Liveblog: gebeurtenissen

Nu gebeurt het, straks niet meer

Vandaag gebeuren er ook weer heel veel dingen. Om u hiervan á la minute op de hoogte te houden experimenteren we met een liveblog. Zo hoeft u dingen niet meer te missen op het moment dat ze gebeuren.

16.34 Het is bijna vijf uur. Er is het een en ander gebeurd, maar nu is het voorbij. Dag.

16:27 Op de ring van Amsterdam ter hoogte van knooppunt de Nieuwe Meer is met het tegelijk afremmen van een grijze Mercedes en een huurbusje van Ouke Baas vier minuten geleden officieel de aftrap gegeven voor de avondspits van 16 februari 2012. Later meer over het spannende verloop van deze avondspits.

16:01 De Telegraaf reageert op experiment NRC. ‘De voorpagina van onze website is al jaren een liveblog.’

15:24 Wallstreet opent onder de tien seconden. Beleggers in paniek. Wennemars enthousiast.

15:03 Dag valt wat tegen. Weinig om over te schrijven. De redactie hoopt op een ramp, aanslag of revolutie.

14:57 In Amsterdam nadert de ontdooiing van de Lijnbaansgracht haar voorlopige ontknoping. Ook in Stadskanaal en Borgharen zet de dooi door. De situatie in de rest van het land is op dit moment onduidelijk.

14:16 Mexico viert het 65-miljoen-jarig jubileum van de komeetinslag op het Yucatan-schiereiland. Plannen zijn inmiddels onderweg om het 70 miljoen-jarig jubileum groots te vieren. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketservice.

14:01 Tweede Kamer dreigt met olieboycot NS. Parlement verdenkt ov-organisatie ervan intercity’s te ontwikkelen voor militaire doeleinden.

13:54 Ter herinnering: commentaar, opmerkingen en vragen over dit liveblog zijn niet relevant. U kunt hieronder reageren maar de reacties zullen niet door de redactie ter harte worden genomen. Wij weten heus wel wat we aan het doen zijn.

13:34 Foto opgedoken van de familie Vermeulen exact 1 minuut voor hun ontzuiling in 1958.

13:04 WK Langebaanschuiven opnieuw uitgesteld. De organisatie blikt tevreden terug op de geboekte resultaten.

12:48 Amsterdam op dit moment aan kop met 13.365 gebeurtenissen. Rotterdam en Utrecht blijven achter.

12:25 Voorlopig gebeurt er niets. We gaan lunchen.

12:16 Op Twitter doen geruchten de ronde dat er iets aan de hand is in Syrië. We sturen onze correspondent erop af.

Michiel Eijsbouts @Eijsbouts: “Ik ben onderweg. Gezellig!”

12:04 BREAKING: Whitney Houston is afgelopen zaterdag overleden. Later meer.

12:02 Het Amerikaanse bedrijf Chatter Inc. heeft aangegeven het experiment van NRC.nl geïnteresseerd te volgen. Zij overwegen al enkele jaren om een website te bouwen waar ook de gewone consument kan livebloggen over alles wat hem bezighoudt. “Een gat in de markt”, aldus internetgoeroe Alexander Klöpping op Twitter.

12:00 DUIDING: Terugblik op het weer: Veel bewolking en af en toe (mot)regen.

11:47 Als Nederland nu in de finale van het WK-handbal zou staan zou er waarschijnlijk verloren worden van Honduras.

11:43 DUIDING: NRC komt met: “Lees hier een eerste versie van ons nieuwsbericht over de uitspraken van Wilders bij RTLZ. Dit artikel wordt nog verder uitgewerkt.”

Een mooie, pakkende zin die uitnodigt tot verder lezen. Wilders is altijd een interessant onderwerp, zeker als hij uitspraken heeft uitgesproken. Het gebruik van zogeheten hyperlinks is een efficiente manier om extra informatie toe te voegen zonder het artikel onnodig lang te maken. En het past mooi bij het web 2.0, een hyperlink. De cliffhanger aan het einde van de zin betekent dat de trouwe lezer welhaast moet terugkeren om te weten hoe het afloopt. Spannend, informatief en een tikje informeel: wat ons betreft een van de uitblinkers van het NRC liveblog over alles tot nu toe.

