anders niet meer het verleden is. Het verleden zou dan het heden worden waarbij mij welgevallige vermogensovergangen uit het verleden (die thans beklonken zaak zijn) weer ter discussie gesteld zouden kunnen worden. U zult daar begrip voor willen hebben. De bedelstaf is niets voor mij.

Wat de meisjes betreft: die hoeft u niet af te bestellen. Elders op deze site vernam ik dat zij in ruime mate terecht kunnen in Kootwijkerbroek. Eigenlijk heerst daar de zondagsrust, maar voor sommige activiteiten wil men wel een oogje toeknijpen. Aldus kan de kwestie bevredigend worden geregeld.

gravatar

Wat hep ik nou an me fiets hange; zoals een goed oude Rotterdamse zegswijze luidt, Heer Spaland? U is bang om te handelen met een u bekende uitkomst?

De meisjes naar Kootjebroek? Neen, het ligt eerder in mijn bedoeling ze te laten genieten wat hier zo al te doen is, met mij als persoonlijk gids uiteraard.

Verbanning naar dat oord is goed voor de Balkenende’s van deze wereld; zoiets moet men bungabunga meisjes niet aan willen doen. Kootwijkerbroek ook niet: het schijnt dat in de bijbelgordel afvalligen een akelig kort leven leiden, gaat de mare. Veemgerichten, weet u wel? Zo veel inwoners telt het gebied nu ook weer niet.

gravatar

Wat u aan uw Benzo hebt hangen, Heer Jeettje, weet ik natuurlijk niet. Maar juist heb ik even gekeken naar “Andere Tijden” en het verhaal over RSV heeft mij gesterkt in de opvatting dat handelen met een bekende uitkomst niet altijd voor herhaling vatbaar is. Op grond van voortschrijdend inzicht kan de uitkomst een andere zijn dan in het verleden.

Dit waren dus andere tijden.Terug naar de onze en wel in het bijzonder het lot van de meisjes. Uiteraard dienen zij kennis te nemen van wat Rotterdam zoal te bieden heeft. En dat is véél waar zij de rest van hun leven hun ehh.. voordeel mee kunnen doen.

Uw vrees voor de veemgerichten deel ik niet. Zij zijn in onbruik geraakt en uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat zelfs de introductie van de radio en de laptop daar geen verandering in heeft gebracht. De feitelijke situatie is thans dat men in de bijbelgordel gewoon kan doen waar men zin in heeft, mits dit maar stiekem genoeg gebeurt. En zoals u weet… wat u stiekem doet… is vaak veel leuker dan wanneer het gewoon mag… nietwaar?

gravatar

Nu ja, Heer Spaland, ik bedoelde maar te zeggen dat men u niet kunt verwijten met voorkennis te handelen, aangezien het nakennis betreft.

Rijn, Schelde, Verolme: het bleek een fatale combinatie. Echter wel verleden wat men beter niet kan laten rusten ter leringhe voor de toekomst en het heden.
Helaas zijn sommigen nogal hardleers, vrees ik. Zulke andere tijden waren het niet, getuige onze spoorwegen.

Veemgerichten: bij uitstek stiekem, als u begrijpt …

gravatar

Jazeker, mijne Heeren, RSV! Het was gedoemd te Miss Lucken, daar Klaas Verolme zijn werf slechts kon beginnen door een tweetal schepen, buitgemaakt op de moffen, na de oorlog brutaalweg te claimen, terwijl daar geen grond toe was. Gestolen goed, gedijt niet goed, bromt u mij, wel?

gravatar

Het is niet allemaal gestolen goed geweest, Heer Bus. Behalve RSV/Verolme is de hele bedrijfstak indertijd gevloerd. Denk aan bijvoorbeeld RDM, Gusto, Wilton. Er was sprake van een ongebreideld opportunisme en gigantische domheid. Ik weet nog dat mijn vader op tekenkamer werkte en dat hij Japanse ingenieurs (die toen goedkoop waren) moest inwerken op het gebied van de oliewinning op zee. “Ze staan me gewoon de kunst af te kijken. Dat loopt niet goed af. Goedkoop wordt straks duurkoop als ze teruggaan naar Japan.” Hij heeft schitterend gelijk gekregen. Maar met dat gelijk kan men helaas niet afrekenen bij de kassa van de supermarkt.

Tja, wellicht hadden veemgerichten de beleidsmakers wat kunnen uitdunnen. Maar daarvoor waren we inmiddels te beschaafd geworden.

gravatar

lijkt mij een goede mogelijkheid om het eerste wk gemengd voetbal te houden de vrouwen de eerste helft en de mannen spelen de tweede helft die mannen zijn toch te oud voor de volle negentig minuten oplossing is onderling begrip voor elkaar en vrede overal iedereen is dan winnaar

Reageer
gravatar

nee want je telt de score van de twee helften bij elkaar op en eigenlijk delen we met zijn allen een cup nou ja maar hoe werkt dat dan met verlenging daar heb ik nog niet over nagedacht vrouwen hebben inderdaad wel twee cups natuurlijk

gravatar

Eh … euh … mag ik dan hopen dat de dames verliezen? Zonder cups zijn dames ook best wel aantrekkelijk … toch?

gravatar

Het geld van ons zuurverdiende geld voor ontwikkelingsgeld wordt bij ons, Henk en Inrid, in de kas gestort. Hans en Anny zijn het er mee eens. Joop en Jennie ook. Alles voor Venlo.
Dit belangrijke sportevenement wordt immers al gesponsord.
Natuurlijk hebben wij een geheime rekening op de Bahama’s.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij beter om, met terugwerkende kracht, de FIFA alsnog wat smeergeld toe te stoppen en zo alsnog wereldkampioen te worden. Ik stel voor om het ontwikkelingshulp budget aan de FIFA te doneren.