11:41 De werkloosheid is gestegen to 9,25 procent

11:39 De werkloosheid is gestegen tot 9 procent.

11.30: VERANTWOORDING: Voorlopig schrijven wij Twitter over.  U leest het hier dus als tweede.

11:10 Een korte terugblik op de dag tot nu toe. Zie hieronder.

11:05 Chef internet Peter van der Ploeg (NRC) meldt op twitter dat hij erg blij is met zijn liveblog: “Ik ben erg blij met ons liveblog.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als er niets meer ‘live’ gebeurt, gebeurt er dan nu iets in het verleden of toekomst?
Nu, ben benieuwd naar de vele reacties.

Reageer
gravatar

Volgens dit LIVE-blog verandert er momenteel helemaal niks in de wereld. Er moet eerst iets gebeuren voordat het ook kan veranderen.

Reageer
gravatar

@Laxman
Nee hoor, ik zat gewoon te wachten op de 100e reactie.

En die gaf jij dus: Gefeliciteerd!
Jouw prijs: Kans op gratis koffie of thee bij de NS!
(Persoonlijk af te halen morgenavond tussen 19:30 en half acht ‘s avonds op een willekeurige plek).

Reageer
gravatar

@MESSAGE FOR YOU Domme vraag. De gebeurtenis vermeldt een meervoudsvorm. Dan is HET duidelijk. Als je het nog niet snapt, vraag het dan maar aan de beus showfeur. Die kan “HET” heel goed uitleggen.

gravatar

@JEETTJE – ROTTERDAMMER Z.H. Ja.

gravatar

@Carrotte
1. Domme vragen bestaan niet. HET ligt dus duidelijk aan u.
2. De meervoudsvorm kan betekenen dat u zowel kleine, als een grote boodschap heeft gedaan, maar ook dat u zowel naar de supermarkt als naar het toilet bent geweest, of dat meerdere Johova getuigen meerdere blijde boodschappen aan u hebben gebracht (al dan niet tijdens supermarkt en/of toiletbezoek), etc. etc.

gravatar

Ach, daarom was het dringen bij het toilet in de supermarkt: een horde lieden met verschillende vormen van boodschappen die uitgewisseld moesten worden.
De vraag wordt dan of er nog bekeerd cq gedoopt is in dat toilet. Of dat de groenten alvast gewassen werden om thuis water te besparen.

gravatar

HET is mij duidelijk: MESSAGE FOR YOU en JEETTJE – ROTTERDAMMER Z.H. kun je om een boodschap sturen, hahaha.

gravatar

Na gedegen onderzoek is mij het volgende ter ore gekomen : De zoon van boer Jongsma is thans werkzaam als heilkopterpiloot op de vliegbasis te Leeuwarden . Hij wou even zijn vader laten schrikken . Hij heeft daarbij geen rekening gehouden met het feit dat nu alle kippen van de leg zijn aldus Fokke Snikstra vaste bezoeker van de leugenbank tegenover cafe Zwaagstra.

gravatar

Geachte van Bralhuysen mischien zijn helikopters wel het nieuwe hippe voertuig voor de inwoners van oud zuid. Maar wij hier op het Friese platteland zijn dat niet zo gewend . Vandaar de ontstane commotie .

gravatar

Ik heb wel een gehoord dat Fries en Engels zeer verwant zijn. Maar je artiestennaam gaat wel erg ver: Reealtiemu watgur.

gravatar

Het feest is nog groter: ook als je de sub-reacties wel meetelt is reaktie nummer 48 een feit. Ik zou je derhalve willen aanmoedigen: trakteer ons allen bij het heugelijk feit!

gravatar

0:08 De hanen gaan over zeven uur en een kwartier kraaien. De redactieleden beginnen echter pas over tien uur en zevenenvijftig minuten, zoals de liveblog om 11:05 wordt vervolgd.

Reageer
gravatar

Tot in de kleinste details, Paulus Plank! Je slaat ze alle Miss. Als Rotterdammer KOM ik niet eens op dat Zuidplein. Dat is ook helemaal geen Rotterdam, maar Zuid.
Mijn ‘rondjes’ zoals jij ze zo armzalig omschrijft, zijn NOOIT saai. Immer gebeuren er olijke en vrolijke zaken, zowel in als buiten het voertuig.

gravatar

Moest u niet werken vanavond, heer B.S.?

gravatar

Zowaar, Heer Ca’otte, u heeft het bij het rechte eind: ik moet vanavond NIET werken. Mijn werkdag begon hedenochtend rond de klok van 5 uur. Morgen zal ik echter pas laat in actie komen. (Morgen, dat is de dag die volgt op de komende nacht)

gravatar

Sja met wat ga je meedoen? Waaraan schenk je de tijd. Dat mag je zelf weten als het goed is. En dan nog: wat geeft het je. Dat is die persoonlukke shit niggert.

Ikkizelf aan het creaklooien. Afmaken die hap. De portie transpiratie die volgt op inspiratie. U hoort van ons. Zo en nu eerst een boterham met kaas:
http://www.youtube.com/watch?v=t3B5q2bTH7Y

Reageer
gravatar

16:35 Na de fileaftrap stomen een aantal waterkannonnen onder begeleiding van enkele peletons ME op naar de Amsterdam Arena om Manchester United fans af te douchen. De burgemeester van Alkmaar heeft tevergeefs aan de regiopolitie Kennemerland om dezelfde actie bij AZ stadion gevraagd, echter kreeg nul op het rekest daar Kennemerland al bij de Arena ingezet is.
Anderlecht fans zullen dus vanavond ongewassen naar Belgenland terug moeten keren.

Reageer
gravatar

Brallie, mag ik weten om hoeveel aantallen het gaat, bij die snelcokepan?
(Ter verduidelijking: ik ben niet geïnteresseerd te weten hoeveel waterkanonnen het betreft, doch slechts in hoeveel aantallen)

gravatar

De aantallen zijn mij niet bekend, wel bleek na afloop in Alkmaar dat de Belgen afgedroogd zijn zonder dat er vooraf gebruik hoefde te worden gemaakt van waterkanonnen.

gravatar

Toch wil ik graag weten hoeveel aantallen het betreft. Je hebt het nml. zowel over ‘een aantal’ (enkelvoud, eentje dus) als ‘stomen’ (het vervoegd werkwoord in meervoud). De verwarring die je daarmee schept is hoogst onaangenaam.

gravatar

Waarde Rinze, u mag u zelve een ‘real time watcher’ noemen, een scherp opletter bent u niet. Het zou ten overvloede dienen te zijn, toch wijs ik u erop, dat de tekst is omgeven met aanhalingstekens. Dat betekent dat het hier een citaat betreft. Mocht u desondanks graag hebben dat ik mijn vingers in uw oren steek, raad ik u daarover wat rechtstreekser te zijn.

gravatar

Heer Showfeur het is mij inderdaad ontgaan dat het een citaat betrof. Maar als iedereen hier zomaar in het wilde weg citaten gaat rondstrooien is het einde zoek op dit realtime blog. Dit blog dat eerst en vooral bedoelt is voor live gebeurtenissen mag niet vervuild raken met her en der rondslingerende citaten.

gravatar

U mag het dan fijn vinden dat het einde zoek is maar ik heb er toch mijn bedenkingen bij.Het doet mij te veel denken aan de eindeloze betuurscrisis bij een voetbalclub in Amsterdam.

gravatar

UITSTEKEND! Dat is precies waar de ellende zich dient op te houden. In die snelcokepan kan nimmer de crisis hard genoeg toeslaan. Het kan niet beter dan dat daarbij het einde spoorloos is.

gravatar

Ach, zo belangrijk is dat ajakkes niet voor mij. Waar het de internationale voetbalvelden van heden betreft ben ik eerder een ietsje teleurgesteld: ‘De Leeuwen’ uit het Estadio José Alvalade hebben het met een 2 – 2 uitslag flink laten liggen. Natuurlijk, in Europeesch verband (geen zestientjes!) is uit een 2 – 2 niet slecht, maar gezien de Lisboëte aspiraties is dit onder de maat.

gravatar

Nee, mijn beste Carrrrrrrrrrrrrottttttttte, om 16.00 was het NIET alweer een uur later. In dat geval zou het immers hebben betekend dat het om 16.00 uur al 17.00 uur zou zijn.
U schept verwarring omtrent de tijd!