Reageer
gravatar

Hm, dat gaat teveel geld kosten. Wellicht kan een (of twee, of drie) van die bungabunga meisjes erop afgestuurd worden? Die hebben toch eventjes weinig omhanden de komende 5 jaar.
Dan zit die ouwe Sepp weer met z’n hoofd ergens anders en is dit malle idee (nu eens niet van Carrotte) zo uit de wereld.

gravatar

Wij, bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Rolstoelen en Rollators (NVRR), scharen zich graag aan de zijde van verenigingen, die het publiek aan toegangseisen willen onderwerpen.
Om kansen gelijk te houden stellen wij voor, dat de spelers in de eerste helft een rolstoel gebruiken, zodat zoveel mogelijk spelers kunnen meedoen. In de tweede helft kan de zeer sterke hap het af met de rollator.

Reageer
gravatar

Het overspelen van het hele toernooi komt in gevaar. er is sprake van oplopende spanningen tussen de rest van de wereld en Iran. Een deel van de toenmalige spelers is inmiddels toegetreden tot de zedenpolitie en weigert nog te spelen in korte broek. Bovendien is een deel van de selectie omgekomen bij Iraakse gifgas-aanvallen. Daarom eist Ahmadinejad het exclusieve recht voor het nieuwe Iran een nieuwe selectie op de been te brengen.

Reageer
gravatar

Het handigste is over ca. 20 jaar een tijdmachine uit te vinden, terug te gaan naar nu en te beslissen de wedstrijd Argentinië – Peru in 1978 over te laten spelen.
Dan terugschakelen naar 1978 en de echte winnaar van de poule (Brazilië, neem ik aan) dan tegen Nederland laten spelen. Jammer voor Oranje, denk ik !

Reageer
gravatar

Ewh, nu ben ik dan toch benieuwd hoe wij de rol van Maxima moeten zien; dit gaat Uzi Rosenthal grijze haren bezorgen: diplomatiek incident, trouwerij ongedaan maken, onwettige kinderen …oeioeioei

Reageer
gravatar

Hier citeer ik Bos Showfleur die 17/2 dit neerschreef op: “Daarnaast heb ik druk uitgeoefend op Freek de Jonge om te voorkomen dat mensen die destijds actie gevoerd hadden om Oranje ervan te weerhouden naar Argentinië te gaan zich mengen onder de feestvierders.
Bovendien heb ik druk gezet op locale overheden bij de festiviteiten geen controles te laten uitvoeren op ‘verboden zaken’ zoals wapens, eigen drank of eten. Ook alle muziek zal van voor de zomer van 1978 moeten zijn.
Ook inmiddels overledenen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de festiviteiten. Daartoe heeft Niburu inmiddels volledige medewerking toegezegd.”

Reageer
gravatar

Worden dan die staatsgevaarlijke Peruanen nu eindelijk ook vrijgelaten?
En die 16000 ton graan moet dan ook weer terug.

Nog beter zou zijn dat Argentinië de gekochte wedstrijd tegen Peru over zou doen. En de winnaar daarvan tegen Nederland.

Reageer
gravatar

Ehh… even denken, met wat samengestelde interrest, inflatie enz.enz. volgens mij 160.000 ton graan en twee keer zoveel gevangenen vrij laten.
Over het algemeen hebben ze in Zuid-Amerika een overschot aan gevangenen dus dat zal geen probleem zijn.

Wel die ene in Peru laten zitten hoor!

gravatar

Volgens mij is de Slag bij Waterloo (1815) ook oneerlijk verlopen. Onderzoek wijst uit dat in het stoffelijk overschot van de hertog van Wellington in Westminster Abbey sporen van doping (zgn. ‘pot belge’)zijn aangetroffen. Die slag hoort dus ook te worden overgespeeld. Alleen zal het nog lastiger zijn de oorsponkelijke deelnemers op te sporen.

Reageer
gravatar

Het publiek destijds was erg partijdig en daarom stel ik voor om zonder publiek te spoelen. Eventueel dispensatie voor kinderen onder de twaalf jaar + één begeleider per zes kinderen.

Reageer
gravatar

De vereniging van Verenigde Orthopedisten pleit ervoor alleen publiek met kunstheup en andere orthopedische tekortkomingen toe te laten. De Zorgverzekering heeft al toegezegd alle kosten te vergoeden, vermits de Nederlandse Stichting voor Fysiotherapie zich bij deze actie aansluit. Dit vanwege de positieve uitstraling naar premiebetalers.