gravatar

Sorry beste heer B.S., het was inderdaad een uur vroeger.

gravatar

Laten we zelf het nieuws maar aanvullen. Vanmorgen liep mijn telefoon/wekker te laat af. Foutje van de provider. Maar overal was ik een uur te laat. Ongewassen op mijn werk, mijn T-shirt binnenstebuiten, verkeerde spijkebroek en alles maar dan ook alles ging verkeerd vandaag. Heb maar een vrije middag genomen. Dan mis ik dat uur niet zo erg. Maar dat deze landelijke telefonische storing van Vodafone niet gemeld is neem ik de speld zeer kwalijk.

Reageer
gravatar

15.29: het weer is aangenaam voor de tijd van het jaar. Een stuk of 15 graden warmer dan vorige week omstreeks deze tijd. Op terrasjes zitten zelfs al mensen zonder das of muts op de krant te lezen. Dat is nog eens vooruitgang te noemen.

Reageer
gravatar

Voor de goede orde: de laatste tijd komt het eerst en de eerste tijd komt het laatst. Logisch toch? Zelfs bij De Speld weten ze dat…
Als toevoeging kun je zoiets gebruiken als “Hmm” of “Zucht” en dat ik maar niet, want anders krijg ik van de correctoren hier op mijn kop.

Reageer
gravatar

13.23 Aurowasstraat weer gefixed. Moest toch een nieuwere versie van de neural network cleaner (v3.0.7 ) ingeschoven worden,… Achteraf gezien: eitje van een cent. Iedere neurale netwerker kon dit karweitje klaren.

Reageer
gravatar

13:02 De nieuwe Gokwet is, na 35 jaar procederen, eindelijk van kracht geworden.

Dankzij de nieuwe wet zal op elke PIN-automaat een knop ‘Dubbel of niets’ worden geplaatst met het huidige banksaldo als inzet. Verliezen komen ten goede aan de bank, winsten worden uitbetaald door Jan Kees de Jager.

De gewone burger heeft nu dus eindelijk bijna dezelfde rechten als banken, pensioenbeheerders en woningcorporaties. Voorlopig blijft gokken met andermans geld echter nog voorbehouden aan deze ‘professionals’. Eigen geld mag echter naar hartelust vergokt worden. Eindelijk gerechtigheid!

Reageer
gravatar

12:40 Vandaag geen weer vanwege een staking bij MeteoConsult en Piet Paulusma is ziek. Als u naar buiten kijkt, dan ziet u dus helemaal geen weer. Dit is normaal, u hoeft geen alarmdiensten te bellen.

12:41 Eerst interactieve versie van Buienradar is in de AppStore beschikbaar. De getoonde wolken op het kaartje kunnen nu realtime worden verschoven.

Reageer
gravatar

12:36 Ik weet niet of de Speld en NRC wel weten waar ze mee bezig zijn! Ik en mijn mederechtreeksverslaggevers worden door deze flauwekul brodeloos. Ik roep op tot actie.

15:11 Verwachte start van de actie tegen de Spel en NRC op het Malieveld. Toespraak door Annemarie.

15:33 Protesttocht naar het Binnenhof.

16:11 Aanbieding van de petitie door mij aan… (nog onbekend)

Reageer
gravatar

Als World Online nieuw leven in wordt geblazen, dan hebben we in ieder geval tot 12-12-2012 de tijd om onze zakken te vullen. Misschien zijn afstammelingen van de Maya’s en Nostradamus geïnteresseerd?
NRC kan de tijdslijn bijhouden.

Reageer
gravatar

Nee nee nee, ik doe niet mee aan deze bangmakerij. In mijn vak is volgens aloude Chinese wijsheid nieuws nieuws, al is het een jaar oud. Zolang je niet gemerkt hebt dat het gebeurde, is het nog niet gebeurd. En als je het wel hebt gemerkt, weet je het al.

Wie heeft deze hype verzonnen: Maurice?

Reageer
gravatar

Tijd voor de site “Gebeurtenis Gemist”, met per ruimte minstens twee webcams, zodat je gemiste gebeurtenissen altijd weer kan terugkijken. Want soms mis je natuurlijk wel eens iets, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Reageer